Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pravoslavna crkva je previše - pasivna!  (Pročitano 24783 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Šta sam pogrešno rekao?
Pogresno je sto razdvajas "crkvu" i "hriscanstvo". Ne postoji "hriscanstvo" bez crkve, i ne postoji crkva koja ne velica materijalno.

U svim normalnim drzavama sa najvisim mogucim stepenom mogucnosti koje su coveku dozvoljene, crkva je potpuno izolovana od drzave.

Smile Smile Smile
Procita li ti sta je Jordan Maxwell rekao?
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: 1deki

Smile Smile Smile
Procita li ti sta je Jordan Maxwell rekao?
Ne, zasto bi citao sta je ta osoba rekla ?
Obratio sam se framlingu i ukazao mu da je svako "hriscanstvo" isto i da je neodvojivo od termina "crkva", i dodao da je normalna drzava moguca samo ako je odvojena od crkve.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Šta sam pogrešno rekao?
Pogresno je sto razdvajas "crkvu" i "hriscanstvo". Ne postoji "hriscanstvo" bez crkve, i ne postoji crkva koja ne velica materijalno.

U svim normalnim drzavama sa najvisim mogucim stepenom mogucnosti koje su coveku dozvoljene, crkva je potpuno izolovana od drzave.

Tim gore jer to onda znaci da ne treba da postoje ni crkva ni hriscanstvo kao i da hriscani nisu vredni postovanja jer odstupau od ucenja Isusovih.
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: framling

Tim gore jer to onda znaci da ne treba da postoje ni crkva ni hriscanstvo kao i da hriscani nisu vredni postovanja jer odstupau od ucenja Isusovih.
Crkva/"hriscanstvo" su morali da postoje i odigrali su kljucnu ulogu u obmanjivanju coveka da je vazno ziveti zivot koji se zavrsava smrcu. Bez te obmane covecanstvo bi izumrlo sto od depresije sto od medjusobnog ubijanja.
Isus nikada nije trazio postovanje bilo cega sto je on rekao posto to nisu bile njegove reci. Ne postoji covek koji zivi zivotom kojim je ziveo Isus, niti postoji covek koji shvata Isusov zivot sem Gospoda Boga.

Nikako ne mogu da shvatim zasto imas potrebu da analiziras i ulazis u detalje lazi zvane "hriscanstvo".
Vrlo dobro znas da je to laz, zar ti to nije dovoljno ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Crkva/"hriscanstvo" su morali da postoje i odigrali su kljucnu ulogu u obmanjivanju coveka da je vazno ziveti zivot koji se zavrsava smrcu. Bez te obmane covecanstvo bi izumrlo sto od depresije sto od medjusobnog ubijanja.

Ne mislim da je crkva nastala zbog toga a daleko od toga da mislim da bi covecanstvo izumrlo od depresije ili medjusobnog ubijanja. U ljudskoj je prirodi (a to treba zahvaliti Majci Prirodi i/ili Bogu) instinkt za prezivlvljavanjem i opstankom. Za to je najpre, ja smatram, bio predodredjen, pa kroz jako dugi vremenski period nastanka i razvoja prostih do slozenih zivih bica i na kraju coveka kao svesno bice sa primarnim instinktima , razvijao se i usavrsavao i negovao taj instinkt za prezivljavanjem.
Nije bila potrebna ni crkva ni religija ni jedan "boziji sin" da to omoguci coveku, to je u njega prorodno usadjeno i on moze sam sebi da zahvali sto je opstao uprkos tolikim iskusenjima tokom toliko hiljada godina da ne pricamo u vreme kad nije postojala ni crkva ni religija ni uopste razvijena svest o "spasitelju", vec se zivelo od danas do sutra uz obozavanje totema ili delova prirode i "obreda" za plodnu godinu i ozdravljenje bolesnog.

Tako da, nije crkva obmanula coveka da "zivi" uprkos smrtnom telu, crkva je odigrala neke druge uloge koje su coveka kao prvobitno prostu i bez slobode jedinku sa mnogo neodgovorenih pitanja (svi znamo sta je za robove u tamnicama predstavljalo nastajanje jedne institucije koja se "brine" o svakoj ovcici u stadu) za vrlo kratko vreme pridobile u vreme kada je ljudska sloboda bila pitanje koje se menja u toku jednog minuta. A o visim ciljevima jedne religije necemo da pricamo jer znamo sta je dalje bilo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia ????
malo se odlutalo sa teme...

Sta znaci "previse pasivna"? Nekima bre smeta kad SPC iznese svoje misljenje (o porezu na bebi-opremu, o gej paradi, o Kosmetu), a sad bi hteli da ta ista SPC gradi fabrike... Pa tek bi onda skocili "gradjani" i "moderni" da kukaju kako se Crkva mesa u drzavne poslove i ostalo!
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50105
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
@magic

Hteo bih da mi prokomentarises zakljucke Jordana Maxwella. Makros je okacio ceo intervju http://forum.burek.com/moc-kontrola-moguci-uticaji-kroz-filozofiju-religiju-drustvo-t394698.210.html
no ja izdvojih delove koji imaju uske veze sa ovom temom:

Јесте да је подужи текст, али хајде да прочитамо и прокоментаришемо први дио.

... Paul Tice: Često govorite o kršćanstvu kao o ključnoj točki tih nužnih promjena. Što su po vašem mišljenju, nedostaci kršćanstva?

Jordan Maxwell: Kršćanstvo je na odlasku bez obzira na nedostatke. Kršćanstvo je posljednjih 1600. godina kao svoj simbol koristilo dvije ribe astrološkog znaka Riba. U astrologiji se svaka sila koja je vladala pojedinom konstelacijom nazivala "Gospodinom". Isusa, "Gospodinom" su predstavljale dvije ribe, a mi sada ulazimo u doba vodenjaka. U evanđelju po Luki, 22,10, kada dvanaest apostola ila kada dvanaest zodijačkih znakova pitaju Božje "Sunce" kaže kako će oni otići u grad, vidjeti čovjeka s vrčem vode i otići u njegovu kuću. To je kuća Vodenjaka. U novom zavjetu postoji kodirana poruka jer je gotovo cijeli Novi zavjet napisan u alegorijskom smislu. Zato je Isus rekao da mnogi imaju oči a ne vide. I uši, a ne čuju. Mnogi su čitali Bibliju i slušali propovjedi u crkvi tisućama godina i gledali očima, ali nisu vidjeli. I slušali su propovjedi ušima, ali nisu čuli.[/b]

Те информације сам већ чуо у филму "Zeitgeist". Од свега што се наводи ништа конкретно нема везе са Исусом. Приче ни на који начин не додирују суштину Христове личности, па самим тим немају велику вриједност. Ни на који начин се не баве главнином јеванђеља. Они само покушавају доказати да су на првобитно свето предање накалемљени поједини митови.

Paul Tice:Jesu li onda kršćanski fundamentalisti nadalje od istine zato što misle kako cijelu istinu? To želite reći?

Jordan Maxwell: U Bibliji je Isus rekao da kad mislite kako ste u svjetlu zapravo ste u tami, a ako je vaša svjetlost u vama tako tamna, kakva li će tek tama biti. Bit tih riječi je da, mislite li da sve znate, svakako se osigurajte da doista bude tako. Ako ne postupite na taj način, zaista ste u mraku. Želio bih reći kako vam za razumjevanje duhovnosti treba poniznosti. [b]Trebamo biti toliko ponizni da možemo priznati kako postoji mogućnost da nismo ispravno tumačili Bibliju.

Што се тумачења тиче, Стари Завјет је најбоље протумачио сам Исус Христос. Јеванђеља су конкретна и све приче и загонетке су објашњене. Дјела апостолска и посланице, такође. Само је проблем откровење по Јовану, које нико са сигурношћу не може протумачити. Оне су и разлог настанка огромног броја секти на западу.

Paul Tice: Vaša karijera napreduje, i Vaš je rad svugdje zapažen. Kakav dojam ste, po Vašem mišljenju, ostavili na Crkvu i javnost?

Jordan Maxwell: Nema sumnje kako će me mnogi iz Crkve doživjeti kao antikrista ili barem antikristovog slugu. No, razgovarao sam s tisućama ljudi, predavao u dvoranama i pred raznim skupinama ljudi, od kojih su mnogi bili pobožni kršćani a večina je imala pozitivan stav prema meni i onom što govorim. Nisu neprijateljski raspoloženi, stvari koje saznaju ostavljaju na njih snažan dojam. Oni koji imaju što za izgubiti, doživljavat će me kao antikristovog slugu. Oni koji imaju interese u onom što se događa, oni koji su zaposleni i boje se kako će izgubiti posao. Oni koji iskreno traže istinu i znanje nikad ne bježe od izazova učenja. Naučio sam kako istina može stajati sama za sebe i ne treba joj potvrda neznanja i zadrtosti. kao što je Gerald Massey napisao: "Zasigurno je teško onima koji su prihvatili autoritet kao istinu, a ne istinu kao autoritet". Oni koji su prihvatili autoritet crkve države, kao istinu otkrit će da, kad se suočite s duhovnim iskustvom, ona nema nikakve veze s tim autoritetima.

Не знам пуно о Максвелу да бих коментарисао питање о њему. Ово што је написао о себи звучи као комбинација Slobadidia i tatex/a. Smile 

Paul Tice: Znači li to da Vi znate duhovnu istinu? Želite li reći da imate monopol nad istinom kao što tvrde mnoge religije?

Jordan Maxwell: Vjerujem da sam na svom putu do istine i mnogi će sa sličnim spoznajama naći svoj put do istine. U filmu "Indiana Jones i posljednji križanski pohod" Indiana svojim učenicima kaže da su u krivom razredu ako žele naći sitinu. Istina je na odjelima za filozofiju i religiju. Rekap je da ga kao arheologa zanimaju činjenice a ne istina. Razlog tome je, kako svi obrazovani ljudi znaju, subjektivna priroda istine. Nešto što je istina za vas, nemora biti istina i za mene.

Постоје двије врсте "истине" (да се тако накарадно изразим). Једна је људска, друга божанска. Људска је оно што ми мислимо да је тачно на основу емпријских или неких других показатеља... Божанска истина је онако како заиста јесте и таква истина је једино тачна. Што се прве варијанте тиче, колико има људи толико и мишљења и шпекулација. Лаж је супротност за само такву истину, док божанска нема супротност.

Paul Tice: To je istina.

Jordan Maxwel: zašto na sudu ne traže od nekog da "kaže istinu". Tražimo samo ono što se može podupirati činjenicama. Bez obzira na to govorite li istinu ili ne. Imate li predrasude, krećete iz nepovoljne pozicije. Kako biste se osječali da ste na sudu o kojem ovisi vaš život i o tome odlučuje 12 porotnika?

На питање о поротницима мој одговор је да најмање марим за то шта ће поротници искалкулисати; а највише за то како ће ми Бог судити. Ако сам заиста невин, не требам ни да се трудим - Бог ће ме одбранити. Ако сам крив тешко да ћу се извући. Ако ћу бити кажњен због гријеха не могу се тек тако спасити.

Paul Tice: Znači, htjeli biste da i Vama ljudi pristupaju na takav način - otvorenog uma?

Jordan Maxwell: Tako je. Barem poslušajte što imam za reći prije nego iznesete svoj sud. Možda nisam u pravu. To sam uvijek govorio. Možda nisam u pravu.

Сам каже да можда није у праву. Али зашто је то уопште битно ?

Paul Tice: Ali ako ste u pravu...

Jordan Maxwell: Ako sam u pravu to znači da je cilj autoritarni sustav oko nas u krivu i uzurpira mjesto koje pripada našem Stvoritelju. Vlade i Crkve su preotele mijesto Boga koji postoji i koji na to mjesto ima pravo. Američki Indijanci su ga zvali "Veliki duh" i većina drevnih naroda je znala da postoji. Njemu čovjek duguje svoju pravu i jedinu odanost i pripadnost - velikoj stvoriteljskoj sili univerzuma koja nam je dala život i slobodu.

Ово о Цркви је опет све погрешно. Очито да није довољно упознт са теологијом православне цркве. Црква није замјена низашта. Бог постоји изван нас, али свeједно људи у то не вјерују. Људи могу и да вјерују, али тек у цркви та вјера заиста заживљава. Овако је то сао имагинација која се поистовјећује са магијским појмовима, које помињу Индијанци. Дакле нигдје везе нема Црква са магијом, која је била основа религија Индијанаца.

Paul Tice: To me podsjeća na govor poglavice Seattlea tiskan u knjizi koju ste spomenuli u knjizi "Knjiga koju vaša crkva ne želi da pročitate". On je rekao kako svi imamo istog Boga.

Jordan Maxwell: To je posve točno. No danas smo svi, osobito na Zapadu, izručili naša tijela, umove i novac politici, vladi i crkvama a ne Velikom duhu. Na taj su način Vlada i Crkva povezane. Dijele isti teritorij. Sada konačno vidimo rezultate tog licemjerja. Amerika, jedna od najvećih zemalja ikad na svijetu, sada je na koljenima jer je toliko njezinih građana ostalo bez novca i služi druge gospodare.
...

Опет се намеће иодолопоклонство. Да се заиста мисли о "Великом Духу" као о Богу Оцу, можда бих и
у такво нешто и повјеровао. Али судећи по томе колико се мржње и злобе пласира према Цркви, брзо бих се разувјерио.

Paul Tice: Zašto ste rekli da Crkva nemože predstavljati najviši duhovni autoritet? Pitam se jeli to zato što smatrate kako Crkva ne može pomoći da ostvarite svoje duhovne potencijale?

Jordan Maxwell: To je jedan od razloga. Crkva vas ne može pretvoriti u duhovnu osobu. Također bih rekao da današnju organiziranu Crkvu, počevši s Rimokatoličkom Crkvom od 325. godine, treba pažljivo proučiti. U Bibliji Isus kaže: "Ne može dobro stablo donjeti zlih plodova" I ja bih rekao da je to nemoguće. Ako je to istina, onda su i protestanti koji su se odcijepili od Rima potomci te iste Crkve. Ako je katoličanstvo "nevaljalo stablo" onda su po citatu iz njegove teologije i protestanti jednako loši jer nevaljalo stablo nemože donjeti dobre plodove. Želim reći da je zapadnjačka religija kakvu mi poznajemo zapravo politički pokret. Posve nevaljalo drvo kojem je trebalo tri stoljeća kako bi se organiziralo zbog spletkarenja i međusobnih razmirica. Organizirano je i kontrolirano od strane ljudi "iza kulisa", a to je slučaj i u današnje vrijeme. Na Martina Lutera su, primjerice, utjecali zlonamjerni ljudi od kojih su neki bili masoni kako bi se postigli određeni politički ciljevi, a jedna od njih je bila podjela moći crkve. Kada sagledate Crkvu u tom kontekstu - kao politički pokret koji igra svoju ulogu u većem planu - shvaćate zašto su religija i vlada ista stvar.

Том човјеку није јасно да је Црква наше једино спасење. Што се тиче протестаната и католика, једни нису ништа бољи од других. Али је добро написао за стабло и плодове. Треба добро да размислимо о свим другим хришћанским црквама, а не само да их пљујемо чувајући тако "чистоту вјере". То је онда фарисејство, а не хришћанство.

Можда је Максвел и цјењен као политичар. Али у религију се баш и не разумије нешто. Вјероватно, да гледа људе који су по неким особинама налик на вјернике, а у ствари све раде супротно вјери коју "исповједају". Људи који заиста вјерују немају никакв разлог да се икоме експонирају. А и генерално их је веома мало. Зато самозвани "социолози религије" и праве такве грешке - што нису у вези са вјерницима,а још мање у живој вези са Црквом Христовом.

Ако сматра да је протестанско крило настало само због политике и подјеле моћи, зашто се онда не врати православљу? Христос је рекао да ни врата пакла неће надвалдати Цркву коју је зачео (цитат у једној од прошлих порука). Значи да није све изгубљено!

Paul Tice: Često citirate Bibliju. Koji je vaš stav o njoj?

Jordan Maxwell: Cijeli Novi zavjet je astrološka priča. To je zanimljivo, s obzirom da je rečeno da se bavimo proricanjem budućnosti ili astrologijom. Ipak, u Postanku, Amos 5,8 i Knjizi o Jobu, Job 37,18 i Job 9,9 jasno piše kako je Bog stvorio nebesa tj. zodijak. U Jobu 38,32 piše: "Možeš li lancem vezati Vlašiće i razdriješiti ispravan prijevod riječi Mazzaroth koja znači "zodijak". U Bibliji kralja Jamesta ta je riječ ostavljena u izvornom obliku i nije prevedena. U cijeloj se bibliji spominje kako je Bog stvorio 12 znakova zodijaka. Zato se Isus naziva Božjim sinom, Božjim SUNCEM koje ima 12 pomagača ili 12 zodijačkih znakova. Na samom početku, u Postanku 1,14 piše:"Neka budu svjetlila na svodu nebeskom da luće dan od noći, da budu znaci blagdanima, danima i godinama". Ti znaci su znakovi zodijaka. Ne razumijemo značenje Biblije i moramo prevladati to nerazumjevanje koje nam je nametnula Crkva.

За астрологију важи исто што сам написао у првом коментару. Овде се наводи недостатак раузмјевања библије само зато што није уочена нека веза са астрологијом. Видим да за тебе, deki ово тумачење има посебан значај, јер си болдовао и подвукао текст. Но постоје и десетци других тумачење, и када се све то сагледа онда можемо рећи да не гледамо ситуацију потпуно површно. Моје питање је: има ли у Библији још нечега сем астрологије ? Ако има зашто све то игноришемо са једне стране, а са друге тврдимо како библија није довољно објашњена, јер је објашњавају људи из цркве.         

Paul Tice: Biblija kaže kako je kralj Šaul protjerao sve vještice iz zemlje. Četiri retka kasnije traži da mu se dovede vještica.

Jordan Maxwell: Da, kralj Šaul. Šaul je otišao vještici iz Endora kako bi prizvao mrtvog Samuela. Vještica je to i uradila. No, kršćanstvo kaže da to nije bio Samuel nego demon, bez obzira na to što Biblija piše da je vještica prizvala Samuela koji je onda razgovarao sa Šaulom. Nije rečeno da se radilo o demonu ili duhu.

Цар Саул јесте ишао врачари у Ендор, јер се уплашио филистејаца. Прочитао сам тај дио књиге Самуилове. Најважније питање је како је врачара дозвала Самуила. Ако је користила црвени пентаграм онда је само могла призвати демона, и никога више. А иначе га магови и вјештице обилато користе. Ово се може поредити са апсрудом да позовеш такси који ће доћи без точкова. Дакле, да би дошао, мора ауто да дође на точковима. Не може без. Иако пише да је дошао такси, а не точкови. Тако исто, да би се нешто призвало мора се користити магијска техника. Но ја ипак вјерујем да је могућ и контакт са мртвима без тако екстремних примјера. Могуће је и да је сам Самуилов дух дошао. Но обично се код таквих врачања призове дух који ништа не каже истинито. тј. Много је вјероватно да је све измишљена лаж врачаре, или да је врачара покупила лаж. Дакле доста је полемике могуће, али да ли је то на крају крајева уопште битно за суштину Старог Завјета ?

Paul Tice: Znači, tu ima proturječja. Čuo sam da se u Novom zavjetu, u četiri glavna Evanđelja, nalaze mnoga proturječja.

Jordan Maxwell: To je točno, samo ih treba potražiti. Postoji još informacija koje su nam uskračene ili skrivene. Ovo što namjeravam reći slobodno možete citirati: najgori zločinci koji su ikad postojali na svijetu su danas u Americi. Vode ovu zemlju kao političari na državnoj razini i osobito na federalnoj. Oni nisu političari i vođe, oni su kriminalci. Ovu zemlju su prodali neprijateljima, iscrpili su naše financije, krali su od nas, i mi se sada nalazimo u istom položaju kao i Rimsko carstvo početkom četvrtog stoljeća prije svog raspada. Amerika posljednjih 30-40.godina propada. Idemo ka potpunoj propasti i kolapsu. Ljudi će se kad tad probuditi i otkriti da im njihove crkve to nisu rekle. Crkve su namjerno držale ljude u tom snu i davale im nade u Boga koji će doći, govoreći im da ne pružaju otpor, da slušaju vladu, imaju vjere i nadaju se boljem sutra.

Мени је ово крајње невјероватно! Паул каже да је чуо како у јеванђељима има противрјечја. Као да сам није могао узети Свето Писмо и прочитати, и тако се информисати. Онда му Максвел одговара да је то тачно, као да нико сем њега није прочитао. Вјешт је он политичар нема шта, али је библију читао једним оком.

И поред свега овога никако ми није јасно откуд толико интересовање код нас шта ће бити са Америком? Као да немамо својих проблема, и као да нисмо имали свете оце у нашој цркви. Наша црква је све недаће које су сналазиле народ и сама лично проживљавала. Од Турака, па све до Јасеонвца, први су страдали попови, а тек онда народ.

За крај поруке само да кажем да je Zeitgeist OK филм. Али ако хоћете иоле објективан утисак погледајте и филм о Христовом животу. Недавно сам отворио тему о њему, и поставио линк за гледање на српском... Погледајте и то па упоредите вриједности оба филма и сами изведите закључке.

http://forum.burek.com/the-jesus-film-project-t501995.html 
« Poslednja izmena: 04. Maj 2010, 00:37:57 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
to što ne pomaže ovo duštvu nije zato što je pasivna, već zato što nema čime da pomogne, nema šta da da.
apri tome nije nimalo pasivna, čak je poslednjih godina previše aktivna - prečesto je gurala nos gde joj nije mesto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
"Kršćanstvo je na odlasku bez obzira na nedostatke."
Mnogi su tako mislili  Smile

Citat
"kao svoj simbol koristilo dvije ribe astrološkog znaka Riba. U astrologiji se svaka sila koja je vladala pojedinom konstelacijom nazivala "Gospodinom""
Smile duhovnost i astrologija  Smile

Citat
"Trebamo biti toliko ponizni da možemo priznati kako postoji mogućnost da nismo ispravno tumačili Bibliju."
Ne vidim sta je sporno tu. I neka bude ponizan kada drzi nebuloze sa astrologijom...

Citat
"Vjerujem da sam na svom putu do istine i mnogi će sa sličnim spoznajama naći svoj put do istine."
Opet neki bizarni saznavaoci istine...  Smile Treba ga priupitat' kako stoji sa Gordijevim cvorom  Smile  Smile

Citat
"zašto na sudu ne traže od nekog da "kaže istinu""
Whole truth and nothing but the truth... Jel' mu to ista znaci...

Citat
"Cijeli Novi zavjet je astrološka priča. "
ma jeste...  Smile

Citat
"Biblija kaže kako je kralj Šaul protjerao sve vještice iz zemlje"
Koji su bile podznak  Smile Bice da je do toga  Smile

Citat
"Držim da su dva najveća neprijatelja slobodnog čovjeka vlada i religija. "
Isus je stradao da bi ljudi imali slobodu izbora...

Ostatak ne mogu da citam, like me izuzetno nervira.  Smile

ontopic:

Ja sam "ZA" da se crkva vise aktivira po svim pitanjima. Bilo brosure, bilo upucivanje na knjige, bilo edukacija, bilo novcana pomoc siromasnim djacima, bilo predavanja... Sve bez nametanja.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Rita Dyson: Mogu li vas nešto pitati? Vjerujete li u reinkarnaciju? Kakav je stav biblije o tome?

Jordan Maxwell: Mislim da za to ima dosta argumenata. I u Novom i u Starom zavjetu nalazilo se mnogo toga što podupire reinkarnaciju, no u srednjem vijeku to je izbačeno. Znam da se to dogodilo, da su mnogi djelovi Biblije izbačeni a neki, koji nisu bili dio originalnog teksta, dodani su. Vjerujem da su djelovi vezani za reinkarnaciju izbačeni jer je Crkva vjerovala kako bi ljudima štetilo vjerovanje u buduće živote. Naime, ako se stalno ponovo rađate, zašto biste pomogli Crkvi danas? zašto bi uopće išli u Crkvu i slušali svećenika ako ćete se u idućem životu vratiti i sve to prolaziti ispočetka? Stoga smatram da je to Crkva izbacila kako bi ljudi ostali podčinjeni religiji.

...
Rita Dyson: Što se dogodi s čovjekom kad postane prosvjetljeniji? Ne mogu zamisliti kako bi ljudi živjeli bez crkve. Dojam je da crkva ljudima mnogo znači i mnogo toga pruža. Kako bi se ta crkva mogla promijeniti? Bismo li uopšte imali crkvu?

Jordan Maxwell: Je li bilo crkve u doba Adama i Eve? Jesu li prvi ljudi u drevnom svijetu imali crkve? Želim reći da postoji velika razlika između religije koja treba crkvu, kler, novac i organizaciju i duhovnost koja je između vas i vašeg Stvoritelja. Stoga ne mislim da su crkve potrebne.

@Magic
Nisi mi, verovatno slucajno, prokomentarisao ovo na kraju. Jel moze sad? Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.