Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 12:31:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Presuda BiH vs SCG 21. februara  (Pročitano 37153 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Savo, dzaba ti ta tvoja "politika" koju propagiras. Genocida nije bilo, a Krstic moze da prizna sta hoce, pitanje je sta su mu obecali ili cime su ga ucenili. Nisi ti jedini koji zna da postavi ono sto treba.  Smile

Ni­je bi­lo ge­no­ci­da!
D. Stojakovic, 3. decembar 2006

BIV­ŠI ko­man­dant Mi­si­je Uje­di­nje­nih na­ci­ja u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni, ka­nad­ski ge­ne­ral Lu­is Me­ken­zi, upr­kos vre­da­ma pu­tem vi­deo-lin­ka na re­la­ci­ji Ota­va - Sa­ra­je­vo, dao je in­ter­vju bo­šnjač­koj te­le­vi­zi­ji "Ha­jat" iz Sa­ra­je­va. Po­vod za in­ter­vju bi­la je vest da je Tu­ži­la­štvo kan­to­na Sa­ra­je­vo po­kre­nu­lo is­tra­gu pro­tiv nje­ga zbog na­vod­nog si­lo­va­nja Bo­šnja­ki­nja u ka­fa­ni "So­nja" u na­se­lju Vo­go­šća, ko­jE je za vre­me ra­ta bi­lo pod srp­skom kon­tro­lom.
Ge­ne­ral Me­ken­zi je od­luč­no od­ba­cio op­tu­žbe, ob­ja­sniv­ši da ni­ka­da ni­je bio u po­me­nu­tom objek­tu:
- Ni­ka­da ni­sam bo­ra­vio u se­ver­nom de­lu Sa­ra­je­va, osim ka­da sam pu­to­vao u Be­o­grad. Zbog ova­kvih tvrd­nji, od UN sam tra­žio da is­tra­že ceo slu­čaj. Po­sle ve­o­ma de­talj­ne i sku­pe is­tra­ge, UN je utvr­dio da su op­tu­žbe neo­sno­va­ne. Na­i­me, op­tu­žbe su do­no­si­le ne­ke da­tu­me ko­ji su se de­si­li ne­de­lja­ma po­sle mog na­pu­šta­nja BiH.
Vo­di­telj Cen­tral­nog dnev­ni­ka TV "Ha­jat" Se­nad Ha­dži­fej­zo­vić pi­tao je ge­ne­ra­la da li bi hteo da do­đe u Sa­ra­je­vo i ob­ja­sni šta se de­ša­va­lo u "So­nji", jer ov­de tr­pi ve­li­ku sra­mo­tu?
- Znam da je mo­ja po­pu­lar­nost u Sa­ra­je­vu rav­na nu­li i ne oče­ku­jem da će se to pro­me­ni­ti. Ali, raz­log za to su la­ži ko­je su pla­si­ra­ne u pro­pa­gand­ne svr­he i lju­di su po­ve­ro­va­li u to. Me­đu­tim, či­nje­ni­ce ne oprav­da­va­ju te op­tu­žbe.
Vo­di­telj je ge­ne­ra­la op­tu­žio da je bio na­klo­njen srP­skoj stra­ni, da je eva­ku­i­sao stva­ri iz sta­na Bi­lja­ne Plav­šić, da se hva­lio da je go­spo­dar Ali­ji Izet­be­go­vi­ću, da je jeo, pio i ple­sao na svad­bi ćer­ke Ra­do­va­na Ka­ra­dži­ća, kao i da je po­ku­šao da ne­gi­ra ge­no­cid u Sre­bre­ni­ci i iz­jed­na­ča­vao stra­ne u ra­tu.
Me­ken­zi je ne­gi­rao sve ove tvrd­nje, a po­seb­no se osvr­nuo na do­ga­đa­je u Sre­bre­ni­ci:
- Opo­vr­ga­vao sam po­jam ge­no­ci­da u Sre­bre­ni­ci, jer ako ra­di­te ge­no­cid, on­da ne­će­te od­vo­zi­ti že­ne i de­cu u Tu­zlu. Ako či­ni­te ge­no­cid, pr­vi pri­o­ri­tet vam je da ubi­je­te že­ne, jer ne že­li­te da se ta vr­sta vi­še raz­mno­ža­va, a on­da na red do­la­ze mu­škar­ci. Ubi­ja­ti mu­škar­ce je ma­sa­kr, ali ni­je ge­no­cid. Ra­di se o se­man­tič­koj ra­zli­ci. Znam da je te­ško lju­di­ma ka­da ovo ola­ko opi­su­jem. Što se ti­če bro­je­va, zna­ča­jan je broj onih ko­ji su na­vod­no ma­sa­kri­ra­ni, a ka­sni­je su se po­ja­vi­li kao ži­vi. Či­nje­ni­ca je da su hi­lja­de i hi­lja­de lju­di ubi­je­ne. Ras­pra­va o broj­ka­ma ne zna­či da se ovaj do­ga­đaj ni­je de­sio. Ja sma­tram da su UN od­go­vor­ne jer ni­su obez­be­di­le bez­bed­no­snu zo­nu i ni­su za­šti­ti­li lju­de u Sre­bre­ni­cI. On­da su rat­ni zlo­čin­ci iz Sre­bre­ni­ce vo­di­li na­pa­de i ubi­ja­li Sr­be u oko­li­ni, a za­tim su Mla­dić i nje­go­vi ušli i ra­di­li šta su ura­di­li.

SVE­DOK

Interesovanje tu­ži­la­štva i me­di­ja u BiH za ge­ne­ra­la Lu­i­sa Me­ken­zi­ja po­ja­ča­no je po­sled­njih da­na jer je pro­cu­re­la in­for­ma­ci­ja da će on bi­ti je­dan od ključ­nih sve­do­ka u su­đe­nju za ma­sa­kr nad ko­lo­nom voj­ni­ka JNA u Do­bro­vo­ljač­koj uli­ci. U ovoj voj­noj ak­ci­ji mu­sli­man­ska voj­ska ubi­la je i ra­ni­la vi­še sto­ti­na lju­di či­ja je eva­ku­a­ci­ja iz Sa­ra­je­va bi­la do­go­vo­re­na, a po­sred­nik je bio UN.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
@ SavoNaSavi

ja sam mislio upravo na Mirsada Tokaču kad sam rekao da je oko 100.000 žrtava
u Bosni. Nije tačno da će se broj "drastično" uvećati sa pronalaženjem novih masovnih grobnica, prof. Tokača je izjavio da konačni broj žrtava u ratu( po njegovoj proceni) neće biti veći od 110.000-115.000 ljudi. Svi nestali su već negde prijavljeni, nemoguće da posle 11 godina od rata neko nije prijavio da mu je nestao npr. sin ili brat. Samo je pitanje u kojoj masovnoj grobnici će se pronaći leševi za sada nestalih i neidentifikovanih žrtava.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo internacionalna definicija genocida:

The international legal definition of the crime of genocide is found in Articles II and III of the 1948 Convention on the Prevention and Punishment of Genocide.

Article II describes two elements of the crime of genocide:

1) the mental element, meaning the "intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such", and

2) the physical element which includes five acts described in sections a, b, c, d and e. A crime must include both elements to be called "genocide."

Article III described five punishable forms of the crime of genocide: genocide; conspiracy, incitement, attempt and complicity.

--------------------------------------------------------------------------------
Excerpt from the Convention on the Prevention and
Punishment of Genocide
"Article II:  In the present Convention, genocide means any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such:

(a) Killing members of the group;

(b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group;

(c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part;

(d) Imposing measures intended to prevent births within the group;

(e) Forcibly transferring children of the group to another group.

Article III:  The following acts shall be punishable:

(a) Genocide;

(b) Conspiracy to commit genocide;

(c) Direct and public incitement to commit genocide;

(d) Attempt to commit genocide;

(e) Complicity in genocide. "

--------------------------------------------------------------------------------
It is a crime to plan or incite genocide, even before killing starts, and to aid or abet genocide: Criminal acts include conspiracy, direct and public incitement, attempts to commit genocide, and complicity in genocide.
Punishable Acts The following are genocidal acts when committed as part of a policy to destroy a group’s existence:

Killing members of the group includes direct killing and actions causing death.

Causing serious bodily or mental harm includes inflicting trauma on members of the group through widespread torture, rape, sexual violence, forced or coerced use of drugs, and mutilation.

Deliberately inflicting conditions of life calculated to destroy a group includes the deliberate deprivation of resources needed for the group’s physical survival, such as clean water, food, clothing, shelter or medical services. Deprivation of the means to sustain life can be imposed through confiscation of harvests, blockade of foodstuffs, detention in camps, forcible relocation or expulsion into deserts.

Prevention of births includes involuntary sterilization, forced abortion, prohibition of marriage, and long-term separation of men and women intended to prevent procreation.

Forcible transfer of children may be imposed by direct force or by fear of violence, duress, detention, psychological oppression or other methods of coercion. The Convention on the Rights of the Child defines children as persons under the age of 18 years.

Genocidal acts need not kill or cause the death of members of a group. Causing serious bodily or mental harm, prevention of births and transfer of children are acts of genocide when committed as part of a policy to destroy a group’s existence.

The law protects four groups - national, ethnical, racial or religious groups.

A national group means a set of individuals whose identity is defined by a common country of nationality or national origin.

An ethnical group is a set of individuals whose identity is defined by common cultural traditions, language or heritage.

A racial group means a set of individuals whose identity is defined by physical characteristics.

A religious group is a set of individuals whose identity is defined by common religious creeds, beliefs, doctrines, practices, or rituals.

Key Terms

The crime of genocide has two elements: intent and action. “Intentional” means purposeful. Intent can be proven directly from statements or orders. But more often, it must be inferred from a systematic pattern of coordinated acts.

Intent is different from motive. Whatever may be the motive for the crime (land expropriation, national security, territorrial integrity, etc.), if the perpetrators commit acts intended to destroy a group, even part of a group, it is genocide.

The phrase "in whole or in part" is important. Perpetrators need not intend to destroy the entire group. Destruction of only part of a group (such as its educated members, or members living in one region) is also genocide. Most authorities require intent to destroy a substantial number of group members – mass murder. But an individual criminal may be guilty of genocide even if he kills only one person, so long as he knew he was participating in a larger plan to destroy the group.

[/b]Eto ti internacionalna definicija genocida. Nigdje nepise da se genocid snosi na pol ljudksog bica. u srebrenici je ubijeno 8000 muslimanskih civila samo zato sto su bili muslimani a to ide vjerujem pod tacku : 

Killing members of the group; 

a grupe se svode u

An ethnical group is a set of individuals whose identity is defined by common cultural traditions, language or heritage.

A racial group means a set of individuals whose identity is defined by physical characteristics.

A religious group is a set of individuals whose identity is defined by common religious creeds, beliefs, doctrines, practices, or rituals.

Eh sada lijepo ovo izprintaj i okaci negdje u blizini tako da vise nema nesporazuma oko genocida  Smile

Eto..samo to obara tvoj argument o tome da nije bilo genocida. cijeli svijet prica o genocidu u srebrenici i u bosni jedini ti, mekenzi i pojedinci u srbiji osporavaju to..a evo jedan zanimlji clanak o njemu[b]
,

General Luis Mekenzi osumnjičen za silovanje
M. Čubro

11.10.2006 20:06

SARAJEVO - Kantonalno tužilaštvo Sarajevo otvorilo je istragu protiv kanadskog generala Luisa Mekenzija, jednog od prvih zapovjednika UNPROFOR-a u BiH, zbog sumnje da je sudjelovao u silovanju žena zatočenih u logoru "Sonja" u Vogošći, potvrdio je Oleg Čavka, kantonalni tužilac.

"Istraga protiv generala Mekenzija je otvorena određeno vrijeme. Dokaze o njegovom sudjelovanju u zločinima, odnosno silovanjima, počeli smo prikupljati prije nekoliko godina, ali je on svih ovih godina ostao nedostupan našim pravosudnim organima. General Luis Mekenzi, za kojeg postoje dokazi da je znao za silovanja, te da je i sam silovao, krije se iza međunarodnog imuniteta", istakao je Čavka.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu raspolaže svjedočenjima više žena koje su tokom proteklog rata bile zatočene u logoru "Sonja" u Vogošći, u blizini Sarajeva. Ove žene su potvrdile da je tadašnji zapovjednik mirovnih snaga u BiH u više navrata dolazio u logor, svjedočio silovanju zatočenica, te sam sudjelovao u zlostavljanjima.

"Imamo svjedočenja više žena koje su potvrdile da je Mekenzi dolazio u logor, prisustvovao silovanjima, te i sam silovao zatočenice. To, nažalost, nije dovoljno da kanadske vlasti i međunarodna zajednica ukinu imunitet ovom 'mirotvorcu' i izruče ga vlastima BiH. Međunarodna zajednica je savršeno sakrila svoj prljavi veš iz misije u BiH i ne vjerujem da ćemo ikada biti u prilici uhapsiti generala Luisa Mekenzija", ističe Čavka.

Dokaze o ulozi zapovjednika mirovnih snaga u zlostavljanju žena zatočenih u srpskom logoru u Vogošći prije nekoliko godina počeo je prikupljati nekadašnji glavni kantonalni tužilac Mustafa Bisić.

"Ne mogu govoriti o tim podacima, jer zakon mi zabranjuje da komentiram bilo koji slučaj nakon isteka mandata tužioca. Zakona se želim i moram držati", kratko je kazao Bisić.

Čavka, pak, kaže da su vlasti BiH u više navrata tražile izručenje Mekenzija, ali da su svi zahtjevi odbijeni. Najavljuje da će Tužilaštvo ipak ponovo tražiti izručenje.

"Ne vjerujem da će našem zahtjevu bilo kad biti udovoljeno, ali mi ćemo insistirati na tome", kaže Čavka. Jučer nismo uspjeli provjeriti hoće li Tužilaštvo BiH, odnosno Odjel za ratne zločine, preuzeti ovaj slučaj. Šef ovog odjela, državni tužilac Vaso Marinković je na višesedmičnom službenom putu.

Mekenzi i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike
Pravu lavinu reakcija izazvala je prošlogodišnja kolumna Luisa Mekenzija, objavljena u kanadskom "Gloub end mejlu", u kojoj je napisao da u Srebrenici nije ubijeno ni približno 8.000 Bošnjaka, kao i da su snage pod komandom Nasera Orića ubile nekoliko hiljada srpskih civila.

Nakon ove kolumne 18. jula prošle godine Mekenziju je otvoreno pismo uputio Emir Ramić, predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, pod naslovom "Vrijeme je da se podigne optužnica protiv zločinca u UN uniformi" u kojem ga je optužio za silovanja u Vogošći.

"Vaše negiranje genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, Vaše negiranje agresije na BiH, Vaše umanjivanje posljedica najvećeg zločina protiv čovječnosti u Evropi poslije Drugog svijetskog rata i Vaša produkcija i pretvaranje zločinca u žrtvu je ravna zločinu", napisao je Ramić, ističući da Mekenzi treba da odgovara i da se stidi sebe, budući da je silovanje zločin protiv čovječnosti.

"Vjerovali ste i nadali ste se da se o Vašem zločinu neće nikada saznati, neće govoriti, neće pisati, bilo zbog straha, bilo zbog stida žene. Ali Bošnjakinja više nema straha, nema ni stida, posebno kada je istina u pitanju i zločin koji je počinjen nad njom. Došlo je vrijeme da se Vi morate stidjeti, a posebno plašiti pravde koja će Vas u skorije vrijeme stići", napisao je Ramić u otvorenom pismu Mekenziju. Novinar Roj Gatman, dobitnik Pulicerove nagrade za izvještavanje o ratu u BiH, u intervjuu za "Magazin bošnjačke dijaspore", 30. septembra 2005. godine, na pitanje da li postoje indicije zbog kojih bi Mekenzi bio optužen za ratni zločin, je odgovorio:

"Ja sam istraživao bliske iskaze protiv generala Mekenzija i njegovu povezanost sa 'Sonja Kon-Tiki' u Vogošći i nisam, u stvari, mogao da nađem osnove za tako nešto".

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=1020&meni=3

Tog mekenzija je neko dobro lobiro sa srpske strane, dok svi ostali su se slozili da je u srebrenici genocid jedino on negira. 

@@@@Zemunac 2

znaci ipak se slazes u tim brojkama ili ?
« Poslednja izmena: 08. Dec 2006, 03:34:41 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Citat
Tog mekenzija je neko dobro lobiro sa srpske strane, dok svi ostali su se slozili da je u srebrenici genocid jedino on negira

Da, i tu su Srbi krivi, lobirali ga...postajes patetican. Inace, optuzba za silovanje je pala posle njegovih izjava, ko ume da sabira bice mu jasno.

A u vezi definicije genocida, nije dovoljno da je nadjes i copy/paste. Imas dobru knjigu o medjunarodnom humanitarnom pravu, pa si mogao da ubacis na srpskom.

Vazno je tumacenje prava, ono sto laici nisu u stanju da razlikuju od njegovog prostog citanja. Za razliku od nekih  Smile , materija savladana, 10-ka upisana, tumanjenje na samom vrhu. Ovim mozda mozes prevariti nekoga ko nema pojma o materiji, ali verujem da ni ti sam ne znas da protumacis taj zakon, pa se i ne pozivaj dzabe na njega. Sve to sto si ti nabrojao se ne moze podvesti i izjednaciti ni sa jednim aktom iz Srebrenice. Zasto? E pa necu da ti olaksavam, informisi/obrazuj se sam, a kada se obrazujes onda dodji, iznesi misljenje, pa da ti ga natenane i argumentovano pobijem na osnovu tumacenja zakona, sudskih presedana, doktrine, i prakse civilizovanih naroda.

Pozdrav i lepo spavaj.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Tog mekenzija je neko dobro lobiro sa srpske strane, dok svi ostali su se slozili da je u srebrenici genocid jedino on negira

Da, i tu su Srbi krivi, lobirali ga...postajes patetican. Inace, optuzba za silovanje je pala posle njegovih izjava, ko ume da sabira bice mu jasno.

A u vezi definicije genocida, nije dovoljno da je nadjes i copy/paste. Imas dobru knjigu o medjunarodnom humanitarnom pravu, pa si mogao da ubacis na srpskom.

Vazno je tumacenje prava, ono sto laici nisu u stanju da razlikuju od njegovog prostog citanja. Za razliku od nekih Smile , materija savladana, 10-ka upisana, tumanjenje na samom vrhu. Ovim mozda mozes prevariti nekoga ko nema pojma o materiji, ali verujem da ni ti sam ne znas da protumacis taj zakon, pa se i ne pozivaj dzabe na njega. Sve to sto si ti nabrojao se ne moze podvesti i izjednaciti ni sa jednim aktom iz Srebrenice. Zasto? E pa necu da ti olaksavam, informisi/obrazuj se sam, a kada se obrazujes onda dodji, iznesi misljenje, pa da ti ga natenane i argumentovano pobijem na osnovu tumacenja zakona, sudskih presedana, doktrine, i prakse civilizovanih naroda.

Pozdrav i lepo spavaj. Smile

Kao prvo kako mogu njegova negiranja zlocina da ga oslobode od ikakve optuznice? Jeli ima dokaza da on nije silovo ? zasto nije nikada doso u bosnu da ga sud preispita o tim dogadjajima ako nije kriv? Sta ja tu mogu da saberem ? To za lobiranje je sigurno. Mekenzi je uvijek bio pro srpski sto ovde vecini i pase. Mekenzi je svaki put stao na stranu srba. A ovde se isto mora pomenuti da je mekenzi ozenit sa srpkinjom. 

Za genocid i srebrenicu nema potrebe da pricamo, medjunaredni sud je proglasio genocid u srebrenici kao sto je i krstic i par ostalih osudjeni za genocid. ako tebi to nije dovoljno onda istinski nemas sta da pises na ovoj temi. razumio bi da jos dosada nije bilo presuda za genocid onda bi ja i ti mogli da tucemo argumentima, ali ovako nema smisla. 

pozdrav[b][/b]
« Poslednja izmena: 08. Dec 2006, 13:17:00 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Šta si se uhvatio tog Mekenzija, ko pijan plota. Možda je silovao, možda nije.
UNPROFOR-ci su ljudi od krvi i mesa,bilo je i među njima svakakvih. To nije
tema. Videćemo presudu, pa onda možemo da razmotrimo dalje poteze
svih zainteresovanih strana. Kad stalno pominješ genocid, da li imaš podatak
koliko je u BiH pobijeno žena, i odmah će ti stvari biti jasnije.
U ratu, ubijanje (ili zatvaranje) punoletnih muškaraca nije genocid, ali jeste
masakr, kako to reče Mekenzi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Za genocid i srebrenicu nema potrebe da pricamo, medjunaredni sud je proglasio genocid u srebrenici kao sto je i krstic i par ostalih osudjeni za genocid. ako tebi to nije dovoljno onda istinski nemas sta da pises na ovoj temi

Prošlo je puno vremena od kada sam bio zapovjednik snaga u Bosni do onda kada su se pojavile optužbe da sam silovao zarobljenice. Istraga koju je proveo UN me je oslobodila krivnje

......................................................................

je li tacno da ga je istraga UN oslobodila optuzbi? ista ona istraga koja je utvrdila da je na markale pucano sa srpskih polozaja? isti eksperti?
pa sta je reci? vjerujemo po potrebi?

e moj savo, ja ti uporno tvrdim da su nama i vama, pored nase cijenjene netrpeljivosti, mnogi neprijatelji zajednicki...
samo ti nikako da mucnes glavom...
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Jednostavno, Savo je pio savske vode, sve mu se pomutilo, i nemam ama bas nikakav argument za koji kaze da bi KAO voleo da razmenjuje. Cim neko (to vazi i za zivot) kaze ""sve je jasno, zna se sve...", tada ta osoba ustvari ne zna nista i opkusava da izbegne uvlacenje u diskusiju, jer zna da ce biti navucena na tanak led. Ma nema veze Savo, bezi ti samo, kada te neko verbalno razbije oci u oci, bice ti zao sto nisi iskoristio forum da se obrazujes o ovoj materiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Za genocid i srebrenicu nema potrebe da pricamo, medjunaredni sud je proglasio genocid u srebrenici kao sto je i krstic i par ostalih osudjeni za genocid. ako tebi to nije dovoljno onda istinski nemas sta da pises na ovoj temi

Prošlo je puno vremena od kada sam bio zapovjednik snaga u Bosni do onda kada su se pojavile optužbe da sam silovao zarobljenice. Istraga koju je proveo UN me je oslobodila krivnje

......................................................................

je li tacno da ga je istraga UN oslobodila optuzbi? ista ona istraga koja je utvrdila da je na markale pucano sa srpskih polozaja? isti eksperti?
pa sta je reci? vjerujemo po potrebi?

e moj savo, ja ti uporno tvrdim da su nama i vama, pored nase cijenjene netrpeljivosti, mnogi neprijatelji zajednicki...
samo ti nikako da mucnes glavom...

Sud u Hagu je osudio Nasera Orića na dve i po godine. Jel' to sud koji treba da uvažavamo? Fatmir Ljimaj je oslobođen, a čovek je lično komandovao logorom.
Atif Dudaković nije ni optužen pred Haškim sudom, a čovek je fenomen
na ovim prostorima tj. trostruki ratni zločinac. Jedini na ovim prostorima je uspeo da izvrši zločine nad Hrvatima u Zadru (kao major JNA), nad Srbima i svojim Bošnjacima
u Krajini (kao general ABiH). Trostruki ratni zločinac. Zaista jedinstven slučaj.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Pokazao si mu koliko su sudske presude nerealne i "fer", i koliko su njegovi argumenti smesni, sada nazad na temu!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 12:31:16
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.