Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Potopiće nas reka evropskog mleka"  (Pročitano 9212 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
mob
Samsung SGH-E590
Ja ne verujem u tu laktozu. Smile

Ja vec neko vreme pije jogurt Granice iz Mladenovca. Pojma nemam kakav je kvalitet, ali meni se svidja Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Jes probao "mericki" dok si bio ovde Orfanelin?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
Jes probao "mericki" dok si bio ovde Orfanelin?
Frozen yogurt jesam dosta puta, to mu dodje kao vanila sladoled. A jogurt obican mi je bio ruzan kad sam ga probao i nije tecan kao kod nas nego je vise kao pavlaka. Pa ga posle nismo ni kupovali, ali sam pio galon mleka dnevno Smile Sa sve vitaminom D Smile
Ja vec neko vreme pije jogurt Granice iz Mladenovca. Pojma nemam kakav je kvalitet, ali meni se svidja Smile

O tome ti pricam, u potpunosti se razumemo  Smile
« Poslednja izmena: 09. Dec 2014, 16:49:11 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 39.0.2171.93
Domaci na pijaci su oduvek jedino i valjali. Ali blizi se dan kada ce ta prodaja biti obustavljena.

Po evropskim zakonima nista bez propusane tehnologije, kontrole i pakovanja ne sme da se prodaje ni na pijaci..

Dakle uzivajmo u domacim sirevima/kajmaku od babe jos jedno kratko vreme  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
Gledaj ovakva ti je situacija u mom Uzicu npr. Odluku o zabrani prodavanja(ili sprecavanju proizvodnje) sira i kajmaka treba da sprovede covek koji je od svoje trece godine na kajmaku i siru. Koji kajmak jede uz meso, krompir, jaje, prinac, boraniju, kacamak....  A to ti je otprilike svaki covek u Uzicu. Mozda sam ja lud al u Uzicu ti zakoni mogu da zazive samo na papiru i nece se sprovoditi nikad a mozda ni tad. Al zivi bili pa videli Smile

Danas za sve mora da postoji tehnologija i standard. Lepo je jedan moj profesor objasnio za ISO9001 standard: ,,Tu oni kao pokazu da imaju organizaciju prozivodnje i svega ostalog po evropskim standardima to sto nemaju nikog nije briga  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Ja izgleda moram da dodjem kod tebe u posetu, to sve zvuci tako slasno Smiley

IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 39.0.2171.93
Ovde u bgd ce da sprovedu sigurno.. bar na zvanicnim pijacama

Mislim to ce da im bude stavka u CV-ju.. ja to kapiram

Mora necim da se iznudi kesh
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Gledaj ovakva ti je situacija u mom Uzicu npr. Odluku o zabrani prodavanja(ili sprecavanju proizvodnje) sira i kajmaka treba da sprovede covek koji je od svoje trece godine na kajmaku i siru. Koji kajmak jede uz meso, krompir, jaje, prinac, boraniju, kacamak....  A to ti je otprilike svaki covek u Uzicu. Mozda sam ja lud al u Uzicu ti zakoni mogu da zazive samo na papiru i nece se sprovoditi nikad a mozda ni tad. Al zivi bili pa videli Smile

Danas za sve mora da postoji tehnologija i standard. Lepo je jedan moj profesor objasnio za ISO9001 standard: ,,Tu oni kao pokazu da imaju organizaciju prozivodnje i svega ostalog po evropskim standardima to sto nemaju nikog nije briga  Smile

Ma to nikad nece da se desi....pre ce zapadna civilizacija da strada...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla 11.0
Recimo na Institutu za Higijenu su nam rekli upravo to.

Da je manje vise isto sto i cokolada (samo sto je cokolada jos i masna).

Niti postoji neki strani ili domaci keks da je nesto sad pa dobar, kao sto je Plazmin imidz.

Nema keks da bude nesto sad whole grain, "fitness", "wellness".. i dalje je glupi jebeni keks, kog serijski izshtrcava masina.

Дакле, на институту су рекли да плазма као кекс не ваља јер има превише шећера??? А јел су видели они некад неки кекс који нема шећер у себи? Кекс по дефиницији јесте пун шећера, такав је производ Smile Узгред, јел имају они неку методу, неки стандард којим тврде да неки кекс има "превише" шећера, или само лупа ко шта стигне, по обичају? Глупости!

Да се разумемо, не браним плазму, заиста није ништа посебно, али далеко је од "лошег" производа...

А што се тиче тих велнес производа... лепо рече човек:
Meni su najbolji oni keksevi tipa Integrino, Wellnes, Fitness, Kurcess, Palcess... šatro integralni i dobri za liniju i zdravlje, a kad pogledaš deklaraciju vidiš da je isto sranje koje trpaju i u ostale tipove, čak i kaloričnije... ali znaju kako da izvrdaju zakone i propise (ako ih uopšte i ima) pa ih označe i reklamiraju kao da su neko čudo neviđeno.

Najveća ironija je što taj ''zdravi'' Integrino ima više šećera u sebi na 100gr nego jedna čokolada.  Smile

Управо тако Smile Цела та фама око "здраве" хране је заправо постала бизнис, и то јако уносан бизнис... обичан кекс кошта рецимо 100 динара, а "велнес" кекс са "целим" зрнима кошта 160... иако је исто то, само другачије упаковано... Smile

Nasa hrana je daaaaaaaleeeeeko ispred po kvalitetu u odnosu na bilo sta sto se pravi u evropi...

A o americi ne treba ni trositi reci...

Жива истина, мада се то полако губи, јер су све фирме у иностраном власништву па полако и прелазе на нове методе... А то што већина мисли да су производи у, нпр. Немачкој квалитетнији од српских... то је само комплекс ниже вредности, широко распрострањен и утучен људима у главу Smile

Uh, uh, sve ultra patrijote koje ne daju domace trziste. Na kome je jedan Peconi prodavao mleko po skupljoj ceni nego u recimo Crnoj Gori. Jer tamo ima Italijane kao konkurenciju a ovde mu je dozvoljen monopol i da otkupljuje od seljaka po smesnoj ceni a prodaje skupo.  Smile

У Србији у откупу млека главну реч води Имлек, мада ни они немају монопол на тржишту...

koliko znam skoro sve srpske mlekare su kupili amerikanci.

Слабо знаш... има и Немаца, Мађара, па и домаћих Smile

Mi treba da dignemo standarde proizvodnje, da ponudimo kvalitetne proizvode kao što je mleko krava koje su se hranile samo travom i da jasno obeležimo mleko krava koje se hrane kukuruzom po vrsti i količini antibiotika u njima kad je u pitanju mleko i domaće i iz uvoza. Na ambalaži mleka nigde ne postoji informacija koje antibiotike dobija krava i koliko ih ima u mleku, a krave koje se hrane kukuruzom moraju da dobijaju antibiotike. Slično je u praktično svim granama prehrambene industrije.

У млеку антибиотика НЕМА! По закону не сме ни да буде антибиотика у млеку, тако да млеко које купујеш у продавници сигурно не садржи антибиотике. Примена антибиотика иначе нема никакве везе са исхраном крава, поготово не са кукурузом, то су глупости! Млекаре НИКАДА не откупљују антибиотично млеко, не због поштовања закона или бриге за потрошача, већ зато што им је такво млеко неупотребљиво у производњи. Онај који на пријемну рампу млекаре довезе антибиотично млеко је дужан да млекари надокнади штету у износу довежене количине млека, а млеко се баца. Пошто је ово Србија, дешава се да се млеко не баци, него га баја, који уредно плати штету млекари, одвезе и препрода по знатно нижој цени којекуда - тако да ћеш антибиотично млеко пре наћи на пијаци и у сиревима гомиле малих произвођача, него у индустријским.

Jedino se Granice drze, ali oni su sjebani sa ovim poplavama... ali se nadam da ce uskoro da se povrate... Njihovo mleko u plasticnoj kesi... za 60 i nesto dinara za litar... i dalje ima onaj debeli kajmak kad se skuva...  Smile

Нису само Границе... има и других млека које имају тај кајмак кад се скувају Smiley Нажалост, то нема везе са квалитетом млека, већ са чињеницом да Границе и друге мање млекаре немају хомогенизаторе. Наиме, када свеже млеко оставиш да одстоји, на његовој површини се издваја слој масноће, јер се млечна маст у млеку налази у глобулама, тј. крупним честицама које нерастворене пливају у, да тако кажем, "воденој фази". Када се такво млеко скува, на његовој површини се формира тај дебели кајмак који сви толико волимо Smile Велике млекаре користе хомогенизаторе, којима се глобуле масти разбијају на ситније честице, те се спречава њихова спонтана агрегација и издвајање масти. Ако чак и свеже млеко, тек помужено, пропустиш кроз хомогенизатор, и при његовом кувању неће бити тог кајмака, или ће бити јако танак слој. Иначе би свако млеко са више од 2% масти, чак и оцрњена кравица, стварало тај слој кајмака, ако није хомогенизовано. Хомогенизацијом се повећава стабилност млека, продужује се рок трајања и има читав низ позитивних ефеката на технолошке процесе, али то сад није битно... Битно је да тај кајмак није параметар квалитета млека, већ само показатељ да ли је млеко хомогенизовано или није... На сваком паковању кравице, меглеа и слично пише - стерилизовано, хомогенизовано млеко. На кесама рецимо граница пише само пастеризовано, тј. није хомогенизовано - отуд и кајмак при кувању...

Е сад, оно  што заиста нервира, је тај тренд безмасних млечних производа - млеко са 1% масти, јогурт са ниједан % масти... То опет има везе са продавањем магле о "здравијим" производима, а заправо са повећањем профита произвођача... Лоповска посла Smile

Извињавам се  због километраже Smile
IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
Apple 15
Hvala za info... i nadam se da nece uvesti homogenizatore uskoro...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.