Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 15:46:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poruka religioznim ljudima!!!  (Pročitano 66003 puta)
Ucesnik diskusija

Simply the cool

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
ochigledno da autor teme s jedne ,a religiozni s druge strane nisu shvatili jednu prostu stvar:

religija se ne bavi chinjenicama vec emocijama   Smile chovek nije rachunar ,vec u njemu postoji taj deo koji je sentimentalan . kad kazete npr nekom hriscaninu da je pricha o isusu bajka - on to vec razume na racionalnom nivou ako je imalo inteligentan. ono zbog chega da odbije to da prizna je jednostavna emocionalna veza - to je otprilike isto kao da nekom kazete da mu je majka losh roditelj ili da ga devojka ne voli . on to nece da prizna dok ne oseti u svom srcu.
i racionalnost je sama po sebi mnogo ogranicena, za mnoge ljudi bi se moglo reci da su racionalni fanatici. ali ako pod time podrazumevas ljude sa snaznom svesnoscu slazem se. samo to ne bih nazvao racionalnim putem, bar ne potpuno
vera s druge strane jeste svesnost, samo to mnogi religiozni ne razumeju, povezuju je sa nadom, pustom nadom u nesto lepse sto tek treba da se ostvari, ako se ostvari
« Poslednja izmena: 18. Dec 2009, 22:09:26 od JAS! »
IP sačuvana
social share
sve sto treba da uradis da bi bio srecan je da se odreknes svega
samo tako ce ostati ono sto ima istinsku neunistivu vrednost
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Naprotiv religija se bavi činjenicama,samo ih treba rastumačiti.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
nego sta li je sa osnivacem teme ?

da nije izvrsio samoubistvo    Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Ne, biće da ga grom strefio. Bradati čika na oblaku na prašta, načisto smlavljuje bogohulnike.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
bez zezanja, ono je napisao u izmenjenom stanju svesti.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Nokia 
Prvo, kad nadjes dokaz da Bog ne postoji onda se javi i kazi nam da vise ne verujemo u Boga.
Drugo,Ti neznas kako je nastao svet,neznas kako je nastao covek a znas da Bog ne postoji.Kad nadjes dokaz da se zemlja hladila,hladila i hladila i na kraju postala lopta i td , i kad nadjes dokaz da je majmunu izrasla ruka i noga zato sto nije imao vise drva oko sebe pa morao da hoda i da se hrani drugacije i na kraju postao covek onda se opet javi. Jer ni nauka nije mnogo pametna ..Niti je pronasla kako je nastao svet niti kako je nastao covek. Ona ima samo teorije.A ti kao pametno bice si poverovao u teorije.Teorije koje nikad nisu dokazane.To bi isto bilo kad osumnjicenog proglasis krivim bez sudjenja.Btw ja nenzam da li Bog postoji.Ali jedno znam,mi neznamo kako je nastao svet i kako je nastao covek.To je jedina cinjenica a i razlog zasto pametni veruju u Boga.Jer je sve skolp velike slucajnosti.
Samo nesto da rascistim, ja nisam ateista, pre ce biti da sam agnostik. I nikad necu prihvatiti ni jednu pricu vezanu za religiju ili bilo sta drugo koja se kosi za zdravim razumom, i koja ce mi sluziti samo kao uteha, ili koju cu prihvatiti samo zato sto okolina to prihvata. Kao sto sam vec rekao necu da dozvolim da vredjam sam sebe!
Ja nemam dokaze da Bog ne postoji, isto kao sto ni ti nemas da postoji. Ali zasto onda prihvatas jednu verziju price o Bogu koja je gotovo smesna, zasto moras da prihvatis misljenje mase koja je slepa. Zbog cega ne zelis da verujes zdravom razumu?! Ja cu ti reci zasto, zato sto je covek ma koliko sebe predstavljao jakim ipak jedno slabo bice, koje ce radije ziveti ceo zivut u lazima nego se suociti sa istinom i pokusati da iskoristi maksimum iz onoga sto mu je priroda dala.
A da ne govorim o tome koliko je ta najveca laz u istoriji covecanstva zvana religija uticala na drustvo u celini. Dakle ljudi su zbog svoje slabosti dozvolili da jedna lazna i glupa prica oblikuje njihov pogled na svet. Onog trenutka kada smo dozvolili da krenemo putem lazi izabrali smo pogresan put. I tim putem lutamo vec par hiljada godina i moramo sto pre reci sami sebi da mi mozemo bolje od toga.
Moramo sto pre obaciti svaku pricu koja ponizava covaka!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Da li mi se čini ili agnostici polako postaju dominantna snaga na forumu.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Ne ,pojavljuje se mnogo bezličnih ljudi sa tuđim mišljenjem koje im je usađeno,a oni misle da je njihivo. Smile
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Da li mi se čini ili agnostici polako postaju dominantna snaga na forumu.
pa dovoljno dugo si ovde da bi video da je to IN.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Citat
Citat
.I naso tebe sa kojim raspravljam o slucajnosti.Ako nije to slucajnost,sta je onda ? sudbina?
Ispunio si odredjene, potrebne uslove i sreli smo se. Da to nije vec postojalo kao mogucnost, ne bi se ni desilo. Ne bi imao koje uslove da ispunis, da bi se doslo do susreta.
Ja bih to sve lepo nazvao uzrok / posledica.

@ Marco V
Nauci prvo da citas i da ne namece ono sto nisam rekao .. ponoci jos jednom ..ja sam agnostik.Sto znaci ne stajem religiji u odbranu.Ali ti pricas nebuloze.

Citat
I nikad necu prihvatiti ni jednu pricu vezanu za religiju ili bilo sta drugo koja se kosi za zdravim razumom
A mi ostali smo ludi,pa cemo da prihvatimo ,jel?

Citat
Ja nemam dokaze da Bog ne postoji, isto kao sto ni ti nemas da postoji. Ali zasto onda prihvatas jednu verziju price o Bogu koja je gotovo smesna
Sad uzmi pa me citiraj gde sam ja prihvatio smesnu pricu.Ne nameci reci.To nije lepo.Napisao sam da su obe verzije skoro pa nemoguce .

Citat
Zbog cega ne zelis da verujes zdravom razumu?! Ja cu ti reci zasto, zato sto je covek ma koliko sebe predstavljao jakim ipak jedno slabo bice, koje ce radije ziveti ceo zivut u lazima nego se suociti sa istinom i pokusati da iskoristi maksimum iz onoga sto mu je priroda dala.

I onda si se rodio ti ....Ko bre zivi u lazima?Ljudi najjace zivotinje na svetu trenutno.Da ljudi odluce da je planeta nema , ne bi je bilo do sutra ujtru.

Citat
A da ne govorim o tome koliko je ta najveca laz u istoriji covecanstva zvana religija uticala na drustvo u celini. Dakle ljudi su zbog svoje slabosti dozvolili da jedna lazna i glupa prica oblikuje njihov pogled na svet.

Sad uci da komuniciras i argumentuj svoj stav.Kako je to religija uspela da natera ljude da izmene pogled na svet?
Ratovi se vode zbog alaha i hrista ili zbog beznizna i nafte?

Citat
I tim putem lutamo vec par hiljada godina i moramo sto pre reci sami sebi da mi mozemo bolje od toga.
Moramo sto pre obaciti svaku pricu koja ponizava covaka!
Kako to na nas utice religija...Na mene nikako . Ne idem u Crkvu,slavim slavu jednom godinje...i to se najedem ko car.Ne dajem lovu crkvi.Jurim ribe,mozda i napravim neko dete pre braka.I?
Religija za osnovu ima ljubav medju ljudima.Koliko god crkva krala novac,nikad taj novac nece biti isti kao novac utrosen za pravljenje oruzija i atomskih bombi.
« Poslednja izmena: 19. Dec 2009, 01:43:19 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 15:46:27
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.