Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 17:44:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Psihološki problemi  (Pročitano 52749 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 

ne može psiholog da ti reši probleme, moraš ih rešiti ti

Reci to Psihoticharima  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Psiholog moze da ti pomogne da resis problem ali ne moze ti ga on resiti
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Tel.Me Your.Number
Još jednom >>> Psihološki problemi <<<

Ja mogu za čas da se isključim i da postanem totalno hladnokrvan.....  valjda i vi to možete Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 

Ja mogu za čas da se isključim i da postanem totalno hladnokrvan.....  valjda i vi to možete Smile Smile

Lupio pa ostao ziv...

Posebno me nerviraju ljudi koji vecito prichaju ''jaoooj pa nisu mi jasni ljudi koji pucaju pare na psihologa'' pritom ne shvatajuci da se ljudi na razne nacine bore sa nekim stvarima...I da nekima treba dodatna pomoc jer nemaju dovljno snage ili dovoljno sredstava da na kraj izadju sa tim. Uostalom, trazenje pomoci je jos jedan od nacina na koji n eko moze eventualno pomoci sebi, pa makar i dao pare na pishologa sto ce ovaj da ga slsuha - ako to nekome pomaze, znaci da nije beskorisno, zar ne?

Klasican sindrom zatucanog razmisljanja, onaj kojitrazi pomoc je mekusac, kukavica, slabic  a ne daj Boze da jos ide kod psihijatra, to znaci da je sigurno lud...
« Poslednja izmena: 27. Avg 2008, 11:59:13 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Lupio pa ostao ziv...

Posebno me nerviraju ljudi koji vecito prichaju ''jaoooj pa nisu mi jasni ljudi koji pucaju pare na psihologa'' pritom ne shvatajuci da se ljudi na razne nacine bore sa nekim stvarima...I da nekima treba dodatna pomoc jer nemaju dovljno snage ili dovoljno sredstava da na kraj izadju sa tim. Uostalom, trazenje pomoci je jos jedan od nacina na koji n eko moze eventualno pomoci sebi, pa makar i dao pare na pishologa sto ce ovaj da ga slsuha - ako to nekome pomaze, znaci da nije beskorisno, zar ne?

Klasican sindrom zatucanog razmisljanja, onaj kojitrazi pomoc je mekusac, kukavica, slabic  a ne daj Boze da jos ide kod psihijatra, to znaci da je sigurno lud...
Sta reci, moj covek.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Meni je otac goworio da 90% problema owe wrste proistekne iz nerada, to je neka wrsta bolesti neradnika, tj ako je osoba wrlo dokona njen um stwori problem, u nedostatku druge zanimacije. Zato je rad uwek bio dobar lek protiw psiholoskih poremecaja, a razgowor sa ljudima jos bolji, jer skrene misli na drugi put. Grupne terapije su kopije onoga sto su ljudi radili u stara wremena kada bi se zajedno okupljali u radowima na njiwi, ili kada bi se babe okupile da pletu zajedno i 'wode abrowe' (tad nije ni bilo psihologa).
Sto se tice psihologa, moze samo da pojasni nasu situaciju i misli, i da da sawet, a da usmerawa na neki put teze, jer za to treba znati osobu od maltene rodjenja i znati kroz sta je swe prosla. Wise pomognu 'obicni' ljudi, i njihowa iskustwa kao primer, nego cowek koji ljude gleda kao pacijente i ukalupljuje ih. A ljudi su i sami kriwi jer ne slusaju sebe.

Totalno se slažem sa ovim. Depresija, anksioznost, nezainteresovanost za bilo šta su produkt dosade u 90% slučajeva, osim ako su prouzrokovane velikim šokom, npr. gubitak voljene osobe, razvod, gubitak posla. Za sve ostalo je kriv nerad i inercija, pa čak i namerno skretanje pažnje na sebe.
Ako se osećamo nevoljno, nezainteresovano, a nije nam se desilo ništa od onog što sam navela, treba sesti sam sa sobom ili osobom u koju imamo poverenja (a sigurno imamo više poverenja u majku, oca, brata, sestru, muža ili prijatelja) i kroz analizu sopstvene duše doći do zaključka zbog čega je to tako.
Karikiram, osećam se loše, tužna sam  bez ikakvog konkretnog razloga...pa hajde da stanem, razmislim, proučim sebe i vidim zašto je to tako. Možda me posao ne ispunjava, možda mi se ne sviđa kako izgledam, ili mi je možda jednostavno dosadno.Uz malo mozganja, lako se može pronaći izvor takvog stanja, a kada se on pronađe, svakako da postoji rešenje.
Recimo, jedno moje iskustvo. Pre koju godinu sam se ugojila jedno 5-6 kg i kada god sam se pogledala u ogledalo, uhvatila bi me bedak faza, jer sam se naravno osećala neprivlačno, nevoljeno. Mislila sam da svi na ulici bulje u mene i komentarišu "Jao, vidi ovu debelu kravu". Naravno, to je bio samo moj trip, ali sam skontala da ću jedino tako uspeti da dođem do duševnog mira ako smršam. Kada sam skinula višak kilograma i još koje kilo pride, više nije bilo "bedak" stanja. Jednostavno.
Nisam "zaguljena" osoba, pa pobogu, ja sam već ovde napisala da sam išla kod psihića i nije sramota ići kod psihijatra. Ali svakako sam ubeđena da svaki problem može čovek da reši sam ili uz malu pomoć bliskih osoba. Nerviraju me žene koje stalno kukaju kako su depresivne (imam drugaricu koja je mojih godina i stalno je u nekoj "depri"...tobože studira, umetnica je, mada ja lično nikada nisam videla nijedan njen rad, i znam da ceo dan sedi na netu, vari i igra igrice, i nikakvih pravih problema nema), a što je najzanimljivije, sve takve koje znam ne rade, ne studiraju niti imaju bilo kakav hobi osim odlaska kod kozmetičara i frizera. I za to je potreban psihijatar??? Prepisaće im neke antidepresive, koji će možda da poboljšaju situaciju dok se uzimaju, ali nakon toga problemi ostaju. Pa nemožeš ceo život da piješ antidepresive.
Ja imam svoj recept za takve slučajeve...idi trči, vozi biciklu, peri prozore, usisavaj, piši, crtaj, izlazi, okupljaj se sa prijateljima, upoznaj nove ljude i problema više neće biti.
Napominjem da naravno postoje bolesti kao što su shizofrenija, psihoza i sl. i tu naravno treba psihijatar.
Za sve te silne depresivne žene jedini lek je rad, bilo kakav i problema neće biti.
Razmislite malo...kad ste čule od neke žene koja živi na selu, radi baštu, hrani stoku da je depresivna. Možda joj je život težak, ali joj je ceo dan ispunjen i ta sigurno ne pati od nesanice.
Ma depresija nije bolest, ma šta stručnjaci rekli. To je samo izgovor za sopstveno nezadovoljstvo i lenjost. A to se jako jednostavno rešava, naravno, ako želiš da rešiš. Ako odlučiš da ćeš i sutra i narednih 10 godina biti depresivna, onda možeš smatrati da si stvarni psihički bolesna.
P.S. - ovo sam pisala u globalu, nisam mislila na nikog konkretno.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
Interesantno...A sta su to pravi problemi? I koliko smo mi merodavni da odredjujemo ciji su pravi problemi a ciji nisu? Sta ako nasi recepti ne deluju na druge? M
Oduvek su me nervirala ta racionalna sranja..''U depresiji si samo ako tako hoces..''...Da, ovo je definitivno vreme grubih i dozovljeno ti je da se loshe osecas samo ako ne izgleda skao manekenka, nemas kintu ili ti neko umre, a i preko toga ljudi danas brze i lakse prelaze...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Uf ala si ofanzivna...ali si definitvno promašila poentu. No nema veze, mrzi me sad da elaboriram svoj, već poznat stav i mišljenja.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
Nisam ofanzivna, iznosim svoje misljenje, posto su ovo diskusije...A da sam promasila poentu, nema to veze sa poentom postavila sam ti pitanje jer me zanima odgovor, a sve sto si napisala je usko povezano sa temom ''psiholoski problemi'' te bi i odgovor bio u tom maniru..A to je i poenta, tema je poenta...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.50
Kao nekoga ko (bez lazne skromnosti) ima ogromno znanje o depresiji, o njenim uzrocima, manifestacijama, lecenju i posledicama, ne bude mi nikad svejedno kad procitam tvrdnju da je depresija 'izmisljena' bolest. Razgovarala sam sa zenom sa dijagnozom major depresije, i tvrdnje tipa da je depresija lenjost ili nezadovoljstvo su cisto neznanje i nepoznavanje materije. Da li vam je poznata informacija da je depresija jedna od najopasnijih bolesti po stopi mortaliteta koju uzrokuje, jer depresivni pacijenti u velikom postotku izvrse suicid? A cinjenica da narocito dugu i duboku depresiju leci samo ECT terapija (tj. elektrosokovi)?
Mislim da je potrebno mnogo znanja i klinickog iskustva da bi se manifestovao stav da su svi dosadasnji teoreticari i istrazivaci depresije - budale.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 17:44:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.