Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 218 219 221 222 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1444914 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Ekskluzivno: svedok na saslušanju otkrio detalje zavere
Planiran atentat na tužioca Vukčevića
Autor: Vuk Z. Cvijić | 09.04.2008 - 06:25

BEOGRAD - U Tužilaštvu za ratne zločine saslušan je svedok koji je tvrdio da su bivši pripadnici DB-a Republike Srpske nedavno planirali atentat na šefa tog tužilaštva Vladimira Vukčevića i da su u sve bili umešani i nekadašnji saradnici Milorada Ulemeka Legije, saznaje „Blic“ od izvora bliskih istrazi.

- Znam da su to ljudi koji su u ratu sa Legijom bili dobri, a jedan pogotovu. Oni mene znaju kao patriotu, ali na patriotizam gledamo različito, jer ja mislim da ne treba međusobno da se ubijamo. Bio sam u Banjaluci i počeli smo priču o Kosovu i Metohiji, pa su me posle pitali šta ćemo sa izdajnicima. Onda su se polako otvorili i pričali o organizaciji i pozvali su me da učestvujem, da budem logistika, kao vozač. Rekli su i da će mi biti dobro plaćeno - rekao je u Tužilaštvu za ratne zločine još sredinom februara svedok, čije ime je poznato redakciji.
Svedok je naveo imena dva čoveka koji su, prema saznanjima istrage, u vreme rata u Bosni i Hercegovini bili pripadnici DB-a Republike Srpske, a sada su označeni kao važne karike u organizovanom kriminalu. Prema njegovim tvrdnjama, oni su planirani atentat na tužioca Vukčevića. Svedok je naveo da su nekadašnji Ulemekovi saborci spominjali da je pored Vukčevića planirano da budu ubijena i još dvojica visokih službenika sadašnje Vlade Srbije.
- Rekli su mi da jaki ljudi stoje iza njih i da uvek ima gde, ne daj Bože, da se sklonim. Rekli su da će i mene ti jaki ljudi štititi i da ću posle svega biti siguran - rekao je svedok tužiocima za ratne zločine.
On je tužiocima ispričao i da su mu ljudi koji planiraju atentat na tužioca Vukčevića dali mobilni telefon sa karticom.
- Jednom sam se sa njima video i u Beogradu. Pre toga sam bacio telefon koji su mi dali, a njima sam rekao da sam ga izgubio. Istina je da sam taj telefon bacio kada sam popio za Novu godinu na splavu na Adi Ciganliji - pričao je svedok.
Kako nam je rekao, izvor blizak istrazi ovog slučaja, svedok je bio veoma uplašen kada je pričao u tužilaštvu.
- Sam se javio Tužilaštvu iz jednog grada u Srbiji. Poslali su po njega vozača i istog dana, sredinom februara, ispričao je za planiranje atentata na tužioca Vukčevića. Odmah su obavešteni MUP i BIA, koji od tada vode istragu - kaže izvor „Blica“.
Sam svedok je, kako saznajemo, rekao tužiocima da je razmišljao da li ceo slučaj da prijavim i kome.
- Noćas nisam spavao. Razmišljao sam šta da uradim, da li da rizikujem. Rekli su mi da imaju svoje ljude svuda. Mi tebi verujemo, ali ako procuri, naći ćemo te i znaš šta sledi - rekao je svedok.
U Tužilaštvu za ratne zločine su potvrdili da postoje pretnje i upozorenja da će neko ubiti tužioca Vukčevića, ali da ne mogu ništa više da kažu zbog interesa istrage.
- Imamo dobru saradnju sa svim nadležnim organima koji ispituju sve pretnje upućene tužilaštvu - rekao je za „Blic“ portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić.

Stiglo i preteće pismo

U Tužilaštvo za ratne zločine ponovo je stiglo i preteće pismo iz američke države Ilinois u kome se na najvulgarniji način vređaju predsednik Srbije Boris Tadić, ministar Rasim Ljajić i tužilac Vladimir Vukčević i poručuje im se da će „položiti račun“. Pismo je ponovo potpisano sa OSS. Preteća pisma iz Ilinoisa sa istim potpisom već su tri puta stizala u Tužilaštvo za ratne zločine, ali i na adrese drugih pravosudnih i državnih institucija. U tim ranijim pismima direktno je prećeno smrću. Pisma su dobili sudija Nata Mesarović, koja je predsedavala Većem koje je osudilo ubice premijera Zorana Đinđića, predsednici Vrhovnog suda Vidi Petrović-Škero i ministrima Rasimu Ljajiću i Drganu Jočiću. „Blic“ je svojevremeno uporedio rukopis iz pisma tužiocu Vukčeviću i sudiji Mesarović i utvrdio da je pretnje uputila ista osoba. To je potvrdio grafolog Jovan Krstić, veštak Ministarstva pravde. Sva ranija pisma data su američkom FBI, ali za sada još nije stiglo obaveštenje.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Suđenje za šverc cigareta
Kertes: Nisam pomagao Stojčiću
Autor: U. P. | 09.04.2008 - 06:38

BEOGRAD - Bivši direktor Carine Mihalj Kertes, koji je optužen za učešće u švercu cigareta tokom devedesetih godina, negirao je na suđenju u Specijalnom sudu da je bio član kriminalne grupe, rekavši da je optužnica protiv njega „politički montirana“.

On je kazao da se nakon 2000. godine protiv njega vodi hajka - i pored toga što je on „bio borac protiv kriminala“.
- Nisam organizovao ulazak kamiona sa cigaretama Siniši Stojčiću, niti sam s njim ikada kontaktirao lično ili telefonom. Nisam mogao da znam sva vozila koja ulaze u zemlju, pošto je godišnje ulazilo na stotine hiljada automobila i kamiona. Cigarete su se uvozile na osnovu kontigenata Savezne vlade koja je izdavala odobrenja za uvoz - rekao je Kertes u svojoj odbrani.
Prema optužnici, Kertes je Stojčiću i drugim članovima kriminalne grupe omogućavao da na graničnim prelazima Vrška čuka i Preševo cigarete budu lažno prikazane kao toaletni papir na koji se plaćala carina od 10.000 dinara, umesto 600.000 dolara, koliko bi bila carina za duvan.
Takođe, Kertes se tereti da je na granicu slao ekipu vanredne kontrole carina, u kojoj su bili njegovi rođaci i prijatelji koji su carinicima zabranjivali prilaz kamionima i sprečavali kontrolu.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Čačanska policija traga za majkom
Beba bačena u kontejner
Autor: Beta | 09.04.2008 - 06:34

ČAČAK - U kontejneru za smeće u Nemanjinoj ulici u Čačku u ponedeljak, oko 17.30, pronađeno je beživotno telo novorođenčeta uvijenog u plastičnu kese, saznaje „Blic“.

Telo bebe ženskog pola, stare svega nekoliko sati, sa nepravilno odsečenom pupčanom vrpcom, u kontejneru ispred ulaza zgrade broj 68, prema nezvaničnim informacijama, pronašla je žena koja je skupljala stari karton i prijavila čačanskoj policiji.
Policija i istražni sudija Opštinskog suda u Čačku Miroslav Alempijević koji je naložio obdukciju pronađenog tela u interesu istrage nisu želeli da daju nikakve informacije koje se odnose na ovaj slučaj, a prema nezvaničnim informacijama istražni organi još uvek tragaju za majkom bačene bebe. Poslednji sličan slučaj, prema informacijama policije u Čačku, zabeležen je 2004. godine, dok su u periodu od 2001. do 2004. pronađene još dve bebe bačene bebe.
Milutin Kostić iz kragujevačkog naselja Grošnica pronašao je 18. marta u septičkoj jami beživotno telo novorođenčeta sa pupčanom vrpcom, umotano u najlon kesu. Telo je prebačeno na patologiju Kliničkog centra gde je urađena obdukcija.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Krali skupe automobile i prodavali
Autor: P. Z. V. | 09.04.2008 - 06:00

Beogradska policija uhapsila je Branka G. (23) iz Beograda, Ratka L. (47) iz Blaca, Vladimira J. (28) i Ljubodraga J. (56) iz Kuršumlije zbog sumnje da su izvršili više teških krađa i falsifikovanje isprava.

Branko G. osumnjičen je da je početkom aprila ove godine u Ulici Marka Čelebonovića u Beogradu, naoružan i maskiran fantomkom oduzeo od V. B. džip „tojota“ beogradskih registarskih oznaka. Sutradan je ugovorio prodaju vozila sa Ratkom L. iz Blaca, koji je trebalo da organizuje transport džipa iz Beograda do Blaca. Za to je angažovao Ljubodraga J. i Vladimira J. koji su vlasnici šlep službe.
Primopredaju vozila, na koje su stavili italijanske registarske tablice uz falsifikovanu dokumentaciju za „tojotu“, izvršili su na benzinskoj stanici „Zmaj“ u Beogradu. Naknadnim proverama utvrđeno je da je Ratko L. takođe angažovao Ljubodraga J. i Vladimira J. da krajem marta ove godine prevezu ukradeno vozilo „golf 4“ valjevskih registracija, za koje se sumnja da je Ratko L. u svom servisu rasklopio i prodao .

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Opljačkana pošta u beogradu
Lopovi pobegli autobusom
Autor: P. Z. V. | 09.04.2008 - 06:00

BEOGRAD - Dvojica maskiranih muškaraca, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, opljačkali su juče oko devet sati Poštu u Repiškoj ulici u naselju Žarkovo i odneli, prema nezvaničnim informacijama, 1,5 miliona dinara.

Pljačkaši su upali u Poštu neposredno posle otvaranja. Razoružali su radnika obezbeđenja, pokupili novac od radnica, a potom su, prema rečima očevidaca, pešice pobegli prema autobuskoj stanici. Tu su ušli u autobus gradskog prevoza i otišli prema naselju Cerak. Policija je ubrzo stigla na mesto pljačke i započela istragu. U blizini autobuske stanice policajci su pronašli rukavice koje najverovatnije pripadaju lopovima, ali oni još nisu uhapšeni.
Pošta u Repiškoj ulici na meti razbojnika našla se i 18. januara ove godine, kada je M. O. (17) uz pretnju oružjem oteo 1,6 miliona dinara. Policija ga je uhapsila pet dana kasnije, a novac je pronašla u njegovom krevetu.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Ubici mlinara 40 godina zatvora
Autor: B. M. | 09.04.2008 - 06:00

PROKUPLJE - Bojan Mladenović (35) iz Manojlovca u opštini Leskovac osuđen je na 40 godina zatvora za ubistvo Miroslava Jankovića (61), mlinara iz Držanovca u opštini Žitorađa. Za to delo osumnjičen je i Jovica Mitić (28) iz istog sela koji je oktobra prošle godine u zatvoru izvršio samoubistvo.

Zločin se dogodio 2. marta 2005. godine, kada su Mladenović i Mitić sa još jednim nepoznatim licem, maskirani fantomkama, naoružani pištoljima sa prigušivačem u nameri da ga opljačkaju i ubiju upali u kuću mlinara Miroslava Jankovića i s vrata pucali na njega ranivši ga sa više hitaca. Pored Jankovića u prostoriji je bila i njegova supruga Slobodanka (61) i dvojica radnika u mlinu. U fizičkom obračunu sa ubicama sa njihovih glava strgnute su fantomke, a počinioci su pobegli sa lica mesta. Ranjeni Janković preminuo je od teških povreda avgusta iste godine na VMA.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
HTC 
Nemacki ovcar napao policajce

- Nemački ovčar napao je kragujevačke policajce koji su pre dva dana vršili pretres stana Đorđa J. (33) iz Aranđelovca. Policija je saopštila da su zbog sumnje da su se bavili trgovinom opojnih droga uhapšeni Đorđe J. (33) i Vladimir P. (26) iz Aranđelovca.

- Postoje osnovi sumnje da je Đorđe J. prodao Vladimiru P. tri najlonske kesice u kojima se nalazilo 1,3 grama heroina, kao i da je u prošloj i u ovoj godini, njemu i drugim uživaocima s područja Aranđelovca, prodao veću količinu ove vrste droge - kažu u kragujevačkoj Policijskoj upravi. Prilikom pretresa stana Đorđa J., policajce je napao njegov pas rase nemački ovčar, dresiran da napada nepoznate osobe. Samo zahvaljujući prisebnosti policajaca izbegnute su teže posledice. Kako saznajemo, ovčara je savladao pripadnik policije specijalno obučen za rad sa psima, koji je takođe bio u ekipi za pretres. Reč je o vodiču pasa koji odlično zna svoj posao i kako se u ovakvim situacijama slični psi savladavaju. Niko nije povređen, a pas je predat majci uhapšenog Đorđa J.

Izvor:Kurir
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
HTC 
Utopljenica

Novi Sad- Telo nepoznate ženske osobe pronađeno je u ponedeljak oko 11 sati na obali Dunava, kod kupališta Štrand.

Leš je poslat na obdukciju, posle čega će se znati više informacija o uzroku smrti i identitetu, ali se zasad pretpostavlja da je reč o utopljenici.

Prema nezvaničnim informacijama, telo su pronašle radnice koje čiste Štrand na potezu preko puta Ribarskog ostrva, a nije isključena mogućnost da je reč o ženskoj osobi čiji je nestanak nedavno prijavljen policiji.

Izvor:Gradjanski L.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
HTC 
Pucao u kafani

VALJEVO - Istražni sudija Opštinskog suda u Valjevu odredio je pritvor do mesec dana za S. I. (23) zbog pucnjave u kafani u selu Belić, saopšteno je juče novinarima u tom sudu. S. I. se sumnjiči da je 27. februara izazvao opštu opasnost pucanjem iz vatrenog oružja na kafanu „Kod Jezde“ u valjevskom selu Belić, a jedno zrno pronađeno je u šanku te kafane. Prilikom te pucnjave niko nije povređen.

Izvor:Glas Javnosti
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
HTC 
Pucano na kuću direktora

Bujanovac - Dežurnoj službi policijske stanice u Bujanovcu 4. aprila u 22.30 časova, prijavljeno je da je u Ulici Živojina Mišića broj 17 u Bujanovcu pucano na kuću koja je vlasništvo Zulfikara S. (54) i na službeni automobil vlasništvo Direkcije za izgradnju opštine Bujanovac, marke „opel astra“, vranjskih registarskih oznaka. Na lice mesta izašla je uviđajna ekipa policijske stanice u Bujanovcu, koja je konstatovala da je nepoznati izvršilac tog dana oko 21.20 časova iz automatskog oružja sa oko 100 metara razdaljine ispalio više metaka u pravcu kuće Zulfikara S. i automobila „opel astra“ koji su oštetili fasadu kuće i vozilo. Takođe, jedan projektil je pogodio i kuću vlasništvo Murata I. iz iste ulice.

Izvor:Glas Javnosti
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 218 219 221 222 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.