Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pucnjava i eksplozija u centru Pariza  (Pročitano 36234 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
pa izgleda da srbi i ne vole ruse bas tako mnogo

али зато цркоше за французима  Smile

Gde su ti sto zale za ruskih, irackim... zrtvama, da ih ozale pre nego sto o ovakvim prilikama urade pretragu u guglu?

ово се односи на  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Izvinjavamo se

Dakle, moji osjećaji su me natjerali na pisanje do sada najdužeg Facebook statusa. Evo ga, sažetog onoliko koliko sam to bila u stanju.

Ono što se sinoć dogodilo u Parizu je užasno. Ostala sam do kasno nakon vijesti u nevjerici, i žao mi je svakog ko je pogođen ovim jezivim napadima. Međunarodna zajednica je reagovala, što se i očekivalo, pokazujući svoju nepokolebljivu solidarnost s Parizom.

Noć prije toga, u eksploziji bombe u mojoj zemlji Libanu ubijeno je 43 ljudi. Niko se nije molio za nas. Niko nas nije imao u mislima. Nije bilo svjetskih čelnika da kasno u noć daju svoje izjave. Niko nije promijenio profil fotografiju na svom Facebook nalogu. Nije bilo heštegova. Samo tišina.

Sirija je do danas pretrpjela više nego što se može kvantifikovati riječima i polučiti u jedan Facebook status. Sirija nije dobila ništa osim tišine.

73 Palestinca ubijeno je od strane Izraela samo u oktobru. Opet tišina.

Gotovo 100 ljudi je ubijeno u podmetnutim eksplozijama na mirovnom skupu u Ankari prošlog mjeseca. Samo tišina.

Najmanje 3.500 ljudi ubijeno je u Nigeriji, Kamerunu, Čadu i Nigeru u sukobima ove godine. Tišina.

Nisam zbog toga čak ni ljuta, samo umorna. Malaksala zbog činjenice da napad na otvoreni zatvor poput onog u Gazi koji je ostavio 2.300 mrtvih dobija malo pažnje u svjetskim medijima, ali čim se nešto dogodi u Evropi, čim se nešto dogodi bijelim ljudima, svi su skrhani zbog toga.

Ne kažem da ne budete skrhani. Ne kažem da ljudi koji su sinoć izgubili živote ne zaslužuju da budu žaljeni. Naravno da zaslužuju. Bili su nevini, a sada su mrtvi. Kao Arapkinja, znam bolje od ikoga kako to boli.

Ali šta je sa nama? Zar mi ne zaslužujemo da budemo žaljeni? Jesmo li dovoljno ljudi? Jesmo li previše Arapi za vas? Previše crni? Previše “oni drugi”? Nalazite li da vam je nemoguće suosjećati s nama zbog boje naše kože? (Mislim da za to postoji adekvatni naziv.)

A onda, nakon svega što je rečeno i učinjeno, nakon što uvidim koliko malo vam značimo, koliko smo vam beznačajni kao ljudska bića – dolazi ono najbolje. Moj omiljeni trenutak.

Izvinite se. Rečeno nam je da se izvinimo. To se traži od nas. Mi se moramo izviniti za postupke varvara koji nama predugo čine sve ono najgore. Mi smo žrtve. Ono što ste vi sada iskusili od ekstremističke ruke je samo djelić onoga što preživljava Sirija, onoga kroz šta prolazi Liban. Mi se s time suočavamo svakog dana. I sada, kao u lošem vicu, nama traže da se izvinimo. Nas smatraju odgovornim. Glavne žrtve ove tragedije moraju platiti. Kao da nismo platili sa dovoljno krvi, gubitkom svojih zemalja i dostojanstva.

Oprostite. Žao nam je što ste okupirali naše zemlje, podijelili ih između sebe kao plijen. Žao nam je što ste opljačkali naše bogatstvo, ponos i slobodu. Žao nam je što ste iza sebe ostavili samo ruševine i bijes. Žao nam je što su se ti razočarani i obespravljeni ljudi koji su to postali zahvaljujući vama, bacili u naručje ekstremizma. Žao nam je što i dalje imate koristi od njihova varvarstva. Žao nam je što ste im omogućili da nam rade to što nam rade, što ih ohrabrujete u tome, što im obezbjeđujete resurse potrebne da nam to čine. Izvinjavamo se što su se oni na kraju okrenuli protiv vas. Žao nam je što su sad došli i po vas. Žao nam je. Nadamo se da ćete u sebi naći snage da nam oprostite.

Roua Naboulsi, University of Sussex, Brighton UK, Class 2015

Facebook, 14.11.2015.

Preveo Vladan Kosorić
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Francuskinja objasnila zašto ne treba mijenjati profilnu u francusku zastavu

Korisnici Facebooka širom svijeta na profilnim slikama stavili su boje francuske zastave kako bi pokazali solidarnost sa ljudima iz Pariza.

Međutim, Charlotte Farhan smatra da je to pogrešno.

Urednica online magazina Art Saves Lives International objavila je kako neće mijenjati profilnu nakon terorističkih napada u Parizu.

charlotte-farhan-1

– Neću da mijenjam svoju profilu fotografiju u francusku zastavu iako sam Francuskinja iz Pariza. Razlog za ovo je ako uradim to za Pariz, bilo bi pogrešno. Ako uradim za svaki napad koji se desi u svijetu, mijenjala bih fotografiju nekoliko puta dnevno. Moje srce je sa svijetom, bezgranično, bez hijerarhije, cijenim svaki ljudski život koji je napadnut od strane ekstremističkih uvjerenja, bez obzira da li je na osnovu vjere, predrasuda ili profita. Ne budite dio mentaliteta “mi i oni”,  jer ratni huškaši to i žele – napisala je na svom statusu Charlotte.

Citat
Oprostite. Žao nam je što ste okupirali naše zemlje, podijelili ih između sebe kao plijen. Žao nam je što ste opljačkali naše bogatstvo, ponos i slobodu. Žao nam je što ste iza sebe ostavili samo ruševine i bijes. Žao nam je što su se ti razočarani i obespravljeni ljudi koji su to postali zahvaljujući vama, bacili u naručje ekstremizma. Žao nam je što i dalje imate koristi od njihova varvarstva. Žao nam je što ste im omogućili da nam rade to što nam rade, što ih ohrabrujete u tome, što im obezbjeđujete resurse potrebne da nam to čine. Izvinjavamo se što su se oni na kraju okrenuli protiv vas. Žao nam je što su sad došli i po vas. Žao nam je. Nadamo se da ćete u sebi naći snage da nam oprostite.

амин  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
Jos malo trioznog super... Smile Smile Smile

Koji su to bednici...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung S7
Citat

I tebe je Evropa docekala otvorenih ruku, dala ti da se skolujes u omrazenom okruzenju, pa si nasla za shodno, da iz sigurnosti svoje sobice u Sussex-u, terash Evropljane da osecaju sramotu ?!

Nisi kriva sto si se rodila tamo gde su ti sva prava kao zenskog ljudskog bica ukinuta sem prava da radjash nove male mudzahedine spremne da poginu za uspon islama. Ali nismo krivi ni mi, Evropljani koji radimo, idemo u skole, kafice, koncerte i setamo decu po ulicama nasih evropskih gradova. I jos nesto, vi Arapi ste dosli da se skolujete, dobijete socijalnu pomoc za dzabe, da stvarate svoje porodice, tamo gde je bolje ili losije od vase postojbine?

Zasto niko iz Evrope (sem onih idiotkinja sto se zaljube) ne ide u vase zemlje da studira, dobije lekarsku pomoc ili socijalnu pomoc za nerad?

« Poslednja izmena: 16. Nov 2015, 17:04:32 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0

Facebook, 14.11.2015.

Preveo Vladan Kosorić
Prvo žena meša ratove,sukobe,pobune,terorističke napade...nije to baš sve isto...

Drugo-Liban..da smo svi mi iz Evrope jedna velika hipi komuna koja peva give pis a čens,u njenoj zemlji bi se suniti i šiiti ubijali do poslednjeg...

I treće,sve što je rekla za zapad je istina,ali nijednog trenutka ne sme da izuzme iz vida da su sve elite bliskoistočnih zemalja u nekom trenutku igrale u istom timu sa djavolom da bi ostvarile svoj neki lokalni interes...

Prema tome nije baš da vam sve oni rade,a vi jadni nevini,ima malo,da ne kažem malo više vašeg verskog ludila...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86

I tebe je evropa docekala otvorenih ruku, dala ti da se skolujes u omrazenom okruzenju, pa si nasla za shodno, da iz sigurnosti svoje sobice u Sussex-u, terash evropljane da osecaju sramotu ?!

ona nije stvari predstavila crno-belo zar ne.

mislim da ti jesi
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung S7

I tebe je evropa docekala otvorenih ruku, dala ti da se skolujes u omrazenom okruzenju, pa si nasla za shodno, da iz sigurnosti svoje sobice u Sussex-u, terash evropljane da osecaju sramotu ?!

ona nije stvari predstavila crno-belo zar ne.

mislim da ti jesi

Jes ti musliman?

Mislim koji su ti interesi? Imas neke investicije u arapskim zemljama?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
HTC One
Vec sam jednom odavno postavio ovaj klip:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.