Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pretučen profesor u Kovačici  (Pročitano 6167 puta)
03. Sep 2016, 20:09:16
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
Browser
Chrome 52.0.2743.98
mob
Nokia krntija
Policija je uhapsila L. P. (29) iz okoline Pančeva zbog sumnje da je pretukao muškarca u Kovačici. Iako MUP nije otkrio identitet pretučene osobe najverovatnije je reč o profesoru Goranu Herlingu koji je brutalno pretučen pre dva dana.
U saopštenju policije navodi se da je L.P. uhapšen pod sumnjom da je 31. avgusta pretukao četrdesetsedmogodišnjeg muškarca u dvorištu u Kovačici i dodaje da će protiv njega biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.
Goran Herling, profesor Gimnazije "Mihajlo Pupin" u Kovačici, brutalno je pretučen u dvorištvu svoju kuće. Fotografije na kojima se vidi on, krvav, nakon tuče preplavile su društvene mreže.

Njegove kolege kažu da je Herlinga metalnom šipkom prebila grupa muškaraca, da su ga tukli po glavi, telu, rukama i prstima.
"Profesor Herling je napadnut u sopstvenom domu od strane naručene bande fašista i neljudi. Bio je sav krvav i prebačen je u pančevačku bolnicu, gde mu je konstatovan potres mozga, a zbog zadobijenih povreda teško se kreće. Sav je natečen, a prsti su mu crni od prebijanja", kažu njegovi prijatelji a prenosi 021 radio.
Oni navode da je Herling pretučen zbog mišljenja koje je iznosio na svom blogu, odnosno Fejsbuk stranici.
Na svom blogu oglasio se i sam Herling, koji napominje da su mu doktori rekli da se radi o težim povredama, te da ga ovim niko neće sprečavati da javno govori ono što misli.

http://rs.n1info.com/a190288/Vesti/Vesti/Pretucen-profesor-u-Kovacici.html

Herling: Verujem da sam napadnut zbog pisanja

Slučaj profesora engleskog jezika u gimnaziji u Kovačici Gorana Herlinga, koji je pre nekoliko dana brutalno pretučen, u dvorištu svoje kuće, privukao je veliku pažnju javnosti. Profesor ovaj napad dovodi u vezu sa onim što je pisao o dešavanjima u školi dok, dok u toj instituciji demantuju da to ima bilo kakave veze s njima.
Umesto u učionici, sa svojim odeljenjem, 1. septembar ovaj profesor je proveo u bolnici, gde se oporavlja od povreda koje su mu nanete 31. avgusta, u dvorištu njegove kuće.
“Kucnuli su mi na roletnu, sa ulične strane, pozvali me po imenu, mislio sam da je neko poznat. Čim sam otvorio vrata kapije dobio sam pesnicu u lice i onda su počeli da uleću unutra”, kaže Herling za N1.

On veruje da napad ima veze sa onim što je pisao na svom blogu, odnosno stranici Nova nada na Facebook-u gde je, kako kaže, pokušavao da ukaže na mnoge probleme, koji postoje i u školi a i na nivou lokalne samouprave.
“Pisao sam o tome šta se dešava u gimnaziji, kako je to spregnuto sa lokalnom politikom i dalje sa sindikatima, sa političarima. Mislim da je sve vezano za moj blog jer više puta su mi savetovali da prestanem da pišem”, dodaje pretučeni profesor.
Prema njegovim rečima, sve što je pisao dokumentovao je zvaničnim zapisinicima. Ukazivao je na nezakonite radnje, pod punim imenom i prezimenom, ali ne potvrđuje da je to razlog batina.
Direktorka gimnazije Tatian Brtkova, koja je na to mesto došla posle Herlinga, tvrdi da škola nema nikakve veze sa onim što se dogodilo.
“Mogu da vam kažem da mi je jako žao što se politika u ovo sve umešala, tj da se politika na sve ovo navlači. Škola ne sme da bude politička. njega je stvarno mogao bilo ko da pretuče, ja to ne mogu da znam. Može da bude i učenik i roditelj i otkud znam. To može da bude iz nekih ličnim razloga, ja ne znam zašto svi povezuju školu samo zato što je on profesor ove škole. Škola sa tim nema veze”, navodi ona.
I u policiji, nezvanično kažu da prebijanje, verovatno, nema veze sa dešavanjima u školi.
Ipak, sve bi moglo da bude jasnije ubrzo, pošto je iz Ministarstava unutrašnjih poslova u međuvremenu saopšteno da je u Pančevu uhapšen jedan mladić zbog sumnje da je nanela teške telesne povrede profesoru i da će protiv njega biti podneta krivična prijava.

http://rs.n1info.com/a190324/Vesti/Vesti/Herling-Verujem-da-sam-napadnut-zbog-pisanja.html
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.7.7
mob
I-mate 30 Pro
folksdojcheri...?
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 52.0.2743.98
mob
Nokia krntija
Jedno od Herlingovo "pisanja" sa njegove fb stranice Nova nada Kovačica

"Moje ime je Goran Herling. Moj poziv je profesor, a moje opredeljenje je slobodan čovek. To znači da mojim bićem ne vlada strah. "Tamo gde je strah, tamo živi mrak", reči su koje u nama bude vatru svesnosti, a svestan čovek zna šta čini i zašto to čini.
Svestan čovek neće zameniti svoju porodicu i svoje bližnje za političku partiju. Svestan čovek će učiniti SVE da odbrani svoju porodicu i svoje bližnje SVIM raspoloživim sredstvima. Svesnog čoveka neće uplašiti par bednika koji mu zakucaju na vrata i pozovu ga telefonom da mu u ime partije zapovede šta da radi ili ne uradi.
JA se ne plašim. Ja javno izgovaram svoje ime. Ne plašim se bednika koji se kriju iza svoje partije. Ne priželjkujem rat, ali se ne plašim otvorenog rata sa njima, jer mi je devedesetih godina potpuno amputiran osećaj straha.
Ceo moj život je borba. U mojoj porodici, u poslednjih dvesta godina, samo moj otac nije učestvovao u nekom ratu. Davne 1941. se nije ni rodio, a 1991. je bio prestar.
Ja nisam bio prestar. Imao sam tada već dovoljno godina. Dvadeset i dve. Proveo sam čitave četiri godine u vojničkim čizmama, a kada se rat završio, zakleo sam se da više nikada neću uzeti oružje u ruke.
Potomak sam dve najstarije i najviđenije zemunske porodice, a posle burnih devedesetih, povukao sam se sa gradskog asfalta u mirnu i pitomu kovačičku oazu, kako bih posle svih oluja ponovo pronašao sebe, vodeći skroman, gotovo pustinjački život.
Svoju zakletvu sam prekršio 2000. godine, ali oružje tada ipak nisam upotrebio, jer sam na masovnim protestima shvatio da mi nije ni potrebno. Srce koje je tada istim ritmom kucalo u našim grudima, oteralo je Velikog Brata sa svog, do tada nedodirljivog prestola.
Nada da će se nešto promeniti bila je kratkog veka. U Srbiji se nazmnožio lopovski nakot, koji je zemlju razorio gore od bilo kakvih bombi.
Ni u našoj Kovačici nije bilo bolje, već se na svu muku, pojavio još i Yunirisk, a sa njim još jedan rat - za sopstveno zdravlje i zdravlje naše dece. Moje oružje ovog puta bili su tekstovi u grupi STOP YUNIRISK, pod imenom Grey Hame na virtuelnom ratištu, a bojno polje na protestima ispred opštine.
Kada se u opštini promenila vlast i krenule međusobne partijske i unutarpartijske borbe, prozreo sam tu borbu ne kao borbu za razvoj Kovačice, već kao borbu lešinara oko vlasti nad Kovačicom koja je na izdisaju.
Rešio sam da tu borbu ostavim budalama i ne mešam se u nju, jer će jednog trenutka i sami shvatiti da su od cele naše opštine ostale samo ruševine i da će se onda kao deca iz ulice, pomiriti posle tuče.
Posvetio sam se celim bićem novom poslu, pozivu direktora Gimnazij "Mihajlo Pupin" Kovačica, preuzevši je u najtežem trenutku u njenoj istoriji - uz veoma smele ideje šta da uradim da dovedem nove učenike i omogućim im učenje i druženje sa vršnjacima iz cele Evrope.
Bauk zavisti nekolicine profesora, udružio se sa bolesnim potrebama lokalnih političara da stave šapu i na gimnaziju i napune je gomilom svojih poslušnika.
Nikada nisam bio niti ću biti član bilo koje političke partije, ali ću uvek svim srcem podržati ljude BILO KOJE partije koji nešto dobro URADE za zajednicu, a da to ne bude sa ciljem osvajanja glasova birača.
Takođe, nikada, DOKLE GOD BUDEM DISAO, neću dozvoliti da gimnazija bude poprište bilo kakve i bilo čije politike!
Svesni mojih kompetencija i znajući za ove stavove, kolektiv mi je na glasanju pružio podršku u vidu DVOTREĆINSKE VEĆINE, a zatim JEDNOGLASNO, što znači CELA GIMNAZIJA, ovo mišljenje i potvrdio.
Nacionalni savet slovačke zajednice (namerno izbegavam uvredljivu frazu "nacionalne manjine"), koja predstavlja SVE Slovake u Republici Srbiji, takođe mi daje pozitivno mišljenje.
Ostala je samo formalna odluka Školskog odbora da ovo potvrdi. Školski odbor se sastoji od devet članova - troje nastavnika, troje roditelja i troje iz opštine. Pred samo glasanje odbora, saznajem da su članovima odbora i njihovim porodicama pretili otkazima i drugim glupostima, ako budu glasali za mene.
Moj protivkandidat koji na glasanju Nastavničkog veća svoju biografiju uopšte nije ni izneo, a na školskom odboru, između ostalih "značajnih slika" iz svog privatnog života, pisao je o igranju košarke u osnovnoj školi, sviranju harmonike u srednjoj, polaganju vozačkog ispita, služenju vojnog roka u ambulanti i davanju krvi!
Osim toga, umesto da predstavi SVOJ program rada veoma odgovorne funkcije direktora, on na oba sastanka govori o navodnim nezakonitostima koje činim, i to mucajući i teško dišući, verovatno svestan kakve laži su mu servirali da iznese, a istovremeno svestan i zakonskih posledica po njega samog, zbog neminovne tužbe za izrečeno.
Iako iznosim detaljnu radnu biografiju sa svim kompetencijama potrebnim za rad direktora i predstavljam program rada za četiri godine, školski odbor, kraći za dva člana koja nisu došla, uz molbu da im to oprostim, jer su im porodice maltretirane pretnjama, podršku svojim glasovima pruža mom protkandidatu.
Međutim, zahvaljujući hrabrim i istini odanim ljudima, koji i pored svih pretnji ipak nisu podlegli bespotrebnom strahu, konačna odluka nije doneta, Za izbor direktora potrebno je 5 od 9 glasova. Moj protivkandidat dobija 4 a ja 3 glasa.
Namera zločinaca koji su kriminalnim udruživanjem želeli da ponište slobodnu volju i pravo na izbor nastavničkog veća i pljunuli na volju celokupne slovačke zajednice, u poslednjem trenutku je osujećena.
Ali ne i zaboravljena. Da bi ostala upamćena, potrudiće se mediji i organizacije, domaće i inostrane, koje se ovakvim slučajevima bave, kao i prosvetni organi i organi gonjenja..."
« Poslednja izmena: 03. Sep 2016, 20:37:27 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 53.0.2785.89
На крају се испоставило да га нису напала тројица већ један, није фашиста из СНС-а већ дечко једне професорке коју је уважени професор вређао и понижавао у школи. И да...професор је прво кренуо на овог што га је пребио са бејзболком Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
На крају се испоставило да га нису напала тројица већ један, није фашиста из СНС-а већ дечко једне професорке коју је уважени професор вређао и понижавао у школи. И да...професор је прво кренуо на овог што га је пребио са бејзболком Smile

Ispada ko radio Jerevan  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 52.0.2743.98
mob
Nokia krntija
E jebiga. Znao sam da je šansa mizerna, al sam se ipak nadao da su ga nalupali Vučićevi crnokošuljaši, mogla je tema da se razvije Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.7.7
mob
I-mate 30 Pro
interesantno nema ni jednog zdravkovica nikolica petrovica...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Sony 
Lud svet u tom Banatu.  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Citat
На крају се испоставило да га нису напала тројица већ један, није фашиста из СНС-а већ дечко једне професорке коју је уважени професор вређао и понижавао у школи. И да...професор је прво кренуо на овог што га је пребио са бејзболком

nogirati iz skole... i ovog glupana s razbijenom glavom i tu profesorku ...
takvim idiotima nije mjesto u skolama ...niti blizu djece....
djeca ne moraju da prolaze kroz ovakve stvari...ni na jedan nacin...

nikad niko nije dobio ovakve batine (mada vidim da stoji ili sjedi...arkade i vilica i jagodice su mu nepovredjene)
bez nekog licnog razloga...

ne podrzavam ni lika koji je razbio ovog medjeda ..koji umjesto da radi svoj posao..on vodi tudje brige i radi tudji posao....i provocira i vredja kolezinice....
a niti mi je zao sto je dobio batine...

sta je trazio - to je i dobio.... Smile

ja bi vjesticu zapalio kad bi sebe dovela u takvu situacxiju.... da je neko ponizava...ili bilo sta da joj ucini...(naravno sem onih najgorih stvari..u tom slucaju..odredjeni subjekt bi postao statistika  )
pa da ja moram... zbog nje... raditi ovakve stvari...

ima jezik..ima mozak...nek iznapusava idiota nedojebanog....
pa ako treba nek ga i tresne (pred svim kolegama i koleginicama) bilo s cim ..u glavu nenormalnu... Smile

picka li im materina... ozbiljni i navodno ugledni ljudi... rade ovakva sranja  Smile

jebo li vas otac  seljoberski  Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
a kako se zna sta se desilo?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.