Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Propast "Bolonje"? ~ Studenti opet padaju, profesori bez krivice  (Pročitano 21396 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
e tu se slazem. A profesori nisu ovde najveci krivci...koliko ja vidim bas ste se obrusili na njih. Mislim ima izuzetaka. Ali koliko sam ja provalio na mom fax-u (ETF),ljudi se ako nista drugo da postignu bar trude da organizuju sve da bude bar blizu onome kako bi trebalo da bude. Ali opet nas ima mnogo,profesora malo,a treba da se radi u malim grupama. prostora na fakultetima takodje ima malo. Sta to treba da znaci da fakulteti treba da zaposle jos bar toliko profesora koliko imaju i da se prosire na 80% Beograda. ovo prvo ne moze jer nema dovoljno ljudi koji su doktori i znaju dobro neku oblast koju bi mogli da predaju. A drugo je glupost.
A to sto studenti padaju,pa sami su krivi sto ne uce. Niko nece da uci umesto njih. Lakse se radi kad se radi konstantno, u malim grupama,ali opet treba da student stekne isto znanje,a ne da se nesto sad olaksava ili ne znam sta. Sve se moze nauciti i za to sto neko nije nesto naucio,najmanju odgovornost snosi profesor,ako je on svoj deo ispredavao. I nemojte da cekate da neko drzi predavanje pred 10 ljudi. Takve grupe se prave samo za prakticne vezbe

I ja se slazem sa tobom. Kad ti, sa svojom pismenoscu, mozes da budes student (a verovatno ces biti i akademski gradjanin) - iluzorno je kritikovati profesore na ETF-u zbog toga.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2008, 16:07:34 od dulisha »
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Knowledge is a deadly friend,when noone sets rules

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa,pazi. prozivka ti bas nije na mestu. Poenta je bila da ukazem na nesto. Ne pisem ovde nikakvo literalno delo. Bas volim ljude koji poentu uguse ovakvim glupostima. Ako slucajno nisi primetio,na ovom forumu se dosta koristi i slanga i konstrukcija koje sam upotrebio. I kad nesto pisem na forumu boli me uvo da provravam da li je gramaticki ispravno. A sto se tice profesora uce nas da budemo inzenjeri,a ne knjizevnici. 
IP sačuvana
social share
Sebe vidim kao demona koji je dosao da promeni svoju okolinu,koristeci se sredstvima koje je savremeni covek odbacio.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Prilicno smo daleko od toga da se slozimo. Za mene licnost nije kompletna ako ne poznaje osnove pravopisa maternjeg jezika. Nikako. A ovde ne govorimo o stilskom izrazavanju ili literarnom delu. Govorimo o osnovama.

Dalje, kad su u pitanju potencijalni akademski gradjani, kriterijumi bi trebalo da budu daleko ostriji. Mozes ti da kazes "ja sam inzenjer, pravopis i jezik mi nisu potrebni - moja dostignuca govore sama za sebe" ali u tome i jeste sustina problema. Da je situacija uredjena od pocetka, bilo bi drugacije, ne bismo ni vodili polemiku o ovome.

A to sto je za tebe maternji jezik glupost, nemam komentar. Ako ti mislis da ces takav da das neki znacajan doprinos u svojoj struci, grdno se varas.

A na sta si ukazao svojim konfuznim recenicama i koriscenim slengom, samo ti znas.
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kao prvo nisam rekao da je maternji jezik glupost.
kao drugo srpski mi svejedno nije maternji.
Poenta price je: ovde se ljudi obrusavaju na profesore, koji se u principu trude da odrade svoj posao po bolonji,medjutim nemaju mogucnosti. Naslov teme je ,,Studenti opet padaju, profesori bez krivice''. Za to sto padaju studenti su sami krivi jer ne uce.
IP sačuvana
social share
Sebe vidim kao demona koji je dosao da promeni svoju okolinu,koristeci se sredstvima koje je savremeni covek odbacio.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Nisi u pravu, ni sustinski ni principijelno. Gledaj na to kao fudbalski klub, ako nema rezultata kriv je trener. A ti si trener koji kaze "pa krivi su igraci, igraju lose". Prema tome, bilo da temu posmatras sa sireg aspekta, bilo cisto prakticno - ako nema rezultata, profesor mora da snosi deo krivice.

Daleko od toga da ja studente oslobadjam svake odgovornosti, ako si procitao sta sam napisao ranije to ti je i jasno. Ali ti profesore oslobadjas svake krivice, sto je takodje apsurdno. Model profesora - boga i batine - je i prevazidjen i nepotreban. Naravno, nisu svi profesori takvi. Ali, kao sto su danas svakakvi studenti, vrlo slicno - svakakvi su i profesori...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zavisi i kakav tim trenira trener. Ali sve jedno,slazem se delom sa tobom. Model profesora,kako si napisao,boga i batine, mislim da nije bas cest,bar ga ja nesto nisam primetio. A jos treba uzeti u obzir da se na vecini fakulteta bolonja koristi godinu dana. I to ne u potpunosti,jer ne mozes za tako kratko vreme da sve organizujes. Moraju malo da eksperimentisu... Jeste to malo glupo i lose,ali drugacije mnogo ne moze. Jednostavno svi treneri su neiskusni u onome u sta se upustaju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Treneri rade isti taj posao, samo organizovan na drugaciji nacin. Ali to nijh uopste ne bi trebalo da pogadja. Nije kao da im je neko dao da treniraju dzudo umesto fudbala. Znaci tvoja aluzija na "neiskustvo" nije na mestu. Samo se sad traze rezultati, a rezultata ocigledno nema.

A sto se tice modela "boga i batine" nisam mislio bukvalno. Ali koliko ja znam, ne da je cest, nego je takav model profesora, koji sebe stavlja daleko iznad studenata, mnogo cesci slucaj, negoli obratno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bolonja nalaze rad u malim grupama, ceste provere znanjam,kolokvijume,domace i slicno. Toga ima na nekim fakultetima koji imaju za to prostora i sredstava,tipa na masinskom se poprilicno uspesno primenjuje,prolaznost je velika. Dok na drugim fakultetima,ciji dekani i pricaju da po studentu imaju 1,5 kvadratni metar prostora,takvih sredstava nema. Profesori tu moraju da traze kompromis, a za sada nadjen je takav da te provere znanja ne budu toliko ceste ili da nema tih domacih,lab vezbi toliko koliko bi trebalo. Tu je prolaznost otprilike tolika kolika je i bila pre uvodjenja bolonje. Kod nas je situacija takva, da na vecina fakulteta je mala u odnosu na to koliko ljudi na njima studira. Nije mi namera da branim profesore, ali u ovaj bolonjski proces su fakulteti usli nespremni. Trebalo je sve da se malo reformise pre. A ne sad, u hodu, da se nalaze neki kompromisi i da se radi na nacin na koji se nigde ne radi. A ono sto u pincipu ovde ljudi zovu Bolonja,je mnogo daleko od onoga sto bolonja predvidja i kako bi trebalo da sve funkcionise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Pa upravo tako. Ali fakultetima nije potrebna nikakva priprema, bar je moje misljenje. Da se vratimo opet na primer sa fudbalskim klubom, oni i dalje treba da igraju fudbal, a ne da odjednom treniraju dzudo. Ali poentu i sam vidis, samo je ne razumes. Ovakva primena sistema samo je najbolje pokazala u kakvom su stanju fakulteti, tj. da budem precizniji, i studenti i nastavni kadar - 2 ciste nule.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.