Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pravoslavna crkva je previše - pasivna!  (Pročitano 24786 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Crkva je veličanje materijalnog. A to je u suprotnosti sa hrišćanstvom.
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Crkva je veličanje materijalnog. A to je u suprotnosti sa hrišćanstvom.

Smile

Brate, nemoj da trolujes temu. Ako nemas da kazes nesto konstruktivno i pametno, idi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Šta sam pogrešno rekao?

Da li ostavljate novčanice u manastirima i crkvama? Da.
Da li se dičite najvećom pravoslavnom crkvom? Da.
Da li je to veličanje materijalnog ili duhovnog? Materijalnog.
Da li je to u suprotnosti sa hrišćanstvom? Jeste.
Da li trolujem temu ili samo ne možeš da me demantuješ? Ovo drugo.

Smile
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC Wildfire S
Citat

Ma to je simbioza materijalnog i duhovnog, kao tela i duše... ne možeš ti to razumeti.

Al zato onih 12.658 džipova koje su pazarili sasvim sigurno ističu duhovne vrednosti. 
Ipak je to na plin... da je na benzin pa da se zabrinem da nisu materijalisti.  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Al zato onih 12.658 džipova koje su pazarili sasvim sigurno ističu duhovne vrednosti. 
Ipak je to na plin... da je na benzin pa da se zabrinem da nisu materijalisti.  Smile

Smile

Brate Goa,

vec smo ustanovili da je to zbog toga sto neki vernici zive u zabacenim delovima nase lepe zemlje i ne mogu sici do najblize crkve. Zato mi dajemo priloge da bi nase vrle pope stigle do njih (audi je los za brdovite krajolike Smile ), jer ako je jedna dusa spasena zar nisu i ostale? Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
@magic

Hteo bih da mi prokomentarises zakljucke Jordana Maxwella. Makros je okacio ceo intervju http://forum.burek.com/moc-kontrola-moguci-uticaji-kroz-filozofiju-religiju-drustvo-t394698.210.html
no ja izdvojih delove koji imaju uske veze sa ovom temom:

... Paul Tice: Često govorite o kršćanstvu kao o ključnoj točki tih nužnih promjena. Što su po vašem mišljenju, nedostaci kršćanstva?

Jordan Maxwell: Kršćanstvo je na odlasku bez obzira na nedostatke. Kršćanstvo je posljednjih 1600. godina kao svoj simbol koristilo dvije ribe astrološkog znaka Riba. U astrologiji se svaka sila koja je vladala pojedinom konstelacijom nazivala "Gospodinom". Isusa, "Gospodinom" su predstavljale dvije ribe, a mi sada ulazimo u doba vodenjaka. U evanđelju po Luki, 22,10, kada dvanaest apostola ila kada dvanaest zodijačkih znakova pitaju Božje "Sunce" kaže kako će oni otići u grad, vidjeti čovjeka s vrčem vode i otići u njegovu kuću. To je kuća Vodenjaka. U novom zavjetu postoji kodirana poruka jer je gotovo cijeli Novi zavjet napisan u alegorijskom smislu. Zato je Isus rekao da mnogi imaju oči a ne vide. I uši, a ne čuju. Mnogi su čitali Bibliju i slušali propovjedi u crkvi tisućama godina i gledali očima, ali nisu vidjeli. I slušali su propovjedi ušima, ali nisu čuli.

Paul Tice:Jesu li onda kršćanski fundamentalisti nadalje od istine zato što misle kako cijelu istinu? To želite reći?

Jordan Maxwell: U Bibliji je Isus rekao da kad mislite kako ste u svjetlu zapravo ste u tami, a ako je vaša svjetlost u vama tako tamna, kakva li će tek tama biti. Bit tih riječi je da, mislite li da sve znate, svakako se osigurajte da doista bude tako. Ako ne postupite na taj način, zaista ste u mraku. Želio bih reći kako vam za razumjevanje duhovnosti treba poniznosti. Trebamo biti toliko ponizni da možemo priznati kako postoji mogućnost da nismo ispravno tumačili Bibliju.

Paul Tice: Vaša karijera napreduje, i Vaš je rad svugdje zapažen. Kakav dojam ste, po Vašem mišljenju, ostavili na Crkvu i javnost?

Jordan Maxwell: Nema sumnje kako će me mnogi iz Crkve doživjeti kao antikrista ili barem antikristovog slugu. No, razgovarao sam s tisućama ljudi, predavao u dvoranama i pred raznim skupinama ljudi, od kojih su mnogi bili pobožni kršćani a večina je imala pozitivan stav prema meni i onom što govorim. Nisu neprijateljski raspoloženi, stvari koje saznaju ostavljaju na njih snažan dojam. Oni koji imaju što za izgubiti, doživljavat će me kao antikristovog slugu. Oni koji imaju interese u onom što se događa, oni koji su zaposleni i boje se kako će izgubiti posao. Oni koji iskreno traže istinu i znanje nikad ne bježe od izazova učenja. Naučio sam kako istina može stajati sama za sebe i ne treba joj potvrda neznanja i zadrtosti. kao što je Gerald Massey napisao: "Zasigurno je teško onima koji su prihvatili autoritet kao istinu, a ne istinu kao autoritet". Oni koji su prihvatili autoritet crkve države, kao istinu otkrit će da, kad se suočite s duhovnim iskustvom, ona nema nikakve veze s tim autoritetima.

Paul Tice: Znači li to da Vi znate duhovnu istinu? Želite li reći da imate monopol nad istinom kao što tvrde mnoge religije?

Jordan Maxwell: Vjerujem da sam na svom putu do istine i mnogi će sa sličnim spoznajama naći svoj put do istine. U filmu "Indiana Jones i posljednji križanski pohod" Indiana svojim učenicima kaže da su u krivom razredu ako žele naći sitinu. Istina je na odjelima za filozofiju i religiju. Rekap je da ga kao arheologa zanimaju činjenice a ne istina. Razlog tome je, kako svi obrazovani ljudi znaju, subjektivna priroda istine. Nešto što je istina za vas, nemora biti istina i za mene.

Paul Tice: To je istina.

Jordan Maxwel: zašto na sudu ne traže od nekog da "kaže istinu". Tražimo samo ono što se može podupirati činjenicama. Bez obzira na to govorite li istinu ili ne. Imate li predrasude, krećete iz nepovoljne pozicije. Kako biste se osječali da ste na sudu o kojem ovisi vaš život i o tome odlučuje 12 porotnika?

Paul Tice: Znači, htjeli biste da i Vama ljudi pristupaju na takav način - otvorenog uma?

Jordan Maxwell: Tako je. Barem poslušajte što imam za reći prije nego iznesete svoj sud. Možda nisam u pravu. To sam uvijek govorio. Možda nisam u pravu.

Paul Tice: Ali ako ste u pravu...

Jordan Maxwell: Ako sam u pravu to znači da je cilj autoritarni sustav oko nas u krivu i uzurpira mjesto koje pripada našem Stvoritelju. Vlade i Crkve su preotele mijesto Boga koji postoji i koji na to mjesto ima pravo. Američki Indijanci su ga zvali "Veliki duh" i većina drevnih naroda je znala da postoji. Njemu čovjek duguje svoju pravu i jedinu odanost i pripadnost - velikoj stvoriteljskoj sili univerzuma koja nam je dala život i slobodu.

Paul Tice: To me podsjeća na govor poglavice Seattlea tiskan u knjizi koju ste spomenuli u knjizi "Knjiga koju vaša crkva ne želi da pročitate". On je rekao kako svi imamo istog Boga.

Jordan Maxwell: To je posve točno. No danas smo svi, osobito na Zapadu, izručili naša tijela, umove i novac politici, vladi i crkvama a ne Velikom duhu. Na taj su način Vlada i Crkva povezane. Dijele isti teritorij. Sada konačno vidimo rezultate tog licemjerja. Amerika, jedna od najvećih zemalja ikad na svijetu, sada je na koljenima jer je toliko njezinih građana ostalo bez novca i služi druge gospodare.
...

Paul Tice: Zašto ste rekli da Crkva nemože predstavljati najviši duhovni autoritet? Pitam se jeli to zato što smatrate kako Crkva ne može pomoći da ostvarite svoje duhovne potencijale?

Jordan Maxwell: To je jedan od razloga. Crkva vas ne može pretvoriti u duhovnu osobu. Također bih rekao da današnju organiziranu Crkvu, počevši s Rimokatoličkom Crkvom od 325. godine, treba pažljivo proučiti. U Bibliji Isus kaže: "Ne može dobro stablo donjeti zlih plodova" I ja bih rekao da je to nemoguće. Ako je to istina, onda su i protestanti koji su se odcijepili od Rima potomci te iste Crkve. Ako je katoličanstvo "nevaljalo stablo" onda su po citatu iz njegove teologije i protestanti jednako loši jer nevaljalo stablo nemože donjeti dobre plodove. Želim reći da je zapadnjačka religija kakvu mi poznajemo zapravo politički pokret. Posve nevaljalo drvo kojem je trebalo tri stoljeća kako bi se organiziralo zbog spletkarenja i međusobnih razmirica. Organizirano je i kontrolirano od strane ljudi "iza kulisa", a to je slučaj i u današnje vrijeme. Na Martina Lutera su, primjerice, utjecali zlonamjerni ljudi od kojih su neki bili masoni kako bi se postigli određeni politički ciljevi, a jedna od njih je bila podjela moći crkve. Kada sagledate Crkvu u tom kontekstu - kao politički pokret koji igra svoju ulogu u većem planu - shvaćate zašto su religija i vlada ista stvar.

Paul Tice: Često citirate Bibliju. Koji je vaš stav o njoj?

Jordan Maxwell: Cijeli Novi zavjet je astrološka priča. To je zanimljivo, s obzirom da je rečeno da se bavimo proricanjem budućnosti ili astrologijom. Ipak, u Postanku, Amos 5,8 i Knjizi o Jobu, Job 37,18 i Job 9,9 jasno piše kako je Bog stvorio nebesa tj. zodijak. U Jobu 38,32 piše: "Možeš li lancem vezati Vlašiće i razdriješiti ispravan prijevod riječi Mazzaroth koja znači "zodijak". U Bibliji kralja Jamesta ta je riječ ostavljena u izvornom obliku i nije prevedena. U cijeloj se bibliji spominje kako je Bog stvorio 12 znakova zodijaka. Zato se Isus naziva Božjim sinom, Božjim SUNCEM koje ima 12 pomagača ili 12 zodijačkih znakova. Na samom početku, u Postanku 1,14 piše:"Neka budu svjetlila na svodu nebeskom da luće dan od noći, da budu znaci blagdanima, danima i godinama". Ti znaci su znakovi zodijaka. Ne razumijemo značenje Biblije i moramo prevladati to nerazumjevanje koje nam je nametnula Crkva.

Paul Tice: Biblija kaže kako je kralj Šaul protjerao sve vještice iz zemlje. Četiri retka kasnije traži da mu se dovede vještica.

Jordan Maxwell: Da, kralj Šaul. Šaul je otišao vještici iz Endora kako bi prizvao mrtvog Samuela. Vještica je to i uradila. No, kršćanstvo kaže da to nije bio Samuel nego demon, bez obzira na to što Biblija piše da je vještica prizvala Samuela koji je onda razgovarao sa Šaulom. Nije rečeno da se radilo o demonu ili duhu.

Paul Tice: Znači, tu ima proturječja. Čuo sam da se u Novom zavjetu, u četiri glavna Evanđelja, nalaze mnoga proturječja.

Jordan Maxwell: To je točno, samo ih treba potražiti. Postoji još informacija koje su nam uskračene ili skrivene. Ovo što namjeravam reći slobodno možete citirati: najgori zločinci koji su ikad postojali na svijetu su danas u Americi. Vode ovu zemlju kao političari na državnoj razini i osobito na federalnoj. Oni nisu političari i vođe, oni su kriminalci. Ovu zemlju su prodali neprijateljima, iscrpili su naše financije, krali su od nas, i mi se sada nalazimo u istom položaju kao i Rimsko carstvo početkom četvrtog stoljeća prije svog raspada. Amerika posljednjih 30-40.godina propada. Idemo ka potpunoj propasti i kolapsu. Ljudi će se kad tad probuditi i otkriti da im njihove crkve to nisu rekle. Crkve su namjerno držale ljude u tom snu i davale im nade u Boga koji će doći, govoreći im da ne pružaju otpor, da slušaju vladu, imaju vjere i nadaju se boljem sutra.

Paul Tice: Ponavlja li se taj Crkveni mentalitet u povijesti?

Jordan Maxwell: Ponavlja se neprestano. Kad smo iz mračnog doba izašli u doba prosvjetljenja, vođe prosvjetljenja s vremenom je smaknula crkva. Crkva bi uvijek smaknula onog tko je išao protiv Crkve ili vlade. Držim da su dva najveća neprijatelja slobodnog čovjeka vlada i religija. Vlada nas guli, Crkva nas guli. Zato se kršćani nazivaju ovcama (ovćice Božje). Jer ovce oderete i pojedete. Ovce su prilično glupe životinje, svaki farmer će vam to reći. To je istina. Svatko tko barem nešto zna o životinjskom carstvu će vam reći da su ovce najgluplje životinje na svijetu. Ne znaju ništa i pratit će svakoga tko naiđe.

Paul Tice: Znači, govorite: "Probudite se da vas nebi pojeli"?

Jordan Maxwell: tako je. Morat čemo vratiti i našu zemlju i našu duhovnost.

Paul Tice: Želite reći da moramo ntrak uzeti našu zemlju i našu duhovnost od mračnog pokreta koji nam postupno uzima sve više. ako čemo to napraviti?

Jordan Maxwell: Kao što sam već rekao, moramo se probuditi jer ljudi niti neznaju da su to izgubili. Kako biste ostali uspavani ne morate raditi ništa. Vaši gospodari će nastaviti raditi ono što su oduivjek radili i, prije ili kasnije, će doći do svog cilja, a to je uništenje vaše duhovnosti, slobode i zemlje.

Paul Tice: Značo, moramo se najprije probuditi. U vašem djelu "Knjiga koju vaša crkva ne želi da pročitate" spominjete Ivanu Orleansku i kako ju je crkva spalila i diskreditirala da bi je 500. godina kasnije proglasili sveticom. Njzin doprinos je prihvačen tek kasnije.

Jordan Maxwell: Ova Crkva, vlada i sile iza njih jednako djeluju i danas, a sve će pogreške uvidjeti tek kasnije. Oni su neprijatelji ne samo ljudi već i boga. Mislim da smo osuđeni na ponavljanje povijesti sve dok to ne napravimo kako treba.

Paul Tice: Govorili ste o silama iza kulisa. Što se događa iza kulisa i sa čim smo sada suočeni?

Jordan Maxwell: U šaci smo moćnih tajnih društva i bratovština koje svim silama žele vladati nad nama i cijelim svijetom. Jedan od njihovih ciljeva je uništenje Američkog načina života, razmišljanja i slobode. Našom vladom se manipulira iz više izvora, zato kažem da smo prodani. Vlada je u ovoj zemlji uspostavljena kako bi za ljude odrađivala ono što oni ne mogu sami. To znači da nam je trebala pružiti zaštitu, raspodjelu robe te zakon i red. I to je to. To ne znači da mogu ulaziti u vaše spavaće sobe. govoriti vam što da mislite, kamo da idete, kakvu hranu i vitamine trebate, kamo da šaljete djecu u školu, koje lijekove trošite - -to je sve dio tiranskog sustava kontrole koji prožima naše živote. Naša vlada i Amerika nedvojbeno je - štp se može dokazati na bilo kojem sudu - u rukama tajnoh društva i bratovština koje potječu od Srednjeg vijeka i viteških redova. Primjerice, od vitezova Templara. Tu u igru ulaze novac i banke. Kada danas ulazite u banku i obavljate bilo kakve transakcije, dio ste sustava koji je otpočet oko 900. godina poslije Krista, kada su banke počele djelovati na međunarodnoj razini. U tome su glavnu ulogu imali Vitezovi Solomonovog hrama poznatiji kao Templari.

Danas su sve banke u rukama templarskih masonskih redova. Jedan od srodnih redova su vitezovi Hospitalci. Radi se o masonskom redu koji je organizirao i financirao bolnicu i zdravstvenu zaštitu u cijelom svijetu. Zato bolnice koriste masonske znakove i simbole. Financiraju i organizaciju medija tako da vidite samo ono što oni žele da vidite.

Paul Tice: To se događa mnogo češće nego što ljudi misle.

Jordan Maxwell: Merlin i stari keltski čarobnjaci koristili su čarobne štapiće koji su bili napravljeni od božikovine (eng. hollywood) pa zato i danas imamo Hollywood koji na nas baca čarolije - pokazuje nam kako da gledamo na stvari, što da mislimo i zabavlja nas. Holiywood je u Kaliforniji, no financira se s istočne obale, od strane četiri ili pet obitelji koje žive u New Yorku. To su vrlo moćne obitelji koje upravljaju gotovo cijelim Hollywoodom. Sve velike medijske kompanije imaju svoje glavne urede u New Yorku, a to nije slučajnost.
...
Paul Tice: Dakle, banke i novac su imale veliku ulogu u tome?

Jordan Maxwell: Ne da su imale ulogu u tome, one su glavni krivci. Međunarodni monetarni sustav koji su utemeljili Templari teži potpunom dokidanju sloboda u cijelom svijetu. Propadne li Amerika, propast će sloboda u cijelom svijetu. Amerika je posljednje uporište slobode u svijetu. Ta tajna društva - uključujući i Templare i Hospitalce - marljivo rade iza kulisa kako bi uništili naš moral, etiku i zemlju te uspostavili Novi svjetski poredak ili Novus Ordo Seclurum koji se nalazi na poleđini dolara. Zanimljivo je i postojanje piramide na dolaru. U Bibliji se Isus dva puta naziva zaglavnim kamenom kojeg su graditelji odbacili. Apostoli se nazivaju sličnim imenom, ali zaglavni ili krunidbeni kamen drukčiji je od običnog kamena. Zaglavni ili krunidbeni kamen je onaj koji se nalazi na vrhu piramide

U Izaiji 19,19 stoji: "U onaj će dan biti žrtvenik Jahvin usred zemlje egipaske i stup posvečen Jahvi blizu granice njegove". Tu se radi o jednoj stvari a ne dvije, jer se dalje navodi : "To će Jahvi nad vojskama biti znak i svjedočanstvo u egipatskoj zemlji". Ovdje se, u stvari, govori o velikoj egipatskoj piramidi jer se ona nalazi u sredini Egipta. Tako se, po Bibliji, može zaključiti da je Božja volja da piramida tamo stoji. Isusa se naziva krunidbenim ili zaglavnim kamenom što na grčkom znaći "vrh piramide". Želim reći da se na poleđini dolara radi o vrlo dubokom simbolizmu. još jedna fraza na istom mjestu je Anunnuit Coeptis, što znači, "Naš je pothvat okrunjen uspjehom". Taj pothvat je Novi svjetski poredak ili Novus Ordo Seclorum, što i piše neposredno ispod. To je primjer ogromne količine ezoterijskog znanja koje se od nas skriva.
vrijeme je da isključimo televizore, košarku nogomet i odbojku i ostale igre s loptom, odmaknemo se od alkohola i zabave i pogledamo tko smo doista i kamo idemo (a ne sprema nam se ništa dobro) jer kamo got išli, stići čemo vrlo brzo. Amerika je u velikoj nevolji, a govore nam da je sve u redu.
...
Rita Dyson: Nije li ovo što sam upravo spomenula u Bibliji?

Jordan Maxwell: Jest. Dopustite da vam postavim jedno pitanje. Znate li da je postojalo još petnaest velikih religija, to je povijest... To nije nagađanje, to je povijest. Postojalo je još petnaest velikih teoloških religijskih pokreta prije kršćanstva, čija je priča bila posve jednaka. Mesija je došao na zemlju, rodio se u jaslicama, umro na križu, imao dvanaest apostola i umro s krunom od trnja na glavi. Jeste li znali da je postojalo još petnaest velikih religija čija su učenja bila jednaka kršćanstvu? Većina to nezna. Sumnjičav sam prema šesnaestoj religiji koja je kopija ovih petnaest i tvrdi za sebe da je istinita. Vrlo sam sumnjičav. Takav sam kao učitelj, istraživač i pisac. Reći ću vam još nešto prema čemu sam sumnjičav, a to je veza vlade i religije u današnjoj Americi. Mislim da to treba istražiti. Treba pogledati iza kulisa naših autoriteta u svijetu - iza kulisa politike, religija i novca.
...
Rita Dyson: Mislim da veliki broj ljudi funkcionira u nekom polusnu. Događa se toliko toga da ne znaju gdje bi se okrenuli. Osječaju da nešto nije u redu.

Jordan Maxwell: Zato što stvarno nešto nije u redu. Lagali su nam. To se može dokazati u svakoj dobroj knjižnici. Treba otići u knjižnicu i tamo provesti cijeli dan čitajući o teologiji i uvidjet ćete da ljudi več tisućama godina znaju da su te priče samo priče. Zato Bibliju zovu najvećom pričom ikad ispričanom. Najvećom pričom, a ne največim skupom činjenica ili najvažnijom knjigom na svijetu. To je priča. Morate znati kako čitati simbole, znakove i termine.

Rita Dyson: I u Bibliji ima simbola?

Jordan Maxwell: Simboli su svuda u Bibliji. Jeste li znali da Otkrivenje nisu napisali kršćani? Otkrivenje je otprilike pet stoljeća starije od kršćanstva. Otkrivenje je već bilo u opticaju, tako da ga nije napisao nikakav Ivan. On se zvao Ion, po Jonskom moru, no u prijevodu s latinskog slovo "I" je postalo "J" pa je tako nastao Jon. Kada se to prevede na engleski Jon postaje John (eng. Ivan). Zato nam danas govore kako je Ivan napisao Otkrivenje. Ivan nije napisao Otkrivenje. Ono je napisano davno prije Kristovog rođenja.
...
Rita Dyson: U redu, Jordane. Što ako ljudi prihvate ovo što govorite tj. da se moralne smjernice naše vlade temelje na religiji? Riješite li se religija, što će ostati od moralnih smjernica? Ostat čemo bez njih?

Jordan Maxwell: Moramo napraviti razliku između religija i duhovnosti, Boga i religija. Bog je postojao i prije nastanka religija. Ne napadam duhovnost. Nju moramo zadržati. Ja sam vrlo produhovljena osoba. Vjerujem u Boga ili Stvoritelja, vjerujem da u svima nama postoji božanska esencija tako da s duhovnošću nemam problema.

Rita Dyson: Zašto ste uvjereni da svi imamo božansku esenciju?

Jordan Maxwell: previše se toga događa čovjeku na temelju čega znamo da u životu postoji nešto više od nas. Mislim da smo svi imali brojna iskustva koja dokazuje da u našim životima postoji neka vrsta duhovne dinamike. I sam sam imao mnoga duhovna iskustva koja su me uvjerila da nisam sam na svijetu i da postoji duhovni svijet. Vjerujem u Boga ili Stvoritelja. Nemam problema s duhovnošću već s vladom, novcem i religijom.

Rita Dyson: Da, to donekle kvari ljepotu božanske esencije.

Jordan Maxwell: Zasigurno. Bez sumnje. Imamo najbolje političke i religiozne lidere koji se mogu kupiti novcem i dosta mi je toga.

Rita Dyson: Mogu li vas nešto pitati? Vjerujete li u reinkarnaciju? Kakav je stav biblije o tome?

Jordan Maxwell: Mislim da za to ima dosta argumenata. I u Novom i u Starom zavjetu nalazilo se mnogo toga što podupire reinkarnaciju, no u srednjem vijeku to je izbačeno. Znam da se to dogodilo, da su mnogi djelovi Biblije izbačeni a neki, koji nisu bili dio originalnog teksta, dodani su. Vjerujem da su djelovi vezani za reinkarnaciju izbačeni jer je Crkva vjerovala kako bi ljudima štetilo vjerovanje u buduće živote. Naime, ako se stalno ponovo rađate, zašto biste pomogli Crkvi danas? zašto bi uopće išli u Crkvu i slušali svećenika ako ćete se u idućem životu vratiti i sve to prolaziti ispočetka? Stoga smatram da je to Crkva izbacila kako bi ljudi ostali podčinjeni religiji.

...
Rita Dyson: Što se dogodi s čovjekom kad postane prosvjetljeniji? Ne mogu zamisliti kako bi ljudi živjeli bez crkve. Dojam je da crkva ljudima mnogo znači i mnogo toga pruža. Kako bi se ta crkva mogla promijeniti? Bismo li uopšte imali crkvu?

Jordan Maxwell: Je li bilo crkve u doba Adama i Eve? Jesu li prvi ljudi u drevnom svijetu imali crkve? Želim reći da postoji velika razlika između religije koja treba crkvu, kler, novac i organizaciju i duhovnost koja je između vas i vašeg Stvoritelja. Stoga ne mislim da su crkve potrebne.

Tvoje misljenje o podvucenom me najvise interesuje? Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Interesantan tekst .. bar oni delovi o crkvi i religiji i Bibliji  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
 Eh popovi , druga su oni priča, i meni se to njihovo grabanje gadi, ali nije to vera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Šta sam pogrešno rekao?

Da li ostavljate novčanice u manastirima i crkvama? Da.
Da li se dičite najvećom pravoslavnom crkvom? Da.
Da li je to u suprotnosti sa hrišćanstvom? Jeste.
Da li trolujem temu ili samo ne možeš da me demantuješ? Ovo drugo.

Ne ostavljam novac u svakom manastiru ili crkvi u kojoj sam bio. Ne moram.
Ne dičim se veličinom hrama bilo kog, mada .. Bogu hvala što ima
dovoljno mesta unutra, za sve vernike.
A mislim da sam slobodan da se dičim i materijalnim i duhovnim i duševnim,
pogotovo kada nije moje.
I to nije u suprotnosti sa hrišćanstvom ako znam i govorim da je sve to do Boga.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Šta sam pogrešno rekao?
Pogresno je sto razdvajas "crkvu" i "hriscanstvo". Ne postoji "hriscanstvo" bez crkve, i ne postoji crkva koja ne velica materijalno.

U svim normalnim drzavama sa najvisim mogucim stepenom mogucnosti koje su coveku dozvoljene, crkva je potpuno izolovana od drzave.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.