Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Za koju stranku/koaliciju ćete glasati na izborima 2012?
DS
SNS
DSS
URS (nekada G17+)
SPS+JS+PUPS
SRS
LDP+SPO
LSV
Stranke manjina
Dveri
Pokret Radnika i Seljaka
Neka druga stranka/koalicija
Necu glasati
Ponisticu/nepravilno cu popuniti listic
Idi dole
Stranice:
1 ... 80 81 83 84 ... 258
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predpredizborna kampanja za izbore 2012. godine  (Pročitano 342696 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
ne moras da se plasis. nece tadic, djilas, saper & co. predati vlast mirnim putem.
a nikolic ce i dalje govoriti "mi ce mo ici mirnim putem".

tako da posle izbora mozemo ocekivati priznavanje gej brakova, ni kosovo ni srbija, ni majka ni lap top, izvinjavanje svetu zbog razapinjanja isusa, izvinjavanje zbog istrebljenja dinosaurusa, ...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ko se nudi a koga nude za budućeg premijera

Najveće stranke u Srbiji DS i SNS još nisu sigurne koga će kandidovati za prvog čoveka buduće vlade. Socijalisti su više puta istakli da je njihov predsednik Ivica Dačić najbolji čovek za to, dok u URS-u tvrde da bi premijersku palicu trebalo dodeliti Mlađanu Dinkiću. Demokrate i naprednjaci, koji imaju najviše izgleda da budu stožeri sledeće vlade, još vagaju ko bi iz njihovih redova mogao da preuzme tu ulogu.

Kako je “Blic” pre nekoliko dana pisao, demokrate bi ovog puta na izbore mogle da izađu sa isturenim kandidatom za premijersku poziciju, a kako sada stoje stvari, najviše izgleda za to imaju Rasim Ljajić, predsednik SDPS, Dragan Đilas, zamenik predsednika DS, i Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova.

- Najbolji predizborni slogan za demokrate mogao bi da bude: DS - premijer Dragan Đilas. On bi mogao da prevagne na sledećim izborima. Ipak, problem je što Đilas tu funkciju očigledno još ne želi. I kandidovanje Rasima Ljajića bi mogao da bude dobar potez jer među biračima ima mnogo više pluseva nego minusa - kaže Miljenko Dereta, izvršni direktor Građanskih inicijativa.

Marko Blagojević

Marko Blagojević iz Cesida kaže za “Blic” da je “svaka priča o budućem premijeru zabavna, ali da do odgovora možemo da dođemo tek posle izbora”.

- Ono što je sasvim sigurno je da vlast ne trpi dva lidera na tako jakim funkcijama premijera i predsednika.

Ukoliko je cilj mir u partiji, DS je potrebna manje jaka ličnost od Đilasa - smatra Blagojević.

On navodi da ne može da se zanemari ni mogućnost da premijersku poziciju posle izbora zauzme Dačić, koga su njegove kolege iz partije već kandidovale.

- Ukoliko se desi da SPS bude “jezičak na vagi”, može se dogoditi da upravo Dačić bude prvi čovek Vlade. Međutim, verujem da će se DS truditi, ukoliko se nađe u situciji da formira vlast, da neko od demokrata, ipak, zauzme to mesto - kaže Blagojević.

SNS teško
Cvijetin Milivojević kaže da ne veruje da će opozicija biti u stanju da formira vlast.
- Već sad znamo da SNS i radikali ne mogu zajedno, a naprednjacima Koštunica nije dovoljan. Ne verujem da će stranke iz opozicije formirati vladu - kaže Milivojević.

Cvijetin Milivojević, stručnjak za odnose s javnošću i direktor PR agencije „Pragma“, ocenjuje da je Dačić jedan od najdinamičnijih i najefikasnijih ljudi u aktuelnoj vladi,

ali da je pitanje kako će SPS proći na izborima jer će se “naredni izbori svesti na referendumsko izjašnjavanje o DS i SNS”.

- Nije nemoguće da Dačić bude premijer. Čak i ako Boris Tadić razmišlja u tom smeru, on to ne sme da kaže pre izbora.

Ukoliko se to dogodi, biće izigrani birači i demokrata i socijalista - smatra Milivojević, koji ipak navodi da DS premijera tražiti u svojim redovima.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Alcatel 
ne moras da se plasis. nece tadic, djilas, saper & co. predati vlast mirnim putem.

tako da posle izbora mozemo ocekivati priznavanje gej brakova, ni kosovo ni srbija, ni majka ni lap top, izvinjavanje svetu zbog razapinjanja isusa, izvinjavanje zbog istrebljenja dinosaurusa, ...
A globalno zagrevanje? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Nokia 2610

Zoran Živković, bivši premijer, najavljuje obnovu DS-a

Gore je nego u doba Miloševića!

Ogorčen na svoju Demokratsku stranku, ali i kompletnu „srpsku političku kuhinju“, Zoran Živković u intervjuu za „Alo!“ najavljuje da će pokušati da povede unutarstranačku opoziciju u menjanje „najbolje partije u Srbiji“.

- Prekinuo sam političku apstinenciju jer se prelila čaša mog strpljenja i podnošenja svega što se dešava u Srbiji. Mnogo stvari ne valja i gore je nego što je bilo pre sedam-osam godina. Neki aspekti su gori nego u vreme Miloševića. Bolje je, naravno, opšte stanje nego pre 5. oktobra, ali pre će biti da su tome doprinele one prve godine ozbiljnog reformskog rada, nego ona kohabitacija sa Koštunicom ili ove današnje čudne koalicije. Ima li makar jedna stvar koja je u Srbiji bolja nego pre osam godina, osim belog šengena, koji koristi svega dva odsto stanovništva?
- Šta je kap koja vam je prelila čašu?
- Nastavak pogrešne, sulude i neodgovorne politike prema problemu Kosova bila je kap koja je pala onog dana kada nismo dobili status kandidata. Taj status praktično ne znači mnogo, ali je simbol da kao država hoćete nešto ozbiljno da uradite. Nakon tog velikog političkog poraza vlast kaže da idemo dalje istom politikom?! Ljudima iz EU je bilo najlakše da Kosovo postave kao glavni razlog nedavanja statusa, ali razlozi su i ogromna korupcija, nepoštovanje zakona, najkomplikovanije procedure za dobijanje bilo čega što vam treba od države... A sve to se na kraju svodi na korupciju.
- Pa ko je najodgovorniji za korupciju ako ne DS, koji vodi vladu?
- Naravno da je vlast najodgovornija za to što smo evropski prvaci po korupciji. Nije DS jedini odgovoran, ali jeste najodgovorniji.
- Šta znači angažman „sa platforme unutarstranačke opozicije“?
- To znači da ću koristiti priliku da na svaki mogući način što veći broj članova DS-a upoznam sa svojim stavovima. Bilo bi logično da jedan iskusni, bivši visoki funkcioner i u partiji i u državi bude član Glavnog odbora DS-a, pa da tamo kaže šta je dobro, a šta loše. Nije malo iskustvo 20 godina biti član neke organizacije, a pet godina biti zamenik Zorana Đinđića.
- Dakle, cilj vam je da uđete u GO?
- Ne, samo kažem šta je logično. Pošto nemam mogućnost da direktno govorim rukovodstvu stranke i članovima GO, onda ću koristiti sredstva koja su mi na raspolaganju, a to je javnost.
- Ima li na javnim funkcijama ovako nezadovoljnih demokrata?
- Naravno da ima, ali oni čuvaju svoje fotelje. Ima ih među ministrima, direktorima, predsednicima opština... Nezadovoljni su i gadi im se to što se dešava sa strankom.
- Kako objašnjavate to što sede u udobnim foteljama, a šatro im ne valja?
- Ne mogu to da razumem. Dobijam odgovore: „I ja mislim kao ti, ali znaš, imam decu“. Pa i ja imam decu, a ne fikuse u kući. Onda kažu: „Hajde, samo ti povedi, a mi ćemo za tobom“. Nemam problem da budem čak i onaj ovan kojim se razvaljuju vrata i da me od toga boli glava, ali pitam šta je sa drugima. Znao sam da živim i u vreme Miloševića, i van politike i u njoj. Nisam imao egzistencijalne probleme, već sam osećao gađenje prema stvarnosti.
- Da li vam je gađenje opet motiv?
- Isti mi je nivo gađenja. Problemi nisu isti, ali je njihov intenzitet isti kao onda kada je vladao Milošević. Ne možemo ponovo da gubimo deset godina života, ovoga puta zbog Tadićeve vlasti. Problemi koje gledamo svaki dan mi ne dozvoljavaju da ćutim. Neću smetati svojoj stranci u predizbornoj kampanji, spreman sam i da pomognem, ali očigledno je da to nikome ne treba.
- Kakav je danas vrh DS-a?
- Tamo nema nikoga iz vremena Đinđića i to samo po sebi ne mora da bude loše, ali u ovom slučaju je loše. Promene su, po nalogu Koštunice, bile stvaranje sanitarnog otklona prema onima koji su vodili stranku u vreme Đinđića i godinu dana nakon njegove smrti. To je bio uslov za kohabitaciju i to je izvršeno.

- Šta je DS time dobio, a šta izgubio?
- DS se okrenuo besomučnoj borbi za popularnost koja je važna u politici, ali samo kao inicijalni deo političkog procesa. Međutim, ljudi ne glasaju za vas zato što ste lepi, ličite na nekog glumca ili što volite da pevate, nego vas narod bira da mu rešavate probleme. Moja stranka nije rešila nijedan problem za ovih sedam godina, iako je najpopularnija. Tadić ima rejting i popularnost koju Zoran Đinđić, da je živ, nikada ne bi imao, jer kada radite, onda stvarate i odijum, čak i kod ljudi za čije dobro radite. Mora da zaboli da bi bilo bolje.
- Mislite li da je odustajanje od, za vas štetne, politike DS-a moguće bez personalnih promena u stranačkom vrhu?
- Sigurno je da postoji mnogo ljudi u rukovodstvu DS-a koji ne bi trebalo da budu ni članovi stranke, a kamoli rukovodioci.
- Na koga konkretno ciljate?
- Ima ih dosta, neka se pogledaju međusobno.

Svađa u Predsedništvu

- I Đinđić je od 1994. do 2003. kreirao politiku stranke, ali on ju je, za razliku od Tadića danas, proveravao na Predsedništvu, Glavnom odboru, pa i na Skupštini ako treba. Danas su glavni odbori puni klimoglavaca, osim kad se posvađaju ljudi u Predsedništvu.
Na koje svađe mislite?
- Pa evo, na primer, na poslednjem GO suština je bila borba bivšeg i sadašnjeg zamenika predsednika stranke ko će biti kalif umesto kalifa, a to traje već godinu dana. To su stvari koje uništavaju demokratski duh u mojoj stranci. Ali i dalje mislim da je to najbolja stranka u Srbiji, samo je treba otrezniti i vratiti izvornim vrednostima.

Nisu me ućutkali ni mnogo jači igrači, neće ni ovi

- Zašto mislite da ste idealni srpski Sanader? Šta to mogu da vam napakuju?
- Uvek nešto mogu da napakuju, kao što su mi pre dve godine pakovali aferu sa vinogradom i razne druge gluposti. Dobio sam iz vrha vlasti poruku da navodno Evropa traži srpskog Sanadera, a da sam ja savršen za to.
- Da li je poruka stigla od nekog iz DS-a?
- Reći ću samo iz vrha vlasti. Kako mi je objašnjeno, niko od velikih majstora srpske političke kuhinje neće ni da trepne zbog mene, stranka ne stoji iza mene, niti neke interesne grupe. Hvala bogu da je tako. Stranku treba da bude sramota što ne poštuje ljude poput mene. Potpuno sam čist.
- Onda ne morate da brinete, ne možete da budete srpski Sanader?
- Naravno da ne brinem, nasmejao sam se kada sam to čuo. Ova poruka, koju sam dobio iz vrha vlasti, bila je upozorenje da malo ućutim, da ne kritikujem režim. Ni mnogo jači igrači nisu uspeli da me ućutkaju, neće ni ovi.

Ponedeljak - 16.01.2012  ALO
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Jeremić: Prioriteti EU, reforme, region i Kosovo

Približavanje Srbije Evropi, ispunjavanje evropskih standarda, sprovođenje reformi, regionalna saradnja i rešavanje kosovskog pitanja ostaće prioriteti spoljne politike Beograda 2012. godine, izjavio je šef diplomatije Vuk Jeremić.

Otvarajući ambasadorsku konferenciju koja je u Palati Srbija okupila diplomatske predstavnike Srbije u svetu, Jeremić je istakao da je za čitavu naciju od suštinske važnosti da nastavi da sprovodi svaki od spoljnopolitičkih prioriteta, a ne da bilo koji žrtvuje u korist drugog.

Jeremić je istakao da je cilj Srbije dostizanje evropskih standarda, ispunjenjem Kopenhaških kriterijuma, bez obzira na to kada će EU dostići neophodni konsenzus o daljim formalnim koracima na putu evropske integracije Srbije.

Uprkos krizi u EU koja je najveći izazov za veru u evropski projekat, i koja će neminovno uticati na Balkan, Srbija je opredeljena za integracije, istakao je.

- Sve to nije uticalo na stratešku opredeljenost Vlade da usidri Srbiju u EU - poručio je Jeremić.

On je podsetio da je na početku mandata Vlada Srbije odredila četiri diplomatska prioriteta - proces evrointegracija, regionalnu harmoniju, pravedno i održivo rešenje za Kosovo, kao i produbljivanje ekonomske saradnje sa svetom.

- Tokom mandata sprovodili smo principijelnu i doslednu spoljnu politiku na tim osnovama, i to pod veoma teškim okolnostima. Sada je postalo jasno da je među relevantnim političkim akterima u Srbiji ustanovljen konsenzus po pitanju četiri spoljnopolitička prioriteta - ocenio je Jeremić.

Govoreći o procesu pomirenja na Balkanu, Jeremić je najavio da će tokom sledećih dvanaest meseci slogan pod kojim će se obavljati sve regionalne aktivnosti Srbije biti "Od balkanskih ratova do mira na Balkanu".

Kako je rekao, to je "fraza za koju se nadamo da će objediniti sve što može biti učinjeno tokom godine koja označava stogodišnjicu Prvog balkanskog rata".
Šef srpske diplomatije je podvukao da se stav Srbije po pitanju Kosova i insistiranje na Rezoluciji 1244 neće menjati.

Jeremić je, izrazivši zahvalnost svim zemljama koje su bile solidarne sa Srbijom po pitanju Kosova, rekao da bi suprotan stav doprineo ustnovljavanju duboko ometajućeg presedana, koji bi ohrabrio separatizam širom sveta.

IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Alcatel 
Слободан Ракитић: Чекајући ЕУ, остаћемо сами са собом (део други)
Интервју | Ljiljana Bogdanović | januar 12, 2012 at 23:51

Разговарала Љиљана Богдановић

Наши савремени културни чиновници, у демократско рухо преобучени идеолози, држе српску културу под пуном контролом, да не би дошло до скретања са пута глобализације. Ни у једној области нема толико манипулација као у области културе

(Наставак из прошлог броја)

На самом почетку овог века закључили сте да је политичка елита у Србији поразила интелектуалну. Чини се међутим да су данас наше елите, односно „владајуће класе“ вољније за сарадњу, али да је реч о специфичном, интересима мотивисаном заједништву?
 Интелектуална елита је доживела пораз. Неки су се приклонили  власти, неки су се примирили, док је немали број појединаца, забринутих за опстанак народа и државе, онемогућен да се огласи због строго контролисаних медија, посебно електронских. Завладао је мук, апатија и малодушност, што не слути на добро. Земља је опустошена, народ осиромашен, незапосленост огромна, село уништено, предузећа растурена и упропашћена, држава презадужена, банкарство разорено, темељне вредности одбачене… Потребан нам је не само економски препород, него и културни и морални, у здравству и у образовању.
 Узнемирујућа је индиферентност Срба према кључним проблемима са којима се држава данас суочава, као што су окупација Косова и Метохије, политичке амбиције муслиманске заједнице у Рашкој области и јачање сепаратизма у Војводини. Док је у државама насталим распадом Југославије пренаглашен патриотизам и национални ентузијазам, иако су без државотворних традиција, дотле је у Србији све израженија апатија и незаинтересованост за сопствену будућност. Изузетак су Срби у Републици Српској и на Косову и Метохији, код којих је развијено патриотско осећање и јака воља за опстанак на својој земљи.
 Наша најзначајнија научна и културна установа, „Српска академија наука и уметности“, изоловала се и изван је друштвеног контекста, с девизом да не треба да се бави дневном политиком. Код нас друге политике нажалост и нема осим дневне, од данас до сутра. Зар је опстанак народа и државе дневна политика? Зар је драма Срба на Косову и Метохији дневна политика?
 Очигледно да су Срби на Косову и Метохији препуштени милости и немилости пројектаната нове албанске државе на Балкану. Кад су то схватили, окренули су се себи и организовали одбрану својих кућа, својих породица, својих светиња, своје слободе. Срби на Косову и Метохији данас су последња одбрана Српства.

Закључак да је Србији потребан нови стратешки правац и да чланство у ЕУ није од пресудне важности, данас је постао „опште место“. Идеја „европских интеграција“ потрошила је међутим огромну друштвену енергију, средства и време, а под притисцима и уценама већ је плаћена за њу висока цена. Како је ова модерна српска химера тако дуго потрајала?
 Европска унија је једини политички идеал власти у Србији и сталним постављањем нових услова, понижавању и исцрпљивању овог народа као да нема краја. Реторика политичара пуна је еуфемизама, ствари не називају правим именом, што је очигледан вид манипулације. Како Европска унија слаби, пољуљана унутрашњим противречностима и глобалном светском кризом, тако су српски политичари нестрпљивији према другачијем и трезвенијем мишљењу. Колико је њена судбина неизвеснија, толико су стремљења владајуће класе ревноснија, а политички потези све нервознији и ужурбанији. Нема услова које власт неће испунити зарад неизвесне будућности у раштимованој Европској унији.
 За поједине политичаре улазак у ЕУ нема алтернативу, уместо да се трезвено приђе том питању, без журбе и без понижавања сопственог народа. Може се економски боље сарађивати са појединим њеним чланицама, у заједничком интересу, уместо неизвесног уласка у њу, јер је јасно да је услов за улазак Србије у ЕУ признавање независне државе Косово, што не гарантује да после тога неће доћи на ред нови услови. Према признању министра спољних послова Србије Вука Јеремића, шеф дипломатије једне велике европске земље изјавио је да ће његова земља сматрати даље инсистирање Србије на Резолуцији 1244 актом непријатељства према њој. Такође, по изјави Јеремића, четири министра спољних послова земаља ЕУ, рекла су отворено да Србије не може ући у Унију без формалног признања независности Косова.
 Недавни споразум Клинтон-Јахјага о културној баштини на Косову, што је тек увод у преотимање српског културног и духовног наслеђа, затим посета Ангеле Меркел Косову, као и отпор да се нацрт резолуције о трговини људским органима на Косову стави на дневни ред у Савету безбедности УН, показују праве намере међународне заједнице.
 Чекајући улазак у ЕУ, ми ћемо као народ остати сами без себе.
 Равнодушни смо према пријатељима, сервилни према непријатељима. Петер Хандке, велики немачки писац, у једном интервјуу у „Вечерњим новостима“ изјавио је да бар два-три пута годишње дође на Косово и Метохију, у Велику Хочу, да се усами и размишља.
 Зашто Хандке долази на Косово и Метохију, зашто подржава Србе кад у својој земљи због тога има велике неприлике? Одузета му је велика књижевна награда „Хајнрих Хајне“, скинута позоришна представа са репертоара у Берлину итд. Зато, рекао је, да би био уз народ који пати и страда. И зато је уз њега. Изгледа да чак и странци боље знају од нас шта за Србе значи Косово и Метохија!

Може ли, и како, Србија да се развија без тешњих веза са ЕУ, оријентисана, можда, на Евроазијску унију у коју је већ позвана или на земље БРИКСА, или пак на неки нови, за сада недефинисани избор?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Socijaldemokratski savez upisan u Registar stranaka

U Registar političkih stranaka Srbije upisan je Socijaldemokratski savez, koji je 83- ća registrovana partija.

Kao zastupnik Socijaldemokratskog saveza u Registar je upisan Nebojša
Leković, a sedište stranke je u Beogradu, Smiljanićeva 9, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku".

Na političkoj sceni Srbije pre preregistracije stranaka na osnovu novog Zakona o političkim partijama bilo je više od 600 političkih stranaka.

Više od polovine stranaka upisanih u Registar su stranke nacionalnih manjina kojima je za osnivanje potrebno da prikupe 1.000 potpisa građana koji ih podržavaju. Za upis u Registar političkih stranaka neophodno je 10.000 potpisa građana.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2

A globalno zagrevanje? Smile

to kad pokupimo sav eu nuklearni otpad, pa kad nastanu zracenja koja ce se siriti po eu.

Homen: Reforme uspešne

Beograd -- Državni sekretar ministarstva pravde Slobodan Homen ocenio je da je reforma pravosuđa u Srbiji uspešna, ali da će se njeni efekti najbolje videti za tri godine.

On je rekao da je reforma proces koji će trajati i narednih pet do šest godina.

Homen je, gostujući u emisiji B92 'Hoću da znam', rekao da je jedna od pozitrivnih posledica rewforme smanjenje broja zastarelih krivičnih postupaka i efikasniji rad sudstva.

"Do sada je bilo oko 1400 zastarelih predmeta godišnje, dok u prethodne dve godine taj broj ne prelazi 140. Ne bi trebalo da postoji nijedan slučaj zastarevanja, ali situacija se popravlja i broj zastarelih slučajeva je deset puta manji", rekao je Homen.

On je dodao da, prema istraživanju Kancelarije za evropske integracije, najviše građana Srbije prepoznaje reformu pravosuđa kao uspešnu.

"Najveći broj anketiranih, njih 15 odsto, vidi reformu pravosuđa kao uspešnu. Primera radi, na drugom mestu je borba protiv kriminala sa šest odsto", rekao je Homen.

Homen je izjavio da će u četvrtak, 19. januara biti završeni izbori za novog člana Visokog saveta sudstva i da će od tada VSS raditi u punom sastavu.

"U četvrtak će biti završeni izbori za novog člana VSS i cela stvar će biti stavljena ad akta. Bira se predstavnik apelacionih sudova", rekao je Homen.

On je naveo da sudije same biraju svoje predstavnike, a ne kao ranije Skupština ili izvršna vlast i da je zbog toga potrebno mesec do mesec i po da se sprovede postupak kandidovanja.

"Od četvrtka će VSS raditi u punom sastavu", rekao je Homen.

On je dodao da se navodi članova VSS o pretnjama "verovatno ne odnose na pretnje van institucije".

Mislim da se tu radi o međusobnim odnosima članova saveta i da bi trebalo da rasprave to među sobom", rekao je Homen.

Govoreći o primeni novog Zakona o krivičnom postupku, kojim se uvodi tužilačka istraga za krivična dela organizovanog kriminala i ratnog zločina koji se vode pred Specijalnim sudom, Homen je rekao da je to pripremano pet godina.

"Tužilaštvo vodi kompletnu istragu, ukidaju se istražne sudije i najveći deo nadležnosti prelazi na tužilaštvo. Reč je o dosta kontroverznom sistemu, kom se i Evropa opirala duži niz godina, ali je preko 70 odsto zemalja ipak to prihvatilo, a skoro sve članice EU", rekao je državni sekretar.

On je naveo da je odlučeno da se primena tog zakona godinu dana odnosi na dva tužilaštva, jer je tako ostavljena mogućnost da se eventualni problemi "rešavaju u hodu" i da će istraga u ostalim tužilaštvima početi 15. januara sledeće godine.

Oko tri miliona evra košta uvođenje tužilačke istrage u ova dva tužilaštva, dodao je Homen.

On je istakao da je sledeća faza u borbi protiv krivičnih dela, borba protiv korupcije i izrazio očekivanje da će u narednih nekoliko meseci tužilaštvo izneti "konkretne podatke i krenuti sa hapšenjima".

b92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
ja razumem da ljudi ponekad promene misljenje o nekom pitanju ili ideji, ali kako mozete da u jednom momentu podrzavate Seselja, a onda kada mu je najteze, dakle kada je u pitanju zivot tog coveka - napustite ga?!?!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Motorola 
ja razumem da ljudi ponekad promene misljenje o nekom pitanju ili ideji, ali kako mozete da u jednom momentu podrzavate Seselja, a onda kada mu je najteze, dakle kada je u pitanju zivot tog coveka - napustite ga?!?!

Reci ti meni gde se dedoste vi iz NVO kada su tom čoveku ugrožena osnovna ljudska prava ? Trebalo bi da ne izbivate iz Haga,sa 24-časovnih demonstracija.
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 80 81 83 84 ... 258
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.