Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Predstojeci izbori~parlamentarni,lokalni,pokrajinski...
DS
DSS
SRS
LSV
LDP
G17+
SPS
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 650
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predstojeci izbori~parlamentarni,lokalni,pokrajinski...  (Pročitano 265190 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Sta nije bilo jasno?
Permutovao sam stranke , oprosti ! Smile
Vrbov prutic , imaš neki' problem ? Smile

Smile kakav problem, druže?? složio sam se s tobom i potpisao..što pitaš? Smile
Ja mislio ti mene onim Xom kao vrbovim pruticem , oprosti i ti ubi me ovo vino veceras , Vranac izgleda nije orginal !  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
Sta nije bilo jasno?
Permutovao sam stranke , oprosti ! Smile
Vrbov prutic , imaš neki' problem ? Smile

Smile kakav problem, druže?? složio sam se s tobom i potpisao..što pitaš? Smile
Ja mislio ti mene onim Xom kao vrbovim pruticem , oprosti i ti ubi me ovo vino veceras , Vranac izgleda nije orginal !  Smile Smile

hehe..dobar si..moj čo'ek.. Smile

ja više volim 'caricu milicu'.. fino, pitko i ne boli me želudac... Smile
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja kada pijem caricu moram i cara  , pa mi bude puno !   Smile Ajde neka prizna onaj ko je glasao za LDP , necemo mu ništa !  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 10. Mar 2008, 23:12:17 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5
@ipm181

Opusti se malo...idi u vicoteku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson K510i
ali ajde zamislite hipoteticki vladu u kojoj su radikali i naprimer Vjericu Radetu(npr. u Ministarstvu pravosudja), ja mislim da je ona izuzetno strucna, strucnija sigurno od nekih bivsih ministara sa velikim nosom ili bradom ko u talibana. ali dajte neku i lepu i strucnu, ima li takve u radikala
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5
[Off topic obrisan!!!]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Dogovor DSS-SRS o novoj vladi
Beograd, Novi Sad -- Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić načelno se dogovorili da prave postizbornu koaliciju radi formiranja vlade, piše Blic.

Prema saznanjima Blica, Vojislav Koštunica je odlučio da objavi pad Vlade i najavi izbore tek pošto je Tomislav Nikolić izrazio spremnost da posle izbora formira vladajuću koaliciju sa narodnjačkim blokom. Zamenik predsednika radikala odbio je pre toga ponudu lidera Demokratske stranke Srbije da SRS pruži podršku manjinskoj vladi.

Koštunica i Nikolić razgovarali su u prošli četvrtak i petak, a premijer je u subotu objavio da sadašnja vlada ne može da funkcioniše.

Kako piše Blic, najdirektniji je lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji kaže da bi bilo besmisleno da se vlada formira sa istim snagama kao do sada.

U izjavi za B92, Tomislav Nikolić negira da se sa Koštunicom dogovarao o formiranju vlade posle izbora.

"Niti sam se čuo, niti sam se video sa njim. Jedino je bio taj kratki razgovor pred konferenciju za štampu, gde je rekao šta će da uradi, i ništa više", kaže Nikolić.

"A i zašto bismo, kada znamo da ćemo pobediti sami. Dok se ne završe izbori, nema razloga da razmišljamo o koalicijama", kaže lider radikala za B92.

Lončar kritikuje najavu koalicije DS-G17 plus-LSV

Visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije Zoran Lončar izjavio je juče da najava zajedničke liste stranaka koje vode Boris Tadić, Nenad Čanak i Mlađan Dinkić potvrđuje ispravnost odluke premijera Vojislava Koštunice da raspusti Vladu.

"Nenad Čanak otvoreno saopštava da veruje svojim očima da je Kosovo i Metohija nezavisno, a Mlađan Dinkić neprestano ponavlja da treba da se odreknemo kosovskog duga, što drugim rečima znači da treba da se odreknemo Kosova", rekao je Lončar.

Zaokret u politici DS, prema Lončarevom mišljenju, verovatno će pratiti ogromna propaganda o tome kako zemlji preti samoizolacija, zbog čega će se izazivati strah kod građana.

"Propaganda o samoizolaciji je najobičnija podvala i obmanjivanje građana Srbije. Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar.

Marković: Patriotizam se ne sipa u traktore

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je za današnji novosadski "Dnevnik" da nije iznenađen odlukom dosadašnjih koalicionih partnera iz Demokratske stranke Srbije da za predstojeće izbore ne pregovaraju o koaliciji sa njegovom partijom.

"Želim im sve najbolje, ali koalicija u kojoj će JS nastupiti na predstojećim izborima mnogo će pragmatičnije razmišljati o Srbiji. Uostalom, još pre desetak dana jasno sam rekao da mi se ne sviđaju neke stvari koje rade premijer i Vlada Srbije. Jednostavno, ne mogu se problemi naše države rešavati isključivo emocijama", rekao je on.

Marković je kazao da na predstojećim vanrednimm parlamentarnim izborima šansu treba da dobiju novi ljudi.

"Nije korektno da kažem da su neki političari potrošeni, ali je činjenica da su nam obećavali da će da sačuvaju zajednicu s Crnom Gorom, pa ništa, pa da će da sačuvaju Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, pa smo tu gde smo", naveo je Marković.

Dodao je da takvi političari nikada neće biti veće patriote od njega.

"A ipak mi svakog dana, kada ustanem, pričaju o Kosmetu. Ali ujutru, nakon što se umiješ, treba nešto i da jedeš, pa da platiš struju, telefon, vodu, gas... Evo, ide prolećna setva. I niko ne pominje seljaka. Hoće li on sipati patriotizam u traktor da bi zasejao njivu", upitao je Marković.

On se usprotivio odluci o povlacenju ambasadora iz zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova.

"Za Kosovo moramo da se borimo diplomatskim putem. Ali kako to da radimo ako smo povukli ambasadore iz država koje su priznale nezavisnost pokrajine? Pa ko će sad da razgovara sa Sarkozijem? Neće valjda kuvarica iz naše ambasade u Parizu", rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, ukoliko Srbija neće u Evropsku uniju, onda treba da se povuče i iz Ujedinjenih Nacija, OEBS-a, Međunarodnog monetarnog fonda.

"Hajde da naši sportisti ne odu na Olimpijadu u Peking jer, avaj, tamo treba da izađu na megdan sportistima iz Australije, Nemačke, SAD... Gluposti. Sada ćemo mi u izbornoj kampanji da dokazujemo ko je veći a ko manji Srbin, a za to vreme će Albanci lobirati i nezavisnost Kosmeta će iz dana u dan priznavati sve više država", ocenio je Marković.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ko u klin, ko u ploču
Brisel, Beograd, Budimpešta -- EU i dalje nudi Srbiji da odmah potpiše politički sporazum o saradnji, Vojislav Koštunica kaže da će Srbija dati odgovor na izborima.

Uz ispunjavanje nužnih uslova, mogao bi biti zaključen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Unije, izjavio je juče šef slovenačke diplomatije Dimitrij Rupel po završetku zasedanja šefova diplomatija EU u Briselu. U tom slučaju, "nova Vlada Srbije bi sa punim legitimitetom započela pregovore sa EU o načinu da Srbija sa svojom pokrajinom Kosovom nastavi proces pridruživanja."

Rupel je kazao da je sada ključno pitanje li će proevropske snage u Srbiji iz toga izvući korist i prevagu na vanrednim izborima, odnosno da ona održi proevropsko usmerenje.

Evropski komesar Oli Ren je kazao da "Srbija sada treba da učini presudan izbor za evropsku budućnost, ili se izlaže opasnosti samoizolacije".

"Prvo opredeljenje bi Srbiju zadržalo na putu ka stabilnosti, jačim slobodama i većem napretku, zajedno s ostalim zemljama regiona", rekao je Ren.

Drugo opredeljenje je "put koji nikuda ne vodi", dodao je evropski komesar i podvukao da EU odlučno podržava evropski put Srbije.

"Novi putevi pregovora celovite Srbije i EU"

Povodom stavova koje su juče izneli ministri EU, najbolji odgovor građana Srbije na predstojećim izborima bio bi potvrda politike da će Srbija u svojoj celovitosti sa Kosovom nastaviti evropske integracije, rekao je sinoć predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica, u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Moramo sami sebe poštovati i mora sama Srbija da poštuje svoj suverenitet i teritorijalni integritet da bi nas i EU poštovala. Zemlje iz EU koje su priznale lažnu državu Kosovo sigurno bi volele da i sama Srbija na neki način to učini jer bi im to u ovom trenutku bilo najlakše", rekao je odlazeći premijer.

"Ali, ako građani Srbije na izborima jasno poruče da je Kosovo Srbija i da Srbija samo sa Kosovom može u EU, sasvim sigurno će se otvoriti novi putevi za pregovore između celovite Srbije i EU", poručio je Koštunica.

Budimpešta: Srbiju brže uvesti na "beli šengen"

Treba ubrzati razgovora o ukidanju viza EU Srbiji, rekla je juče ministarka inostranih poslova Mađarske Kinga Genc.

Gencova je kazala da su se šefovi diplomatije EU na sastanku takođe dogovorili da snažno podrže prozapadne snage u Srbiji, tokom vanrednih parlamentarnih izbora u maju

Kako je prenela mađarska agencija MTI, ministri EU su ocenjujući situaciju u Srbiji, naglasili potrebu da u periodu uoči izbora bude sprečeno da do izražaja dođu "destabilizujuće snage".

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Stručnjaci veruju da su vanredni izbori dobri za ekonomiju
Nova vlada, nova mogućnost za privredni rast
Autor: Svetlana Vuković | 11.03.2008 - 09:16

To što će Srbija sve do juna biti bez zakonodavne vlasti, a sa izvršnom svedenom na tehnički nivo i još možda neki mesec duže, neće pogoršati ekonomsku situaciju zemlje jer, da nisu raspisani izbori, ona bi bila samo još gora, smatraju ekonomski stručnjaci.

- Dobro je da su raspisani vanredni parlamentarni izvori i dobro je što će oni biti održani relativno brzo, da se ova agonija ne produžava dalje. Bolje je, naravno, da su ove dileme sa kojima se Srbija danas suočava rešavane odmah 2001, 2002, 2003. godine. Ali, ako to suočenje donesu i ovi izbori, biće dobro. To što ćemo imati ekonomski zastoj najmanje do leta jeste najmanja šteta, pod uslovom, naravno, da Srbija utvrdi šta hoće, kojim putem želi da ide - navodi prof. dr Miodrag Zec.
Goran Pitić, predsednik Upravnog odbora „Sosijet ženeral banke“ i nekadašnji ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u vladi premijera dr Zorana Đinđića, veruje da bi se bez izbora samo nastavilo mrcvarenje i dalje siromašenje, jer napretka nema bez inostranih investicija, a njihov dotok je stao već krajem prošle godine i to prvo u očekivanju ishoda rešenja kosmetskog pitanja, pa onda kulminirao s tim rešenjem.
- Ovako, barem, imamo priliku, da agoniju Srbije, i političku i ekonomsku, prekinemo već od juna-jula. Ukoliko dobijemo vladu objedinjenu u borbi za očuvanje suvereniteta zemlje metodom ekonomskog snaženja Srbije, a jedini metod za to su evropske integracije, onda u zonu privrednog oporavka možemo da uđemo već od druge polovine godine. Imamo, dakle, šansu da se brzo vratimo na mapu zemalja atraktivnih za inostrana ulaganja, zemlju koja ima maroekonomsku stabilnost, zemlju koja sa reformama ide ka članstvu u Evropskoj uniji - navodi Goran Pitić.
Ana Firtel Vlajić, izvršni direktor Saveta stranih investitotra, kaže za „Blic“ da raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora može da predstavlja način da se obezbede osnovni preduslovi ulaganja - stabilnost i predvidivost.
- Mi vidimo najavljene izbore kao novu mogućnost da građani iskažu svoje viđenje puta kojim Srbija treba da ide i da potvrde demokratski potencijal koji ova država ima. Očekujemo od nove vlade da utvrdi, a zatim i sprovede jasnu ekonomsku strategiju koja će omogućiti ekonomski rast i voditi poboljšanju poslovne klime - navodi Firtel Vlajić.
Gotovo identičan stav ima i ministar ekonomije i regionalnog razvoja, sada tehničke vlade Mlađan Dinkić, inače predsednik stranke G17 plus.
- Svakako da je i za ekonomiju Srbije ovo rešenje najbolje. U ovih par meseci do formiranja nove vlade nastavićemo sa svim preuzetim obavezama. Sve aktivnosti oko besplatnih akcija, budući da je sva regulativa doneta, ići će po nepromenjenim rokovima. Kada je reč o tajmingu predviđenom za početak privatizacije javnih preduzeća i tu rokovi ostaju - kaže Dinkić. On objašnjava da će do kraja ovog meseca biti raspisan tender za izbor privatizacionog savetnika za inicijalnu javnu ponudu za „Telekom“ i „Galeniku“. Odluku te vrsta Vlada Srbije je donela pre dva meseca, tako da postoji pun legitimitet za taj rad, a budući da za izradu tog dokumenta treba najmanje nekoliko meseci, očekuje se da će taj projekat iznošenja na prodaju akcija ovih preduzeća kroz inicijalnu javnu ponudu biti gotov taman kada bude formirana nova vlada. To bi omogućilo da sa prodajom akcija onda krenemo već krajem ove godine - predočava ministar Dinkić.
On je uveren da će i prodaja kragujevačke „Zastave“ uslediti bez pomeranja rokova.
- Tender ćemo raspisati početkom aprila, jer imamo čvrstu najavu dva svetska proizvođača - jedan je iz Kine, a drugi je iz zapadne Evrope. Oba su lideri u automobilskoj industriji. Predstavnici te kineske kompanije dolaze već ove nedelje i u Beograd i u Kragujevac, a već za iduću nedelju su nam dolazak najavili predstavnici ove velike zapadnoevropske automobilske kompanije. Budući da i jedni i drugi svoju definitivnu odluku o učešću na tenderu vezuju za ishod izbornih rezultata, rokove za dostavljanje ponuda ćemo naznačiti za kraj juna - kaže Dinkić.
Ministar Velimir Ilić smatra da će realizacija najvećeg projekta iz njegovog resora, koncesije za autoput Horgoš-Požega, ići po planu.
- Rok koncesionaru da prikupi novac i uđe u posao ističe 31. marta. Očekujem da neće biti nikakvog odustajanja, odnosno da će taj projekat da krene. Ali svi drugi projekti će nam upravo zbog spuštanja vlade na tehnički nivo i raspuštanja parlamenta biti u ozbiljnom problemu. Građevinska sezona je pred punim zamahom, a mi ne možemo da povučemo već odobrene kredite, jer ih zbog raznih opstrukcija nije ratifikovao parlament. To je, na primer, kredit od 120 miliona evra za obilaznicu oko Beograda i 140 miliona evra za „Železnicu“ - negoduje Ilić.

Mlađan Dinkić, ministar ekonomije u tehničkoj vladi srbije:
Moramo dobiti bolju ponudu za NIS
Kada je reč o Naftnoj industriji Srbije, memorandumu potpisanim sa vladom Rusije, ministar Dinkić je izričit da taj dokument nema pravnu snagu, odnosno da će realizacija morati da sačeka formiranje nove vlade Srbije.
- Gasni aranžman nema smetnji, ali ovaj oko NIS predstavlja samo memorandum i do izbora nove vlade ne sme tehnička tu ništa da radi. Kada bude formirana nova vlada, insistiraću ili da se razdvoji NIS od gasnog aranžmana, ili da „Gasprom“ izuzetno poboljša svoju ponudu za NIS. Izbor nove vlade je, dakle, šansa da napravimo neuporedivo bolji aranžman oko NIS, naravno ukoliko većinska odluka građana bude za evropski put Srbije - navodi Mlađan Dinkić.

Dragan Đuričin, predsednik saveza ekonomista srbije:
Glavna indirektna šteta usporen priliv inokapitala
Kod nas je ekonomija već 20 godina sluškinja politike, tako da ova situacija ne predstavlja novinu. Geopolitička tranzicija još nije završena, a zna se da ekonomska sledi geopolitičku. Direktne štete datog političkog trenutka po ekonomiju je teško izračunati, ali su indirektne značajne. Glavna indirektna šteta je usporen priliv inokapitala. Poznato je da je Srbiji potrebno 3,5 do četiri milijarde dolara investicija da bi održala spoljnu likvidnost. Spoljna nelikvidnost može imati nesagledive posledice na unutrašnju ekonomsku situaciju - navodi u izjavi za „Blic“ prof. dr Dragan Đuričin, predsednik Saveza ekonomista Srbije.

Radovan Jelašić, guverner NBS:
Trošiće se po usvojenom budžetu
Politički događaji i dalje će snažno uticati na dnevno kretanje kursa dinara, a na dugi i srednji rok kurs će biti određen nivoom restriktivnosti monetarne politike, kaže u izjavi za „Blic“ Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije. On dodaje da ostaje spremnost centralne banke da se devizne rezerve koriste u slučaju da kretanje kursa ne doprinosi postizanju projektovane bazne inflacije od tri do šest odsto do kraja godine. Kada je o inflaciji reč, guverner navodi da se ni do sada nije očekivala dodatna restriktivnost fiskalne politike zbog povećanih rizika iz inostranstva, a da je u narednom periodu zbog brzine kojom su zakazani izbori barem isključena mogućnost njene dodatne ekspanzivnosti.
- To znači da će se trošiti ono što je budžetom već opredeljeno i to je dobro - smatra Jelašić. Prema njegovoj proceni, zbog dešavanja na međunarodnom finansijskom tržištu, kao i već preduzetih mera NBS, veće su šanse da se kamatne stope povećaju nego da se smanje.

Berza čeka izborni rezultat

- Ako pogledamo vrednosti berzanskih indeksa, vidimo da je u poslednjih 365 dana Belex 15 pao za oko 18 odsto, tačnije u odnosu na svoju istorijski maksimalnu vrednost sa početka maja prošle godine pao je za 45 odsto. Imajući u vidu da su kompanije koje ulaze u korpu indeksa imale uspešnu poslovnu godinu, čini se da je u trenutne cene na Beogradskoj berzi ugrađen scenario da će Srbija ići sporijim putem. Ukoliko na vanrednim parlamentarnim izborima pobedi opcija za ubrzane integracije sa EU, može se očekivati rast berzanskih indeksa, a ukoliko pobedi opcija za sporije integracije sa EU, indeksi će verovatno stagnirati i držati se na ovom nivou još neko vreme - ocenio je Vladimir Pavlović iz portfolio menadžer kompanije „Fima investments“.
R. Ž. M.
Suzana Grubješić, član Predsedništva G17 plus za „Blic“ o predstojećim izborima
Moguć zajednički nastup svih proevropskih snaga
Autor: T. Spaić | 10.03.2008 - 09:06
Suzana Grubješić

Nakon konferencije za novinare, na kojoj je premijer predložio da se parlamentarni izbori održe 11. maja, G17 plus i DS su se složili da je to najracionalniji način da se prevaziđe duboka kriza i nepremostive razlike između članica vladajuće koalicije. G17 plus će svakako podržati ovaj predlog na vanrednoj sednici Vlade, a i DS je to potvrdio - kaže u intervjuu za „Blic“ Suzana Grubješić, član Predsedništva G17 plus i šef poslaničke grupe ove stranke u Skupštini Srbije.

Da li su toj premijerovoj odluci prethodili neki dogovori ili je ona za vas iznenađenje?
- Nismo iznenađeni, mada je bilo mnogo spekulacija i glasina, pominjane su razne opcije i rešenja. Zato je ovakva odluka premijera odgovorna i časna, jer nije pristao na neke predloge koji bi samo veštački produžili ostanak na vlasti, a nijedan od problema s kojima se država suočava ne bi bio rešen.

Da li je odluka premijera iznuđena i neka vrsta pobede proevropskih stranaka?
- Proevropske stranke su već pobedile na nedavno održanim izborima za predsednika Srbije, te sam ubeđena da će tu pobedu potvrditi i na parlamentarnim izborima. Poenta nije u tome da jedna stranka ili koalicija pobedi drugu, već da većinsku podršku građana dobije politika koja će odlučno i hrabro povesti Srbiju u Evropu, koja će osnažiti srpsku ekonomiju i tako omogućiti bolji životni standard za sve građane.

Da li predloženi termin izbora, zbog blizine dana kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, umanjuje šanse proevropskih stranaka da osvoje natpolovičnu većinu?
- Ne možete da birate istorijske okolnosti, ali možete da ne pristanete na to da se tema Kosova nametne kao ultimativni odgovor na sve naše probleme. G17 plus nijednog trenutka nije odustao od utvrđene državne politike prema KiM, ali isto tako nije mogao da dozvoli da se odustane od evropskih integracija. Sada je na građanima Srbije da izaberu kojim putem treba ići - prema Evropi ili u samoizolaciju. Od 5. oktobra 2000. većina građana je na svim izborima birala evropski put, te sam ubeđena da će i na ovim izborima dati jasnu podršku proevropskim strankama.

Da li će G17 plus na izbore ići samostalno ili u koaliciji sa DS i drugim strankama?
- Spremni smo na samostalan izlazak pošto smo i do sada uvek nastupali samostalno, ali i na okupljanje svih proevropskih snaga kako bi građani imali jasan izbor. O tome će se u narednim danima izjasniti nadležni stranački organi - Predsedništvo i Glavni odbor.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
U izjavi za B92, Tomislav Nikolić je negirao da se sa Koštunicom dogovarao o formiranju vlade posle izbora.

"Niti sam se čuo, niti sam se video sa njim. Jedino je bio taj kratki razgovor pred konferenciju za štampu, gde je rekao šta će da uradi, i ništa više", kaže Nikolić.

"A i zašto bismo, kada znamo da ćemo pobediti sami. Dok se ne završe izbori, nema razloga da razmišljamo o koalicijama", kaže lider radikala za B92.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 650
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.