Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 273 274 276 277 ... 308
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prete poplave, timovi na terenu  (Pročitano 217203 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.132
mob
Apple 15
Pa, sta ja znam... mozda se nije toliko pricalo jer je prvi put potkacen Beograd, ali ne mozes ljudima u Kraljevu ili npr. Jasi Tomicu da kazes - prf, nije to nista...

Citat
Sta ljudi ocekuju da vlast uradi posle ove poplave ?

Da sprovodi zakone i spreci da se scenario ponovi?

Pomogne gradjanima u obnovi?

Organizuje obnovu?

E, sad.. mozda sam ja ogranicena... ali kao sto sam rekla pre xy dana... iskreno se nadam da ce uraditi nesto sto nije cisto kalkulantski - necu da radim nista jer mi mom politickom konkurentu islo u korist ukoliko puknem na sledecim izborima...

Mada, mislim da sam se prevarila... vec su krenule kalkulacije i prenemaganje... a nije proslo ni 2 nedelje...

Bilo bi zanimljivo vidi rejting SNS, posto su druge partije (sem Cede) bile potpuno blokirane ovih nedelja...  Smile

A cini mi se da ne bi bilo toliko blistav kao do sada...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
SonyEricsson xperia m2
Jel moguce da nekima toliko viri Sns iz dupeta  Smile
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Sve, sve, ne moras da budes odusevljen, ne moras ni da ih volis, ali majku mu, ako ti neko pritekne u pomoc, bez kalkulacije i slanja "pozitivnih misli", vec konkretnim delima, ispostuj ga bar sa recima zahvalnosti...Smile

Glas Rusije: Zašto su ruski spasioci ispraćeni bez pozdrava?

Iz Beograda je otputovalo stotinak ruskih profesionalnih spasilaca koji su se daleko pre svih ostalih odazvali na poziv u pomoć, i koji su u nemogućim uslovima spasili oko 3000 ljudi, pri čemu su rizikovali i svoje sopstvene živote, piše Glas Rusije.

Ruski spasioci pred polazak (foto: Jutjub)

Međutim, kako su primetili neki najveći beogradski mediji – na ispraćaju ruskih spasilaca se nije pojavio bukvalno niko od srpskih ministara da im makar stiskom ruke i toplim rečima zahvali na svemu učinjenom.
Dakle, još na samom početku cele tragedije koju su izazvale nezapamćene poplave, Srbija je uputila zvaničan poziv Evropskoj uniji i Rusiji da joj pomognu u savladavanju vodene stihije i evakuisanju životno ugroženih građana. I dok su iz Brisela u tim dramatičnim trenucima stizale samo reči ohrabrenja, poput na primer izjave Ketrin Ešton koja je doslovno poručivala da su „njihove misli sa nama“, dotle su iz Rusije još istog dana krenuli vrhunski specijalci obučeni za takve situacije, zajedno sa avionima punim opreme za spasavanje, navodi Glas Rusije.

A zatim su, došavši odmah na lice mesta, po priznanju svih očevidaca, učinili nadljudske napore i spasili iz vode nekoliko hiljada ljudi, od čega je bilo oko 600 dece.
Inače, umesto običnog sumiranja njihovih rezultata, možda je najbolje citirati reči jednog stanovnika Obrenovca, koji je još 17. maja na početku spasilačke operacije, pred novinarima rekao sledeće: „Ovde svi najviše hvale Ruse. Iako se svi spasioci pristigli iz inostranstva jako trude i pomažu punom parom, tu nema zbora, Rusi su najbolji i oni su ti koji prednjače u požrtvovanju i svemu drugom. Niko ne može da veruje da toliko nesebično pomažu nekoga ko nije njihov narod“, a na kraju je dodao da se „u Obrenovcu spašava ko kako može, a Rusi izvlače i ljude i životinje. Spašavaju i ljude i pse i sve što mogu“, zaključio je taj očevidac za beogradske medije.

I upravo tu ponovo dolazimo na prilično poražavajuću činjenicu sa početka priče, koja kaže da su takvi heroji iz Obrenovca tiho i bez velike pompe odleteli natrag u Rusiju, pri čemu ih, kako u naslovima svojih elektronskih izdanja ističu dnevne novine Kurir, Blic i drugi domaći mediji – nije ispratio baš niko od srpskih ministara.
Osim toga, čak i da su nesebični ruski spasioci zaista bili ispraćeni iz Beograda na najbolji mogući način, i tada ostaje pitanje – da li uvek moraju da se dese neke prirodne katastrofe ili ratovi da bi se pokazalo u kojoj meri su srpski i ruski narod upućeni jedni na druge i koliko su zapravo neiskorišćene mogućnosti zajedničke saradnje – od ekonomije, politike, pa sve do ovakvih vanrednih situacija?

U tom kontekstu, prvo što pada na pamet, to je sećanje na tragičnu 1999. godinu, i na tadašnji hitan zahtev Srbije, odnosno Jugoslavije, za prijem u zajednicu Rusije i Belorusije, i to u trenutku kada su bombardovanje i agresija već bili u punom jeku.

Drugim rečima, postavlja se pitanje – da li je moguće da će kvalitetna međusobna saradnja ikada biti ostvarena i u srećnim vremenima, kada nema nikakve elementarne nepogode ili ne daj Bože nečeg još goreg? A razloga za to ima sasvim dovoljno, jer kao što reče onaj čovek iz Obrenovca – „Niko ne može da veruje da toliko nesebično pomažu nekoga ko nije njihov narod“. Ali barem sudeći po svemu viđenom proteklih dana, čini se kao da to ipak jesmo, zaključuje Glas Rusije.

Izvor: Glas Rusije

*ebe se njima za politiku i politicare, dosli su da pomognu narodu. Ali da se ni jedan foteljas nije iscimao do aerodroma je prava sramota  Smile

« Poslednja izmena: 28. Maj 2014, 16:44:04 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 487
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0

*ebe se njima za politiku i politicare, dosli su da pomognu narodu. Ali da se ni jedan foteljas nije iscimao do aerodroma je prava sramota  Smile

jbg Bajatovic bio zauzet u borbi sa terorizmom  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
posebna tema - Gašić pokreće istragu o prodaji vojne imovine, Šutanovcu prete smrću

Videćemo samo dokle će da dogura ta istraga. I da li će opet da najebu čistačice (metafora) ili i neko ko je zaista odgovoran. A ima ih za izvoz...
« Poslednja izmena: 28. Maj 2014, 21:14:29 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
mob
Samsung 111111
@Anea

Ti nisi rekla nesto sto niko drugi i ne misli.A taj zakon da se postuje,sama si rekla da da su bile poplave i ranije..Kako taj neko za vreme cije vlasti su se dogodile prve poplave nije to regulisao  Smile

Da pomogne u obnovi ? Cime,smokvama ?

Budimo realni svi se plase da javno to kazu..Valjda je i glupo.Ali evo ja cu da kazem.
Moje misljenje je da drzava ovim nesretnicima nije duzna ama bas nista  Smile
Jel nekom seljaku dali odstetu za na pr kad ga sjebe grad i susa ?!  Ja nisam siguran,mozda lupam ali mislim da se osiguranja bave ovim.

Drzava moze da im pomogne na sledece nacine

1.Da im da nesto besplatne pomoci u vidu..gradjevinskog materijala ako kojim slucajem vec ima...pa da odlozi gradnju negde drugde.
2.Da im pomogne reklamiranjem i pozivanjem za pomoc i organizuje volontere ili tako nesto
3.Da izdvoji iz praznog budzeta i odvoji svima pomalo u zavisnosti ko je i koliko sjeban

Ja sam sasvim siguran i ovo sto sam napisao ne mogu da ispune a kamoli nesto vise.I to ne ova vlast nego i bilo koja druga.

A sto se tice drugih stranaka..kako se nisu cule.Pa imate blic majku mu jebem pa se reklamirajte.

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Od kada to direktori javnih preduzeca imaju takvu vrstu zaduzenja?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 487
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0

nije morao u tom svojsvu da ih isprati, samo mi cudno da ga u celoj ovoj situaciji nema nigde, a narocito oko Rusa(cisto da dobije jos koji orden), mada je mogao neko od ekipe iz sps-a da ih isprati, ipak su u vladi zahvaljujuci njima  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Cudni smo ti mi pingvini!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6178
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
SonyEricsson k750i
vucic zabranio voznju autom pa nisu mogli da dodju...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

nije morao u tom svojsvu da ih isprati, samo mi cudno da ga u celoj ovoj situaciji nema nigde, a narocito oko Rusa(cisto da dobije jos koji orden), mada je mogao neko od ekipe iz sps-a da ih isprati, ipak su u vladi zahvaljujuci njima  Smile

Tvoj komentar cu smatrati laickim (sto i jeste), jer da se imalo razumes u protokol, duznosti i obaveze u hijerarhiji, ne bi ovako odgovarao.
Po protokolu se tacno zna koji ljudi su odgovorni za ovakve stvari. Sto se Bajatovica tice, to od njega niko nije ocekivao a ponajmanje Rusi.
I zato molim te, licni animozitet ostavi za blablaonicu, ovde se radi o decidno definisanim nacelima u odnosu na ljude iz strane zemlje koje su pruzile pomoc nastradalom narodu od poplava. To su prosto pravila.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 273 274 276 277 ... 308
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.