Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 46 47 49 50 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put u rat - Pronađen Kuran iz vremena pre Muhameda  (Pročitano 74952 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Kad ti objašnjavam zašto si budala.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Kad ti objašnjavam zašto si budala.  Smile
Kad ti objašnjavam zašto si budala.  : ))

Zaboravih u prethodnoj poruci...desava se ; )

Ne lupetaj, nego:

Pitanja:
- Zasto svest ne moze da se posmatra na nacin na koji to mogu materijalni objekti?
- Kako to da, navodno, nesto sto je toliko nematerijalno, kao sto je svest, moze da se javi kao produkt necega toliko nesvesnog kao sto je materija?

Sta u psihologiji oznacava "svesno" i "nesvesno"? : )

Kada to zavrsis, idemo dalje... : )

Poyy!!!2 : )))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
mob
Sony xperia
Aman vise ... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Aman vise ... Smile
Ne znam Lajtsofte, sta dradim sonjim? Koprca se, pa nije valjda toliki problem reci "ne znam, zajebo sam se, pokazi mi..."?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Zaboravih u prethodnoj poruci...desava se ; )

Tako si zaboravio šta si lupio za nauku. Kad prestaneš da lupaš možeš da dobiješ odgovore. Pre nego što se to desi
GOTO #468
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Tako si zaboravio šta si lupio za nauku. Kad prestaneš da lupaš možeš da dobiješ odgovore. Pre nego što se to desi
GOTO #468
Tako si poceo da zloupotrebljavas nauku u kvazinaucne svrhe. Kad pocnes da odgovaras na pitanja, mozda i nesto naucis. Pre nego što se to desi GOTO #471

Ili ovako:

Pitanja:
- Zasto svest ne moze da se posmatra na nacin na koji to mogu materijalni objekti?
- Kako to da, navodno, nesto sto je toliko nematerijalno, kao sto je svest, moze da se javi kao produkt necega toliko nesvesnog kao sto je materija?

Sta u psihologiji oznacava "svesno" i "nesvesno"? : )

Kada to zavrsis, idemo dalje... : )

Poyy!!!2 : )))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
Daj bre kristalna glavo, oladi bre vise. Ako nisi samo smarach koji trosi svoje vreme kucajuci besmislene poruke, onda napisi bre nesto smisleno, daj neki tekst pa da mozemo da diskutujemo.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Daj bre kristalna glavo, oladi bre vise. Ako nisi samo smarach koji trosi svoje vreme kucajuci besmislene poruke, onda napisi bre nesto smisleno, daj neki tekst pa da mozemo da diskutujemo.

Smile
Ja sam ladne vugle. Predragunj ima problem : ))

Napisao sam, imas onih par pitanja, pa protumaci malo, nesto msisleno, pa da siskutujemo, nije problem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
@abenaz
Na pitanje kako ja definišem postojanje odgovoriću ti odmah, pošto će tako ostatak teksta da bude jasniji.
Postojanje je stanje prisutnosti.

Citat
Dakle, moram da ti odgovaram samo kad sam siguran da si budan, jer rizikujem da pričam sa nepostojećim čovekom?
ne nepostojećim već nesvesnim postojanja, to su dve potpuno različite stvari, i životinje su nesvesne postojanja pa ih to sasvim sigurno ne čini nepostojećim
Odlično, dakle postojiš čak i kad nisi toga svestan...što znači da za postojanje nije neophodna svest.
Svest je samo neophodna da bi čovek znao o postojanju nečega... a to nije neki neverovatan zaključak koju ste Ajfi i ti otkrili. Koristeći ono što si već potvrdio bakterije su prisutne (i bile su prisutne) u prirodi, bez obzira da li to čovek zna (ili je znao).

da ali zavisi o čemu se diskutuje,šta je tema.ako su tema (bolje reći metatema) same reči, onda to sa ''standardizovanjem definicija'' pada u vodu
Pa šta misliš, kako u rečnicima definišu same reči...da li svaki pokušaj standardizacije jezika i značenja reči padne u vodu?

dođem i kažem ''bez reči nema ničeg'' (zato što je stvarno tako)
Ne, praviš semantički problem...bez reči ne možeš ništa da objasniš (u krajnjem slučaju). Ono čega ima postoji bilo da je svest to otkrila ili ne i da li se to postojanje (prisutnost nečega) detektuje ili ne, što si sam potvrdio u slučaju bakterija, sebe i vazduha u snu i sl.

pa mogo si i ovde kad već spamujemo ovoliko,tema je kuran a mi sernjamo o svesti i rečima haha
Neka, bolje ne...smatram da je bukajizam mnogo bitnija tema, trenutno. Često (zahvaljujući budalama koje spamuju temu i nama koji pokušamo nešto da objasnimo budalama) odemo u off.

ali je čovek saznao kad-tad,i baš zato su i počele da postoje za njega[/b].
Ali to kako ti kažeš je više stilska figura...u svakom slučaju nema razloga za raspravu.

kad već spomenu definiciju postojanja,zanima me koja je tvoja? pošto bih se ja složio sa ajfijevom,kaže ovako ''postojanje je svet u očima svesnog posmatrača''.misli i O TOME Wink
Ti si pobio Ajfijevu definiciju jer sam kažeš da postojiš čak i kada nisi svestan.
Meni je zanimljivije kako si ti koji celog života proučavaš filozofiju tek kod Ajfija našao dokaz koji ti je promenio uverenje?

a taj ''dokaz'' je iznet u formi reči,pomoću reči, bez kojih ne bi postojao!!! ne znam kume kako možeš istovremeno da tvrdiš da bez svesti nema dokazivanja A POTOM da ipak..ima O.o wtf
Ja ne tvrdim da bez svesti nema dokazivanja, već i da bez svesnog posmatrača ono čega ima postoji. Što i ti sam kažeš.

« Poslednja izmena: 09. Nov 2015, 12:20:30 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Ja ne tvrdim da bez svesti nema dokazivanja
a daj druže  Smile aj pošto se sad kao više odjednom ne vređamo i ''ortaci'' smo, pretpostaviću da si se samo..zbunio.. i zaboravio šta si rekao..a ne da si,ne daj bože licemerna lažovčina..ili si pak promenio mišljenje u roku od par dana-tek tako u šta sumnjam  Smile
http://forum.burek.com/put-u-rat-pronadjen-kuran-iz-vremena-pre-muhameda-t640284.msg11988477.html#msg11988477
u ovoj poruci si JASNO I NEDVOSMISLENO rekao ''bez svesti nema dokazivanja je tačno''
dakle,prvo ovo da klarifikujemo,pa nastavljamo
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 46 47 49 50 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.