Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put u drogu - Istraživanje  (Pročitano 27508 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droge

Generalni sekretar UN Kofi Anan izjavio je povodom medjunarodnog Dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge da u svetu skoro 200 miliona ljudi konzumira droge, saopštila je kancelarija UN u Beogradu.

'One se nazivaju zvučnim i zavodljivim imenima kao što su krek, pot, džank, kristal met i disko keks, a nisu ništa više od karte za slepu ulicu. Za žrtve zavisnosti tretman je jedino rešenje, a odluka da se pristupi tretmanu nije samo hrabra nego i spasonosna', rekao je Anan.

Generalni sekretar je naglasio da pozdravlja hrabrost koju su imali oni koji su prestali da uživaju drogu i dodao da oni koji se nisu uputili putem uživaoca droge treba da nauče lekciju od onih koji jesu i da čvrsto odluče da istu grešku ne ponove.

'Na ovaj dan vas pozivam da ojačamo kolektivnu odlučnost da živimo u društvu u kojem droge nema i ohrabrimo svoje sugradjane da sami odluče da žive na jedan zdrav način', zaključuje se u poruci Kofija Anana.

RTS
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
@fix3x

Vjerovatno je tvoja tripcina zivljenja fiksanje pa ti smeta to sto je neki pametan covjek rekao da bi vas sve strpao u kavez da krizirate a da vas pritom gledaju klinci da bi shvatili sta stvarno znaci konzumiranje droge. To je jedana najbolja stvar koju sam cuo i trebalo bi je nekako sprovesti. A takodje me interesuje koja je dobra strana heroina???  Smile

IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 6
Mozda je malo bezveze da mi prvi post bude ovde,ipak sam ja ovde vec duze vreme i posmatram sta se dogadja,retko se izjasnjavam jer sam tiha osoba ali ajde na ovu temu bar imam sta da kazem. Imala sam iskustva sa velikom vecinom droga,narkomanima dilerima i ostalom gamad,upala sam u to sve negde na pocetku srednje skole i 5 godina sam aktivno duvala,smrkala,gutala,pila  skoroi sve sam probala osim igle i videla sam sve to o cemu mnogi ovde govore izbliza i mogu samo da potvrdim izjave. Pocela sam sa marihuanom,a kada bi mi neko rekao kako marihuana vodi u teze droge,smejala bih mu se. Posle nekog vremena popustilo mi je pamcenje i nekako sam izgubila vezu sa realnoscu,ali nije bilo tako strasno do trenutka kada sam pocela da se druzim sa pravim narkomanima koji su bikvalno ziveli iz dana u dan,grebali se za pare,krali,ziveli za drogu. Nisu oni voleli to,preraslo im je u naviku,ali meni kao neizzivljneom derletu je sve to,naravno,bilo jako interesantno,kako su oni cool i kriminalni,kako se oni bore protiv sistema...probala sam lekove,antidepresive,benzodiazepamine (vecina lekova za smirenje spada u ovu grupu),spidare,eksere,trole,artane,boga oca,ni neznam sta sam sve probala tokom godina,sva sreca,nisam se ninasta navukla-bar sam to mislila. Kada god bi otisla u drustvo necega bi bilo-ili vutre ili lekova,a ako nije bilo,uvek je tu pivo. Toliko sam zapala u to drustvo da sam pocela da radim stvari koje u zivotu nisam pomisljala da cu raditi. Jeste,bilo je dobrih zurki,para,drustva,zezanja,seksa...ali ujutro,svako jutro,stan bi bio prazan...neke stvai bi cak falile is stana...glava bi isto bila prazna,zaboravila bi lica svih ljudi  sa kojima sam bila na TI proslo vece,njihova lica...i onda u toj praznini odjednom se samo javi potreba za drogom,bilo kojom,i alkohol je droga,verujte mi.
Onda je dosao preokret,nazalost,na vrlo jadan nacin. Nagutala sam se nekih lekova i zavrsila u bolnici na ispiranju. Nasli su me u parku nekom. Nicega se nesecam,mozda sam bila sa nekim likom to vece,tako sam nesto cula od drugih,ja se nesecam nicega. Roditelji su saznali,nisu mi nista zabranili ali su bili preplaseni i razocarani. Znali su da se nesto gadno dogadja ali su mi verovali kada sam im uvek govorila da je sve u redu i da sam ja pametna devojcica. Nisam bila pametna. Nije me briga sta ljudi u ovom gradu misle o meni nego za moju porodicu koja je i posle svega ostala uz mene. Bez njih ko zna gde bi sad bila. Doduse,i meni je bilo tesko da se odvojim,svi sa kojima sam se druzil bili su na neki nacin umesani u drogu i nacin zivota koji ja vise nisam mogla da izdrzim...sada nemam nikoga,pocela sam novi zivot ali nemogu da izbrisem sta sam radila,ljudi me znaju,nemam nikog osim porodice. Ceo dan sedim kuci,druzim se pomalo sa nekim ljudima koje jedva znam,sa posla i iz skole,trudim se da postanem dobra sa njima. Staro drustvo me sa vremena na vreme zove,ja ih kuliram,oni su uvredjeni i sada pricaju svasta o meni,ali nije me briga,necu se vratiti. Ljudi,deco,nemojte da se zajebavate,droga izgleda super-strava na prvi pogled,mozda cak i na drugi,ali kada otkrijete kakvo je to zlo bice kasno,bolje nemojte ni probati,klonite se,neznate kakvi su to ljudi,kakve su to stvari!!! Nije samo droga zla nego i sve oko nje,sve vodi u propast,nemojte gubiti vreme na taj shit.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
Nekad covek trazi utociste u drogama i alkoholu(i nadje ga na kratko) ali posle je uvek jos gore i ruznije.Budi jaka i izdrzi... A ako te prijatelji ne gotive samo zato sto ne duvas ili ne pijes fuck them,nisu vredni ni sekunde tvog vremena.
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 68
Zastava Beograd
mob
Nokia 6120 SE P1
 ovo sve govori  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

extazi.jpg
(98.31 KB, 667x1000)
heroin.jpg
(104.85 KB, 656x1000)
kokain.jpg
(97.79 KB, 665x1000)
marihuana.jpg
(94.14 KB, 667x1000)
droga%20no.jpg
(11.07 KB, 277x280)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
Da vam ne pisem jos jedno iskustvo sa narkomanijom (a na zalost mogla bih iz prve ruke), kao i o svemu sto ona donosi, sve to mozete procitati u brojnim ispovjestima na forum.narkomanija.ba. Jedno od iskustava napisala je i katarinadimedici pod nazivom "Mojih 26 godina narkomanije - vas celi zivot". A onaj lik koji je napisao da je heroin mozda i dobar, zapravo samo romantizira drogu kao i sto svaki narkoman radi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Droga - najveći neprijatelj mladih

BEOGRAD - Droga je, pored nasilnog ponašanja, najveći problem mlađih generacija. Uključili smo najstručnije ljude u ovoj oblasti koji su prihvatili da se angažuju i svoje znanje primene u praksi i školama. Zato se i radi na programu prevencije bolesti zavisnosti - rekao je Slobodan Vuksanović, ministar prosvete i sporta.

Program prevencije bolesti zavisnosti uskoro će početi da se sprovodi u predškolskim ustanovama, osnovnim školama i internatima. Prema rečima Milice Pejović-Milovančević, dečjeg psihijatra, prva faza programa biće istraživačka, dok će se u drugoj projekat sprovesti u dva obdaništa, tri osnovne škole i dva internata.

Ministarstvo prosvete i sporta predstavilo je juče programe Saveta za prevenciju problema ponašanja dece i omladine - "Program integrisane prevencije bolesti zavisnosti u obrazovnim ustanovama obrazovnog sistema Srbije" i "Program edukacije školskih timova u prevenciji prestupničkog ponašanja učenika u školskoj sredini". Program prevencije, koji je, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta, uradilo Pedagoško društvo Srbije, od oktobra će početi da se sprovodi u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu i Nišu.

- Prva faza programa obuhvatiće 86 seminara na kojima će učestvovati školski timovi iz svih gradova, koji će biti sastavljeni od pedagoga, psihologa, direktora škole i profesora koji znaju da prepoznaju dečje probleme. Drugog dana seminara uključićemo i školske policajce, jer nam je cilj da svi ovi ljudi naprave dobre autonomne preventivne programe koje će kasnije sprovesti u svojim školama - kaže Sonja Žarković, predsednik Pedagoškog društva Srbije.

Predstavljena je i knjiga "Prevencija prestupništva dece i omladine", autora Branislave Popović-Ćitić i Vesne Žunić-Pavlović.
- Potrebno je da škole pokažu spremnost za primenu programa. Istraživanja su pokazala da se većina škola nalazi na trećem-četvrtom nivou spremnosti, a ima ih devet. Program će se bazirati na informisanju i edukaciji, jer je potrebno pripremiti školsku sredinu za preventivno delovanje, pre direktnog kontakta sa decom i roditeljima.

Prema rečima Branislave Popović-Ćitić knjiga nudi okvir za planiranje preventivnih aktivnosti.
- Svaka škola je sredina za sebe. Nadamo se da će im knjiga pomoći da pronađu odgovarajući program prevencije. Ponuđena je grupa od devet programa, koji su podeljeni u tri grupe - program prevencije školskog neuspeha, prevencije nasilnog ponašanja i prevencije zloupotrebe psihoaktivnih supstancija - kaže Popović-Ćitić.
I. Z

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zivot je Kurva - Jebi ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 62
Zastava
mob
Nokia 
Necemo o iskustvima, mada ih imam iz moje sredine. Bivsi prijatelji, rodjaci itd.
Ovo je odlicna tema i treba je na ovaj nacin sprovesti u skolama i drugim javnim mestima.
"Droga je krvolok, droga je gan - cima kao sajlu kran. "
" Ko se navuce on se preobuce, nema sociva na ocima. "
" Oni nam nemogu nista baby, ali tvoja krv gori, izbor je tvoj za izbor se izbori
takav trip ja ne mogu da ti stvorim. "

Voodu Popay.

[Edit by Anea: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 23. Okt 2005, 21:21:58 od Anea »
IP sačuvana
social share
hajducka travu ili stolisnik cisti i jaca krv i probavne organe. Posebno je korisna za lecenje jetre, slezene, gušterace, žutice, navale krvi u glavu, katara u crevima i želucu, zatim grceva, groznice, lupanja srca, bolova u kstima i ledjima, neredovitih menstruacija, krvavih i zatvorenih šuljeva, nesanice, raznih osipa i cireva.. Caj od stolisnika korisno deluje i leci ispucane ruke, ranjive bradavice majki koje doje, kao i kod lecenja osipa na koži – psorijaze. Kod psorijaze se uz obloge moraju sprovesti i kure cišcenja krvi. Takodje se upotrebljava kod angine pektoris, i to kao caj. Kod nervnih osoba preporucuje se cešce pranje celog tela rashladjenim cajem od stolisnika i to ujutro i uvece.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

pimp from birth

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19
droga je zlo buraz vjeuj mi to prvo vuces pa se pikas pa onda je gotovo Smile
IP sačuvana
social share
droga je zlo buraz vjeruj mi to prvo vuces pa se pikas a onda je gotovo
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sto pravite toliku dramu sto su neka deca probala travu, kad ionako svi u okruzenju piju nenormalne kolicine alkohola i jos pricaju kako je to maltene zdravo, pa ono klasicno:"Ajde popoij jednu valja se".Sad ce svi  reci sa travom se pocinje, a ustvari pocinje se alkoholom, sva deca pocinju sa alkoholom, jer tada oni prvi put probaju sta znaci uraditi se.I jos nesto covek koji popije je mnogo opasniji po okolinu, jer on tada  postaje agresivan, dok osoba koji popusi malo trave je potpuno nenasilan. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.236 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.