Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: “Pop sa lopatom” iz Crne Reke šipkom ubio štićenika zbog droge!  (Pročitano 39473 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Doktor Ignaz Semelvajz (nadam se da sam dobro napisao, ako nisam neka me neko ispravi) je zavrsio u ludnici, iz jednog vrlo interesantnog razloga. U vreme, kada medicinski radnici, pri porodjaju zena nisu prali ruke, vec su sticajem okolnosti u istoj zgradi vrsene autopsije ljudskih leseva i poradjanje zena, dakle, bez brige o higijeni, posle autopsija su direktno poradjali zene, pomenuti doktor je doveo u vezu prljave ruke i veliku smrtnost tek rodjenih beba. Uvidevsi ovo, poceo je da svoje kolege obavestava o ovoj vezi!

Bivao je ismejavan i odstranjivan. Kasnije je objavio rad na ovu temu, koji je naravno bio zanemaren i ismevan. Posle silnih, neuspesnih pokusaja objavljivanja povezanosti nastanka infekcije i prljavih ruku, zavrsio je u ludnici, gde je i umro. Posle mnogo godina, Luj Paster je razvio teroiju o bacilima koja je konacno dokazana i shvacena!

Vrlo je vazno zapamtiti da je put ka istini bolan, dugacak i neizvestan, ali dostizan! Najveci protivnici istinskog napretka i progresa su obicni ljudi (neimenovani cuvari statusa kvo), jer napredak i progres zahteva istinsku odgovornost, a ljudi beze od toga, kriju se u svojoj malogradjanstini, jer su kroz zivot uceni da veruju u jednu ideju, sistematski se ubija zelja za konstruktivnom kritikom. Na kraju, prave stvari ipak dodju na svoje mesto. Svakako, cena mora da se plati, jer indoktrinacija cini svoje.

Koji su ti?
Ne znam kako ocekujes da ti dokazem ovo? Licno znam ljude koji su ekperimentisali sa drogama i koliko znam nisu navuceni. Takodje, postoje ljudi koji igraju poker, ali nisu zavisni, koji probaju kristal met (vrlo jaku dorug, jacu od heroina), pa ne razviju zavisnost!

Problem je sto ljudi ne znaju proces nastanka zavisnosti! Ne znaju sta neke ljude cini podloznim na zavisnost, a neke ne!?

Citat

Odakle ti ovo? Jel ovo neciji naucni rad
Svakako! Linkovi slede:

http://addiction-dirkh.blogspot.com/2010/07/heroin-in-viet-nam-robins-study.html
http://articles.businessinsider.com/2012-01-03/strategy/30583437_1_addictions-npr-lee-robins
http://www.umsl.edu/~keelr/180/narehead.htm

Promenom vrlo stresnog okruzenja, vojnici su se nekim "cudom" vrlo lako skidali sa heroina!

Citat
il ko sto napisa neko gore, pseudo analiza, nekog pseudo kvazi-mudraca?

Ne znam koliko je pametno zivotni rad coveka, koji preko 20 godina direktnmo radi sa narkomanima i najteyim zavisnicima nazivati "pseudo mudracem", ali to sto ga nema svako vece na RTS-u, CNN-u ili nekoj Ruskoj TV stanici, ne znaci da covek ne zna o cemu prica. Naprotiv!

Citat
Ja jos nisam ni video, ni cuo, a ni procitao da postoji negde covek koji se bode, smrce i pije drogu, a da mu ona ne izaziva zavisnost. Ako ti imas takvih primera, podeli sa ljudima, dostavi i Drajzerovoj spisak, pa da to objasne naucno, mozda se poboljsa tretman za lecenje zavisnika.
Ja sam cuo i znam licno.
Lecenje zavisnika zahteva promenu citave drustvene klime, jer je zavisnost produkt drustva!

Naravno, ova prica ne odgovara meinstrimu, jer se oko droge vrti velika lova, citave drzave zive i opstaju zahvaljujuci dilovanju narkotika.

Citat
"Preko 25% americkih vojnih veterana su po povratku iz rata ispunjavali kriterijume za heroinske zavisnike."

Odavno nisam pročitao veći idiotizam.
Ostavio sam linkove ka tom istrazivanju.

Citat
Ako si ti spreman da dokazes ovu svoju tvrdnju ( da se bodes 3 meseca a da ne postanes zavistan), ja se nudim ta ti finansiram dop svakodnevno. Osim ako vec nisi navucen na neko sranje, u tom slucaju dogovor otpada.
Nema ja sta da dokazujem. Primera ima koliko hoces! Droga ne stvara zavisnost sama po sebi, inace bi svako ko je proba postao zavistan, sto je besmileno

Citat
Narkomanija se desava zato sto su ljudi glupi, i zato sto probaju drogu jedanput pa im bude lepo, pa drugi put, pa treci.... krajnji rezultat zna se.
Ovo je tako prezvakan klise.

Realsnot govori suprotno. Ljudi samolece bol, jer droga ublazava bol, kako fizicku tako i emotivnu. Opisivao sam proces nastanka zavisnosti, sta neke ljude cini podloznim, a druge ne! Opisivao sam i 4 mozdana kruga zavisnosti koji kjod zavisnika ne funkcionisu!

Ali....ljudi su oduvek koristili doge i nije bilo zavisnosti, u obe Amerike je to bio slucaj. U Evropi je bioo opijanja alkoholom, ali nije zabelezen slucaj alkoholizma

Citat
Znam dosta ljudi koji poticu iz disfuncionalnih porodica ( roditelji alkoholicari, para za hleb nema, a za rakiju mora da se nadje), znam i neke ljude koji su kao mali bezali tokom Oluje dok su ih granatirali i okolo leteli delovi ljudskih tela, ma od muke su mogli da pasu i zelenu travu a ne da puse dzoint. Zajednicko za sve njih da nisu posegnuli ni za drogom ni za alkoholom, neki cak ni za cigaretama.

Potpuno se slazem. Ne mora da znaci da ce svako ko je osetio traumu, postati zavisnik.
Zavisnost nije jedini produkt traume u ranom detinjstvu i nesvakidanje losim iskustvima!

Citat
I jos jednom ponavljam, ne znam da je neko postao narkoman mimo svoje volje i da se "slucajno" navukao na dop. Sve je to stvar njihovog loseg izbora i poresnih zivotnih odluka.
Ova tvrdnja ide na ruku statusu kvo, ali u realnosti ima klimavu osnovu koja se rusi!

Kako neko moze da donese odluku da bude narkoman? Kako moze droga da stvori zavisnost sama od sebe? To znaci da bi svaki pacijent, koji prilikom operacije primi morfijum postao morfijumski zavisnik....to je besmieleno.
Licno, ne podnosim alkohol, sa druge strane znam ljude (znamo ih svi) koji mogu da popiju podosta ali nisu zavisni!

Cak vise nije ni kontraverza da se ljudski mozak najvecim delom forimira tokom ranog detinjstva, u zavisnosti od okoline u kojoj zivimo! Svi smo mi savrsena refleksija drustva u kom zivimo.

Niko sa pravilnim detinjstvom ne postaje zavisnik! Koliko je moguce imati pravilno detinstvo danas je druga prica. Ako nismo zavisni na droge, zavisni smo na nesto drugo.

Citavo drustvo 21. veka je bazirano na azvisnom ponasanju. Mate definise zavisnost kao: Kompulsivno ponavljanje ponasanja, koja daju privremeno zadovoljstvo i olaksanje, na duge staze stvara probleme i negativne posledice pri kojima ostajemo i kojima se vracamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

mislim , dakle postojim !

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 360
Zastava Нови Сад
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
mob
Nokia ????
Eto vidiš a da su otišli u prvi kafić i popili po pola litre žestine niko  ne bi ni primetio , možda bi bili i simpatični u zavisnosti kako podnose alkohol .
IP sačuvana
social share
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise. Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto. Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
mob
Nokia 
bodu se u 11 uveče ispred neke  zgrade,ne svoje i gdje po njihovoj logici nema nikoga,iako su nedaleko bile 2 cure...koje bi im baš polomile rebra  Smile

ima narkomana kod nas koliko hoćeš..i svi šetaju slobodni
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 360
Zastava Нови Сад
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
mob
Nokia ????
Glupo je raspravljat šta je štetnije droga ili alkohol . Sa medicinske fiziološke strane to je podjednako  , razlika je u nastanku bolesti .Mnogo je tu faktora ali je jedan od najvažnijih psihploške prirode . To su bolesti koje se jako teško leče i zato treba imati mnogo više razumevanja i podrške . Nije nimalo lako ni zavisnicima ni okolini ali to nije razlog da neko nekoga ubije !
IP sačuvana
social share
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise. Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto. Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
i šta sad, ok je da ih lopatamo i ubijamo štanglama? zar je bitno kako nastaje zavisnost? čovek je ubijen, ubio ga je sveštenik u izopačenoj ustanovi i to nije smelo da se desi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 360
Zastava Нови Сад
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
mob
Nokia ????
To je već pitanje opšteg stanja u državi . Mi osudjujemo  krajnje ekstremne ispade a dok se to ne desi  nama je simpatično ili smo ravnodušni što je još gore . Dok su se vrteli snimci kako pop tuče narkomane  neko je odobravao a mnogi su bili ravnodušni ...... e pa evo sada !!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 360
Zastava Нови Сад
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
mob
Nokia ????
Kod nas u Srbiji sistem ne funkcioniše jer nam softveri u mnogim glavama nisu odgovarajući.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
I sada smo ravnodusni Smile Mislim treba pop da ide u zatvor za ubistvo ali tesko da je vecini ljudi preterano zao narkomana.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 18.0.1025.151
mob
Nokia 6630, valjda
Ako sad ne dođemo do famozne debate da li je štetnija marihuana od alkohola, ništa nismo uradili. Smile

Da cittiram Ramba:
"shto se Bjelo penish shto ne pushish travu, manje je shtetna bolje udara u glavu..."
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 360
Zastava Нови Сад
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
mob
Nokia ????
E to su naši problemi , treba svakom ponaosob da se desi neka slična nedajbože tragedija, pa da počnemo drugačije da razmišljamo. Najlakše je okrenuti glavi i praviti se da problem ne postoji . Ma mi smo beznadežno društvo . ( sam sebi zvučim pesimistično ).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.