Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 16:37:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Ovo je forum u kome se postavljaju tekstovi i pesme nasih omiljenih pisaca.
Pre nego sto postavite neki sadrzaj obavezno proverite da li postoji tema sa tim piscem.

Idi dole
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poučne pričice  (Pročitano 352433 puta)
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Nokia 
Alan Ford filozofija

- Hej, ti, da li si vidio čovjeka s crnim polucilindrom, u modrom kaputu, crnim hlačama made in London, u bijeloj košulji sa plavim točkicama?

- Što!? Ne! Čovjek koga sam ja vidio imao je crni polucilindar, modri kaput, crne hlače made in London, bijelu košulju, ali su točkice bile sive.

---

- Ima li koga?
- Ovdje nema nikoga!
- Ako nema nikoga, tko ste onda vi?
- Ja nisam onaj koga vi tražite!
- A otkud vi znate koga ja tražim?
- A otkud vi znate da ja ne znam koga vi tražite?

--

- Doktore, ovaj ima bolove u grudima.
- Vadite mu slijepo crijevo.
- To smo uradili jučer.
- Onda mu sijecite nogu. Nešto treba da se radi.

--

Dakle, sve mora biti jasno, takoreći jednostavno, zapravo nimalo komplicirano, ali precizno i upečatljivo, dapače izazovno i nametljivo i pomalo tajanstveno. Razumio?
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Nokia 
Mjesto pravog suda i pune istine

- Kažu da postoji negdje mjesto pravog suda i pune istine. Tu se saznaje i objavljuje sve što je među ljudima bilo skriveno i tajno, kazuje sve što je ostalo prećutano i nerečeno, ispravlja sve što je ikad bilo naopako i krivo, vraća sve što je utajeno ili oteto, dosipa onom kome je zakinuto, odasipa tamo gdje se presipalo. Tu se pitanje ljudskog postojanja pravo postavlja i, ukoliko to zavisi od čovjeka, do kraja rješava. To je mjesto gdje istina sja kao sunce koje ne zalazi, gdje pravda caruje.

- Ah, pa to je ljepše od svih snivanih rajeva i utopija! Može li biti da takvo mjesto zaista postoji? Ako postoji, može li se znati gdje je i kako se dolazi do njega?

- Može. Ono je među nama, ovdje gdje sada stojimo.

- ?!?

- Da! Budi hrabar, iskren i postojan, čovjekoljubiv, razuman i pravedan – i ono će biti svuda gdje tvoja noga stupi i tvoja riječ odjekne.

Ivo Andrić
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia 
Krila su za letenje

Kad je odrastao, otac je rekao sinu: “Sine moj, ne rađamo se svi s krilima. Iako ti nije obaveza letjeti, mislim da bi bila šteta da se ograničiš na to da hodaš kad ti ih je dobri Bog dao.”

“Ali ja ne znam letjeti”, odgovorio je sin.

“To je tačno…” rekao je otac. I, hodajući, odveo ga do ruba provalije u planini.

“Vidiš, sine? Ovo je praznina. Kad budeš htio letjeti, doći ćeš ovamo, uzećeš vazduha,skočićeš u bezdan i, šireći krila, letjećeš.”

Sin je oklijevao.

“Što ako padnem?”

“Sve ako i padneš, nećeš umrijeti. Samo ćeš se malo ugruvati, što će te ojačati za sljedeći pokušaj”, odgovorio je otac.

Sin se vratio u selo da vidi svoje prijatelje, svoje drugove, one s kojima je hodao čitav život. Oni najograničenijeg uma rekli su mu:

“Jesi li poludio? Zašto? Tata ti je napola lud… Zašto bi letio? Zašto se ne ostaviš te gluposti? Komu treba letenje?”

Najbolji su mu prijatelji savjetovali:

“A što ako je to istina? Neće li to biti opasno? Zašto ne počneš pomalo? Pokušaj se baciti sa stuba ili s krošnje stabla. Ali s vrha brda?”

Mladić je slušao savjete onih koji su ga voljeli.

Popeo se na krošnju stabla i, ohrabrivši se, skočio. Raširio je krila, mlatio njima po vazduhu svom snagom, ali na žalost sunovratio se na zemlju. S velikom kvrgom na čelu otišao je ocu.

“Lagao si mi! Ne mogu letjeti. Pokušao sam i vidi kako sam se udario! Nisam poput tebe. Moja su krila samo ukras.”

“Sine moj”, rekao je otac. “Kako bi poletio, moraš stvoriti slobodan prostor da se krila rašire. Kao kad se bacaš s padobranom: potrebna ti je određena visina prije skoka. Kako bi poletio, moraš početi prihvatati rizik. Ako to ne želiš, najbolje bi bilo predati se i nastaviti hodati zauvijek.”

Horhe Bukaj
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia 
Savjeti za ostvarivanje ciljeva

Mnogi ljudi nikad ne uspiju ostvariti svoje ciljeve. Najnovija istraživanja iz oblasti psihologije predlažu 11 savjeta koji vam mogu pomoći u ostvarivanju ciljeva.

1.  Prestanite fantazirati.

Najveći neprijatelj ostvarivanja ciljeva je pretjerano pozitivno fantaziranje. Istraživanja u oblasti fantaziranja pokazuju da su pozitivne fantazije povezane sa neuspjehom u pronalaženju posla, partnera, polaganju ispita itd. Ljudi čije su fantazije negativnije ostvaruju bolje rezultate. Pouka je da ne treba sebe projektovati pozitivno u budućnosti prije nego što ostvarimo šta želimo.

2.  Počnite da se angažujete.

Razlog zbog kojeg ne ostvarujemo ciljeve je što se ne angažujemo. Jedna moćna psihološka tehnika da povećate angažovanost u životu je mentalno kontrastiranje. Ovo podrazumijeva pozitivno fantaziranje koju nakon toga zalijevamo kantom hladne stvarnosti. Teško je, ali istraživanja pokazuje da je efikasno.

3.  Počnite počinjati

Jedan od načina da prekinete odlaganje obaveza je da prosto počnete… bilo gdje i sa bilo čim, makar i neznatno sitnim koracima. Ko napravi taj prvi korak može preokrenuti neuspjeh u uspjeh.

4.  Zamislite proces, a ne rezultat

Svi mi upadamo u zamku brižljivog planiranja: to je rezonovanje da će sve ići glatko, a znamo da neće. Vizuelizovanjem procesa u ostvarivanju svog cilja će vam pomoći da fokusirate pažnju na korake koji su neophodni za ostvarenje cilja. To će vamo takođe pomoći da umanjite anksioznost.

5.    Izbjegavajte „ma baš me briga“ efekat

Kad ne uspijemo u svajim namjerama možemo se lako zapetljati u pomenuti efekat. To najbolje znaju ljudi koji su na dijeti kada prekorače dnevni unos kalorija pa kažu, „ma baš me briga sada ionako nije važno“ i nažderu se preko svake mjere. Ovaj problem ćete izbjeći ako postavljate sebi dugoročne ciljeve koji će biti usmjereni ka ostvarenju nečega novog ili drugačijeg, umjesto da trošite energiju na prekidanje loše navike.

6.   Usputno dangubljenje

Kad je ostvarenje ciljeva zahtjevno i kada se počnemo pitati da li je sve to vrijedno, otvaramo prostor za dangubljenje. Pod ovim okolnostima je ključno privremeno zaboraviti na cilj i posvetiti se detaljima. Zaokupite svoju pažnju poslom i držite se rokova koje ćete sebi nametnuti.

7.  Mijenjanje fokusa

Ipak, zaokupljanje poslom ima granice jer se od pretjerivanja u poslu možete izgubiti. Dugoročno gledano, ključ za ostvarivanje vaših ciljeva je mijenjanje fokusa sa krajnjeg cilja i zadatka koji trenutno izvršavate. Ovo nećete primijenjivati samo kada je ostvarenje konačnog cilja blizu i tada sve snage treba usmjeriti u tom pravcu.

8.  Odbacite robotsko ponašanje

Često je naše ponašanje do te mjere mehanizovano da liči na robota. Radimo stvari ne zato što smo o njima pažljivo promislili, već zato što je to naša navika ili nesvjesno oponašamo druge ljude. Ovakvo ponašanje može biti pravi neprijatelj ostvarivanju ciljeva. Zapitajte se da li vas to što sada radite zaista dovodi bliže vašem cilju.

9.  Zaboravite cilj, gdje je meta?

Ciljeve uvijek treba postavljati tako da možemo pogoditi metu. Ako su ciljevi suviše precizni, lako se čovjek izgubi u njima; ako imamo previše ciljeva, dešava se da prioritet dajemo manje važnim i jednostavnim, od onih presudnih i kompleksnijih. Loše postavljeni ciljevi umanjuju motivaciju i mogu povećati sklonost ljudi da „gaze preko leševa“.

10. Naučite kada da prestanete

Ponekad problem nije u tome da ne znate kako da počnete, već kako da stanete. Psiholozi tvrde da ćemo zbog uloženog novca ili vremena biti skloniji da povlačimo neracionalne poteze. To znači da ćemo često nastaviti gurati u pogrešnom pravcu, čak i kad je očigledno da nam je plan propao. Ljudi vjeruju da što više ulože u ostvarenje cilja, imaju veću šansu da uspiju u svojim planovima. Budite realni ili bi mogli doći u situaciju da jašete mrtvog konja.

11. Ako-onda planovi

U ostvarivanju ciljeva je najvažnija sposobnost samoregulacije što nije nimalo jednostavno. Jedna od varijanti koja može pomoći je stvarenje tzv. ako-onda planova. Unaprijed osmislite šta ćete raditi u određenoj situaciji. Iako zvuči jednostavno, velika većina ljudi to nikad ne isplanira. Sa malo truda, ako-onda planovi vam mogu pomoći da prevaziđete prethodne probleme.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia 
Deset životnih zapovjedi

Nisam savršen niti ću pokušavati da budem savršen. Svijet ne vrijednuje perfekcioniste već ljude koji završavaju svoj posao.

Ne mogu, niti ću pokušavati, ugoditi svakome. Nebitno je koliko ljudi te ne razumije, bitno je koliko te ljudi razumije.

Učestvovaću u nečemu u šta vjerujem. To može biti bilo šta, a sigurno će ti donijeti sreću i ubrizgati smisao u tvoj život.

Postaviću prioritete i prvo raditi bitne stvari. Postavi prioritete i radi u skladu s njima, jer je to jedini način da ostvariš ciljeve.

Pažljivo ću birati prijatelje. Prijatelji su tvoja porodica koju sam biraš. Okruži se ljudima koji ti omogućavaju da budeš osoba kakva zaista jesi.

Kad mogu pomoći ću drugima. Čovjek dobija ono što daje od sebe. Što više pomažeš drugima, više će tebi ljudi pomagati.

Fokusiraću se na pozitivne stvari. Um mora vjerovati da nešto može uraditi prije nego što to uradi. Fokusiraj se na pozitivne stvari bez obzira na probleme koji te okružuju.

Mogu biti samo ono što jesam. Bolje je biti prvoklasna verzija samog sebe, nego drugorazredna verzija nekog drugog. Ljepota je u tome da budeš samo svoj.

Biću u ovom trenutku. Umjesto da misliš o prošlosti ili strahuješ od budućnosti, živi u sadašnjosti. Ne propusti život.

Život nikad nije bolji ili gori, već moja percepcija o njemu. Svijet oko tebe se mijenja kada se ti promijeniš. Tvoj izbor je da li ćeš odlučiti da te promjene budu pozitivne ili negativne.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia 
Jedan mališan koji je posjetio svog djeda našao je kornjaču i počeo ju promatrati i diviti joj se. Istoč časa kornjača se uvuče u svoj oklop i dječak je uzaludno pokušavao da je štapićem izmami van.

Djed je sve to promatrao i spriječio da da dalje muči životinju.TO je pogrešno - kaže djed. Dođi pokazat ću ti kako se to radi, i ponese kornjaču u kuću te je stavi na peć da se ugrije.

Za nekoliko minuta kornjača se ugrijala, ispruži glavu i noge van te počne hodati prema dječaku.

Kaže djed:
Ne pokušavaj nikada nekoga prisiljavati na nešto. Samo nastoj ugrijati drugog svojom dobrotom i on će ti puno lakše postati - dobar prijatelj.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia 
Cetiri sugestije za svaki dan

Uvijek budi prijatan prema svakome koga upoznaš; što više prijatelja imaš, bolji će ti biti život.

Uvijek više slušaj nego što pričaš; previše ljudi smatra da su njihovi stavovi ispravni a da su svi ostali u krivu.

Drži se onoga u šta vjeruješ i ne dozvoli da te povrijedi ono što drugi ljudi pričaju; na kraju krajeva, to su samo riječi. Život je suviše kratak da bi se nervirao oko toga šta drugi misle.

Najvažnije od svega, smij se svaki dan. Ne propusti da svima koje voliš kažeš koliko ti znače prije nego što odeš u krevet.

Džef Ruk
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia 
Kako televizor nije radio, bračni par je pozvao majstora. Majstor je otvorio televizor kako bi pogledao šta nije u redu. Kada je otvorio televizor, vidio je sitne komadiće hljeba. Roditelji su odmah znali ko ih je ubacio tu, njihova četvorogodišnja ćerka. Bez obzira koja porodica bila u pitanju, svi bi roditelji reagovali ljutito na to, ali majka ove djevojčice nije tako postupila. Pitala je djevojčicu tihim glasom zašto je to uradila? Nakon što je saznala razlog, majka je zaplakala.

Objasnila je:
- Vidjela je na TV-u gladnu afričku djecu, pa je otrčala u kuhinju, uzela hleba i isjeckala ga toliko sitno da može da prođe kroz rupice, u nadi da će taj hleb stići do gladne dece.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia 
Ljubav se uci

Kad se u Indiji govori o stvaranju muškarca i žene, pripovijeda se slijedeća legenda:
kad je Stvoritelj završio sa stvaranjem muškarca, bio je svjestan da je iskoristio sve sastojke, koji su mu bili na raspolaganju. Nije bilo više ničega trajnog, stabilnog, čvrstog od čega bi mogao stvoriti ženu.

Stvoritelj je dugo vremena razmišljao i na kraju uze:
mjesečevu puninu, savitljivost vinove loze i treperenje trave, vitkost trstike i cvjetanje cvjetova, lakoću listića i svjetlost sunčevih zraka, plačljivost oblaka i nestalnost vjetrova, zečju plašljivost, paunovo šepurenje, mekoću ptičjeg perja i tvrdoću dijamanta, slatkoću meda i okrutnost (ljutinu) tigra, žar vatre i hladnoću snijega, brbljavost papige i pjev slavuja, dvoličnost lisice i vjernost majke lavice. Pomiješavši sve te netrajne elemente, Stvoritelj stvori ženu i dade je muškarcu.

Nakon tjedan dana dođe muškarac i reče: "Gospodine, stvorenje koje si mi dao jako me unesrećuje. Toliko govori i tako me nemilosrdno muči da ne mogu odahnuti. Hoće da se neprestano brinem oko nje i tako gubim vrijeme. Plače za svaku sitnicu i živi besposleno. Došao sam da Ti je vratim, jer ne mogu s njom živjeti."
"Dobro" - odgovori Stvoritelj i uze je natrag.

Nakon tjedan dana vrati se muškarac i reče: "Gospodine, od kad sam vratio ono stvorenje, život mi je postao tako prazan. Stalno mislim na nju - kako je plesala i pjevala, kako me je ispod oko gledala, kako me je zadirkivala i kako se naslanjala na mene. Bila je tako lijepa i tako nježna u dodiru. Obožavao sam slušati njezin smijeh. Molim Te, vrati mi je natrag.
"Dobro" - odgovori Stvoritelj. I muškarac je opet uze k sebi.

Nakon tri dana opet dođe i reče: "Gospodine, ne razumijem i ne znam to objasniti, ali nakon svih mojih iskustva s onim stvorenjem, došao sam do zaključka da mi pravi više problema nego radosti. Preklinjem Te, uzmi je natrag! Ne mogu s njom živjeti!"
"Ali ne možeš živjeti ni bez nje" - odvrati Stvoritelj.
Zatim se okrenu leđima do muškarca i nastavi svoj posao.
Muškarac sav razočaran reče: "Što da radim? Niti mogu živjeti s njom, a niti bez nje!"

Ljubav je osjećaj koji treba učiti.
To je napetost i ostvarenje.
To je velika čežnja i neprijateljstvo.
To je radost i bol.
Nema jednoga bez drugoga.
Sreća je samo dio ljubavi - onoga što treba naučiti. Patnja također spada u ljubav. Ona je tajna ljubavi, njezina ljepota i njezin teret.
Ljubav je osjećaj koji treba učiti.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Dov Ber i Bal Šem

Dov Ber je bio nesvakidašnji čovjek. Ljudi su drhtali u njegovom prisustvu. Bio je čuveni poznavalac Talmuda, nepokolebljiv u pitanjima doktrina. Nikada se nije smijao. Čvrsto je vjerovao u vrijednost samokažnjavanja i znao je danima da posti. Na kraju, teško se razbolio i doktori nisu uspijevali da ga izliječe. Kao posljednji izlaz, neko je predložio:“Zašto ne zatražiš pomoć od Bal Šem Tova?“

Dov Ber je pristao, iako mu se u početku nije svidjela ta ideja, jer je strogo osuđivao ponašanje Bal Šema, koga je smatrao jeretikom. Dok je Dov Ber bio ubijeđen da samo muka i patnja daju smisao životu, Bal Šem se trudio da izbjegava bol i javno je propovijedao da radost daje smisao životu.

Prošla je ponoć kada se Bal Šem odazvao na poziv i došao u lanenom ogrtaču, sa skupocjenom kapom na glavi. Ušao je u sobu bolesnika i dao mu Pjesmu nad pjesmama, koju je Dov Ber otvorio i počeo naglas da čita.
Priča kaže da je čitao oko jedan minut, kada ga je Bal Šem prekinuo.

“Nešto nedostaje”, rekao je. “Tvojoj vjeri nešto nedostaje.”

“Šta?” upitao je bolesnik.

“Duša”, odgovorio je Bal Šem Tov. “Tvojoj vjeri nedostaje duša.”
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 16:37:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.