Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Potopiće nas reka evropskog mleka"  (Pročitano 9166 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.65
Citat
У Србији у откупу млека главну реч води Имлек, мада ни они немају монопол на тржишту...
Cifre se krecu od 35-65 posto u zavisnosti koga pitas. Sasvim dovoljno za monopol...

Inace moja greska, Peconi je za ulje, neko drugi je za mleko...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla 11.0
Citat
У Србији у откупу млека главну реч води Имлек, мада ни они немају монопол на тржишту...
Cifre se krecu od 35-65 posto u zavisnosti koga pitas. Sasvim dovoljno za monopol...

Inace moja greska, Peconi je za ulje, neko drugi je za mleko...

Тачно, Имлек има дневни улаз од око 500 - 600 тона сировог млека минимум. Врло често и преко 1000. Све остале млекаре заједно ретко добаце до 1500. Ипак, због природе тржишта, то није довољно за монопол, нити је могуће развити монопол, осим локално. Зашто? Из простог разлога што оног момента када Имлек крене да зеза сељаке и смањује цене - они одоше да предају у прву следећу млекару која хоће да плати - а у Србији их, још увек (што неће бити случај ако отворимо тржиште за ЕУ млекаре) има довољно. Са друге стране, ако крене да подиже цене сељацима да би уништио друге млекаре, које тај притисак не би могле да издрже, смањује им се профит - што је неприхватљиво у модерном бизнису. А уз то, у сваком крају Србије имаш бар по једну страну млекару која би такав "напад" успешно амортизовала, те не вреди ни покушавати. Иста прича важи и за цене крајњих производа Smile

Имлек је иначе, пре пар година, увођењем нове политике по питању откупа млека свесно од себе одбио огроман број сељака и одбацио 200 - 300 т млека, зарад боље микробиологије млека. Цео чачански и ваљевски крај, који су раније предавали млеко Имлеку, су престали да им продају млеко - те су се у том крају у задњих пар година појавиле нове млекаре, настале чисто захваљујући имлековом одбијању да откупи млеко... Милкоп нпр... Ствар је у томе што је већина млекара локалног карактера, а само пар њих послује на тржишту целе земље (Имлек, Мегле, Лесковац, Дукат...) - због природе сировине и технологије. Па онда људи мисле да само они и постоје, а то уопште није тачно... Далеко од тога да је Имлек проблем на домаћем тржишту млека, штавише, бар што се задњих пар година тиче, њихово понашање на тржишту је за похвалу.

Проблем је уништена примарна производња (а то не важи само за млеко, већ, много више и битније - за месну индустрију). А она се не може обновити без уплива државе, која за то нема ни пара, а, што је још горе - ни воље. Њима/нама је најлакше да све то препустимо странцима и купујемо на готово. Као да смо Емирати, лежимо на нафти, па само да купимо шта нам треба...  Smile
IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
Sad kada si spomenuo Milkop - firmu sam primetila zahvaljujuci lancu "Zlatiborac" prodavnica. Te druge, manje proizvodjace mogu da sretnem samo po tim lokalnim prodavnicicama kojih bas vise nesto i nema toliko  Smile

Ja npr. ne volim Imlekov jogurt vise mi pasuje Dukat, ali sve ostalo im je vise nego ok, sto se mog ukusa tice

Citat
Проблем је уништена примарна производња (а то не важи само за млеко, већ, много више и битније - за месну индустрију). А она се не може обновити без уплива државе, која за то нема ни пара, а, што је још горе - ни воље. Њима/нама је најлакше да све то препустимо странцима и купујемо на готово. Као да смо Емирати, лежимо на нафти, па само да купимо шта нам треба...

to je ono Djindjicevo - "gajite kikiriki". Bas tu recenicu je dobio covek koji mu je ukazivao na ovaj problem
« Poslednja izmena: 10. Dec 2014, 19:05:13 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung neki
Neki su ovde promasili sustinu. Nece se promeniti nista u asortimanu nasih mlekara zato sto ce biti dozvoljen i oslobodjen carine uvoz sirovog mleka. Ono sto ce se desiti je to da ce iste te mlekare koje proizvode - gle cuda - mleko sa laktozom da nastave da rade to isto, samo od madjarskog i hrvatskog mleka koje je, zbog subvencija i raznih drugih pogodnosti koje tamo imaju farmeri, jeftinije od domaceg.
Bice jeftine govedine, koliko ja vidim.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Bice bice...dok vi skontate sta ce biti ...necete moci nista da uradite... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
Citat
Проблем је уништена примарна производња (а то не важи само за млеко, већ, много више и битније - за месну индустрију). А она се не може обновити без уплива државе, која за то нема ни пара, а, што је још горе - ни воље. Њима/нама је најлакше да све то препустимо странцима и купујемо на готово. Као да смо Емирати, лежимо на нафти, па само да купимо шта нам треба...

Citat

to je ono Djindjicevo - "gajite kikiriki". Bas tu recenicu je dobio covek koji mu je ukazivao na ovaj problem

Neki su ovde promasili sustinu. Nece se promeniti nista u asortimanu nasih mlekara zato sto ce biti dozvoljen i oslobodjen carine uvoz sirovog mleka. Ono sto ce se desiti je to da ce iste te mlekare koje proizvode - gle cuda - mleko sa laktozom da nastave da rade to isto, samo od madjarskog i hrvatskog mleka koje je, zbog subvencija i raznih drugih pogodnosti koje tamo imaju farmeri, jeftinije od domaceg.
Bice jeftine govedine, koliko ja vidim.

Три везана нормална и паметна поста? Откад се ово није десило јбте... ал ту је Иницијо да се побрине да не буду четр...  Smile
« Poslednja izmena: 11. Dec 2014, 15:31:02 od 3maj001 »
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 39.0.2171.93
Njemu je gle cuda - mleko sa laktozom  Smile

A kad pocne dete da mu povraca na mlecne proizvode, onda ce da bude - daj da nadjem bilo sta mlecno bez laktoze da ne moram da kljukam dete vestackim kalcijumom  Smile

Ali dzaba.. nema  Smile mora da se kupi uvozno.. i onda ce da kupuje uvozno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung neki
Njemu je gle cuda - mleko sa laktozom  Smile

A kad pocne dete da mu povraca na mlecne proizvode, onda ce da bude - daj da nadjem bilo sta mlecno bez laktoze da ne moram da kljukam dete vestackim kalcijumom  Smile

Ali dzaba.. nema  Smile mora da se kupi uvozno.. i onda ce da kupuje uvozno.
Jel ti ne shvatas da uvoz mleka bez laktoze ni sad nije zabranjen?
To mleko koje ce da "potece" iz EU je sirovo mleko sa laktozom (osim ako nisu izmislili neke krave koje daju mleko bez laktoze) i preradjivace se u mlekarama u Srbiji koje - gle cuda - nemaju ekonomski interes da proizvode mlecne proizvode bez laktoze.
Ne znaci da mi se to svidja, ne znaci da je u redu, ali je cinjenica.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 39.0.2171.93
Kravlje Mleko bez laktoze se ne uvozi, ako se i uvozi onda ja jos na njega nisam naisla..
Uvoze se biljna mleka. Kravica je jedino mleko bez laktoze. Ona se ovde odlicno prodaje to podtvdjuju ljudi koji se time bave.
problem je sto nema alternativu jer je lose i sto je jedini nas proizvod bez laktoze - to jedno mleko.

Ja komentarisem jadno stanje industrije mlecnih proizvoda u Srbiji, gde svaki treci ili cetvrti stanovnik ne podnosi laktozu.. ne znam sta konkretno tebi smeta u mom pisanju
« Poslednja izmena: 11. Dec 2014, 18:57:30 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Pa da postoji toliki interes za mlekom bez laktoze verovatno bi neko uvozio mleko bez laktoze Smile Ako nije zabranjeno ili ograniceno kao sto Zille kaze.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.