Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 19:53:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poziva li Islam na rat?  (Pročitano 20005 puta)
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
HTC Topaz
netacno, cita se Kur'an   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia E65,6670
nemam arapsku tastaturu - a pishem kurran jer se tako chita (sa duzim r)
kad treba da napadas i grdis,tad ti ne treda arapska tatatura,a?
a kad NE ZNAS,tad se vadis na tastaturu!!
ne cita se sa duzim "r",vec sa apostrofom iza "r".nije Kurran,vec Kur'an (u prevodu:nesto sto se cita).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ali u slucaju da se jedinstveno donese odluka o dzihadu njihovo sveto pravo je da pristupe i bore se svom sredstvima za ocuvanje vere.

Tu je greška u tumačenju po mom mišljenju.Kuran isto tako propoveda da se dobro ne brani zlim,jer zlo rađa zlo,a dobro rađa dobro.Tako da Muslimani ne mogu svim sredstvima da brane svoju veru,nego samo dobrim.Ali šta je dobro,to svako subjektivno shvata,tako da ima onih koji pod dobrim shvataju zlo.Ali svako će da odgovara za ono što radi.

da se ne bih ponavljala,zna se kada i pod kojim uslovima oni krecu u odbranu sebe.
upravo toga se i bojim.

Samo se Boga treba plašiti i nikoga drugog,jer jedino Bog može da kazni.A pravi Musliman ti neće ništa ako mu ti nećeš ništa.

MUslimane treba sve na jedno mesto okupiti i baciti nuklearnu bombu na njih

Eto ko stvarno poziva na rat.

Како не схваташ да су "муслимани из Кур'ана" у пракси терористи? Батали теорију, рекох ти једном, у њему је и комунизам савршен.

Muslimani iz Kurana su apstrakcija,tj. Muhamed je u Kuranu objasnio šta treba da radi pravi Musliman.A ovi teroristi su lažni muslimani iz Kurana koji su isto opisani u Kuranu.A ja ne vidim da je komunizam savršen ni teorijski,a za praksu se slažem.Ali da bi bilo prakse,prvo nešto treba teorijski da se osmisli.

А зашто мешаш појмове? Не-верник као што му име каже је онај који не верује. И ту нема никакве филозофије, мирољубивости итд.

Za mene je vernik onaj ko veruje u ono od čega se ljudi dobro osećaju,a to podrazumeva miroljubivost.A ko veruje u ono od čega se ljudi loše osećaju,on širi isto.Pa sad,ako on to širi psihički - preduzimaju se psihičke mere za suzbijanje toga,a ko širi fizički – preduzimaju se fizičke mere za suzbijanje

190. Borite se na božjem putu protiv onih koji se bore protiv vas! Ne prelazite granice! Zaista Allah ne voli one koji prekoračuju granice!

Они тврде да су границе до Шпаније. Сад ћемо да чујемо ове који кажу да то нису прави муслимани...

Tu je problem.Ovo je citat iz Kurana,a ti,ako ja dobro shvatam, ovim hoćeš da kažeš da svi koji veruju u ono što se propoveda u Kuranu kažu da su granice do Španije.A ja ti kažem da, pošto ja verujem u to što se propoveda u Kuranu, da bih ja voleo da Islam, koji je opisan u Kuranu,zavlada celim svetom,a ne samo do Španije,jer bi tada svi ljudi bili srećni.Ali ne može se sreća proširiti nasilno,jer zlo rađa zlo,a ne dobro,tj. sreću.A da Bog hoće da se sreća i vera šire nasilno,on ne bi dao čoveku da bira,nego bi mu naredio da bude srećan.Nego je dao čoveku slobodu da bira pa ko hoće – hoće,a ko neće – ne mora.Samo mi nije jasno zašto bi neko izabrao da se loše oseća.Ali ja vidim mnogo takvih ljudi,jer je malo onih koji veruju u sreću,tj. Boga.

191. Ubijajte ih gde god ih nađete! I prognajte ih odakle god su oni vas prognali. Ne borite se protiv njih kod Mesdžidil-harama, dok se oni ne budu borili protiv vas u njemu. Ako oni udare na vas, ubijajte ih! Takva je kazna nevernicima.

Мислим, ОК, али где се у новом завету може наћи макар сличан цитат...

Isus:“Nisam došao da donesem mir,nego mač“.A Muhamed je potvrdio ono što je Isus propovedao.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Опет - ко тумачи и одлучује ко је "недужан" а ко није? Видиш, овакви као ја очигледно нису недужни.

Bog.A mi samo nagađamo i zato ćemo da odgovaramo.Pa prema tome,treba dobro razmisliti pre svakog poteza u životu.

Можете слободно да пробате  Smile Сандуци муниције чекају  Smile.

Po čemu se onda tvoj stav prema Muhamedovom pozivanju na odbrambeni rat razlikuje od tvog?

sa takvima kao vi lako cemo izazvati bes muslimana.

Slažem se,sestro.Ali bih pre rekao bes Boga,jer Bog da vidi da smo mi pravi vernici,ne bi nikom dao ni da nas pipne.

shta god "branitelji" islama prichali - u njemu ima dovoljno opravdanja za verske ratove i to se obilato koristi. mi mozemo da prichamo kako u islamu ima dobrih stvari ,da citiramo kurran i.t.d. ali chinjenica da terorista i verski fanatik moze da tumaci kurran tako kako ga tumachi ,znachi samo jedno - islam u sebi sadrzi seme zla ,koje ce na kraju uvek da procveta ...

A zašto to znači da Islam u sebi sadrži seme zla?Ja do takvog zaključka ne mogu da dođem na osnovu tvojih pretpostavki,a tvoja logika mi nije jasna.Kako ja ne radim isto što i ovi o kojima pričaš,a vera nam se oslanja na istu knjigu?A pošto svaka rečenica može da se protumači na više načina (nekad sa sasvim suprotnim značenjem),tako može i Kuran,pošto je napisan pomoću rečenica, može da se protumači na više načina.Rečima se samo uopšteno nešto može opisati.

« Poslednja izmena: 13. Mar 2007, 08:33:39 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
kurran pishem tako jer se tako chita - arapsku tastaturu nemam ,a u srpskom jeziku apostrof znachi neshto drugo  i nikako se ne moze pisati kur'an

islam sadrzi u sebi seme zla jer ima puno delova koji mogu da se interpretiraju na nachin terorista,fanatika i.t.d. glavno zlo je upravo u chinjenici da proklamuje jednog,nepogreshivog i svemoguceg boga i da time sam sebe proglashava za vrhunsku mudrost - shto naravno nije. uostalom kakvo seme ,takvi i plodovi ,a svi mogu da vide plodove islama Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
To što neko nešto tumači pogrešno,ne znači da je i objektivno tako.A zašto Bog nije ovo što si ti spomenuo?Otkud ti znaš šta je Bog?A što se semena i plodova tiče, potpuno se slažem,ali to nije dokaz da je islam pogrešna vera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
problem je samo shto mnogo muslimana po svetu tumachi "pogreshno" Smile choveku dodje da se zapita kako religija koju je stvorio "dobri" bog napravila mnogo vishe zla nego "lazne" religije koje su smislili demoni Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Religiju su stvorili ljudi,a Bog je samo pustio ljude da rade šta hoće.A te religije koje su stvorile zlo su u stvari smislili demoni i tu se ja slažem sa tobom (ako mislimo na isto).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung XYZ1004
Religija koja u svojim svetim knjigama koristi reci poput ubijajte ih, vezujte ih, zarobljavajte ih, proganjajte ih u bilo kakvom kontekstu, ne moze biti prihvacena kao miroljubiva i kao nesto sto siri ljubav medju ljudima. Gde cete u Novom zavetu naci takve reci?!?! Ja se secam prica o okretanju drugog obraza, o tome da na neprijatelja udaris hlebom kad on tebe kamenom, o ljubavi prema neprijatelju.....neznam kako u te price mogu da se ubace gore navedene reci?Mozda zato sto je to Novi zavet, a ne Kuran i sto ja nisam musliman Smile Smile
Citat
ne budite prosti i zatucani!!!

dobro vam je poznato o cemu se ovde govori a i dalje naturate neko svoje polovicno i iskrivljeno misljenje.

sa takvima kao vi lako cemo izazvati bes muslimana.

Kako sa svojim iskrivljenim i polovicnim pa cak i pogresnim misljenjem, stavom ili shvatanjem mogu da izazovem bes! ljudi koji veruju u miroljubivost, ljubav medju ljudima i toleranciju??? Kad su se pojavile karikature(koje predstavljaju neciji stav ili misljenje) sa Muhamedom videli smo svu tu miroljubivost i sirenje ljubavi od strane ooogromne vecine muslumana, dakle ne samo 'manjinske ekstremne struje'. Videli smo nasilne demonstracije, molotovljeve koktele, mrtve ljude, samo zato sto je neko nacrtao karikaturu(koja je stvarno jako uvredljiva i apsolutno nepotrebna)!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
LG 4X HD
Citat
(koja je stvarno jako uvredljiva i apsolutno nepotrebna)!

karikatura nije strashno uvredljiva,mozda malo neukusna i to je sve.Uostalom,reakcije muslimana na karikaturu su pokazale da je karikaturista pogodio poentu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 19:53:40
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.