Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Potpisana Deklaracija o zajedničkom jeziku  (Pročitano 26550 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Subjektivan si Zorane, veoma.

To je već kliše da svako o svom narodu misli da je prvi i najbolji u svemu.

Treba imati smisla za detaljno proučavanje, a ne samo "mi naj naj", "ostali najgori".

Ima puno interesantnih stvari u istoriji, koje nisu samo "mi najbolji"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 10. Apr 2017, 23:10:41
  Hrvati su ukrali od Srba i jezik i gramatiku. Dobro to znaš jer smo diskutovali o tome.

Srblji i Bu8gari nemaju istu gramatiku i sve ostalo što uz to ide. I to dobro znaš.

sta ima hrvati da kradu kad vec preko 1000 godina pricamo isti jezik  Smile

u srednjem veku su i srbi i bugari govorili isti jezik. ali kad smo u modernom dobu birali dijalekat za knjizevni jezik, mi odabaremo zapadni a bugari istocni i razidjosmo se potpuno.... a da smo mi odabrali istocni a bugari zapadni... eto ti bugaroslavije  Smile
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
lol so random
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 10. Apr 2017, 22:59:33
 Ne mešaj žabe i babe. Da ne beše Srbalja ne bi bilo hrvata. Glupost je tvrditi da je hrvatska bila srpska kolonija.

ko je tvrdio da je hrvatska bila srpska kolonija?  Smile

i sta ti znaci prva recenica - da ne bese srbalja, ne bi bilo hrvata... hrvati i srbi su se u sedmom veku doselili na balkan. tu smo zatim i jedni i drugi pravili svoje drzave kao susedi

Citat
ali hrvati i srbi govore isti jezik a hrvatska nije bivsa srpska kolonija.

Asimilovali bi ih madžari i švabe. Isto važi i za Slovence. Zato su kao krpelji skočili da preko svojih predstavnika formiraju prvu Jugoslaviju. Zanimljivo je da su ti njihovi predstavnici poput ovih današnjih to uradili na svoju ruku bez da pitaju svoj narod o tome.

Uostalom, lj.gaj nije osnivač hrvatskog / južnoslovendkog (dopiši po želji) već Ilirskog pokreta. I to ti je poznato. Pokatoličeni Srblji i Srblji bez svog identiteta postaju šizoreni i biće i Merkurci ako misle da tako treba.

Činjenice su činjenice sviđale se to nekom ili ne. Uostalom SFRJ je nestala a ostaše recidivi kao što su veštački stvorene nacije i jezci.

Zato gospoda ubacuju nove nakazne i groteksne reči, menjaju pravopis i slično. Žele namerno da se što više usalje od srpskog jezika koji je bio i ostao osnova.

Makedonci su takođe dobar primer. Makedoinija ima mnogo dijalekata a za glavni je uzet onaj koji ne razumeju Srblji. Crnotravci su se lepo sporazumevali sa makedoncima pre jezičke reforme.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 10. Apr 2017, 23:45:22
Citat
ali hrvati i srbi govore isti jezik a hrvatska nije bivsa srpska kolonija.

Asimilovali bi ih madžari i švabe. Isto važi i za Slovence. Zato su kao krpelji skočili da preko svojih predstavnika formiraju prvu Jugoslaviju. Zanimljivo je da su ti njihovi predstavnici poput ovih današnjih to uradili na svoju ruku bez da pitaju svoj narod o tome.

svabe nisu asimilovae slovence za milenijum vlasti, pa tek ne bi u 20-tom veku kad su se slovenci tokom 19tog. obrazovali i opismenili.
a madjari nisu ni pokusavali da asimiluju hrvate. hrvatska i slavonija su imale autonomiju u okviru ugarskog dela austrougarske. madjari su srbe, rumune, slovake asimilovali kad su mogli
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Bilo kako bilo, malo je to komplikovanije od. Jedan narod ukrao od drugoga.

Eno Luzicki Srbi. Ocigledno je da smo nekada bili isti narod.

A oni sad pricaju nesto sto je slicno Ceskom.

Hiljade godina mjesovitih uticaja tu prodje.  Povrsne zakljucke na komplikovanu temu ljudi izvlace iz patriotskih pobuda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
 У вријеме када је хрватски језик био сведен на Загорје и када се у јавним установама њиме није смјело говорити. Ради истине и у нади у мирну и споразумну будућност створен је заједнички језик. Хрватски језик тиме је нормиран и спашен ако не од пропасти, а онда од ограничавања на дјелове данашње Хрватске. Ако не вјерујете, прочитајте мемоаре хрватског поглавника Анте Павелића морали су да их преводе на савремени хрватски.

Ovo nisam ja napisao. Spao sam na to da se pozivam na Č.Antića koji nije usamljen u svom razmišljanju.

Novonastali jezici nisu ništa drugo nego sprdnja u kojoj su najdalje otišli hrvati. Sad što mi za razliku od hrvata tolerišemo izjave pojedinaca koji tvrde da je srpski iskvareni hrvatski...To je naš problem, hrvati to rešavaju drugaćije.

https://www.youtube.com/watch?v=qDcRSV2dwMU

A ovo je jedan od sponzora koji plaćaju troškove deklaracije. Nije baš b.kalaj ali predstavnik nekih švaba jeste. I nisam slučajno spomenuo kalala koji je kalajisao po Bosni. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 11. Apr 2017, 00:47:53
У вријеме када је хрватски језик био сведен на Загорје и када се у јавним установама њиме није смјело говорити.
nikad se hrvatski i srpski nisu drasticno razlikovali

a pored kajkavskog u hrvatskoj imas i cakavski uz naravno stokavski

mi pored stokavskog imamo i torlacki
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Pa to je maliciozno, i Srbija je na momente bila spala na Beogradski pashaluk, Uzicku rebupbliku i slicno.
To samo ako se nadas da ce narod da nestane, uzimas taj minimum za definiciju.

To su Seseljeve tendenciozna objasnjenja.

A jezici se transformisu.

Kako kaze Dabisa. Mi smo imali bugaroidan jezik, a hrvati su vise po zvucnosti u kontinuitetu.

Jes da smo mi dominantnija sila na Balkanu, koliko se moglo biti dominantan medju Bugarima i Vizantijom.

Zamrseno je to.
« Poslednja izmena: 11. Apr 2017, 08:16:11 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
 Sve, sve osim da Č.Antićzastupa šešeljeve ideje. I ne samo on.

Naprotiv, igranka i dalje traje. Rasuli su se Srblj,i a samim tim i njihov jezik, posle Boja na Kosovu po celom Balkanu. Zato se ruše crkve po Hercegovini i hrvatskoj, zato se i dalje pokrštavaju Srblji i zato postoje ovakve deklaracije koje, gle čuda, opet kalajišu švabe mirotvorci. A podržava ih "naša"samozvana elita.

Okačio sam primer milogoraca i mila koji je najsvežiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.