Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 18:02:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prokletstvo  (Pročitano 25058 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
U pravu si, ako se nesto radi samo zato da ne bi snosili neke posledice ako to ne cinimo, to pretstavlja sebicnost. Dobra dela treba ciniti iz LJUBAVI a ne iz straha da ce mo goreti u paklu ako to ne cinimo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.8.1.12)
Decky999 u pravo si da smo mi svi puni znanja blazenstvo i vecni, to je istina, ali to nije eftina stvar koja se moze lako spoznati. Spoznati da ti nisi ovo tjelo je jedna od najveci realizacii. Ali ako je sve iluzija onda sta je podloga ta iluzija, sta je cilj ta iluzija, zasto smo mi u iluzii? Slazem se da se Bog projavlja preko svaki od nas, i u tom smislu on je imanenten sve, ali on je i transcedenten svega. On je istovremeno ist i razlicit, on ima osobnost kao sto svi mi imamo osobnost (ne ova lazna osobnost koja se identifikuje sa materijom). Mozes realizirati apsolut kako Jedno, ali toj je samo jedan aspekt (kao Brahman) ili kao paramatma (kao nesto sto je u sve) ali on je i Bhagavan, a to znaci da se odvojen od svega.
Janmadya asya yato nvayaad itaratas, cartesv abignjaha svaraat. On je posredno i neposredno svestan svi manifestacii ali on je i svaraat- transcedentalen. I to nije loso, nego suprotno, bas zato sto je licnost, mozemo ga voliti i razviti odnos sa njega, koi nije iluzoren i nema nista zajednicko sa odlikama materijalno postojanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Sony xperia
Citat
Ali ako je sve iluzija onda sta je podloga ta iluzija, sta je cilj ta iluzija, zasto smo mi u iluzii?

Ucenje, saznavanje, ... u cilju samospoznaje, u cilju podizanja svesnosti, a sa visim nivoom svesnosti i iluzija se menja, postaje drugacija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Decky999 izvini ali ti nemas pojma o veri.Te tri 9 ti vise lice na tri 6.ti sigurno nisi krsten i neverujes u Boga cim pricas takve gluposti.Ti cak dovodis u pitanje postojanje Boga???To sto pricas da je nasa volja i Bozja volja je jedna obicna LAZ i NEISTINA.Kako Samoubistvo moze da bude Bozja volja!?Bog nikad ne bi pozeleo da se covek ubije.Pa Bog zabranjuje Samoubistvo.Po tebi ispada da sve sto ljudi rade lose po svojoj volji,to je isto onda i Bozija volja.Bog je ljudima dao slobodu i slobodnu volju da rade srt zele,ali im on ne namece svoju zelju.Netera Bog ljude na zlo nego se oni sami odlucuju.Postoji 10 Bozjih zapovesti koje se ne smeju prekrsiti.Ali Bog ne zeli na silu da sprecava coveka da ne cini zlo,jer kad bi to radio onda covek ne bi bio slobodan.Covek sam snosi posledice kad uradi nesto lose.I sam je kriv za to.Bog je jasno ljudima rekao sta su najveci grehovi i sta ne smeju da rade.Samoubistvo je najveci greh i nikad se neprasta,jer Bog Zabranjuje Samoubistva kao najveci greh.Kako neko uopste moze i da pomisli da Samoubistvo moze da bude Bozja volja?Pa To je najveci greh.Bojan Po da li se ti slazes sa mnom?Djavo coveka navodi na zlo i sve zle stvari.Misli o samoubistvu poticu od djavola.djavo iskusava coveka grehovima.Medjutim ni djavo coveku ne moze da naredi da nesto uradi.On moze coveka samo da iskusava,ali ne moze da mu naredi.Covek treba da se okrene Bogu i da postuje 10 Bozjih zapovesti.Ako ih prekrsi uvek moze da se pokaje,osim kad je u pitanju Samoubistvo.Samoubistvo je najvece zlo,i treba se boriti protiv Samoubistava i odvracati ljude od tog velikog greha.Oni koji podrzavaju samoubistvo su neprijatelji Bozji i njima ce Bog suditi.Oni podrzavaju satanu jer je to satanisticki cin.Uvek budite protiv Samoubistva i uvek ga osudjujte,i budite protiv onih koji ga odobravaju.Nesmemo biti cak ni neutralni  nego uvek zestoko osudjivati samoubistva i boriti se protiv njih.Sve Hriscanske vere,a pogotovo nasa Pravoslavna Osudjuju Samoubistvo i smatraju da je to najveci greh od svih grehova.Samoubice su neprijatelji Bozji i crkva se za njih ne moli.Zivot je nesto najlepse i zato svi treba da ga cenimo i postujemo kao Najveci Bozji Dar.Svaki svestenik ce uvek reci da je Samoubisvo najstrasniji i neoprostiv greh.Decky999 trebao bi da popricas sa svestenikom da te malo nauci o nekim stvarima u vezi vere.I naravno da se ispovedas zbog gluposti koje si napisao ovde.Prijace ti razgovor sa svestenikom i posle toga ces imati ispravno misljenje.Svako Dobro
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Decky999 u pravo si da smo mi svi puni znanja blazenstvo i vecni, to je istina, ali to nije eftina stvar koja se moze lako spoznati. Spoznati da ti nisi ovo tjelo je jedna od najveci realizacii. Ali ako je sve iluzija onda sta je podloga ta iluzija, sta je cilj ta iluzija, zasto smo mi u iluzii? Slazem se da se Bog projavlja preko svaki od nas, i u tom smislu on je imanenten sve, ali on je i transcedenten svega. On je istovremeno ist i razlicit, on ima osobnost kao sto svi mi imamo osobnost (ne ova lazna osobnost koja se identifikuje sa materijom). Mozes realizirati apsolut kako Jedno, ali toj je samo jedan aspekt (kao Brahman) ili kao paramatma (kao nesto sto je u sve) ali on je i Bhagavan, a to znaci da se odvojen od svega.
Janmadya asya yato nvayaad itaratas, cartesv abignjaha svaraat. On je posredno i neposredno svestan svi manifestacii ali on je i svaraat- transcedentalen. I to nije loso, nego suprotno, bas zato sto je licnost, mozemo ga voliti i razviti odnos sa njega, koi nije iluzoren i nema nista zajednicko sa odlikama materijalno postojanje.

To je ptavo pitanje - bravo ! - cilj iluzije. Iluzija ima svoj cilj i taj cilj i svrha je ujedno razlog naseg postojanja na ovom svetu i iskustava i osecanja koje imamo. Zamisli svet koji bi bio isti kao nas ali u kome ne bi postojao pojam hladnog - sve bi bilo vruce. Pitanje postoji - kako bi znaka da je nesto vruce ako nema hladnog. Nas apsolut - odnosno mi kao deo apsoluta - Boga ako hoces - mozemo da iskusimo bozansku prirodu samo ako iskusimo sta nije bozanska priroda - da citiram jedno modernog autora na ovu temu (slobodni prevod:

U odsustvu onoga sto nisi, ono sto jesi nije!

U tome je cela mudrost. Kako ces da znas da si velicanstven ako nema nicega oko tebe sto nije velicanstveno. Kako ces znati i ISKUSITI sopstvenu boziju prirodu ako ne poznajes nista sto nije bozija priroda. Zato smo stvorili iluziju - u kojoj smo zaboravili sopstvenu prirodu da bi mogli da je iskustvom dozivimo - da bi definisali nas same na najveci i najlepsi nacin. To je sustina vaskrsnuca - ponovne samospoznaje.

Eto ti odgovor bez ulazenja u hinduisticke definicije bozijih nivoa i interakcija - mada u njima nema nista lose - osim kada malo zbunjuju coveka.

@Sale

Nije bitno da li ja imam pojma i da li su 9tke ustvari 6ce. Ono sto je bitno je ono sto TI osecas u svom srcu. Time se bavi - mene i tebe ne deli nista osim tvoje odluke da budes podeljen, kako od mene tako i od Boga. Ako verujes u greh - bices gresan, ako verujes u kaznu bices kaznjen - a  ako verujes u ljubav bices voljen. SVe je do tebe - sa ili bez 10 ili 15 zapovesti. Sve jedno je - ono sto nije sve jedno je da li si srecan i da li osecas Boziji mir u sopstvenom zivotu. Ako nisi - nesto od tih pravila i znanja koje nosis ne funkcionise za tebe na najbolji nacin. Ako jesi - nastavi da radis to sto radis jer to je tvoj put. Van toga nema vere ni znanja koje moze da ti pomogne niti svestenika koji moze da ti objasni ono sto ti vec i sam ne znas.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne treba uvek slediti samo srce, vec treba slediti i um.
Decky nisi mi odgovorio, ko ce se pre ''pribliziti'' Bogu, onaj ko cini dobro dela ili onaj ko cini zlo. Ne mozes da izjednacavas dobro i lose pod izgovorom da je to isto iskustvo samo posmatrano sa razlicitih krajnosti. Naravno da bi znali sta je dobro moramo znati i sta je zlo, ali moramo se svi sloziti da covek treba da stremi ka tome da cini dobra dela koristeci pri tome razum kako bi kasnije iskreno srcem shvatio da je to cilj ovog zivota. A ko kaze i da izvan ove realnosti ne postoje krajnosti.
« Poslednja izmena: 27. Feb 2008, 11:01:15 od Bojan PO »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Odgovor sledi

Prvo i najvaznije - ni jedan ni drugi ne moraju da se priblizavaju Bogu ini su vec u njemu i on u njima.

Problem nastaje oko one iluzije koju pominjasmo. Stvari nisu tako jednostavne kako pisu u bibliji. Recimo imas coveka koji prati 10 bozijih zapovesti, zivi u strahu od Boga i plasi se uvek da ne napravi pogresan korak da ne zgresi - ceo zivot mu prodje u razmisljanju da li je bolje ovo ili ono. Drugu pak zivi svoj zivot ko pijanica nasilnik lopov - nanosi zlo drugima i sebi. U jednom trenutku bol koji ovaj drugi oseca prelazi podnosljivu granicu i ovaj, sedeci negde u celiji u zatvoru, shvata sustinu zivota. Shvata da ono sto je bilo bilo je - ono sto je sad vise nije isto kao ono pre. Shvati da je u Bogu i da je Bog uvek bio sa njim.

Ovo je samo jedan scenario. MAda mozes da ih izvedes milion i jedan. Nikada ne znas kada ce doci trenutak kada ces shvatiti sopstveny sutinu i krenuti za njom. Ako zivis u strahu id kazne - jedno je sigurno - taj trenutak za zivota na zemlji nece doci. Posle smrti ces razmotriti kakav ti je bio zivot pa ces probati ponovo - nesto drugacije ili ne sve jedno je. Zivot u strahu nije vredan zivota. Svrha zivota je zivot sam po sebi i ljubav jer kroz nju sve nastaje.

Druga stvar koja je bitna i koja izlazi iz ovoga. Jedidno sto postoji je SAD - proslost je prosla buducnost jos nije dosla. Ono sto je sad je realno. Samim tim Boga ces naci samo SAD - ne u proslosti ne u buducnosti. Bog samim tim nije tu da meri i premerava sta si ti radio za zivota nego ceka da ti sam shvatis da je on tu sad i da mozes da mu se obratis u svakom trenutku. Nema strasnog suda - nema pakla i gorenja duse. Pakao postoji samo na zemlji ali kao posledica nasih sopstvenih projekcija uma i nesrece koju nanosimo sebi i drugima iz neznanja i arogancije. Bog ne kaznjava on daje zivot jer on jeste zivot.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Decky, slazem se sa tobom i to sam u par postova gore i rekao da ako nesto cinis dobro u strahu to nije iskreno i to je sebicno.
Sta ako neko nikad u zivotu ne dodje u priliku da shvati smisao zivota i priblizi se Bogu. Uopste sta ti mislis sta se desava posle smrti.
Proslost se mora imati u vidu jer kroz retrospektivu zivota mozemo doci do mnogih odgovora i uvideti svoje greske ili dobre postupke.
Nije tacno da su svi isto duhovno razvijeni, bas zato i postoji ovaj zivot kako bi taj duhovni progres mogao da se postigne.
« Poslednja izmena: 27. Feb 2008, 15:45:16 od Bojan PO »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Bojan Po da li se ti slazes sa mnom da je Samoubistvo najveci i jedini neoprostiv greh od Boga?Da li se slazes da Bog nikad ne bi pozeleo da se neko od ljudi ubije?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Decky999 i tekako je bitno da li znas nesto o veri ili ne!Ne mozes da oricas o veri,ako ne znas neka osnovna pravila.Naravno da bi ti prijao razgovor sa svestenikom,jer je ocigledno da nemas dobru predstavu o veri.Svestenik je svakako covek koji o veri zna malo vise nego ti.Ako nisi krsten onda nemas pravo ni da razgovaras o ovoj temi, a ako jesi onda je zaista tuzno i zalosno sto tako mislis.Ne mogu da shvatim kako mozes da opravdavas samoubice?Da li ti zaista nisi svestan koliko je to veliki greh!?Ako si satanista onda te razumem,a ako nisi onda mi nisi jasan.To sto si ti pricao zvuci kao da si iz neke sekte koja negira postojanje grehova.Po tebi ako ne verujes u greh nisi gresan??Postoji i ljubav, a postoji i greh.Covek mora jasno da razlikuje te dve stvari.Ako covek dok cini nesto lose zaista nije svestan toga,onda on ili nije normalan ili je ispunjen mrznjom sto takodje nije normalno stanje.Vec sam ti napisao ranije da je Bog ljubav,a ne surovi i hladni sudija.Od Boga nam dolazi samo dobro, a zlo dolazi od satane.Zato covek i tekako mora razlikovati sta je dobro,a sta lose.Postoji 10 Bozjih zapovesti, ne 10 ili 15 kao sto ti kazes.Tu jasno pise sta je greh.I mogao bi da procitas ti 10 Bozjih zapovesti jer bi ti koristilo da nesto naucis.Sami tim sto si bio napisao 10 ili 15 jasno pokazuje tvoje postovanje o veri i Bogu.Time sto si bio napisao vidi se tvoj odnos prema Bogu, a dovodis u pitanje i postojanje biblije.Po tebi ako neverujes u greh nisi gresan,i sve sto radis lose je ok jer ti to tako osecas???Ako nisi svestan greha i nemas osecaj sta je dobro a sta zlo.Onda u tebi nema ni trunke ljubavi.Ti vise pricas ono sta tebi odgovara i sta ti mislis
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 18:02:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.73 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.