Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postupanje u talackim situacijama, situacijama otmice i pljacke.  (Pročitano 8607 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Ja radim u obezbedjenju i sve zavisi od poslodavca i sta procedura nalaze.  Kod mene je ako pocnu da napadaju, treba da ih pustim, mada ja ne pratim propise.  Da razmislim, da dobijem po pic;; ili da dobijem kazneni karton. Kazneni karton naravno  Smile

Ako pripadas privatnim kompanijama obezbedjenja tipa kao Blackwater, imas pravo da radis sta zelis, jer takva preduzeca ne podlezu nikakvom zakonu

Ti govoris o Blackwater-u, organizaciji koja radi poslove gde normalna vojska, pa ni specijalci ne bi isli. U Iraku I Avganistanu im je dnevnica 600 dolara. Ja pricam o domacim privatnim firmama tipa "Securitas", "Maximus" i slicnima gde im je mesecna plata oko 200 eura, gde pola radnika mozes bukvalno da spakujes na patosu sa dva samara.
Ma razumem ja sta pricas, zato sam i naveo primer, da u vecini slucajeva zavisi od propisa kompanije, ali da isto tako postoje firme koje nemaju propise.  Ja ne znam koji su propisi u Srbiji trenutno, ali verovatno te dve sto si naveo su neka shaka jada, to nije obezbedjenje to je sprdacina. Zar nisu Kobre uposlene kao privatno obezbedjenje?  Oni imaju autoritet, ali to je opet vojno-policijska stvar
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
LG Nexus 5
Koliko je meni poznato, Kobre su zaduzene za bezbednost predsednika drzave, za njihovo privatno angazovanje stvarno ne znam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Passion

Zodijak
Pol Žena
Poruke 27185
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
Nokia E72
Moj komsija, deda koji jedva hoda, radi kao obezbedjenje u posti...
Smesno stvarno...  Smile

IP sačuvana
social share
Radi kako ti srce kaze
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung XYZ1004
Pa njegov posao je ioanko da okrene policiju kad izbije neko sranje....nece valjda da pogine zbog para koje em nisu njegove, em su osigurane?
Ionako je obezbedjenje tu da evidentira ko ulazi, ko izlazi, koliko je para-robe doneseno - iznesno....prakticno, oni su tu vise da bi stitili firmu od kradje zaposlenih, nego od likova sa fantomkama na glavi.

Citat
U talackim situacijama je najbolje biti smiren i raditi sta ti se kaze. Ali opet sve to zavisi od trenutne situacije, dal' je u pitanju jedan majmun sa motkom ili 22 djihad ratnika opasana sa eksplozivom.

U drugoj situaciji trebas da se povuces u sebe i jedno pola sata-sat rascistis sa sobom da si vec mrtav! Oni te nece pustiti i u najboljem slucaju ces poginuti brzo i bezbolno. Tako da trebas da razmisljas da sto vise njih povuces sa sobom u smrt...pa te mozda tolko usere i nekako uspes da se izvuces.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE7.0
Kod mene na poslu pregovaramo za SWAT trening.  God save the robbers from the crazy Serb  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Zato uvek treba imati ultra atraktivnu sekretaricu, sa dobrim tehnikama. Kada upadnu teroristi, fantomke, Dzibudzade, u skladu sa politikom ucinite sve sto traze od vas, tu je i ona da se odmah baci na posao angazujuci vratne misice. Kada ona zavrsi performans koje obezbedjenje prati iz svojih blindiranih kucica na monitorima bacajuci, sledi buket cveca i prigodni pokloni u vidu zlatnih casovnika, skupocenih odela, cime ce se Dzibudzada ispratiti kako dolikuje uz neizostavan pozdrav "Dodjite nam ponovo gospodine Džibudžada".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
O cemu ti pricas?

O temi ili imaginarnoj akciji koja predstavlja prototip novog filma?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Radnik obezbedjenja nije duzan da bije ili da sprecava vec zapocetu tucu. Nas zakon nije odredio precizno sta sme, a sta ne sme, pa im je najbolje da ostanu po strani. Jedino sta moze je da javi svojoj centrali sta se desava, a oni zovu policiju. Inace kadar koji se prima u obezbedjenje ima odsluzen vojni rok pod oruzjem. Firme za obezbedjenje primaju i penzionere, bivsa vojna lica i ostale civile ali kao sto napisah, zakon nije definisao sta mogu da rade. Nemaju status sluzbenog lica niti smeju da upotrebe oruzje.

Pa za cega je onda obezbedjenje? Ima pravo da radi sve sto obican civil moze da uradi ako mu na primer neko upadne na privatni posed. Moze da upotrebi i vatreno oruzje ali samo u slucaju da je on sam ugrozen smrtonosnim oruzjem (sada, moze biti utoka a neki put i cekic od 10 kila ili chakija) ili ako je ugrozen neko drugi. Ukoliko koristi vatreno oruzje, gleda se da onesposobi napadaca, jasno, uz predhodno upozorenje. Moze da zadrzi napadaca ili lopova do dolaska policije. Za vatreno oruzje naravno potrebna dozvola a u vecini slucajeva i trening u streljani. Ne sme da puca u njega ukoliko ovaj bezi sa vrecom para i ne preti nikom opasnost ali moze da ga prati. To je sta je dozvoljeno.

Ako pripadas privatnim kompanijama obezbedjenja tipa kao Blackwater, imas pravo da radis sta zelis, jer takva preduzeca ne podlezu nikakvom zakonu

Podlezu ko i sve druge firme, tj. fizicka i pravna lica, sada opet zavisi koliko se primenjuje zakon i koliko oni tamo istresu para sudiji za kafu  Smile

Inace, evo kako je to kod komsija  Smile

Tijekom pljačke došlo je do razmjene vatre između pljačkaša, zaštitara i policije. Ispaljeno više hitaca

SLAVONSKI BROD - Oko 13 sati u slavonskobrodskoj Strossmayerovoj ulici, ispred PBZ banke odvijao se pravi oružani sukob između zaštitara i policije s jedne strane i najmanje dvojice pljačkaša s druge strane. U pucnjavi je ispaljeno najmanje desetak hitaca, a jedan od pljačkaša pogođen je u stomak, dok je jedan od policajaca zadobio pištoljem udarac u glavu.

Jutarnji List

Tamo je rokalo i obezbedjenje

Pa su tako imali nekoliko puta desavanje da otplacuju robu vrednu nekoliko hiljada evra u ratama im odbijao gazda od plate...

E Srbijo medju Kinezima  Smile
« Poslednja izmena: 05. Nov 2011, 03:39:16 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
Kod mene na poslu pregovaramo za SWAT trening.  God save the robbers from the crazy Serb  Smile

Ali pregovaranje o swat treningu. Smile

Pa za cega je onda obezbedjenje? Ima pravo da radi sve sto obican civil moze da uradi ako mu na primer neko upadne na privatni posed. Moze da upotrebi i vatreno oruzje ali samo u slucaju da je on sam ugrozen smrtonosnim oruzjem (sada, moze biti utoka a neki put i cekic od 10 kila ili chakija) ili ako je ugrozen neko drugi. Ukoliko koristi vatreno oruzje, gleda se da onesposobi napadaca, jasno, uz predhodno upozorenje. Moze da zadrzi napadaca ili lopova do dolaska policije. Za vatreno oruzje naravno potrebna dozvola a u vecini slucajeva i trening u streljani. Ne sme da puca u njega ukoliko ovaj bezi sa vrecom para i ne preti nikom opasnost ali moze da ga prati. To je sta je dozvoljeno.

A jel to pricas pricu koju ti je drug od druga, pa njegov rodjak ispricao ili jednostavno znas? Evo danas sam pricao sa covekom koji radi kao obezbedjenje pod oruzjem. Radi se o privatnoj firmi koja se bavi obezbedjenjem objekata. Ovako, prilikom pljacke apsolutno ne pruza otpor, maksimalno saradjuje. Interesantna stvar je da ne sme da upotrebi oruzje cak i kada je on napadnut manjom silom, odnosno recimo nozem ili palicom. Vecom silom na manju ne sme da odgovori. Nema status sluzbenog lica. Kada sam ga pitao sta on u stvari obezbedjuje i sto nose oruzje, opusteno mi je rekao da je to samo psiholoski efekat, da ne moze bas svaka susa da dodje i da nesto pokusa. Samo to. Ovo vazi i za one kurcevite u pratnji novca, sto nose pumparice. Pre godinu ili dve su dvojica pljackasa kompletno razoruzali 5-6 radnika obezbedjenja u pratnji novca. Ako je ugrozen neko drugi, ne pruza otpor. Ako ispravno upotrebi oruzje, zagarantovano mu je bar 2-3 meseca istraznog zatvora.

Ako nisi znao, ako imas dozvolu za posedovanje oruzja, oruzje u kuci drzis na jednom mestu, a municiju na drugom, ali verovatno nemas predstavu o tome? U slucaju pretresa tvoje kuce i nalazenja oruzja sa municijom, placas fine penale. Cisto da znas. Wink

Citat
Podlezu ko i sve druge firme, tj. fizicka i pravna lica, sada opet zavisi koliko se primenjuje zakon i koliko oni tamo istresu para sudiji za kafu  Smile

Netacno. Opet pricas napamet. Blackwater je organizacija koja je cesto pravila sranja po Iraku i Avganistanu, cak i ubijali pod opravdanjem da su dejstvovali preventivno. Ali to su iracani i talibani, tako da to pravosudje ne gleda onako kako ti mislis.

Citat
Inace, evo kako je to kod komsija  Smile

Tijekom pljačke došlo je do razmjene vatre između pljačkaša, zaštitara i policije. Ispaljeno više hitaca

SLAVONSKI BROD - Oko 13 sati u slavonskobrodskoj Strossmayerovoj ulici, ispred PBZ banke odvijao se pravi oružani sukob između zaštitara i policije s jedne strane i najmanje dvojice pljačkaša s druge strane. U pucnjavi je ispaljeno najmanje desetak hitaca, a jedan od pljačkaša pogođen je u stomak, dok je jedan od policajaca zadobio pištoljem udarac u glavu.

Jutarnji List

Tamo je rokalo i obezbedjenje

Auh, jbt, bilo vise ucesnika borbe nego ispaljenih metaka. Pri tom, malo svedoka, niti bilo gde pise da je "zastitar" dejstvovao. Ispaljeno bar 10 metaka. Dok sam citao zamisljao sam Vukovar...
« Poslednja izmena: 05. Nov 2011, 06:04:24 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
A jel to pricas pricu koju ti je drug od druga, pa njegov rodjak ispricao ili jednostavno znas? Evo danas sam pricao sa covekom koji radi kao obezbedjenje pod oruzjem. Radi se o privatnoj firmi koja se bavi obezbedjenjem objekata. Ovako, prilikom pljacke apsolutno ne pruza otpor, maksimalno saradjuje. Interesantna stvar je da ne sme da upotrebi oruzje cak i kada je on napadnut manjom silom, odnosno recimo nozem ili palicom. Vecom silom na manju ne sme da odgovori. Nema status sluzbenog lica. Kada sam ga pitao sta on u stvari obezbedjuje i sto nose oruzje, opusteno mi je rekao da je to samo psiholoski efekat, da ne moze bas svaka susa da dodje i da nesto pokusa. Samo to. Ovo vazi i za one kurcevite u pratnji novca, sto nose pumparice. Pre godinu ili dve su dvojica pljackasa kompletno razoruzali 5-6 radnika obezbedjenja u pratnji novca. Ako je ugrozen neko drugi, ne pruza otpor. Ako ispravno upotrebi oruzje, zagarantovano mu je bar 2-3 meseca istraznog zatvora.
isto kao na strazi u vojsci  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.