Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put u rat - Pronađen Kuran iz vremena pre Muhameda  (Pročitano 74950 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7

Evo Allah se na jednom mjestu Kune smokvom i maslinom, ja znam da ce  to kod mnogih izazvati podsmijeh ali ja sam siguran da ce nauka doci jednom i potvrditi vaznost smokve i masline.

Naravno da je glupavo. Vec sam ti napisao da se kunes u nesto sto ti je sveto, ili majka ili otac ili grob dede ili krvlju, ili ako si cigan onda se kunes u decu. Cemu sluzi zakletva? Sluzi da ako ne ispunis ono sto obecash nesto ce se grozno desiti tome u sta se kunes ili ces sebe osramotiti pred ljudima pred kojima si se kleo. Cime to moze da se kune jedan svemoguci bog kome nece faliti dlaka sa glave (smeshno, hahaha) ako ne ispuni to sto je obecao.

Evo ja ti se kunem betonom i celikom da cu da vam ozivim Mrtvo More. A to je zakletva prenenadjebiva.

Citat
Zakoni u vezi isparavanja vode tako su podešeni da se prilikom isparavanja od prljavštine, soli i blata, očisti čak i voda iz najprljavijih mora, najslanijih okeana i iz najblatnjavijih voda. Tako ne pijemo vodu iz okeana i mora, nego izvorsku vodu, koja nastaje kao rezultat padavina vode koja se iz njih isparila. U Kur'anu se skreće pažnju na proces čišćenja i spuštanje vode sa neba, gdje se kaže "...i Mi s neba čistu vodu spuštamo."

Pa onda ne spustaju cistu vodu. Ta voda, kisnica, je uopsteno losa za pice. Skoro nigde se ne koristi za pice nego samo za navodnjavanje ili ponekad za tusiranje. Voda mora da prodje kroz sijaset filtera sto prirodnih sto vestackih (koje su inzinjeri napravili a ne nekakvi bogovi) da bi bila ispravna za pice. Tako da vas je Muamed slagao po ko zna koji put. Ili vas nije slagao nego mu je ovaj odozgore shapnuo lazi. Pa je onda kao telegraf samo preneo.

U oba slucajeva radi se o sarlatanima, sto odozgo, sto na zemlji.

« Poslednja izmena: 08. Nov 2015, 22:08:16 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Problem tvog Shopijevog (od miloshte) cike je sto uzima sebe kao polaznu osnovu u shvatanju kosmosa. A i kako bi drugacije kad je egocentrizam najjaci u glavama ljudi koje se sami sebi dive.
ne uzima sebe nego SVEST, jer jedino POMOĆU NJE može da shvati bilo šta.a tebi to i dalje nije jasno..
Citat
Iduci tom logikom nista ne postoji van tebe kao subjekta i samo predstave kosmosa koju ti imas a koja se kao 2D slika odrazava na platnu tvoje uobrazilje.
tako je,ZA MENE ne postoji ništa VAN MENE koji sam subjekat koji opažam svešću to što opažam;ZA TEBE, ne postoji ništa VAN TEBE koji si za sebe subjekat a za mene objekat itd itd
Citat
Jer sta su cula? Bez cula, covek bi bio nista. Manje od biljke, mozda mineral. Cula nas definishu.
nije tačno,i životinje imaju čula.čoveka ne definišu čula nego SVEST/razum.
Citat
Ispada po Shopiju da je bog dosao u postojanje onda kad ga je prvi svesni subjekat izmislio.
ne ''izmislio'' nego postao svestan. i da, ZA NJEGA/NEKE LJUDE je tad došao u postojanje.
da li ZA TEBE postoji neko/nešto za koga nikad nisi čuo/koga nisi svestan? nije retoričko pitanje
Citat
I dokle tako. Ko je bio prvi subjekat koji je smislio kosmos? Ko je smislio taj prvi subjekat. Vracamo se na pocetak tvog izlaganja i opet udaramo u zid paradoksa: beskonacnost i prvi pokretac.
uopšte ne razumeš ono o subjektu i objektu, kao što sam i mislio da nećeš razumeti. ''prvi subjekat koji je smislio kosmos'' je bio Stefan Petrović iz sela Belotić (ironija). ne vidim kakve ovo ima veze sa beskonačnošću i prvom pokretačem
Citat
Da bi ti Shopi i ostali njegovi sledbenici uopste nastao, morao si da se rodish, nekako. A pre nego sto si se rodio postojali su tvoji preci koji su ti predali gene.
dobro,i? kakve ovo VEZE ima sa svešću?!? da li sam ja ili čika šopi ili bilo ko drugi tvrdio da uopšte ne moraš da se rodiš da bi nastao?!? O.o O.o
Citat
Dakle Shopijev/Abenazov rezon je povrsinski. Gleda samo ono sto moze da vidi. A dedukcija mu kaze da je nesto moralo da postoji pre nego sto si ti dobio tu svoju svest.
ti to radiš kumara.
da,naravno da je nešto moralo da postoji pre nego što sam ja dobio svest,ko je rekao da nije?!?
Citat
Jer ta tvoja svest nije nastala ni iz cega.
  Smile Smile Smile a daj bre KAKO ne zajebavaš sad?!? nemoguće da si ozbiljan..kada sam ja rekao da je svest nastala ni iz čega?!?!?
Citat
I jos jedna obzervacija: Dok spavas, svesti nema, sta je to sto tvoju svest dovede u postojanje kad se probudish, posto samo svest moze to da uradi po tebi?
ovo sa spavanjem sam već objasnio predragunu
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
Pa ne, imas spoznaju jer si ga vec jednom definisao/video/opisao, to bi trebalo da bude poenta.

Mislim, hvatate se za sitnice a verujem da biste se slozili oko fundamentalnih stvari.

Jedino mi se akan sa Muhamedom ne uklapa u sve ovo Smile
Suva autosugestija i pokusaj prilagodjavanja drevne metafore savremenim okolnostima. Nisam bas ubedjen da ista ima veze sa cinjenicama.
Al ja nisam vernik pa je logicno da sve versko posmatram kroz skepsu.
Smile
Ja se svjesno ne uklapam u savremene okolnosti iako covjeku danasnjice iste nisu strane .
I neka, ja sam  formalista, dok nauka lijepo i precizno ne pokaze kako je, iz cega je nastala materija, razum, covjek koji u svojoj svjesnosti raspravlja o svom postojanju, ja cu za svaki slucaj ostati neko ko vjeruje da je
sijest stvorilo svjsno bice koje je sebe nazvalo Allah dz.s, da je On bio taj koji je pokrenuo sve stvaranjem iz nicega, ali to me nece sprijeciti da budem neko ko se trudi da spoznaje i proucava.
Jednostavno Islam nije u sukobu sa naucnim dostignucima ali jste sa pocetnom predpostavkom da Bog ne postoji.
Bog uzviseni se obznanio preko 120000 poslanika medju kojima su Isus, Muhamed, Noje, Jovan i mnogi drugi preko, kojih je ljudima i narodima prenosio koncept vjerovanja u jednog stvoritelja svega postojeceg.
Dokaz ovome jeste da svijet danas iako se udaljio od izvorne vjere ipak vjeruje u postojanje Boga, a da nije bilo ovih  pozivalca, mi  danas nebismo znali za rijec Bog.
Jednostavno ako ateisti vjeruju da Muhamed nije govorio istinu pa zar je tako sa svima ostalim poslanicima, zar je isti slucaj sa svim ostalima koji su prenosili bozije upute.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
@Akan, mada nije fer da si ti sam protiv nas troice, cetvorice, ipak...

Niko nije prenosio bozije upute (jer bog najverovatnije ne postoji), jer da jeste, svaka knjiga napisana od strane tih mediuma bili bi apsolutna naucna istina i svaka lekcija bi bila lako proverljiva. Kao udzbenici iz Fizike, Hemije i Biologije za osnovnu i srednju skolu. Takodje sadrzala bi uputstvo o citanju, nesto tipa predgovor kao i recnik, za pojmove koji nisu jednodimenzionalni. Nesto kao enciklopedia Britanica ili cak u danasnje vreme wikipedia.

Dakle svi oni su bili ljudi, ako su naravno postojali, to je sad druga tema, koji su skupljali iskustva, mitove i legende od lokalnog stanovnistva i prepricavali ih dalje ko je hteo da slusha. Imali su svoje sledbenike, koji su dalje na svoju ruku nastavljali njihovo ucenje i uvedeci neke sopstvene fazone.

============================================
@abenaz

Citat
da,naravno da je nešto moralo da postoji pre nego što sam ja dobio svest,ko je rekao da nije?!?

Ti si rekao. Nista ne postoji bez svesti - to su tvoje reci.

Postoji, tvoj mozak koji drzi tu svest. Pa onda tvoja lobanja koja drzi taj mozak.

-- CULA --

Za sada jedini nacin da tvoja svest proradi i da ume da misli. Da ih nemas bio bi mineral, kao sto sam napisao.

Ne bi znao ni da govorish, ni da mislish. Da nisi tokom prvih 5 godina proveo u socijalizaciji sa drugim ljudskim bicima koja su te naucila da pricash i da koristish mozak.

Sluh - preko koga si dobio informacije o zvuku, a kasnije je taj zvuk postao REC koja opisuje to sto -

Vidish - culo preko koga si dobio informacije o objektima koji nisu deo tebe.

Dodir - culo preko koga si dobio informacije o strukturi predmeta i takodje o shvatanju da postoje van tebe.

Miris, Ukus - sekundarna cula koja sluze za prezivljavanje.

« Poslednja izmena: 08. Nov 2015, 23:02:15 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
Ima kiselih kisa i bez coveka...

Kad je zemlja nastajala tad je to bilo normalno...

I pitanje dal bi uopste bilo zivota bez njih...

Tako da moze da se kaze da je zivot prakticno podrzan destrukcijom... Smile
« Poslednja izmena: 08. Nov 2015, 23:05:00 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Slagvort
Jako mi je drago sto se u tvom pisanju nazire osoba vaspitana i savjesna.
Mozemo da se ne slazemu u svemu ali ja nikada necu reci, pa ti si neznalica, lupas gluposti, seres za mene su to pogrdne rijeci  ja ih ne upotrebljujem ili se trudim stvarno da budem covjek.

E pa hvala na lijepim rijecima i postovanju.

Trudim se da postujem tudja misljenja i vjeru, iako ja licno vjernik nisam.

Procitao sam to sto si napisao o vrstama Ajeta, zanimljivo je - nisam znao prije.

Nemam vala ni ja vremena ovde da pisem i diskutujem. Pozdrav.  Smile
« Poslednja izmena: 09. Nov 2015, 01:17:08 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Citat

Jesam u brzini pogrešno identifikovao Ravena kao Makrosa i tu se obojici izvinjavam.
Greška, naravno nije posledica senilnosti kako ti tvrdiš, već umora nakon celonoćnog provoda sa gospodjom za koju si potvrdio da kod nje može i na rate.

Na rate, nego sta, placas u nastavcima : )

To si sam potvrdio da može tako u opštenju sa gospodjom Kristal.

Citat
Ali, nisam kao ti kazao da nauka tvrdi da čovek koristi par procenata od ukupne moguće aktivnosti mozga.
Ponovo logicka greska "Non Trcus Zdrebus Rudus"!!!1 : ) Ja nigde nisam tvrdio da je to tako, vec sam se pitao da li je to tako?

Opet lažeš, Kristal. Ti si se pitao da li je to što po tebi tvrdi nauka istina, a ne da li nauka to tvrdi.
Nauka kaze da covek koristi samo par procenata od ukupne moguce aktivnosti mozga. Ja ne znam da li je to tacno.
Naravno, čovek koji ignoriše dokaze koje je sam zahtevao i koji spas za budalaštine koje piše traži u uvredama (koje nisu čak ni kreativne) nema ni obraza da prizna kad je pogrešio ili kad je uhvaćen u laži , niti oseća da mora da prestane da laže.   
« Poslednja izmena: 09. Nov 2015, 07:09:11 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Nema potrebe, imam forum i tebe ; )

Citat
Opet lažeš, Kristal. Ti si se pitao da li je to što po tebi tvrdi nauka istina, a ne da li nauka to tvrdi.
Ponovo laz : ) postojala je tvrdnja pre izvesnog vremena da covek koristi samo par procenata mozga, pa sam na osnovu toga pitao ; )
Nauka kaze da covek koristi samo par procenata od ukupne moguce aktivnosti mozga. Ja ne znam da li je to tacno.
Da, eto dokaza.

Citat
Naravno, čovek koji ignoriše dokaze koje je sam zahtevao i koji spas za budalaštine koje piše traži u uvredama (koje nisu čak ni kreativne) nema ni obraza da prizna kad je pogrešio ili kad je uhvaćen u laži , niti oseća da mora da prestane da laže.   
: )) Nije problem, mogu ja da ti stalno cinjenicama predocavam da si lazov i da nista nisi dokazao i da si na svakom koraku pokopan. Sav taj haos u kom si, od kako sam te uhvatio u masinu ti ne dozvoljava da mislis (sta god to znacilo?).

Dakle, ono sto ti visi iznad glavice : )

Pitanja:
- Zasto svest ne moze da se posmatra na nacin na koji to mogu materijalni objekti?
- Kako to da, navodno, nesto sto je toliko nematerijalno, kao sto je svest, moze da se javi kao produkt necega toliko nesvesnog kao sto je materija?

Sta u psihologiji oznacava "svesno" i "nesvesno"? : )

Kada to zavrsis, idemo dalje... : )

Poyy!!!2
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Nema potrebe, imam forum i tebe ; )
Više ne znaš ni šta pišeš ni na šta odgovaraš. Totalno si odlepio.

Citat
Ponovo laz : ) postojala je tvrdnja pre izvesnog vremena da covek koristi samo par procenata mozga, pa sam na osnovu toga pitao ; )
Opet lažeš, Kristal...to nikada nije bio stav nauke, već pojedinaca sličnih tebi. Toliko si ogrezao u maniji da dokažeš da nešto znaš da više ne razlikuješ nauka tvrdi (sadašnje vreme) i postojala je tvrdnja (prošlo vreme)

Da, eto dokaza.
Eto dokaza da više ne znaš ni sam šta pišeš. Da li nešto tvrdi nauka ili neupućeni slični tebi, da li je nekada kazala ili sad kaže.

Nije problem, mogu ja da ti stalno cinjenicama predocavam da si lazov i da nista nisi dokazao i da si na svakom koraku pokopan. Sav taj haos u kom si, od kako sam te uhvatio u masinu ti ne dozvoljava da mislis (sta god to znacilo?)....
Tvoja umišljena "mašina" je traži odgovor , ignoriši ili budi zbunjen odgovorom, lupaj gluposti, malo vredjaj i postavi nova pitanja. Ja neću da budem lažljivo pseto poput tebe i poreknem da ćeš odgovore na pitanja koja tražiš dobiti tek kad počneš da se ponašaš normalno, što su ti preporučili i drugi članovi foruma.
« Poslednja izmena: 09. Nov 2015, 08:21:40 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
Više ne znaš ni šta pišeš ni na šta odgovaraš. Totalno si odlepio.
Pa sto onda neces da odgovoris na pitanja? : )

Citat
Opet lažeš, Kristal...to nikada nije bio stav nauke, već pojedinaca sličnih tebi. Toliko si ogrezao u maniji da dokažeš da nešto znaš da više ne razlikuješ nauka tvrdi (sadašnje vreme) i postojala je tvrdnja (prošlo vreme)
Kako lazes nesrecno : )

"One possible origin is the reserve energy theories by Harvard psychologists William James and Boris Sidis in the 1890's who tested the theory in the accelerated raising of child prodigy William Sidis; thereafter, James told audiences that people only meet a fraction of their full mental potential, which is a plausible claim.[5] In 1936, American writer Lowell Thomas summarized this idea (in a foreword to Dale Carnegie's How to Win Friends and Influence People) by adding a falsely precise percentage: "Professor William James of Harvard used to say that the average man develops only ten percent of his latent mental ability".[6]"

Sta cemo sad? Lazes, dokaza ni od korova i lupetas...
Citat
Eto dokaza da više ne znaš ni sam šta pišeš. Da li nešto tvrdi nauka ili neupućeni slični tebi, da li je nekada kazali ili sad kaže. Jasno je da si se zapetljao u glupsti koje pričaš.
Problemi, a? : ) Tako je to kada se realnost protivureci sa tvojim glupostima : )

Citat
Tvoja umišljena "mašina" je traži odgovor , ignoriši ili budi zbunjen odgovorom, lupaj gluposti, malo vredjaj i postavi nova pitanja. Ja neću da budem lažljivo pseto poput tebe i poreknem da ćeš odgovore na pitanja koja tražiš dobiti tek kad počneš da se ponašaš normalno, što su ti preporučili i drugi članovi foruma.

Dakle, to je samo tvoj priglupi izgovor za nemanje pojma : )

Dakle, ono sto ti visi iznad glavice : )

Pitanja:
- Zasto svest ne moze da se posmatra na nacin na koji to mogu materijalni objekti?
- Kako to da, navodno, nesto sto je toliko nematerijalno, kao sto je svest, moze da se javi kao produkt necega toliko nesvesnog kao sto je materija?

Sta u psihologiji oznacava "svesno" i "nesvesno"? : )

Kada to zavrsis, idemo dalje... : )

Poyy!!!2 : )))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.