Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 23:10:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poziva li Islam na rat?  (Pročitano 19823 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia E65,6670
reloader,hoce to kada boldujes samo delove  Smile
ja ti rekoh,ne mozes shvatiti Islam i zivot Muslimana dok ne procitas Kur"an u potpunosti i sa razmisljanjem!
.....
Džihad znači naprezati (upotrebljavati) svoju krajnju snagu hrvajući se sa predmetom neodobravanja (osuđivanja, osude), i postoje tri vrste ovog napora:
1) sa vidljivim neprijateljem,
2) sa šejtanom,
3) sa samim sobom.
Kur'an uči da kad izbije rat, on treba da bude vođen na takav način da izazove najmanju moguću štetu po život i imetak; i da ova neprijateljstva treba da budu privedena kraju što je prije moguće.
« Poslednja izmena: 10. Mar 2007, 17:51:59 od morpheus_m65 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
u Kur'anu pise, nemoj ubiti neduznog, bukvalno, tako da svako ko ubije neduznog nije musliman

nevjernik oznacava mnogobozce, takve kao tebe  Smile

Опет - ко тумачи и одлучује ко је "недужан" а ко није? Видиш, овакви као ја очигледно нису недужни.

u citatu o granicama, ne govori se o materijalnim granicama, nego o moralnim, ne razumijem kako to nisi prije vidio  Smile

А ко одлучује и тумачи где су границе? Бомбаш самоубица?

a u vezi zadnjeg citata, reci mi, znas li sta znaci rijec Allah? znaci Bog, jedan jedini...Allah nije vlastito ime, isto kao sto ni Bog nije vlastito ime...Vjera u Allaha - vjera u jednog Boga, svemoguceg...

Немој сад да се играмо речима - зна се ко свог Бога назива Алах а ко Исус...

ali razumijem te jebiga, ti si na odstrijelu, jer si mnogobozac, zar ne?  Smile

Можете слободно да пробате  Smile Сандуци муниције чекају  Smile

Па и ти делови чине целину

ja ti rekoh,ne mozes shvatiti Islam i zivot Muslimana dok ne procitas Kur"an u potpunosti i sa razmisljanjem!

Прочитао сам Кур'ан скоро у потпуности и са размишљањем.

И да, не могу схватити ислам нити живот муслимана јер ми никако није јасно какво то чудовиште може да обреже жену рецимо. Да не причам о осталим актима дивљаштва.

Kur'an uči da kad izbije rat, on treba da bude vođen na takav način da izazove najmanju moguću štetu po život i imetak; i da ova neprijateljstva treba da budu privedena kraju što je prije moguće.

Да, да... видели смо пример рецимо рата у Босни...  Smile
« Poslednja izmena: 10. Mar 2007, 21:27:39 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
HTC Topaz
u Kur'anu pise, nemoj ubiti neduznog, bukvalno, tako da svako ko ubije neduznog nije musliman

nevjernik oznacava mnogobozce, takve kao tebe  Smile

Опет - ко тумачи и одлучује ко је "недужан" а ко није? Видиш, овакви као ја очигледно нису недужни.

u citatu o granicama, ne govori se o materijalnim granicama, nego o moralnim, ne razumijem kako to nisi prije vidio  Smile

А ко одлучује и тумачи где су границе? Бомбаш самоубица?

a u vezi zadnjeg citata, reci mi, znas li sta znaci rijec Allah? znaci Bog, jedan jedini...Allah nije vlastito ime, isto kao sto ni Bog nije vlastito ime...Vjera u Allaha - vjera u jednog Boga, svemoguceg...

Немој сад да се играмо речима - зна се ко свог Бога назива Алах а ко Исус...

ali razumijem te jebiga, ti si na odstrijelu, jer si mnogobozac, zar ne?  Smile

Можете слободно да пробате  Smile Сандуци муниције чекају  Smile

Па и ти делови чине целину

Прочитао сам Кур'ан скоро у потпуности и са размишљањем.

И да, не могу схватити ислам нити живот муслимана јер ми никако није јасно какво то чудовиште може да обреже жену рецимо. Да не причам о осталим актима дивљаштва.

Да, да... видели смо пример рецимо рата у Босни...  Smile

ko to tumaci ko je neduzan a ko ne - pa ako nisi siguran da je neko neduzan ili ne, onda predpostavi da jest, a ko odlucuje, pa valjda svaki covjek sa normalnim razmisljanjem (sada ces rec i da je normalnost relativna, zar ne?)...meni je dovoljan pokazatelj, da ako bombas samoubica ubije izraelsko dijete npr, on nije pravi musliman  Smile

kazes, nemojmo se igrati rijecima - to ti je kao da kazes da God i Bog nije jedno te isto...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia E65,6670
ja njemu kazem nesto,a on meni "skoro"  Smile
je l' to onaj rat sto ste vi poceli?? Smile
pise li negde u Kur'anu da zena treba da se obrezuje (posto kazes da si ga procitao)?
u trenutku kada Musliman cini greh,prestaje biti Musliman! (i to imas u Kur'anu.ali sta ces,ti si ga "procitao",i to u "potpunosti (skoro)" i sa "razmisljanjem"!)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia 
ja vidim da se ovde neki ucesnici drze svoje price kao pijan plota  Smile

nabrajaju pojedinacne slucajeve....sve u svrhu dokazivanja svoje pameti o datroj temi  Smile

opet cu vas zamoliti da shvatite kuran u celini...da izvucete pouke iz njega kao sto vam savetujem da procitate i nasu bibliju.

nemojte spominjati obrezivanje..nema apsolutne veze sa pozivanjem na rat i ovom temom.

mi ne shvatamo njihovu kulturu a oni zasigurno ne shvataju nasu.

ne budite prosti i zatucani!!!

dobro vam je poznato o cemu se ovde govori a i dalje naturate neko svoje polovicno i iskrivljeno misljenje.

sa takvima kao vi lako cemo izazvati bes muslimana.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
shta god "branitelji" islama prichali - u njemu ima dovoljno opravdanja za verske ratove i to se obilato koristi. mi mozemo da prichamo kako u islamu ima dobrih stvari ,da citiramo kurran i.t.d. ali chinjenica da terorista i verski fanatik moze da tumaci kurran tako kako ga tumachi ,znachi samo jedno - islam u sebi sadrzi seme zla ,koje ce na kraju uvek da procveta ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia 
osecam se nekkoa prozvanom  Smile
sto se men tice branitelji npotrebno imaju navodnike.
nazovi me i branitelj.
vise mi reci da sam tolerantna.
da imam siroka shvatanja jer mogu da razumem da osim srba na ovome svetu postoje i druge civilizacije.
i reci da mogu da shvatim nacin na koji oni zive..i nacin na koji su im postavljeni temelji vere.
reci da mogu da shvatim fanatike za svoju veru.
reci da isto tako mislim da ce nas srbe ubiti nepostovanje nase vere i crkve.
reci da cemo iz istog razloga i nestati a ne zato sto se nas navrzao neki mnogo jak narod(citaj amerika)
reci da ih postujem zbog ljubavi prema svojima i njihovim zivotnim i verskim normama.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
mob
LG 4X HD
Citat
ali chinjenica da terorista i verski fanatik moze da tumaci kurran tako kako ga tumachi ,znachi samo jedno - islam u sebi sadrzi seme zla ,koje ce na kraju uvek da procveta ...

a chinjenica je da isto vazi i za hrishcane i bibliju.

Verski fanatizam je podjednako opasan bez obzira za koju je religiju vezan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Samsung S7
Ma rekoh ja jednom ,nama smetaju Muslimani zbog Turaka,smeta nam Evropa zbog Germana,Arapi zbog samoubica,Kinezi zbog niskih cena,Hrvati zbog Ustasa,Slovenci zbog Separatizma,Madjari zbog Vojvodine,Siptari....(Dobro jebiga oni su stvarno retardii imamo debelih razloga da ih ne volimo Smile ) ,Amerikanci zbog bombardovanja,Rusi zbog veta........ebem li ga ...pitanje je .Ko nama valja,i ko danas ne poziva na rat.Pa jebote Bus je javno najavio iskorinjenje zla(Iran,Korea...bla bla) .
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
 iako hriscanstvo i islam imaju isti semitski koren - verskih fanatika hriscana je procentualno manje,manje su opasni a bogami (najvaznije) nemaju podrshku drushtva.da li bi hriscani u bilo kojoj zemlji smatrali za muchenika koji ubije sebe i gomilu civila ? teshko.ali u islamskim zemljama takvi ljudi imaju i moralnu i materijalnu podrshku i zato ih toliko ima.

shto se tiche neprijatelja srba 2 su glavna: islam i judeo-liberalizam. srecom po nas ,oni su u zavadi. sve ostalo je mnogo lakshe reshivo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 23:10:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.