Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Psiholoska podela ljudi prema vrsti muzike koju slusaju  (Pročitano 17101 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
  Preteča panka ako ne i prvi panker je bio Igi Polp sa Studžsima. Prvi britasnski pank sastavi koji su nastali na brzinu i koji nisu imali skoro ništa svoje svirali su i pevali baš Igijeve pesme.

Britanski i američki pank su se u početku razlikovali kao nebo i zemlja. Američki je nastao kao jedan od rok pravaca a britanski je bio onaj pravi jer je bio pravi odraz pobune omladine i to one iz nižih staleža. Tačerka je u to vreme počela sa novom ekonomskom politikom koja je zahtevala štednju a samim tim smanjivanje socijne pomoći. Nisu prvi pankeri smrdeli i duvali lepak iz obesti već zato što nisu imali ni znali za bolje Smile

Koga zanima neka pronađe ovo u gradskoj biblioteci (moja je ima) i pročita za početak. Jeste staro ali se isplati jer je nešto najbolje što je izašlo kod nas.

Meklaren jeste uzeo pod svoje Seks Pistolse i možda bi i uspeo da uradi nešto sa njima kasnije da ne beše novinara TV Granade T,Vilsona koji je sasvim slučajno naišao i snimio njihov koncert koji je uspeo da progura preko svoje tv kuće. On je ubrzao događaje. Kasnije je nastala njegova kultna muzička  tv emisija u kojoj su gostovali prvo pankeri a kasnije i predstavnici novog talasa. Lokalna TV Granada je zbog toga prevazišla regionalni značaj jer je kasnije čitav niz nezavisnih tv talasa preuzimao njegov materijal i tako širio pank koji je bio medijski sataniziovan od strane vlasnika mejnstrim medija.

Za pank su rekli da je umro onog trenutka kad je Kleš potpisao za CBS i kad je pank postao mejnstrim a to je bilo pre trideset i kusur godina. Pank se i dalje svira i sluša ali to nije ipak ono što je bilo na početku.
« Poslednja izmena: 24. Sep 2015, 00:02:14 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Valkira

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 2897
Zastava Loznica
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.99
Ali ljudi...
Ima toliko mladih demo bendova koji u stvari praše, ali im nije data šansa jer nema mesta za demo bendove na današnjoj sceni....
IP sačuvana
social share
Mi bajkeri barabe smo teške, koja ne da, ide kući peške.
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 1580
Zastava San Pedro de Macorís
OS
Windows
Browser
Chrome 37.0.2062.94
mob
Samsung 
Ali ljudi...
Ima toliko mladih demo bendova koji u stvari praše, ali im nije data šansa jer nema mesta za demo bendove na današnjoj sceni....
Dzabe kad nikog ne zanimaju mladi bendovi pogotovo hard rock, heavy metal i punk, niko nece da daje sansu ljudima koji im ne mogu doneti pare, jbg muzicka industija je otisla u kurac.
IP sačuvana
social share
Све сто сад хоћемо је да будеш опет она права Звезда као некад пре, у нама и даље тече крв црвено бела сто се лила за тебе, ајмо сад гласније за оно због чега се зиви због чега се умире.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Valkira

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 2897
Zastava Loznica
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.99
Dzabe kad nikog ne zanimaju mladi bendovi pogotovo hard rock, heavy metal i punk, niko nece da daje sansu ljudima koji im ne mogu doneti pare, jbg muzicka industija je otisla u kurac.

Totalno.. Zato sam i prestala da se bavim muzikom.. A takođe i zbog toga što sam završila srednju muzičku školu za opersko pevanje ali me niko nije hteo u bend jer nisam htela da se skinem pred masom... Sooo..  Smile
IP sačuvana
social share
Mi bajkeri barabe smo teške, koja ne da, ide kući peške.
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
  Oho, gde su nestali oni silni dupli profili Smile

Slušao sam ih ali to su manje više paceri koji još treba da uče. Imaju tehniku (ne sviranja) i instrumente ali treba još da se vežba i uči i to nema trenutno veze sa temom. Pank je dušu dao za početnike jer im ne treba neko sviračko znanje. Kad se pank istrošio klinci su se bacili na spid treš metal i to samo do onog trenutka kad su naučili da sviraju. Nije ni to loše jer znam neke grupe koje su prerasle ovu fazu. Jedna od njih spada čak u one koje rado slušam jer nisu ni spid, treš a ni metal. Smile

Ni pank nije donosio lovu osim pojedincima ali to vreme je prošlo.

Postoje radio stanice koje forsiraju mlade nade (RTV1) i ponekad tamo naletim na njih. Ranije su im čak pomagali da izdaju prvi album. Danas je zahvaljujuži netu i tehnici sve mnogo lakše. Svako moŽe da izbaci na jutjub ono što ima. I ne samo na jutjub već i na sajtu poput ovog. Poznajem ljude koji čitav svoj živor sviraju za svoju dušu, koji imaju lokalne bendove i koncerte iza sebe a postali "poznati" tek pojavom neta. Mala sredina bez studija, reklame i ručno budžena oprema uzimaju danak. Beograđanima ili Šapčanima na primer je bilo mnogo lakše.
« Poslednja izmena: 23. Sep 2015, 21:05:40 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 1580
Zastava San Pedro de Macorís
OS
Windows
Browser
Chrome 37.0.2062.94
mob
Samsung 
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 23. Sep 2015, 20:56:19

Danas je zahvaljujuži netu i tehnici sve mnogo lakše. Svako moće da izbaci na jutjub ono što ima.
Net je ubio rock n roll i muziku uopste.
IP sačuvana
social share
Све сто сад хоћемо је да будеш опет она права Звезда као некад пре, у нама и даље тече крв црвено бела сто се лила за тебе, ајмо сад гласније за оно због чега се зиви због чега се умире.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.99
mob
LG G3
Pa i kod narodnjaka je ista stvar,ja posle 00 ne mogu ni da se setim dobre narodne pesme.Poslednje što je valjalo je bio pokojni Boža Nikolić.

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0

https://www.youtube.com/watch?v=zn2QW81NK1Q

Kačio sam ovo i ranije, isplati se videti. Čovek je objasnio.

Net ima kao svaki medij vrline i mane ali nije on taj koji je ubio muziku. Na netu možeš da nađeš albume, pesme i izvođače koji nastaju ili koji su nestali pre dosta godina. Moj stric je morao da čeka, pronađe ili kuipi neku ploču koja je sada dostupna preko neta, Isto važi i za koncert, put, karta i prenoćište. Sad se sve može preko neta jer su i muzičari počeli da izvoljevaju i da zaobilaze Srbiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.99
mob
Samsung S7
Rambo, budala, genije, filozof socijalne svakodnevice. Odlican!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
  Još se sećam šta je radio u SKC-u na svom prvom koncertu. Uveo je na mala vrata harmoniku i pevaljku Mašinku Lukić čija je čarapa pala na mene Smile

A tek kad je Koju izveo na binu...i počeo nije dobra Katarina Smile Smile Smile

Završi se pesma ali bez Koje koji je pobegao od sramote.

Postoji intervju negde fde objašnjava zašto je propao rok'n'rol. Po njemu rokeri su zapuštrni, nedruželjubivi,sujetni i oronuli od poroka. Narodnjaci su sasvim drugačiji jer se druže i sarađuju međusobno, održavaju londiciju i mnogo su profesionalniji od depresivnih rokera.. A Rokumenti su valjda poslednji dobar dokumentarac koji je snimljen. Nisam baš siguran, morao bih da proverim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.