Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:53:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poruka religioznim ljudima!!!  (Pročitano 66074 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Mislim da si 100% u krivu. Ono u šta ti vjeruješ, a pretpostavljam da je materijalizam, se ne bazira na činjenicama. Smile Smile
predpostavka je majka svih zajeba  Smile ....

probacu to da ti objasnim na plastichan nachin : ti imash devojku koju mnogo volish ,ali tvoji drugari misle da je ona s tobom samo zbog love . oni ti iznose neke dokaze ,ali ti ih ne prihvatash (jer si zateleban ko tetreb  Smile ) pa se chak i ljutish na njih shto ti to govore.

tek ako se ti jednog dana "odljubish" mozda cesh videti da su oni bili u pravu , i udaricesh se rukom po chelu i reci cesh "jao ,shto nisam slushao drugove" . ali ako ostanesh zaljubljen ,ceo zivot moze da ti prodje u iluziji da je ta devojka najbolja .

dakle , stvar je pre svega u percepciji - ako koristish srce bicesh i religiozan ,ako koristish razum necesh. jedini problem je shto ljudi ponekad umeju to da meshaju ,pa se jave ti fenomeni gubitka i nastanka vere  Smile .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Sony xperia
Nije mi jasno kako se dozvoljavaju ovakve stvari na forumu. I ne mogu da vjerujem da postoji neko ko može napisati ovakav tekst, ovaj Megatron.

Strašno! Smile Smile Smile Smile Smile
Kao sto su mnoge druge stvari strasne. Ako neko vidjenje necega u nekome budi ko zna kakve emozcije, ... zar se i od toga treba bezati ? Na taj nacin se bezi i od jednog dela spoznaje. Sve dok se ne koriste uvredljivi izrazi, diskusija moze teci u nekim normalnim okvirima.
I sami neki ucesnici, koji su Ateisti, nekoliko puta su rekli da ih religiozno shvacanje drugih ucesnika vredja ... vredja njihov intelekt. Da li to znaci da trebamo zabraniti teme i o Religiji, gledano sa njihove strane ?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Bravooo, konacno prava tema na ovom delu foruma.
Stvarno imam losije misljenje o ljudima koji veruju u price a ne u ono sto vide svojim ocima. Znam dosta pametnih ljudi koji su vernici i pitam se zasto vredjaju sami sebe verujuci u blago receno gluposti.
Religija vredja zivot, i uvreda je za ljudsku ineligenciju.
Prvo, kad nadjes dokaz da Bog ne postoji onda se javi i kazi nam da vise ne verujemo u Boga.
Drugo,Ti neznas kako je nastao svet,neznas kako je nastao covek a znas da Bog ne postoji.Kad nadjes dokaz da se zemlja hladila,hladila i hladila i na kraju postala lopta i td , i kad nadjes dokaz da je majmunu izrasla ruka i noga zato sto nije imao vise drva oko sebe pa morao da hoda i da se hrani drugacije i na kraju postao covek onda se opet javi. Jer ni nauka nije mnogo pametna ..Niti je pronasla kako je nastao svet niti kako je nastao covek. Ona ima samo teorije.A ti kao pametno bice si poverovao u teorije.Teorije koje nikad nisu dokazane.To bi isto bilo kad osumnjicenog proglasis krivim bez sudjenja.Btw ja nenzam da li Bog postoji.Ali jedno znam,mi neznamo kako je nastao svet i kako je nastao covek.To je jedina cinjenica a i razlog zasto pametni veruju u Boga.Jer je sve skolp velike slucajnosti.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Apple N73
Prvo, kad nadjes dokaz da Bog ne postoji onda se javi i kazi nam da vise ne verujemo u Boga.
Drugo,Ti neznas kako je nastao svet,neznas kako je nastao covek a znas da Bog ne postoji.Kad nadjes dokaz da se zemlja hladila,hladila i hladila i na kraju postala lopta i td , i kad nadjes dokaz da je majmunu izrasla ruka i noga zato sto nije imao vise drva oko sebe pa morao da hoda i da se hrani drugacije i na kraju postao covek onda se opet javi. Jer ni nauka nije mnogo pametna ..Niti je pronasla kako je nastao svet niti kako je nastao covek. Ona ima samo teorije.A ti kao pametno bice si poverovao u teorije.Teorije koje nikad nisu dokazane.To bi isto bilo kad osumnjicenog proglasis krivim bez sudjenja.Btw ja nenzam da li Bog postoji.Ali jedno znam,mi neznamo kako je nastao svet i kako je nastao covek.To je jedina cinjenica a i razlog zasto pametni veruju u Boga.Jer je sve skolp velike slucajnosti.

Upravo tako, od riječi do riječi. Svi mi i sve oko nas, po njihovim teorijama, je jedna velika greška, odnosno sve što postoji oko nas je posledica milijardi grešaka. Zaslijepljenost materijalizmom je posledica dugog robovanja komunizmu, gledanja National Geographic i sl. Ne treba ih osuđivati zato što ne žele da vide realnost, nisu krivi, zaslijepljeni su. Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Sony xperia
Opet cete o slucajnosti ? To li je ostao kao zadnji argumenat ? Pa mislim da se i o njoj dosta reklo. Ostade neodgovoreno, da li su i organski molekuli, za koje kazete da se ne mogu stvoriti slucajno, ... koji su po satelitima u suncevom sistemu, slucajnost, ili ih i tamo Bog kreirao ? Ili sta sa organskim molekulima pronadjenim na meteoritima ? I oni su delo Boga, nisu nastali slucajno ?

I sam termin slucajno, opet izvrcete. Nista ne nastaje slucajno. Nastaje kada se stvore uslovi.
« Poslednja izmena: 18. Dec 2009, 20:14:39 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
A uslovi nastaju slucajno ?
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
Citat

Po koji put ovaj (izvini za izraz) maloumni argument?  Smile

Slucaj A: Ubili ste coveka. Vi ste krivi. - Ne, ja sam nevin, vi dokazite da ja jesam kriv.

Slucaj B: Dokazi da nema Boga. - Ne, greska, ti dokazi da ga ima.

Vise mi se smucio ovaj izrvnuti kvazi-argument... zahtevati od nas da dokazujemo da ne postoji nesto sto cinjenocno ne postoji... da imate ikakav argument za postojanje boga ne bi ni bilo potrebe da lupetate ovakve floskule.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Sony xperia
A uslovi nastaju slucajno ?
Kvantna fizika lepo o tome kaze i objasnjava. Na kvantnom nivou sve postoji u svim vidovima mogucnosti. Iz same teorije Haosa, je nastala i teorija leptira. A ona kaze, da je dovoljan uticaj necega, uz ispunjenje uslova, pa bio i pokret krila leptira, da se utice na dogadjaj bilo gde u univerzumu.
Sve je tu, sve je oko nas, samo smo mi "nastelovani" da vidimo deo. Kada laser u playeru ocitava pesmu, tog trenutka se cuje taj deo pesme, ali ne znaci da ne postoje i druge na disku. Sam taj laser je ogranicen na samo taj segmenat, ne vidi odmah sve.
Zbog nase nesavrsenosti je tako. Ujedno mi smo aktivni posmatraci. Ne vidimo svet dok nema nekog uticaja na taj svet oko nas. Ne mozemo izmeriti neku vrednost, ako ne uticemo na to sta merimo. Ako uticemo, onda menjamo prvobitne parametre, pa dobijeamo rezultat s nasim uticajem,  a ne kakv je bio pre uticaja.
Nismo u poziciji pasivnog, vec aktivnog posmatraca.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
@Coolrunner
Brate namerno dajem stalno tu izjavu jer znam da te nervira  Smile Smile
Ja ne znam da li bog postoji .
Nauka kao i Religija imaju nesto zajednicko a to je imaju samo teorije .Nista nije dokazano sa obe strane.Obe se cine nemogucim.
Meni je nemoguce:
Da se stvore takvi uslovi da nastane zemlja.Da se zemlja hladila,hladila,hladila.Nastala neka masa i td i td.
Da se pojavi Bog koji je stvorio ljude i svet,a koji nema razloga za tako nesto.Zasto je Bog stvorio ljude?
Dok nauka ne objasni kako je nastala zemlja i zivot na njoj,nemoze da ospori druge tvrdnje.

@lightsoft

Citat
dovoljan uticaj necega, uz ispunjenje uslova
!?!?!
Uticaj koji se desi iz slucajnosti treba da se poklopi sa uslovima koji su slucajno takvi kakvi jesu.

Slucajnost nije nikakva nauka.Ja sam slucajno dosao na ovu temu.Jer sam slucajno dosao do 1400 RSD da platim net i slucajno registrovvao na forumu.I naso tebe sa kojim raspravljam o slucajnosti.Ako nije to slucajnost,sta je onda ? sudbina?
« Poslednja izmena: 18. Dec 2009, 21:45:23 od jasikasi »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Sony xperia
Citat
Uticaj koji se desi iz slucajnosti treba da se poklopi sa uslovima koji su slucajno takvi kakvi jesu.
Rekoh vec:
Citat
Na kvantnom nivou sve postoji u svim vidovima mogucnosti.
Ako se ispune uslovi za realizaciju mogucnosti, ostvarice se. Nije to da postoji u pravom obliku. Vec kao bilo koji procenat izmedju nule i beskonacnosti. Ako su potrebna 3 uslova, a ti imas samo 2, sigurno se nece ostvariti. Na kvantnom nivou su mogucnosti, ali na fizickom su uslovi.
I tu nema slucajnosti. Ne mogu biti slucajni kakvi jesu, jer i za vec neceg sto postoji, morali su biti uslovi ispunjenja.

Citat
.I naso tebe sa kojim raspravljam o slucajnosti.Ako nije to slucajnost,sta je onda ? sudbina?
Ispunio si odredjene, potrebne uslove i sreli smo se. Da to nije vec postojalo kao mogucnost, ne bi se ni desilo. Ne bi imao koje uslove da ispunis, da bi se doslo do susreta.

« Poslednja izmena: 18. Dec 2009, 22:07:54 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:53:36
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.