Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 18:23:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pravi vernik  (Pročitano 13836 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Ja mislim da kod tebe nemam pojma, rec je samo o tome blago veze nemas sa osecanjem odgovornosti. A u principu osecanje jos ni ne bi bilo dovoljno, u aktovima treba da vidi se da si odgovoran. To da neki slogen lepimo na vratu svoga i svi moze to citati,onda samo smo jos korisceni, da li smo i placeni, ne znam. A Biblisjki marketing samo prodaje svoje ljudi, i ako Isus je bio mesija i ako nije. Kompetentnost je minimalan, al to treba priznati da u marketingsku komunikaciju nisu losi hriscanski mislioci, a bas to je znak da jos posoji nacin kako da zivimo u boljem svetu. Ako jos i prihvate neke eticke norme.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja mislim da kod tebe nemam pojma, rec je samo o tome blago veze nemas sa osecanjem odgovornosti.
Moguće je da si ti u pravu, ali ... priznajem da te ne razumem baš najbolje.
Prema kome misliš da nemam osećanje odgovornosti?
A u principu osecanje jos ni ne bi bilo dovoljno, u aktovima treba da vidi se da si odgovoran..
Sa ovim tvojim se 100% slažem.
To da neki slogen lepimo na vratu svoga i svi moze to citati, onda samo smo jos korisceni, da li smo i placeni, ne znam. .
Lepljenje (etiketiranje) samoga sebe ili bližnjeg svoga - to nikako!
Poistovećenje (saobražavanje) je ono o čemu ja razmišljam i ka čemu težim.
A Biblisjki marketing samo prodaje svoje ljudi, i ako Isus je bio mesija i ako nije. .
Ono što jedan čovek živi i radi - i to kako ga drugi čovek čuje - često mogu biti 2 različite stvari, a u stvari nisu.
Kompetentnost je minimalan, al to treba priznati da u marketingsku komunikaciju nisu losi hriscanski mislioci, a bas to je znak da jos posoji nacin kako da zivimo u boljem svetu. Ako jos i prihvate neke eticke norme.
Prihvatanje etičkih normi je dobro.
A kompetentnost - što bliže srcu i maksimumu - to bolje.

Mada ... moguće je da te nisam baš najbolje razumeo!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Мала дигресија и питање за вернике:
Да ли ви радите ишта друго у животу сем што читате Библију, мислите о Богу и такмичите се ко је већи и бољи верник?
Колико од вас је заиста урадило нешто чиме бисте могли да заслужите "милост Божију"?
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne razumem te!

Kako misliš da zaslužiš - milost?
Nije li milost samo ... reakcija ne neko tvoje ... kako da kažem ... ne-dobro delo?
Izvini ako nisam logičan.

Npr. ako se nalaktiš na prozor svoga stana i zakačiš saksiju koja padne na nečiji auto,
neće li biti milostiva svaka reakcija vlasnika tog auta koja ne uključuje plaćanje
načinjene štete?

Ako pitaš - koja su dela koja činiš sada (a pre, kada nisi bio vernik - nisi ih činio)
i koja činiš u tajnosti i/ili drugim ljudima (po principu "da ne zna tvoja desnica šta radi tvoja levica")
neće li to biti poziv na samohvaljenje nas ... ovakvih-kakvi-smo vernika?
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Тражила сам најједноставнији одговор, опет добијам демагогију.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Izvini ako te je moja iskrenost podstakla na zakljucak da sam demagog.

Nije mi to bio cilj, veruj mi.

Samo te prosto ... ne razumem.

Naravno da postoje neka dela, neka posledica mog bivstvovanja kao verujuceg coveka,
samo ... ja verovanje u Boga zaista ne dozivljavam kao ... takmicenje sa drugim vernicima ili
... zaradjivanjem milosti. Prosto - ne osecam se tako. I ne zivim tako.

Ja to sve ... banalizujem: kad nekom nesto treba a ja to imam - dam mu.
Konkretan covek - konkretnom coveku. Nema okretanja glave i izgovaranja.
Bez neke filozofije. Mozda ja nisam bas najbolje ukapirao Hrista Gospoda, ali ...
Ja tako a drugi ... kako hoce. Pa ako je dobro - vidi to Bog.
Ako ne valja - promenice me Bog.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Everything I touched was golden

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1169
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia N82
zasto neko mora da bude " vernik " da bi bio " dobar covek "  ?
IP sačuvana
social share
Everything I touched was golden
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne mislim da neko ko nije vernik - nije i dobar covek.

Puna mi je familija neverujucih a dobrih ljudi!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.8.1.3)

Mi mozemo postati savrseni ali ne i Bog

Jedino je Bog savršen, sve ostalo nije.

Ali zar nije Bog stvorio nas? I zar ne piše "Čiste su oči tvoje da ne možeš gledati zlo" (Avakum 1:13) što znači da Bog stvara sve savršeno, jer kako može Bog koji sve stvara od sebe (Jovan 1:3) stvoriti drugačije. Ali zato što nam je dao slobodnu volju mi možemo da sebe "pokvarimo." Ali isto tako imamo mogućnost da se vratimo na pravi put i postanemo opet savršeni, ne u ljudskom smislu savršenosti koja je u dualističnoj suprotnosti nesavršenosti, nego u smislu nevinosti. U tom smislu biti savršen ne znači da je čovek bez ljudske greške, ali znači da mu je srce na pravom mestu i to je ono što je najvažnije (Blaženi su čisti srcem, jer će oni Boga gledati - Matej 5:8).

Citat: bbb108
Magik master, mi mozemo postati savrseni u smislu da mozemo dostici nasu punu samorealizaciu, ali to nikako ne znaci da cemo postati Bog.

A šta znači samorealizacija?

Na kraju krajeva samorealizacija je spoznavanje onog pravog JA koje je u tebi i koje je deo Boga. To ne znači da si ti Bog u celoj količini, već da spoznaješ sebe kao kap vode koje je deo okeana koji je Bog. Jer u kapi vode su sve osobine okeana, samo ne količina.

A za one koji mi ne veruju ili misle da je ovo jeres ili bogohuljenje, preporučujem da pročitate pažljivo Bibliju.

"Rekoh: Bogovi ste, i sinovi Višnjeg svi." Psalmi 82:6

"Isus im odgovori: pokazao sam vam mnoga dobra dela od Oca; za koje od tih dela bacate kamenje na mene? Odgovoriše mu Judeji: za dobro delo te ne zasipamo kamenjem, nego zbog hule na Boga, što se ti - kao čovek - gradiš Bogom. Odgovori im Isus: zar ne stoji napisano u vašem zakonu: »Ja rekoh: bogovi ste«? Kada one naziva bogovima, na koje se odnosi reč Božija - a Pismo se ne može razrešiti - zašto vi kažete da huli na Boga onaj koga je Otac posvetio i poslao na svet, - što sam rekao: ja sam Sin Božiji? Ako ne činim dela svoga Oca, ne verujete mi. A ako ih činim, verujte delima, ako meni ne verujete, da saznate i poznajete da je Otac u meni i ja u Ocu." Jovan 10:32-38

Isus je znači bio samorealizovan čovek, jer je video sebe kao deo Oca. Da li to znači da je manje važan? Ne, nasuprotno, jer nam je pokazao kako i mi možemo biti, jer više nije zlatno tele oko koga igramo nego uzor za sve nas, u kojim koracima možemo i mi hodati. Zašto bi uopšte i govorio "Hajde zamnom" ako je on tako drugačiji od nas u suštini i niko drugi ne može biti kao on.

Isus nije nikad ograničavao šta može Otac kroz njega da čini. A ako ga mi tako ograničavamo, da li ćemo ikada biti zaista samorealizovani, ili ćemo samo upasti u neku drugu klopku dualistične svesti?

Tijana

Prije svega , ako idemo vec po dogmi isus nije samorealizovan covek nego je Bog. Slediti Bog neznaci ga imitovati, posto ona sto On moze uraditi ti ne mozes.  On je svemocan mi nismo.On ne moze nikada pasti , a ti cak i da bi postigla savrsenstvo mozes pasti. To znaci da mi i Bog imamo razlicit ontoloski status.
 Samorealizacija, da znaci otkriti pravo Ja i to nema nikakve veze sa moralnim zakonima , ili postati dobar covek. Moralan zakon ima veze samo sa ovaj svet dualnost, i tu se donegde i slazemo. Krajna samorealizacija nema veze cak ni so bilo kakvu odgovornost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pravi vernik je onaj koji poštuje Božije zapovesti (najkraće rečeno). Smile
Ali povezati Božije zapovesti sa realnim životom je priča za sebe i mislim da čovek nikada ne može da bude siguran da ih poštuje do kraja.Mislim da čoveku ostaje da se trudi da ih poštuje i da je to dovoljno pravo verovanje.

"Rekoh: Bogovi ste, i sinovi Višnjeg svi." Psalmi 82:6

Kako ti tumačiš to da se na jednom mestu u Bibliji kaže "nema bogova osim Mene",a u ovom citatu se kaže kao da ima više bogova?Isto tako se u gnostičkom spisu "O poreklu sveta" pominje više bogova.Nisam baš siguran da shvatam šta su pisci hteli time da kažu pa me interesuje tvoje mišljenje. Smile A i ostalih.  Smile
« Poslednja izmena: 28. Maj 2007, 18:45:52 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 18:23:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.