srdjandk, kad sam rekao ono za Garmin, trebao sam i da napisem da je po meni on najbolji za Srbiju :flower: Sto se tice TomTom-a, ne znam kakve su mape Evrope ali znam da je mapa Srbije ocajna :D
srdjandk, kad sam rekao ono za Garmin, trebao sam i da napisem da je po meni on najbolji za Srbiju :flower: Sto se tice TomTom-a, ne znam kakve su mape Evrope ali znam da je mapa Srbije ocajna :D
Istina tom tom je za srbiju slab, mozda su malo nesto sada izmenili ali znam nije bilo lepo uradjeno :wave:
Prvo - Nemojte slati vise komentara za redom. Postoji dugme izmeni ako ste nesto zaboravili reci. Postovanjem vise odgovora zaredom tema se samo razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponasanja pogledajte pravilnik Burek Foruma.
Drugo - Nije izasla verzija TomTom-a koja radi sa internim GPS-om kod N95
ja sam samo kopirao foldere na karticu i nakon toga instalirao .exe iz foldera ***** i sve radi sem konekcije. Pre neki dan sam skinuo sve "updates" koje su mi ponudjene i nigde nisam nasao podatak koji se tice N95 telefona. Danas dobijam samo ovo: Sto znaci da nema novih podataka za upgrade.
[Edit by elborashon: Svaki vid Piraterije i drugog krsenja zakona Srbije je zabranjenPravilnikom Burek Foruma.]
« Poslednja izmena: 29. Dec 2007, 22:04:59 od elborashon »
@Mikele sto se srbije i balkana uopste tice cenim da je garmin mnogo bolje odradjen.Ali moj komentar je zasnovan na tome da sam bas pokusao da se prebacim na garmin i smorio sam se posto ima tih nekih sitnica koje bez kojih se moze ali kad naviknes onda ti fale.Slazem se u potpunosti za balkan posto sam putovao sa tomtomom i do madjarske je radio za 10+ ali kad sam usao u madjarku sa starom mapom "eastern europe" upropastio me uvalio me u budimpestu usred spica pa onda sam isao po njvama posto puta nema ,stara mapa,jos gore sam prosao u grckoj gde me doduse isao sam na halkidiki ajde sto me uvalio u solun nego uvalio me u neke jednosmerne sve u suprotnom smeru,hteo zet da me bije hehe i on isao samnom....Posto mi za koji dan stize n95 8gb malo sam se smorio posto mi je izbor za nav izmedju garmina i r66.Uopste nekapiram tomtom zasto toliko cekaju da srede program da prihvata interni gps.
Navigacija kakvu znamo i kojoj svi ovde tezimo je izgleda vec prevazidjena. U svetu su vec u prodaji uredjaji marke MIO koji koriste MioMap 2008 mape u 3D fazonu i to izgleda ovako:
Ono sto je nekada bila radnja u naucno fantasticnim filmovima danas je postala sirova stvarnost, jer ovo vec danas funkcionise u par evropskih gradova koju su u potpunosti ucrtani u 3D. Da covek ne veruje sta se moze imati i koristiti vec danas, dok smo vec juce samo mastali o tome i verovali da cak istu tehnologiju nikada videti necemo u stvarnosti. Ovo je narode prevazislo i Dzejms Bond-a i sve ostale sanjarije. Fale jedino oni leteci automobili i navigacija za njih pa da pustimo dusu.
Govori se da novi NavNGo i-GO 8 isto poseduje sve ovo sto i MIO! Samo da novi TomTom 2008 za koji se govori da ce raditi na N95 jer ovaj 6.0.10 izgleda ne radi, bude posedovao ovakve 3D mape pa da se vozimo i razgledamo okolinu, uh!
« Poslednja izmena: 30. Dec 2007, 03:01:38 od jogurtsasirom »
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.