Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:42:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Ovo je forum u kome se postavljaju tekstovi i pesme nasih omiljenih pisaca.
Pre nego sto postavite neki sadrzaj obavezno proverite da li postoji tema sa tim piscem.

Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poučne pričice  (Pročitano 352096 puta)
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia 
Život je ono što napraviš od njega

Ovaj život je ono što napraviš od njega. Bez obzira na sve, univerzalna je istina da ćeš jednom zabrljati. Dobra stvar je u tome što ti odlučuješ kako ćeš zabrljati.

Djevojke će ti biti prijateljice – i one će isto tako zabrljati. No ne zaboravi, neke će doći, a neke će proći. One koje ostanu uz tebe kroz sve živo su tvoje prave, najbolje prijateljice. Ne puštaj ih od sebe. Zapamti isto tako da su sestre najbolje prijateljice na svijetu.

Isto tako će i ljubavnici doći i proći. I znaš šta dušo, mrzim što ti to moram reći, ali većina njih – zapravo skoro svi oni – će ti slomiti srce, ali ne možeš prosto odustati jer ako udustaneš, nikad nećeš naći svoju sličnu dušu. Nikad nećeš naći onu polovinu koja te čini potpunom i koja će biti s tobom zauvijek.

To što jednom pogriješiš ne znači da ćeš pogriješiti svaki put. Nastavi pokušavati, izdrži i uvijek, uvijek, uvijek vjeruj u sebe, jer ako ti ne vjeruješ, ko će drugi dušo? Zato drži glavu visoko podignutu i što je najvažnije, nastavi se smijati jer život je divna stvar i toliko je mnogo stvari vrijednih osmijeha.

Merilin Monro
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia 
Loše navike

Jedan bogati čovjek zatraži od starog učitelja da mu učitelj sina odvikne od loših navika. Učitelj povede mladića u šetnju po vrtu. Zaustavi se na jednom mjestu i zatraži od mladića da iščupa malu biljku što je rasla nedaleko od mjesta na kojem su stajali. Mladić zahvati biljku palcem i kažiprstom i iščupa je iz zemlje. Učitelj zatim zatraži da iščupa malo veću biljku od te. Mladić malo jače povuče i iščupa i nju.

“A sada iščupaj ovu”, reče učitelj, pokazujući na jedan žbun. Mladić je morao da upotrijebi svu svoju snagu da bi je iščupao, ali mu i to pođe za rukom.

“A sada iščupaj ovu”, reče starac, pokazujući na drvo guave. Mladić obuhvati rukama stablo i pođe da ga vuče iz zemlje. Ali stablo ni da mrdne.

“Pa ovo je nemoguće”, reče mladić zadihano.

“E tako ti je i sa lošim navikama”, reče mu stari učitelj. “Kada su mlade, lako ih se je riješiti, ali kad se razviju teško ih je iskorijeniti.”
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia 
Obećajte sebi

Obećajte sebi da ćete biti tako snažni da ništa neće moći uznemiriti mir vašeg uma.

Gledajte uvijek na sunčanu stranu svega oko sebe i radite na tome da vaš optimizam postane stvarnost.

Razmišljajte samo o najboljim varijantama, radite tako da date najbolje od sebe i očekujte samo najbolje.

Zaboravite na greške iz prošlosti i radite da ostvarite velike stvari u budućnosti.

Posvetite toliko vremena sopstvenom razvoju da vam ne ostane nimalo vremena da kritikujete druge.

Živite u uvjerenju da je cijeli svijet na vašoj strani dok god iskreno dajete najbolje od sebe.

Kristijan D. Larson
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Dva metra od Nijagare

Vjerujem da je život poput rijeke i da većina ljudi uskače u tu rijeku nikada zaista ne odlučivši gdje žele da završe. I tako za vrlo kratko vrijeme oni bivaju uhvaćeni u struji: struji događaja, struji strahova, struji izazova. Kada stignu do mjesta gdje se rijeka račva, oni ne odlučuju svjesno kuda žele poći ili koji im smjer odgovara. Oni jednostavno ‘idu kako ih voda nosi’. Postaju dio gomile ljudi koju usmjeravaju događaji umjesto njihove vlastite vrijednosti. Zbog toga osjećaju da nemaju kontrolu nad svojim životom. Ostaju u tom nesvjesnom stanju sve dok ih jednog dana ne probudi zvuk razbješnjele vode. Tada otkrivaju da se nalaze dva metra od Nijagarinih vodopada, u čamcu bez vesla. U tom trenutku kažu: “Eh, k vragu!” Ali, tada je već kasno. Nalaze se pred padom. Ponekad je to emocionalan pad. Ponekad je pak tjelesan. Ponekad je riječ o finansijskom padu. Velika je vjerovatnoća da je ono što vas trenutno opterećuje u životu moglo biti izbjegnuto boljom odlukom uzvodno.

Entoni Robins
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Predstava o sebi

Da bi se istinski živjelo, odnosno život opravdano smatrao zadovoljavajućim, morate imati i odgovarajuću realnu predstavu o sebi kako bi sa njom mogli živjeti. Svoje JA vi morate smatrati prihvatljivim. Morate imati zdravo samopoštovanje. Morate imati JA kojem možete vjerovati. Morate imate JA kojeg se nećete stidjeti i za kojeg ćete osjećati da ga možete slobodno i kreativno izražavati, a ne sakrivati ili prikrivati. Morate imati JA koje odgovora stvarnosti kako biste mogli aktivno učestvovati u stvarnom svijetu. Morate poznavati sebe i svoje dobre i loše osobine, i biti iskreni prema sebi kada se radi i o jednim i o drugim. Vaša predstava o sebi mora biti odgovarajuća predstava onoga što vi jeste, ni više ni manje.
Kada je ova predstava o sebi netaknuta i bezbjedna, osjećate se dobro. Kada je ugrožena, osjećate zebnju i nesigurnost. Kada je odgovarajuća i takva da se njome možete ponositi na zdrav način, vi osjećate samopuzdanje. Osjećate se slobodnim da budete ono što jeste i da se ostvarite. Radite punom snagom. Kada se zbog predstave o sebi stidite, onda težite da je sakrijete, a ne da je ispoljite. Kreativano izražavanje biće vam blokirano. U vama će se roditi neprijateljstvo i sa vama će biti teško izaći na kraj.

Maksvel Molc
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Indeks srećne planete

Da li ste se nekada zapitali šta je potrebno da budete srećni? Šta je to što stvara najdraže i najneophodnije osjećanje koje struji ljudskim organizmom? Ne pričamo samo o prividnoj instant sreći, nego o iskonskom trajnom ‘hroničnom’ osjećanju sreće.
Na TED 2011. dodjeli nagrada, grupa ljudi sa jedinstvenom vizijom o svijetloj budućnosti ima priliku da pošalje svijetu prijeko potrebnu poruku. Nik Marks (Nic Marks) u ime organizacije kojoj pripada  – New Economics Foundation, iznio je potpuno nov pogled na prosperitet jedne zemlje i načine njegovog mjerenja.
Nik Marks je na svom predavanju predstavio ‘Indeks Srećne Planete‘. On predstavlja odnos sreće kod ljudi i utrošenih resursa planete da bi ti ljudi bili srećni. To praktično znači da nečija sreća ne treba da zavisi od trošenja prirodnih resursa. Samo na taj način, ovo je održiv koncept koji zaista može da promijeni kako očekivanja od budućnosti, tako i stremljenje u pravom smjeru u istoj.
Ono što će vas učiniti stvarno srećnim su sljedećih pet aktivnosti koje morate uključiti u svoj život:

1. Njegujte prijateljstva i odnose sa bliskim ljudima. Gradite te odnose, ulažite u njih.

2. Budite aktivni. Izađite, prošetajte se. Uključite radio i zaplešite, trčite, trenirajte. Mrdajte se!

3. Primjećujte stvari. Posmatrajte život. Ne u špijunskom smislu, već se zainteresujte. Budite u toku sa stvarima koje vas okružuju. Posmatrajte, osjetite vrijeme u kojem živite.

4. Učite. Učite cijeli život. Obnovite vještinu sviranja instrumenta iz rane mladosti. Spremite neko novo jelo. Ne radi se o učenju zasnovanom na znanju, već na interesovanju.

5. I najmanje ekonomski orijentisana od svih aktivnosti je davanje. Naša velikodušnost, altruizam i saosjećanje su povezani sa davanjem u našoj svijesti. Ljudi koji daju su mnogo srećniji i ispunjeniji. Osjećamo se dobro kada dajemo.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Tijesan oreol

Kod ljekara je došao čovjek koji se požalio na glavobolju koja nijednog trenutka nije popuštala.

“Možete li mi pomoći?”, upitao je.

“Svakako”, rekao je ljekar, “ali recite mi prvo neke stvari. Da li mnogo pijete?”

“Da li pijem! Taman posla. Ne konzumiram gadosti kao što je alkohol.”

“Pušite li možda?”

“Prepuštam drugima da se truju. Nikada me to nije privlačilo.”

“Malo mi je neugodno da vas pitam, ali…znate već…neki muškarci…imate li možda neke noćne avanture?”

“Naravno da nemam. Za koga me vi smatrate? Liježem svake večeri najkasnije u deset.”

“Recite mi”, nastavio je ljekar, “taj vaš bol u glavi, da li je kao iznenadno oštro probadanje.”

“E baš je takav.”

“Stvar je vrlo jednostavna. Vaš problem je u oreolu koji vam je previše tijesan. Treba ga malo popustiti!!”

Problem sa našim idealima, ako hoćemo da smo na visini svakog od njih, je što postajemo osobe s kojima je nemoguće živjeti.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Kopanje blaga

U gradu Krakovu nekoć bijaše pobožan i solidaran starac koji se zvao Izi. Nekoliko noći Izi je sanjao da putuje u Prag i dolazi do mosta nad rijekom. Sanjao je da se s jedne strane rijeke, ispod mosta, nalazi bujno stablo. Sanjao je da iskopa bunar kraj stabla i iz toga bunara izvadi blago koje mu donese blagostanje i mir za čitav život.
U početku Izi nije pridavao važnost snu. Ali kad se san ponavljao nekoliko nedjelja, protumačio je to kao poruku i odlučio da se neće oglušiti na informaciju koja je dolazila od Boga, ili ko zna odakle, dok je on spavao.
Tako je, vjeran svojoj intuiciji, natovario mulu za dugačak put i krenuo prema Pragu.

Nakon šest dana puta starac je stigao u Prag i posvetio se traženju mosta nad rijekom u okolici grada. Nije bilo mnogo rijeka ni mnogo mostova, tako da je ubrzo našao mjesto koje je tražio. Sve je bilo kao u njegovu snu: rijeka, most i, s jedne strane rijeke, stablo pod kojim je trebao kopati. Samo se jedna pojedinost nije javljala u njegovom snu: most je danju i noću čuvao vojnik carske straže.

Izi se nije usudio kopati dok je stražar bio tamo, tako da se utaborio u blizini mosta i čekao. Druge noći čuvar je počeo sumnjati u onoga muškarca koji se utaborio blizu njegova mosta te mu je prišao kako bi ga ispitao.
Starac nije nalazio razloga da mu laže. Zato mu je rekao da je došao iz daleka grada jer je sanjao da se u Pragu, ispod mosta poput ovoga, nalazi zakopano blago.

Stražar se počeo grohotom smijati.
“Dugo si putovao zbog gluposti”, rekao mu je.
“Već tri godine svaku noć sanjam kako se u Krakovu, ispod kuhinje nekog ludog starca Izija, nalazi zakopano blago. Ha, ha, ha! Misliš da bih trebao poći u Krakov tražiti tog Izija i kopati ispod njegove kuhinje? Ha, ha, ha! ”
Izi je ljubazno zahvalio čuvaru i vratio se kući. Kad je stigao, iskopao je rupu ispod svoje kuhinje i našao blago koje je tamo oduvijek bilo zakopano.

Blago nam je često pred nosom, ali nismo sposobni da ga prepoznamo.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Kako vidim svijet

Najljepše što možemo doživjeti je ono što je tajanstveno. To je temeljni osJećaj koji stoji u zametku svake nauke i umjetnosti. Ko ga ne poznaje, ko se ne može čuditi, ko se ne može više diviti, taj je takoreći mrtav, a njegovo oko ugašeno. Doživljavanje tajanstvenog – pa makar i sa primjesom straha – stvorilo je religiju. Spoznaja da postoji nešto što nam je nedohvatljivo, prikazivanja najdubljeg uma i najsjajnije ljepote koji su našem razboru pristupačni u najjednostavnijim oblicima – ta spoznaja i osjećaj čine pravu religioznost; u tom smislu, i samo u tom, ja spadam u najdublje religiozne ljude.

Međutim, boga, koji proizvode svog stvaranja nagrađuje i kažnjava i koji, uopšteno gledano, iskazuje volju nalik onoj koju mi doživljavamo na sebi samima, takvog boga ja sebi ne mogu da predstavim. A ni da zamislim; neki ljudi slabog duha hrane se takvim mislima zbog straha ili smiješnog egoizma. Meni je dovoljna misterija vječosti života i svijesti i naslućivanje o čudesnoj građi postojanja, kao i stalno stremljenje prema shvatanjima makar i sasvim malog dijela razumnosti koje se izražava u prirodi.

Albert Ajnštajn

Ps.

Kada su se jednom prilikom sreli Albert Ajnštajn i Čarli Čaplin, počeli su razgovor o slavi. U tom razgovoru Ajnštajn je rekao Čaplinu:

“Vi ste popularni jer vas cijeli svijet razumije. A ja sam pak slavan zato što niko ne razumije ono što govorim.”
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Kad bih bio siguran da me neće čuti i odmah poslušati ona gomila prosječnih i nedarovitih ljudi koji su i inače uvijek spremni da sebe i sve svoje uzdižu i precjenjuju, ja bih mladim i darovitim našim ljudima dao jedan savjet.

Radite, rekao bih im, svoj posao ne gledajući ni lijevo ni desno, ni iza sebe ni preda se, ali svoj cilj postavljajte visoko, i tražite malo od svijeta oko sebe (što manje to bolje!), ali mnogo od sebe i svoga djela. Uvjeren sam da je većina od nas od početka udarila sebi suviše malen i suviše blizu cilj, i da je više i bolje mogla od onoga što je željela da uradi i postigne. Želite mnogo, težite smjelo i daleko i visoko, jer visoki ciljevi otkrivaju i umnogostručavaju snage u nama. Težite smjelo ka savršenstvu velikih djela, a radite predano i strpljivo na ograničenim i mučnim pojedinostima bez sjajnog vidika, jeftinog samozadovoljstva i tašte veličine. Ciljevima svojim živite, a trošite se neštedimice na sivim i nevidljivim poslovima svakog dana i sata. Često pomišljajte da je život jači i svijet bogatiji nego što mi to u svakom pojedinom trenutku možemo da sagledamo, i ne gubite iz vida da u svakom od nas ima nepoznatih mogućnosti, da u hodu stičemo snage. Htjeti daleko i željeti mnogo, kad je riječ o postavljanju nesebičnih ciljeva, nije grijeh, nije opasno. Pogrešno je i opasno udariti sebi suviše blisku metu, jer to znači iznevjeriti i sebe i druge, ostati dužan životu.

Budite nepovjerljivi i stvarni, strogi prema sebi pri izvođenju svake pojedinosti, skromni pri njihovoj ocjeni, ali kod postavljanja ciljeva budite hrabri i velikodušni, mislite smjelo i gledajte daleko.

Andrić
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:42:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.