Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 21:01:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Protest studenata  (Pročitano 8344 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia krntija
Citat
Zato je bitno da se Americki svuda priznaju,iako njihovi inzenjeri budu uze specijalizovani nego oni usisivaci koji sluze samo,i samo za ciscenje stola.

Pa i nije baš tako, mnogo Evropljana imaju rezervu prema njima. Američka diploma samo u Americi ima veliki ugled.

A što se ove priče o školarinama tiče... na državnim fakultetima u Nemačkoj recimo ti jedan semestar košta oko 500 evra. A evo šta se radi u Italiji

Citat
-Za prvi semestar dajete taj fiksni iznos od 600 evra, a za drugi semestar donosite potvrde o primanjima roditelja i njihovom imovinskom stanju pa vam se na osnovu toga određuje cena za drugi semestar-rekao je za S media portal Mario student Elektrotehnike iz Đenove.

Ukoliko vaša porodica ima primanja ispod proseka na kraju godine država vam refundira deo novca.

IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Ma,ok,ako je tako i bolje,jer mi je ta americka ideja ultra-specijalizacije debilna.Ko da je covek sporet,a ne covek.
Ali razumes poentu.Obicno EU licemerje.

Jel (usrana) Bolonja ovde jasno definisana i primenjena? nije.
Jel Srbija ima dobar standard? nema.
Kad se ne bi kralo i muljalo,jel bi bilo dovoljno para,ako ne za prosecne,onda bar solidne i odlicne studente? bilo bi.
Jesu svi fakulteti iste tezine? nisu
Jel na svakom lako dati 60 bodova za jednu godinu? ne,nije.
Jel svuda,i kod svakog vazi isti model? Ne,vec svaki profesor ima neke svoje kriterijume i svoj svet.Jos samo da uvedu onu "ocenu za opsti utisak",pa da budemo ko u osnovnoj skoli.  Smile
Jel bar jedna zemlja usrane Evrope primenila 100% Bolonju? nije.
Jel se fakulteti ovde razbacuju parama i troskovima? da.
Jel za sume koje dobijaju,i BI dobijali,daju bar zadovoljavajuce uslove i nastavu? ne.
Jel pored para za skolarine kupe pare i na prijavi ispita,kupovini vezbanki,prijava,knjiga...? da.

Pa,o cemu onda pricamo?

Ni tamo ni vamo,niko ne zna sta radi,ali zato svi vrlo dobro znaju kako da kradu,a ovamo se krive studenti i prica o Bolonji i Evropi.Pa,nemojmo se zajebavati.

I ko sto rekoh,sve to uvek prate dobre stare price "Eeee,u moje vreme".Svi su oni bili fantasticni studenti,svi su ucili 24-7,svi su davali sve u roku,a svima je faks bio tezine Lomonosova...  Smile jos samo da cujem da su imali i 5 puta vece skolarine,pa da mogu kolektivno da im dam medalju za baronisanje.  Smile
« Poslednja izmena: 07. Okt 2011, 17:43:35 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
HTC One
Argument da nije svaki fakultet iste tezine u principu i nije nikakav argument. Argument je da nije svako za svaku oblast, i da su ljudi dobri i imaju smisla za razlicite stvari.

Npr. meni idu politicke nauke, kao da sam rodjen za to, nikakvih ni najmanjih problema. Sa druge strane prirodne nauke kao takve su mi spansko selo... ne bih smeo dapomislim kako bih prosao na medicini. A opet, imam drugaricu koja je sad 5.godina medicine, gazi sve u roku bez prenosenja ispita, lezi joj to i pamti kao neki zanimljiv roman da cita. I sada je ona cinjenicno kapacitet i medicina navodno teza... medjutim, uzela je da prelista par mojih knjiga, od politickih sistema preko institucionalizma dosurove teorije i politickih porodica/ideologija... iskreno je zakljucila da nema sanse da bi ista zapamtila, em je ne zanima materija a i kada se udubi i dalje joj ne ide i ne konta o cemu se radi.

Elem - podela na laksi i tezi faks je najveca glupost koja se decenijama poteze u svakoj zemlji medju svimstudentima. Cinjenica je samo da je svako rodjen za nesto (moze i vise stvari), ali za neke definitivno nije. I nije drzava kriva sto su zelje (ili zablude) jedno arealnost i kapaciteti nesto sasvim drugo. Sve je stvar slobodne volje i izbora... ko se nadje, super... ko se zajebe moze da digne ruke od svega ili da nastavi da trazi sebe... simple as that.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Ma,da,nema nikakve razlike izmedju FONa i ETFa na primer... ili ne d'o Bog Fizickog.Sve je to isto...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.187
mob
Nokia 
Ja se slazem da su skolarine previsoke u odnosu na primanja. Ali smanjenje skolarine je samo jedan od zahteva. Oni traze ni manje ni vise nego da svi koji imaju 48 bodova predju na budzet. To je mozda moglo kod Tita tako. Pa su i za vreme Tita studenti imali obicaj da se nesto bune.
Sto se mene tice dobar student je onaj koji ostavi maksimalno jedan ispit po godini i koji ima prosek minimum 8 (mada bi trebalo da bude i veci al ajde). Takvima bi trebalo platiti studije.
Ovo pricam kao neko kome je placanje skolarine jako tesko padalo, da neko ne pomisli da sam burzuj pa zato tako pricam. Samo mi je muka od studentskog kenjanja svake godine. Kao sto sam pre govorio student treba da ima samo prava da stekne sto vise znanja, a ako mu se ne svidja skolski sistem neka predje u politicare kad zavrsi fakultet pa onda neka se bori za skolstvo kakvo misli da bi trebalo da bude.

Ma,da,nema nikakve razlike izmedju FONa i ETFa na primer... ili ne d'o Bog Fizickog.Sve je to isto...  Smile
Razlike ima, ali ne studiraju isti ljudi i fon i etf. Svako studira ono sta je mogao da upise i sta je mislio da ce moci da zavrsi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Ja se slazem da su skolarine previsoke u odnosu na primanja. Ali smanjenje skolarine je samo jedan od zahteva. Oni traze ni manje ni vise nego da svi koji imaju 48 bodova predju na budzet. To je mozda moglo kod Tita tako. Pa su i za vreme Tita studenti imali obicaj da se nesto bune.
Sto se mene tice dobar student je onaj koji ostavi maksimalno jedan ispit po godini i koji ima prosek minimum 8 (mada bi trebalo da bude i veci al ajde). Takvima bi trebalo platiti studije.
Ovo pricam kao neko kome je placanje skolarine jako tesko padalo, da neko ne pomisli da sam burzuj pa zato tako pricam. Samo mi je muka od studentskog kenjanja svake godine. Kao sto sam pre govorio student treba da ima samo prava da stekne sto vise znanja, a ako mu se ne svidja skolski sistem neka predje u politicare kad zavrsi fakultet pa onda neka se bori za skolstvo kakvo misli da bi trebalo da bude.

Procitaj stavke u mom prethodnom postu.Kad odgovori na postalvjena pitanja budu suprotni od trenutnih,onda iznosi takve predloge.

A sto se tezine fakulteta tice,pricajte vi sta ocete,ali zna se vrlo dobro kako koji faks stoji.

Jedan FON gde se sve predaje u po samo dva bloka od dva casa dnevno(FONovcima je cak i to mnogo  Smile ,i pored toga sto nikad nemaju predavanja posle 4  Smile ) sigurno ne moze biti iste tezine kao jedan Tehnoloski gde se sve predaje u po 2 bloka od 4 casa dnevno(i na kome ljudi cesto sede i po ceo dan).  Smile

Vidite,ko sto vi imate tu svoju teoriju da nema razlike izmedju fakseva,i da je to izmisljotina,tako isto imam i ja teoriju da oni koji to pricaju u stvari samo traze sebi malo izgovora,ili pridaju na znacaju sebi i svom fakultetu.  Smile
Tako da bolje da ne pocinjemo sad o tome.  Smile
« Poslednja izmena: 07. Okt 2011, 19:39:48 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
HTC One
Ma,da,nema nikakve razlike izmedju FONa i ETFa na primer... ili ne d'o Bog Fizickog.Sve je to isto...  Smile

Nema razlike. Ja objasnih a ti i dalje uzdizi svoju struku kao i svi koji to rade.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Samsung SGH-E590
Citat
Npr. meni idu politicke nauke, kao da sam rodjen za to, nikakvih ni najmanjih problema.
Pa  kome ne idu politicke nauke, treba da ga preimenuju u fakultet umetnickog kenjanja! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Naprotiv,ja nemam potrebu da uzdizem,vi ste ti koji to rade.  Smile  Smile

Zna se gde je kome mesto.To sto neki ne mogu da se pomire sa time,to je drugo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
HTC One
Citat
Npr. meni idu politicke nauke, kao da sam rodjen za to, nikakvih ni najmanjih problema.
Pa  kome ne idu politicke nauke, treba da ga preimenuju u fakultet umetnickog kenjanja! Smile

Pa zavrsi ga, sta te sprecava? Evo, svi iz generacije zavrse i to svi sa desetkama.  Smile

Naprotiv,ja nemam potrebu da uzdizem,vi ste ti koji to rade.  Smile  Smile

Zna se gde je kome mesto.To sto neki ne mogu da se pomire sa time,to je drugo.

Ne radim to, govorim cinjenicno. Inace, potrebu da uzdizu svoj faks/struku obicno imaju oni koji nisu ostvareni u struci pa im samo prica i ostaje,neki "prestiz" i razna lozenja... onaj ko je ostvaren, uspesan i lepo zivi od svog posla nema potrebu to da radi niti mu to ista znaci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 21:01:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.