Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Potpisana Deklaracija o zajedničkom jeziku  (Pročitano 26509 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 11. Apr 2017, 10:05:06
Sve, sve osim da Č.Antićzastupa šešeljeve ideje. I ne samo on.

Naprotiv, igranka i dalje traje. Rasuli su se Srblj,i a samim tim i njihov jezik, posle Boja na Kosovu po celom Balkanu. Zato se ruše crkve po Hercegovini i hrvatskoj, zato se i dalje pokrštavaju Srblji i zato postoje ovakve deklaracije koje, gle čuda, opet kalajišu švabe mirotvorci. A podržava ih "naša"samozvana elita.

Okačio sam primer milogoraca i mila koji je najsvežiji.
kao prvo, sta su ti to srblji?
a zatim, cedomir antic ti i nije bas neki autoritet. vise je to o cemu govoris politicarenje nego nauka.

nije ti se srpski jezik sirio zbog osvajanja turaka, nego odredjeni dijalekti srpskohrvatskog jezika, zajednickog jezika za bar ta dva najstarija slovenska naroda na balkanu, a zatim i za par novih naroda nastalih u dvadesetom veku
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
само си ти стручњак Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
za tebe jesam  Smile

ne kapira zoran da antic zloupotrebljava istoriju sluzbenih-knjizevnih jezika ne naglasavajuci razliku od jezika kojim narod govori.
a to su dva razlicita pojma
« Poslednja izmena: 11. Apr 2017, 17:13:42 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
оно јеси,у лупетању  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
vidi umem i ja da se plazim  Smile
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
какви аргументи такав и ти  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
ne budi smesan
pa ti nemas argumente nego samo vredjas
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 11. Apr 2017, 10:05:06
Sve, sve osim da Č.Antićzastupa šešeljeve ideje. I ne samo on.

Naprotiv, igranka i dalje traje. Rasuli su se Srblj,i a samim tim i njihov jezik, posle Boja na Kosovu po celom Balkanu. Zato se ruše crkve po Hercegovini i hrvatskoj, zato se i dalje pokrštavaju Srblji i zato postoje ovakve deklaracije koje, gle čuda, opet kalajišu švabe mirotvorci. A podržava ih "naša"samozvana elita.

Okačio sam primer milogoraca i mila koji je najsvežiji.
kao prvo, sta su ti to srblji?
a zatim, cedomir antic ti i nije bas neki autoritet. vise je to o cemu govoris politicarenje nego nauka.

nije ti se srpski jezik sirio zbog osvajanja turaka, nego odredjeni dijalekti srpskohrvatskog jezika, zajednickog jezika za bar ta dva najstarija slovenska naroda na balkanu, a zatim i za par novih naroda nastalih u dvadesetom veku

Zbog ovog neću moći da spavam Smile

Šalu na stranu, opet si sebi dodelio ulogu medijatora i samo ono što tim misliš to je ispravno.

Da te podsetim malo na tvoju temu Nacionalizam gde smo ti lepo objasnili i dokazali kako su hrvati prisvojili srpski jezik. To je ona tema u kojoj si pokušao da truješ forum kulturom iz centra za kulturnu dekontaminaciju. Na moju veliku žalost zapostavio si je a to je šteta. Tema je pravi izvor veselja a ja se nisam dugo kvalitetno smejao.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
E sad, to su sve neka licna prepucavanja. Time se nece dokazati nista.

Nisam nigdje vidio konkretan dokaz da su Hrvati nastali od Srba. Iako su veoma slicni, po jeziku, kulturi i sl.

Poneka losa vjest o genetskom istrazivanju, i sl. Cak i Seselj kaze da su Hrvati dosli na Balkan kad i Srbi, ali je veliki broj Srba pokatolicen (ne znamo koliko).

Ili to za jezik.

Je li ima neki konkretan dokaz da su nam "ukrali" jezik. Malo neobicna izjava, sad mi ukrademo jezik od Slovenaca, pa zasto bi to uradili? Svaki jezik je dobar na svoj nacin.

Za Bosnu, Bosance,  jednostavno, ne postoji prije X vijeka.

Crna Gora je Duklja, naslednica Raske.

Makedonci su miks Bugara i Srba, a drzava pokrajina kraljevine Jugoslavije.

Sta ima nejasno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Genetiku ostavljam drugom mada razlike postoje. Uporedi Likotu, Dalmoša ili bilo kog drugog Dinarca sa Dudekom iz Zagorja.

Šalu na stranu, glupo je govoriti o nekoj rasnoj čistoti u regiji kada se zna da ne postoji vojska koja nije ovde đubrila zemlju leševima. Postoje delovi u kojima su silovane žene ubijale svoju decu i to su ekstremi. Arijevske teorije o čistoj rasi su izum engleza kojima je to bio razlog za genocid i pljačku. hitler je samo preuzeo teorije iopskurnih engleskih eugeničkih društava i to zadnji u velikom obimu sproveo u praksi. Sada isti ti nama to spočitavaju i to nije tema.

Hrvatski nije postojao do dogovora u Beču Бечки књижевни договор. Lj.gaj koji je sve započeo nije svoj pokret nazvao hrvatskim već ilirskim. Zahvaljujući Vuku koji je aminovao štokavicu za hrvatski jezik i Daničiću koji im je napisao gramatiku dobili su jezik. Pokrštavanje i asimilacija su uradili svoje kao i genocid. Pisali smo o tome u temi Nacionalizam koju je Dabiša otvorio.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.