Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 22:23:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poreklo Albanaca  (Pročitano 125688 puta)
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Apple 
tataaa vidi kaspisko more
auuuuu koliko vode za ljiiiimunadu

Postojbina.   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Mislim da ta anticka Albanija nema nikakve veze sa danasnjom. Alba, inace svetlo ionako nije na Albanskom
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Apple 
Ali im je jezik i fizichki izgled isti.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 106
Zastava Zadar, Dalmacija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10;ME
Jel moguće da su albanci starosedeoci balkana i zapadnog sredozemlja, i da smo mi ustvari pogrešno učeni o ovome???
Albanska propaganda o njima kao tobožnjim jedinim preostalim "Ilirima" Balkana je priča za malu djecu i za Albance.
Iliromanija u Albaniji je posebna priča. Naime ideju o Albancima kao direktnim potomcima Ilira startaju lingvisti u 1. polovici prošlog stoljeća, jer im je to jedini način da klasificiraju albanski jezik, koji praktički nema srodnika u Europi.

Politička situacija u kojoj su se našli Albanci je najviše kumovala razvoju iliromanije. Srbi radi znanih razloga vrše pritisak na njih, a ovi reaktivno koriste pretpostavke znanstvenika (to su hipoteze, a ne potvrđene teorije) da bi dokazali kako su tu prije bilo kojih Slavena. Pa danas i daju djeci "ilirska" imena iako takva nikad nisu zabilježena u njihovoj povijesti.

Albanci nemaju pomorsku tradiciju - proto-Albanci (govornici jezika iz kojeg je nastao Albanski) sigurno nisu živili kraj mora, albanska tradicija, simboli svi upućuju na planinsko stanovništvo koje se bavi stočarstvom; u albanskom jeziku ima podjednako riječi koje bi se vezale uz traćanski jezik, a ne neki ilirski (vrlo teško je išta stvarno definirati ako su jezici potpuno nepoznati); genetički i antropološki Albanci su potpuno jednaki Grcima, Bugarima, Makedoncima i Rumunjima, dakle moguće je da spadaju tamo gdje jesu, ali to ne znači puno, s obzirom da min. 80% ukupnog stanovništva JI Europe vuče korijene sa istog mjesta u pred-ilirsko vrijeme; sami Albanci znaju da se ugrubo dijele na 2 različita plemena različitog porijekla, jedno bi moglo biti dislociranih korijena.
Također, grčki pisci opisuju Ilire kao visoke bijele ljude često svijetlije kose i očiju, što u potpunosti odgovara dinarskom antropološkom tipu a ne mediteranskom u koji spada enormna većina modernih Albanaca, mada su "Iliri" na jugoistoku Ilirika sigurno bili i mješani, ali dovoljno drugačiji da bi Grci zamjetili razliku.

To što danas masivno forsiraju "ilirska" imena je naročito smiješno jer većina imena o kojima se radi se odnose na južno-dalmatinsko pleme Ardiaei koji su tvorci Ilirske države na jugu i koji su i dali vladare te države, a Ardiaei su bili naglašeni pomorci (nakon Liburna) i nemaju veze s albanskom teritorijom. Prva plemena koja im se priključuju su crnogorska, dok se država proširuje na današnju Albaniju i Epir tek u kasnijoj fazi najveće ekspanzije, pa tako i Taulanti i Epiroti sudjeluju.

Ne bi bilo nikakvih problema da je sve to malo umjerenije tj. da nema manije u svemu, ovako je tragikomično...

Čak mi je jednom prilikom jedan pijani Albanac u Grčkoj rekao da se ja nemam pravo nazivat DALMATINCEM, jer su slaveni dosli ovdje prije 1300 godina i da ja nemam nista sa tim Ilirskim imenom i podrucijem

Pokušavši mu objasnit da su danasnji Dalmatinci (dokazano) prema genetickim studijama 60% autohtono stanovnistvo Balkana prema DNA analizama i Haplogrupi I2a, a koje Albanci imaju 15%, on je na to odgovorio: "Zašto se onda priča Slavenski u Dalmaciji" Što reći...

haplogrupa I2a (kojoj ne pripadaju samo dalmatinci, već svi Dinarci, no izvor joj je Dalmacija) je na ovome podruciju od Neolitika pa na ovamo, prema tome, imala je razne kulturoloske nosioce na ovom podruciju, do dana danasnjeg.

Glede Albanskog Jezika, otkud tvrdnje da je to jezik Ilirskog podrijetla? Taj jezik ima više turcizama, talijanskih, Grčkih i Rumunjsko-Tracijskih rijeci nego što Francuski ima ROMANSKIH! , Dobro, mala šala ovo sa francuskim, ali shvatili ste poantu?
IP sačuvana
social share
Daniel
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Memento Mori

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7891
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Albanci su Iliriski narod bar koliko ja znam,i da imaju veoma specifican jezik koji bi trebalo da spada u grupu indoevproskih jezika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 106
Zastava Zadar, Dalmacija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10;ME
Albanci su Iliriski narod bar koliko ja znam,i da imaju veoma specifican jezik koji bi trebalo da spada u grupu indoevproskih jezika

Zar nisi pročitao što sam gore napisao? Pročitaj pa se uvjeri da ovo kako ti gledaš na Albance je tipična osoba koja je nasjela na Albansku propagandu koja traje već više od stoljeća. Ako treba pisati cu ja i dalje o ovoj temi, jer sam dosta upućen u nju.
IP sačuvana
social share
Daniel
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Samsung 
Негде сам и ја прочитао да им језик има много више речи које су пореклом из старог трачанског језика, него из илирског.

Ма они су толико погубљени и намазани да историју користе како им затреба. Кад се свађају са Словенима, онда су Илири, међутим за нерешена посла са Грцима измишљају неко пелашко порекло, да би испало како су и од Грка дуже на овим просторима.

Вештачки скројена нација брђанских дивљака, чије се порекло вуче од влашког па до кавкаског (за тај случај је довољно погледати само косовске Шиптаре, који личе на просечне Азијате), која служи као алат великим силама да дестабилизује ово подручје уколико им је то у интересу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
i,sta je zakljucak na kraju?kog su porekla?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
meni je definitivno najbliza teorija o doseljavanju albanaca sa kavkaza!
sami albanci ne znaju za ime albanija i albanci, i oni sebe nikada tako nisu zvali!
genetska istrazivanja govore mnogo, dok lingvistika po mom misljenju ne moze da pruzi nikakve pouzdane odgovore jer poredjenje sa mrtvim ilirskim jezikom (za koji niko pouzdano ne zna kako izgleda i zvuci) je samo po sebi nepouzdano!

i da dodam, albanci su se u medjuvremenu malo edukovali i uozbiljili pa danas vise ne tvrde kako su oni potomci ilira (jer je to kompleksan i apstraktan pojam kao i sloveni, a i takva skupina nikada nije postojala u jednom takvom kompaktnom obliku), vec da su dardanci!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 22:23:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.