Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 04:46:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poruka religioznim ljudima!!!  (Pročitano 59281 puta)
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Ljudska inteligencija nema nikakve veze sa svešću.
Zar ubice nisu inteligentne?
Primitivni i iskompleksirani ljudi napadaju druge,jer u ovom virtualnom svetu se kriju iza avatara.
Ljude i sva bića treba voleti.
Vera postoji od nastanka čovečanstva,za to ima gomila dokaza.
Zar možemo da podcenimo sjajne graditelje Vavilona,Piramida...svi su oni bili vernici i bili su daleko razvijenije civilizacije nego što je današnja.
Vaša je sloboda da verujete ili ne,u tu slobodu ne sme niko da vam dira! Smile
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
mob
Nokia 
Oces da kazes da smo svi slobodno izabrali veru i to dal cemo da verujemo. A zasto sam ja onda krsten sa 3 god. kad nisam bio ni svestan sebe.
Da si ti recimo nekim slucajem rodjen u nekoj muslimanskoj zemlji da li bi onda slobodno odabrao da verujes ili ne verujes u Alaha.
Poenta je u tome da ogromna vecina ne bira veru, vec prihvate onu koja im se nudi, a prihvate je zato sto imaju potrebu da veruju u nesto. Ali ako vec imaju potrebu da veruju zasto ne veruju svojim culima i svom mozgu, koji im govori jedno a oni veruju u drugo. Nije li to uvreda za mozak koji nam je dala priroda ili neko vise bice(zovimo ga Bog).
Kada pitam vernike da li vi stvarno verujete u to i to, oni samo slegnu ramenima u smislu pa moram u nesto. Nije li to slabost coveka da opravdava dogadjaje nekim visim silama.
Ja razumem vas vernike da vam je tesko da kazete NE!, da vam je tesko da kazete okolini da necete da idete u crkvu jer mislite da je vera laz. Ali ljudi moraju prevazici svoje slabosti ne bi li napredovali.
Moja poruka vernicima je da prestanu da vredjaju sami sebe! Vera je  uteha koja se zasniva na lazima i kao takva ona je nesto sto se mora prevazici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 
Oces da kazes da smo svi slobodno izabrali veru i to dal cemo da verujemo. A zasto sam ja onda krsten sa 3 god. kad nisam bio ni svestan sebe.
Da si ti recimo nekim slucajem rodjen u nekoj muslimanskoj zemlji da li bi onda slobodno odabrao da verujes ili ne verujes u Alaha.
Poenta je u tome da ogromna vecina ne bira veru, vec prihvate onu koja im se nudi, a prihvate je zato sto imaju potrebu da veruju u nesto. Ali ako vec imaju potrebu da veruju zasto ne veruju svojim culima i svom mozgu, koji im govori jedno a oni veruju u drugo. Nije li to uvreda za mozak koji nam je dala priroda ili neko vise bice(zovimo ga Bog).
Kada pitam vernike da li vi stvarno verujete u to i to, oni samo slegnu ramenima u smislu pa moram u nesto. Nije li to slabost coveka da opravdava dogadjaje nekim visim silama.
Ja razumem vas vernike da vam je tesko da kazete NE!, da vam je tesko da kazete okolini da necete da idete u crkvu jer mislite da je vera laz. Ali ljudi moraju prevazici svoje slabosti ne bi li napredovali.
Moja poruka vernicima je da prestanu da vredjaju sami sebe! Vera je  uteha koja se zasniva na lazima i kao takva ona je nesto sto se mora prevazici.
To sto si krsten nikako ne mora da znaci da moras i da verujes u to....kao sto je ovde obicaj bio da  otac i majka biraju skolu i put kojim ces lakse stici do zaposlenja...i dalje ne mora da znaci da ako si tu skolu zavrsio,da moras taj posao i da radis,jel tako?
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
evo, samo da poručim autoru da može da mi se  ****** ***** i da bi mogao malo da smanji doživljaj jer ovako samo pokazuje koliki je *****
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Ljudi traže smisao svog postojanja kroz razne sisteme verovanja. Apsurd koji nudi ateizam je suviše okrutan i one koji ga ne žele prihvathti ne treba mučiti sa njim. Pomenimo da se ateizam takođe zaniva na veri u nepostojanje Boga. Ateisti su zbog mana u svim sistemima verovanja zaključili da Bog ne postoji. Po meni brzoplet zaključak, ako su religije grešile u svojim interpretacijama Boga, nikako ne znači da neka super svest ili ideja ne postoji iza svega. Ateisti se pozivaju na nauku kao dokaz, ali nauka još nije objasnila postanak i još mnogo što šta. Dodajmo i to da naučna otkrića, naročito iz oblasti kvante fizike, što je lightsoft više puta pokazao, ostavljaju mogućnost za postojanje nečeg više od onoga što govore ateisti. Zato dok ne dobijemo sve odgovore ne treba  nametati zaključke donete na osovu nepotpunih dokaza.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
Moja poruka vernicima je da prestanu da vredjaju sami sebe! Vera je  uteha koja se zasniva na lazima i kao takva ona je nesto sto se mora prevazici.
Nisi daleko od toga da je religija/religije jedna obicna laz (mada ja to ne bih nazvao tako). Ljudi vise "veruju" nekoj religiji zbog okoline i drustva, nego za sebe, to je kod nas narocito izrazeno, jer je vera postala pomodarstvo ... sto vise "verujes"u Boga, sve si vise finansijski bogatiji  Smile To nasi popovi i ostala ekipa iz kraja dobro znaju  Smile

Neverujuci prodaju veru verujucima za debele pare  Smile Bog, verski objekti i vera su obesmisljeni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Apple N73
Nije mi jasno kako se dozvoljavaju ovakve stvari na forumu. I ne mogu da vjerujem da postoji neko ko može napisati ovakav tekst, ovaj Megatron.

Strašno! Smile Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 18. Dec 2009, 14:27:19 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Добро је што постоји религија, пре свега да би било мање иди**а и умоб***ика као што је овај што је отворио тему. Што рече Лолика запалићемо ти свећу да се мало смириш Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
 ochigledno da autor teme s jedne ,a religiozni s druge strane nisu shvatili jednu prostu stvar:

religija se ne bavi chinjenicama vec emocijama   Smile chovek nije rachunar ,vec u njemu postoji taj deo koji je sentimentalan . kad kazete npr nekom hriscaninu da je pricha o isusu bajka - on to vec razume na racionalnom nivou ako je imalo inteligentan. ono zbog chega da odbije to da prizna je jednostavna emocionalna veza - to je otprilike isto kao da nekom kazete da mu je majka losh roditelj ili da ga devojka ne voli . on to nece da prizna dok ne oseti u svom srcu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Apple N73
Mislim da si 100% u krivu. Ono u šta ti vjeruješ, a pretpostavljam da je materijalizam, se ne bazira na činjenicama. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 04:46:36
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.