Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1437390 puta)
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
 NA PRELAZU BATROVCI ZAPLENJENO 15 KILOGRAMA HEROINA

Na graničnom prelazu Batrovci pogranična policija otkrila je popodne pošiljku od 15 kilograma heroina u automobilu italijanske registracije, saopštila je Uprava carina.

Automobil marke 'Lanča' vozio je Albanac, inače makedonski državljanin, Dalip Delmisija.

Tovar od 15 kilograma heriona bio je namenjen za italijansko tržište gde se Dalip Delmisija nalazi na privremenom radu, ocenjeno je u saopštenju.

Policija je zaplenila drogu i automobil, a Dalipa Delmisija predala istražnim organima.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
 U BUDVI UHAPŠEN BEGUNAC PO POTERNICI SRPSKOG INTERPOLA

Budvanska policija je uhapsila Miroslava M. Bjelivuka [31], državljanina Srbije, na osnovu međunarodne poternice Interpola u Beogradu, i on će biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost i sprovođenje ekstradicionog postupka, saopšteno je iz Uprave policije. Bjelivuka srpski pravosudni organi potražuju radi izdržavanje kazne zatvora od 10 godina izrečene zbog dva krivična dela ubistva.

Prilikom hapšenja, Bjelivuk, koji je rođen u Ljubljani, posedovao je falsifikovanu ličnu kartu, sa tuđim imenom na kojoj je bila nalepljena njegova fotografija. Protiv Bjelivuka će u Crnoj Gori u redovnom postupku biti podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanja isprave.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Reka nosi misterije !!!

RIBARI su u nedelju ujutru u Dunavu kod Gložana pronašli telo muškarca starosti oko 25 godina. Njegov identitet, kao i uzrok smrti još su nepoznati, a telo je odneto u Zavod za sudku medicinu u Novom Sadu. Nekoliko sati kasnije, na Sunčanom keju u Novom Sadu, u blizini kupališta Štrand, u šatoru je pronađena mrtva nepoznata devojka, starosti oko 25 godina.

O tome je policiju obavestio "stanar" iz susednog šatora. Razlog zbog čega je još nepoznata devojka umrla utvrdiće se obdukcijom u novosadskom Zavodu za sudsku medicinu.

Za proteklih pet dana, odnosno od prošle srede na obalama reke i u Dunavu pronađeno je šest tela.

Zajedničko svima je: nepoznat uzrok smrti i identitet. Ni kod koga od njih nisu pronađena lična dokumenta.

Prošle srede kod bivšeg Žeželjevog mosta, iz Dunava je izvađeno telo nepoznatog muškarca.

Sumnja se da je nepoznati izvršio samoubistvo, mada se ne isključuje mogućnost da se udavio. Sutradan, odnosno u četvrtak uveče, na obali kanala Dunav - Tisa - Dunav, u blizini Klisanskog mosta, sa novosadske strane, slučajni prolaznici su pronašli mlađeg muškarca bez znakova života i odmah o tome obavestili policiju. Na telu nisu uočeni vidni tragovi povreda, a sumnja se da je upotrebio prekomernu dozu droge.

I narednog dana, u petak uveče, pronađeno je telo nepoznatog starijeg muškarca. U vikend naselju Kamenjar, naspram restorana "Mačak", uočeno je telo koje je plutalo na površini vode. Uzrok smrti je nepoznat, ali se pretpostavlja da se utopio.

Crna serija nastavljena je i u subotu. U blizini veslačkog kluba "Danubius" pronađeno je telo starijeg muškarca čiji identitet još nije poznat. Sumnja se da se i on utopio.

Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Oca i sina usmrtio isti traktor

Miroslav Nikitović (68) iz Branjana na obroncima Suvobora poginuo je jutros zbog prevrtanja traktora, saopšteno je u policiji. 
On je kod svoje kuće nespretno okretao traktor kada je sleteo u kanal i na mestu ostao mrtav.
Na istom traktoru je pre 14 godina poginuo i njegov sin Mihajlo (20) koji je sleteo sa regionalnog puta Gornji Milanovac-Požega.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Četiri leša za četiri dana

Na obali Dunava pronađen je još jedan leš, četvrti u poslednja četiri dana, javlja novosadski Radio 021.
Telo starijeg muškarca pronađeno je ispred Veslačkog kluba Danubius u subotu ujutru. Na lešu nije bilo uočljivih tragova nasilja. Takođe, u reci je u petak uveče nađen leš koji je plutao naspram restorana "Mačak" na Kamenjaru. Tela su prebačena u Zavod sudsku medicinu kako bi se utvrdio uzrok smrti.
Na novosadskoj obali kanala DTD u četvrtak je pronađen leš mlađeg muškarca, na kome nisu pronađeni tragovi nasilja. U sredu u Dunavu, nedaleko od bivšeg Žeželjevog mosta, takođe je pronađen leš muške osobe.
Istražni organi još uvek nisu saopštili uzroke smrti osoba čija su tela pronađena kako plutaju Dunavom.

Izvor:  Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Policajac spasao oca i sina od davljenja

NOVA VAROŠ - Dejan Davidović, policajac Policijske stanice u Novoj Varoši spasao je u subotu kasno popodne na Zlatarskom jezeru, u petnaestominutnoj drami, sigurne smrti 40-godišnjeg Nebojšu Popovića iz Nove Varoši i njegovog sedmogodišnjeg sina Đorđa. U trenutku kada je Dejan, vraćajući se policijskim čamcem sa drugog zadatka stigao do Nebojše i Đorđa koji su bili na 300 metara od obale, u sred jezera, otac i sin bili su pod vodom, polumrtvi, a dramu su sa stotinak metra razdaljine, sa drugog čamca, bespomoćno, gledale i Nebojšina supruga, Đorđeva majka Dragana i mlađa ćerka Popovića, petogodišnja Ana.

Četvoro Popovića iz Nove Varoši, i dvoje njihovih rođaka iz Niša, isplovili su u subotu popodne, po vrelom danu, na Zlatarsko jezero. Nekoliko kilometara od brane u Kokinom Brodu, na sred jezera, Nebojša, koji je odličan plivač, ušao je u vodu, a iz čamca su mu najpre dodali malu Anu, da se pokvasi i rashladi, a kada se Ana vratila u čamac, i malog Đorđa. Zbog bure koja je duvala i talasa visokih bezmalo metar, Nebojša se sve vreme držao za čamac.
Borba za život

- Čim je ušao u vodu, Đorđe se, iako sam ga čvrsto držao, od nečeg uplašio i rukama me jako stegao oko vrata... Pokušao sam jednom rukom da se oslobodim njegovog stiska, ali nisam uspeo, a on me je sve jače stezao i vukao pod vodu... U jednom trenutku odlučio sam da se pustim od čamca i pokušam da oslobodim njegovog stiska, to sam i uradio, ali mi je čamac izmakao i mi smo ostali u vodi, pod burom i talasima, dok je čamac bežao od nas kao da ima uključen motor - prepričavao je juče Nebojša tešku dramu koju su on i mali sin preživeli pukom srećom.
Sledećih petnaest minuta, dok se čamac na kome su bili Dragana, Ana i njihovi rođaci iz Niša, nošen vetrom sve više udaljavao, otac i sin, na vodi, dubokoj na tom mestu gotovo 70 metara, očajnički su se borili za život.

- Odlično plivam, i sam sam izvukao iz vode nekoliko davljenika, znam šta u tim momentima treba uraditi, ali, kada sam video da mi je dete u opasnosti, izgubio sam se! Držao sam ga kako sam znao, talasi su nas svaki čas poklapali, Đorđe je povremeno tonuo i se više gutao vodu, a i ja pored njega, grčevito ga držeći... U jednom trenutku sa čamca je skočio zet, nekako doplivao do nas, ali se brzo vratio, da pokuša da upali čamac i vrati se po nas, dok sam ja bio paralisan na vodi, bez ikakve šanse da držeći dete i plivajući dođem do čamca... U jednom momentu, pun vode koju sam gutao, u potpunom očaju, razmišljao sam da pustim dete i da se spasavam, ali sam već u sledećem pomislio kako ću živeti bez njega, i onda sam rešio da tonemo, obojica, zajedno... Kada je Dejan stigao, ja sam već bio pod vodom, i zadnjim atomima snage držao sam Đorđa da diše, tri sekunde da su zakasnili, mi bi bili gotovi, otišli bi na dno - opisivao je Nebojša dramatične trenutke na vodi.

Policajac Dejan Davidović i Mihailo Vasilić, službenik u SO Nova Varoš u tim trenucima vraćali su se ka Kokinom Brodu policijskim čamcem.
- Najpre sam ugledao plavi čamac kako pluta na vodi, a onda i čoveka kako bespomoćno pokušava da upali motor. Onda sam ispod nadstrešnica čamca video neku ženu kako očajnički maše ka nama. Okrenem čamac ka njima, čujem već kako žena na čamcu kuka iz glasa... Tek kada sam malo obišao taj čamac vidim da je iza, u vodi, dvoje ljudi, krenem prema njima, oni, u jednom trenutku nestadoše pod vodom, a onda se ponovo pojaviše... Kad sam stigao do njih, vidim, dete obamrlo leži na vodi, Nebojša ga drži, njemu glava pod vodom - prisećao se jutros Dejan drame sa jezera.

Dete je, kaže, sa Mihailom brzo uvukao u čamac. U tim trenucima, drugim čamcem, pristigao je i Mustafa Kolenović, čuvar u rezervatu "Uvac".
- Ubacio sam malog u čamac, podigao mu noge u vis, počeo sam da mu pritiskam stomak, i tek kad je iz sebe izbacio vodu, zaplakao je. Tada mi je laknulo... - pričao je jutros Dejan.

Video sam kraj
Za to vreme, obamrlog, onesvešćenog Nebojšu, uz svoj čamac držao je čuvar Mustafa Kolenović. Dvojicu Popovića brzo su prebacili do Kokinog Broda, tu ih je već čekala hitna pomoć...
- Sećam se samo da sam čuo Dejanov glas i da sam shvatio da je mali Đorđe na sigurnom... K sebi sam došao tek u novovaroškoj bolnici - prisećao se jutros Nebojša.

Mali Đorđe proveo je prošlu noć dobro.
- Uveče kad smo došli kući rekao mi je samo - "tata, video sam svoj kraj, mislio sam da ćeš i ti da umreš", jutros kad se probudio, zagrlio me, kaže - "tata, hvala Bogu da smo svi ostali živi"... - nastavljao je jutros Nebojša.
Život deteta i svoj, kaže, od subote, koju će ubuduće slaviti i zahvaljivati se Bogu dok je živ, duguje Dejanu i čuvaru Mustafi Kolenoviću.

- Sekunde, bukvalno, delile su nas od smrti. Nije bilo lako prići nam po onoj buri, talasima... Reagovali su toliko prisebno, i on i čuvar Mustafa i Mihailo koji je bio sa Dejanom u čamcu, da nam je samo to spaslo život... Hvala i ljudima iz Hitne pomoći, stigli su i oni u Kokin Brod da nam pomognu... Ne znam kako ću se svim tim ljudima, odužiti... - kaže Nebojša.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Traži se Đinđićev Juda

DOLAZI vreme istine. Moraju se rasvetliti sve do sada skrivane tajne vezane za atentat na premijera Zorana Đinđića. U okviru svojih zakonskih nadležnosti preduzeću sve kako bi se utvrdila puna istina!
Ovo je komentar, koji je u nedelju za "Novosti" dao specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Slobodan Radovanović, povodom sve većih kontroverzi o političkoj pozadini atentata i sve većeg broja aktera na političkoj sceni, koji se međusobno optužuju i krivicu za smrt Đinđića prebacuju u "tuđe dvorište".
PUŠTANjE IZ PRITVORA
DEMOKRATSKA stranka Srbije, u čijem pravcu poslednjih dana strele upućuje lider LDP Čedomir Jovanović, tvrdeći da DSS i Vojislav Koštunica vode kampanju za "kriminalizaciju Zorana Đinđića i njegovih najbližih saradnika", uzvratila je preko svog portparola Andreje Mladenovića.
On je najpre primetio da je od svega najvažnije pitanje - ko je Đinđićeve ubice pustio na slobodu?
- Pre nego što su Dušan Spasojević i Mile Luković pušteni iz pritvora, današnji lider LDP Čedomir Jovanović mnogo puta ih je posetio u zatvoru. Zato je danas pravo pitanje - da li je on imao ulogu Jude u ubistvu Đinđića?! Stoga, pravosudni organi u potpunosti moraju rasvetliti prirodu odnosa Jovanovića sa ubicama premijera.
Čvorna tačka oko koje se spore bivši ministar policije Srbije Dušan Mihajlović i tadašnji okružni javni tužilac Rade Terzić, upravo je to - ko je na slobodu pustio dvojicu lidera "zemunskog" kriminalnog klana Šiptara i Kuma, koji su kasnije organizovali i izveli ubistvo Zorana Đinđića.
Bivši prvi policajac Srbije uporan je u tvrdnjama da je Rade Terzić obaveznim uputstvom svom potčinjenom tužiocu pomogao oslobađanje opasnih kriminalaca. Pošto odbacuje tvrdnje da ga je Terzić obavestio o navodnim razlozima za puštanje na slobodu Spasojevića i Lukovića, Mihajlović u intervjuu "Presu" kaže:
- Tužilac sa Vladom Srbije i MUP-om, komunicira pisano, pa u svako doba može da pokaže te dopise. On može da pokaže i dopise kojima je dobio saglasnost premijera i ministra da to uradi... Neka Terzić samo kaže koga brani i zašto, kada znam da je on lično bio protiv puštanja vođa "zemunskog klana" iz pritvora... Zato ponavljam još jednom: činjenica je da je njihovo puštanje omogućilo mafiji da organizuje pobunu "crvenih beretki", a potom i pucanj u državu!
TUŽILAC NAPADA
Rade Terzić, pak, i posle svega tvrdi da Biljana Radovanović, javni tužilac Četvrtog opštinskog suda, ako se nije slagala sa njegovim obaveznim uputstvom o ukidanju pritvora Lukoviću, mogla je da zatraži zaštitu od republičkog javnog tužioca. Ali, takav prigovor nije podnela. I, dodaje za "Novosti":
- Nisam poznavao ni Spasojevića, ni Lukovića. A, ni Legiju, iako mi je vrh MUP Srbije, dok sam bio na funkciji, nudio da se upoznam i družim sa tim tada aktivnim pripadnikom MUP-a! Pitanje je, međutim, zašto od 2001. do danas, prema informacijama koje imam, Četvrti opštinski sud nije uspeo da pravosnažno okonča postupak za više otmica, među njima i Miroslava Miškovića?
Pošto je u međuvremenu objavljeno da će Rade Terzić u rasvetljenju političke pozadine atentata na Đinđića dobiti status svedoka - saradnika specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala, pitali smo ga da li je to moguće?
- Veću glupost od toga da ću biti mafijaš-pokajnik odavno nisam čuo! - odgovara Terzić.

Da bi neko dobio takav status, prethodno mora da bude optužen kao učesnik atentata i kao član "surčinsko-zemunskog klana", pa da tek tada "kupi slobodu" nagodbom sa tužiocem.
Pored već manje-više poznate činjenice da je Dušan Spasojević oslobođen i zbog toga što nadležni tužilac nije uložio žalbu na odluku suda, sada u prvi plan izbijaju nova saznanja. Naime, poznato je da je Šiptar bio uhapšen zbog otmice Miroslava Miškovića, a da je pušten zbog "teškog srčanog obolenja". Tako je presudio istražni sudija Mioljub Vitorović. Njegov šef bio je Rade Terzić, okružni javni tužilac. Vitorović je kasnije imao uzlaznu liniju u karijeri. Bio je u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, a sada je u Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine.
Advokat sada pokojnog vođe "zemunskog klana" Slobodan Milivojević, na osnovu čijeg podneska je postupao sudija Londrović, tvrdi da je "Spasojević septembra 2001. pušten iz pritvora na urgenciju političkog vrha". Milivojević svedoči:
- Spasojević mi je rekao: "Samo mi radi svoj posao, a ovi će morati da me puste. Kada sam ga pitao, ko su to "ovi", odgovorio mi je: "Đinđuva i Čeda". Prvi put sam ga čuo da premijera Đinđića tako zove. Nisam bio upućen u to kakvi su njihovi odnosi, a onda mi je Spasojević objasnio da ih he sve zadužio 5. oktobra.
Mnogo toga oko ubistva premijera Đinđića ostalo je nerasvetljeno, iako je presuda optuženima izrečena, a sudsko veće već nedeljama piše obrazloženje presude. Puno su svedoci-saradnici u tom procesu pominjali, a to se nije našlo u optužnici, niti je u istrazi rasvetljeno. Sada polako izbija na videlo.
Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala, koji se uhvatio u koštac sa rasvetljavanjem političke pozadine atentata na premijer Đinđića, imaće više nego ozbiljan i odgovoran zadatak. Posao mu je, možda, delimično olakšan jer već ima dosta onih koji će morati da dokažu ono što su izneli u javnoj polemici naročito poslednjih dana, a što je više od običnih sumnji.

BOLESNO SRCE
PREMA onom što se do sada zna, dijagnozu da je Dušan Spasojević Šiptar bolestan od srca, dala je navodno lekarka Aleksandra Miladinović. Ona je pregledala Šiptara dok se nalazio u Centralnom zatvoru i, kako saznajemo, predložila je da ovaj bude upućen na specijalističke preglede. Odbrana Spasojevića je to iskoristila, uložila žalbu i podnela predlog za njegovo puštanje iz pritvora, i to se desilo.
Aleksandra Miladinović, danas Jovanović, i sada radi u ambulanti Centralnog zatvora. Narednih dana biće utvrđeno da li je ona nešto potpisala i šta. Dotle, sve nagađanja.

Izvor:  Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
  Pretučeni dječak peti dan u komi

Teško ozlijeđeni dječak je iz Požege, a zbog devijantnog ponašanja je prije osam mjeseci smješten u osječki Dom za odgoj djece i mladeži. Policiji je poznat zbog krađa.

Teško pretučeni 13-godišnji dječak, štićenik Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku, kojega je na osječkome kupalištu Copacabani teško ozlijedio 19-godišnji M.Š. iz Tvrđavice kod Osijeka, peti je dan u teškom, besvjesnom stanju, doznaje se danas u osječkoj Kliničkoj bolnici.

Nakon što je primljen u Jedinicu intenzivnog liječenja Odjela za anesteziologu u besvjesnom stanju, pretučeni dječak jučer je premješten na Odjel neurokirurgije, gdje ističu da mu je stanje nepromijenjeno te je i dalje u komi, navode u Kliničkoj bolnici Osijek.

U osječkoj policiji doznaje se da je 19-godišnji M.Š. nakon kriminalističke obrade od četvrtka navečer u Istražnome centru Županijskoga suda u Osijeku zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo teške ozljede. Istražni sudac odredio mu je 48-satni pritvor, a mladić se branio šutnjom.

U policijskom izvješću se navodi kako je utvrđeno da je 19-godišnji M.Š. u utorak motociklom došao do bazena na kupalištu Copacabani, gdje je zbog neutvrđenih razloga 13-godišnjaka počeo udarati rukama i nogama po glavi i tijelu. Kada je dječak pao ne pružajući nikakav otpor, 19-godišnjak ga je još nekoliko puta udario nogom u glavu. Nakon toga sjeo je na motor i odvezao se.

Neslužbeno se doznaje da je M.Š. bivši kadetski prvak Hrvatske u boksu te da je otprije poznat policiji. Boksački klub "Mladost" suspendirao ga je zbog sumnje da je počinio kažnjivo djelo zloporabe droge. U policiji je bio evidentiran zbog nekoliko kažnjivih djela.

Teško ozlijeđeni dječak je iz Požege, a zbog devijantnog ponašanja prije osam mjeseci smješten je u osječki Dom za odgoj djece i mladeži. I on je poznat policiji zbog krađa. Na kupanje je otišao bez dopuštenja, izjavila je ravnateljica osječkog Doma za odgoj djece i mladeži Jasminka Dević.

Kada se na bazenu dogodio izgred u kojem je dječak teško ozlijeđen, nitko mu od mnogobrojnih kupača nije priskočio u pomoć, a medicinsku pomoć pružili su mu djelatnici Hitne pomoći.

Izvor:  Net.hr
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Pucnjava ispred kafe-picerije Del kapo u centru Banjaluke

BANJALUKA - Dvije osobe povrijeđene su u pucnjavi koja se dogodila juče ispred ugostiteljskog objekta "Del kapo" u centru Banjaluke.

Bojan Gašović, portparol CJB Banjaluka, kazala je da se pucnjava dogodila u nedjelju, pola časa iza ponoći, kada je nepoznata osoba ispalila više hitaca iz pištolja ispred kafe-picerije "Del kapo". Tom prilikom povrijeđeni su M.V. (28) i B.B. (28), oba iz Banjaluke.

"Na licu mjesta pronađeni su tragovi krvi, čaure i dijelovi pištolja. Istraga je još u toku i u ovom trenutku ne možemo da saopštavamo više detalja", kazala je Gašovićeva.

Dodala je da je napadač nakon pucnjave pobjegao i da policija traga za njim, dok su dvojica mladića prevezena u Klinički centar Banjaluka gdje im je ukazana medicinska pomoć.

U ovom centru "Nezavisnim" su, međutim, kazali da dvojica muškaraca nisu ranjeni iz vatrenog oružja već da su zadobili ubodne rane, najvjerovatnije od noža i da su pušteni na kućno liječenje jer se radi o lakšim povredama.

Nezvanično saznajemo da se radi o Miloradu Vukoviću zvanom Lusi i Bogdanu Bokanu, obojica od ranije poznati istražnim organima.

Iako Vuković i Bokan nisu htjeli da kažu istražiocima ko ih je napao, a u bolnici su tvrdili da su pali, prema nezvaničnim informacijama oni su u subotu uveče bili u "Del kapu", a kasnije su izašli gdje su se sukobili sa osobom koju poznaju. Navodno je došlo do tuče između njih, a u sukobu je učestvovalo još nekoliko osoba. U pitanju su navodno raniji neraščišćeni računi.

Vuković i Bokan su do sada u više navrata hapšeni zbog čega im je suđeno. Između ostalog uhapšeni su i prije dvije godine zajedno sa grupom od 14 osoba. Vuković je tada terećen za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, ali je kasnije oslobođen optužbe, dok je Bokan terećen za krađu vozila.

Izvor: Nezavisne
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Tuilaštvo odugovlači istragu o smrti učenika

Istraga o smrti učenika Nikole Kovačevića, kome su 14. marta 2005. godine, tada maloletni N.M. i N.P. naneli smrtonosne povrede ispred Gimnazije „Sveti Sava“, još nije okončana. Iako su dva nalaza veštaka pokazala da je reč o nasilnoj smrti, komisija Okrunog tuilaštva u Beogradu, koju je formirao tuilac Milovan Boović, odredila je još jedno veštačenje.

Institut za sudsku medicinu je prvo veštačio i utvrdio da je Nikolina smrt nasilna. Dečak je preminuo od udraca u glavu, što je dovelo do pucanja arterije u kičmenoj modini. Konstatovano je i da Nikola nije imao nikakve prethodne anomalije na mozgu.
Svi svedoci i sami osumnjičeni, tada maloletni N.M. i N.P., prvih mesec dana istrage potvrdili su pred istranim sudijom da je Nikolinoj smrti prethodila tuča.
Nakon toga, predmet je poveren jednom veštaku, koji je konstatovao da Nikola nije umro nasilnom smrću, već da je imao neke anomalije na mozgu.
Smrt Nikole je veštačila i najviša medicinska ustanova u Srbiji - Odbor Medicinskog fakulteta, koji je u potpunosti potvrdio veštačenje Instituta za sudsku medicinu da je Nikola umro nasilnom smrću.
Kako saznajemo, porodica Nikole Kovačevića već je ranije najavila da, zbog opstruiranja postupka koji traje već više od dve godine, namerava da tui okrunog tuioca Boovića i njegovu zamenicu koja je radila na ovom predmetu.

Izvor:  Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.