Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: “Pop sa lopatom” iz Crne Reke šipkom ubio štićenika zbog droge!  (Pročitano 39374 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Sunny nemoj ulaziti u tu raspravu sa njim Smile Ne zelis da citas ta duboka razmatranja o genetskim predispozicijama i ranom detinjstvu Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Apple 15
Zasto je narkomanija bolest?
Ona ne moze da se leci...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Majka ubijenog štićenika: Neću da mu odem ni na sahranu.

Ispovest Milice Lukić, majke Nebojše Zarupca, ubijenog štićenika Centra za odvikavanje od narkomanije: Živote nam je pretvorio u pakao. Krao je, drogirao se, tukao me. Nemam osećaj tuge

NA sahranu mu neću ići. Kao i svakoj majci, smrt deteta teško mi pada. Ali, posle svega što sam preživela, u meni se izgubio taj osećaj tuge. Moj život, uz sina narkomana, bio je gori od pakla!

Ovo, uz dubok uzdah, suznih očiju, kaže Milica Lukić (60) iz Valjeva, na vest da je njen sin Nebojša Zarubac (39) nastradao od ruke Branislava Peranovića, raščinjenog sveštenika SPC, u Centru za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici kod Loznice.

- Na sve načina pokušavala sam da mu pomognem, da se otrgne iz kandži droge, ali nije vredelo. Nebojša nije hteo da se leči u valjevskoj bolnici - kaže Milica. - Kad sam videla da ne želi pomoć, prestala sam da sa njim kontaktiram, sve dok prošle nedelje nije došao na odsustvo, sa lečenja u Jadranskoj Lešnici. Pre odlaska u taj centar bio je kost i koža, a posle desetak meseci lečenja vidno se popravio, rekao da se više ne drogira...

Milica kaže da je Nebojša još u osnovnoj školi počeo neobično da se ponaša, često je bežao od kuće, popustio u učenju.

- Ubrzo je počeo da javno, pred svima, puši marihuanu - kaže Milica. - Čak ju je uzgajao u dvorištu, sušio na terasi kuće. Uopšte se nije krio. Jednom sam uspela da pun džak osušene marihuane spalim.

U dvospratnoj kući, u Ulici vojvode Mišića, na Šabačkom putu, Milica je, veli, često nalazila sakrivene paketiće droge, koju je Nebojša spremio za prodaju. U kuću je svakodnevno dovodio narkomane, drogirali su se naočigled Milice i komšija. Kanta za smeće često je bivala prepuna upotrebljenih špriceva...

- Kad bi ga uhvatila kriza, lomio je sve stvari po kući, a sa narkomanima je po celu noć orgijao. Nismo mogli da trenemo - priča majka. - Mnogo stvari prodao je da bi došao do para, da kupi drogu. Više od sedam godina živim bez struje, u mraku, jer je Nebojša napravio ogroman račun, a nemam od čega da platim.

Svojevremeno, da bi bukvalno preživela, Milica je počela da radi u prodavnici, ali je, dodaje, posao morala da napusti, jer je Nebojša potkradao. Dugo je bila bez posla.

Sada radi u vešeraju valjevske bolnice. Njegov otac, od kog se Milica razvela, bio je mehaničar. I Nebojši je posao dobro išao, ali sve što bi zaradio, davao je za drogu.

- Nekoliko puta Nebojša je fizički nasrnuo na mene. Kad sam ga pitala zašto, rekao mi je da sam kriva što sam ga rodila, a kad me je poslednji put udario, nisam više mogla da izdržim. Teška srca prijavila sam ga policiji - ispoveda se, suznih očiju, Milica. - Sestra Nevena jedva je uspela da ga privoli da ode u taj centar u Lešnici. Pored takvog brata, ni ona nikakvo detinjstvo nije imala.

Nebojša Zarubac odavno je poznat policiji. Protiv njega je podneto više od 50 krivičnih prijava, uglavnom za razbojništva i krađe.

Bio je registrovani korisnik metadona. Za sobom je ostavio dvoje dece iz dva braka.

RASKRČMIO SVE

- Strahote smo preživljavali više od dve decenije, jer je Nebojšu droga bila potpuno uzela pod svoje - jada se majka.
- Sa njim nije bilo dogovora. Njegova reč nije postojala. A kad je nešto i obećavao, to istog trenutka više nije važilo. Kuća je bila puna stvari, bele tehnike, ali je, da bi došao do droge, sve budzašto raskrčmio...

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
Citat
Jednom sam uspela da pun džak osušene marihuane spalim.

Nije ni cudo da ju je tukao  Smile
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60

Narkoman se upravo postaje svojevoljno, jer niko nikog ne tera da sam sebi ubrizgava heroin u venu, ili da smrce, ili  duva, ili sta vec ne. Narkomani su sami krivi za svoju bolest a najvise trpe njihove porodice i neposredna okolina.

Ovo je klise, stereotip, fiksacija koja dopust ignorisanje realnosti, totalno pogresan pristup, koji ne vodi nikud i garantuje samo jedno-narkoman ce ostati narkoman!

Pisao sam vec dosta o ovoj temi, ali ponovicu.

Da li ti ocekujes da ako bacis seme neke biljke tu, na tvoj pod, da ce ta biljka da se razvije i da se sasvim normalno primi? Mislim da ne ocekujes!? Zasto? Zato sto biljka ne moze da se razvija bez spoljnih impulsa! Zasto bi se na razvoj coveka gledalo drugacije? Ako bebu sa sasvim normalnim vidom zatvorimo u mracnu sobu, beba ce izgubiti vid, jer je u periodu razvoja ociju, beba bila uskracena za spoljni impuls, koji pomaze razvoju vida, a to je svetlost!

Slicno je i sa ljudskim mozgom! Nas mozak se najvecim delom razvija u detinsjtvu. U ranom detisnjtvu, 2 stvari mogu da krenu po zlu: Da se dese stvari koje ne treba da se dese ili da se ne dese stvari koje treba da se dese!

Prema Dr Mateu, najtezi zavisnici su u 100% slucajeva ljudi sa nesvakidasnje teskim detinjstvom (uglavnom zlostavljanje svakog tipa). Takodje, po Dr Mateu I don’t have a single female patient in the Downtown Eastside of Vancouver who wasn’t sexually abused, for example, as were many of the men--or abused, neglected and abandoned serially, over and over again. That’s what sets up the brain biology of addiction. In other words, the addiction is related both psychologically, in terms of emotional pain relief, and neurobiological development to early adversity.

Ne mora da znaci da ces postati zavisnik ako se bodes! Ne mora da znaci da ces postati alkoholicar ako pijes, ne mora da znaci da ces postati kockar, ako igras poker....Dakle, sta izaziva zavisnost? Mozes li mi opisati proces nastanka zavisnosti? Sta neke ljude cini podloznim, a druge ne?

Narkomanija, zavisno ponasanje nije zabelezena pre pojave postindustrijskog kapitalizma medju plemenima u obe Amerike, iako je konyumiranje opijata bilo deo kulture, jer su, pre svega veze medju ljudima bile jake i ulivale sigurnost. Covek danas zivi izolovano. U Nemackoj 55% ljudi zivi samo, 80% njih su izjvaili da se osecaju usamljeno, ljudi se stresiraju u nenormalnim kolicinama i tu nastupa dobro utabana staza koja moze odvesti u zavisnost!

Droga (opijati) je pain killer. Danasnje drustvo je vrlo pogodno za razvoj svake zavisnosti, jer covek vise nije deo plemena, prosirene porodice, komune, zajednice, vec entitet za sebe, koji nema nikakvu sigurnost.

Postoji istrazivanje radjeno na 3 grupe majmuna, jedna grupa je imala uvek prisutnu hranu, druga je nekad imala, a nekad ne hranu na dohvat ruke, a treca grupa nikad nije imala hranu. Pokazano je da mladunci grupe koja je bila izlozena nesigurnim uslovima nalazenja hrane (nekad je bilo, a nekad ne) su najcesce postajali zavisni na alkohol i heroin!

Narkomana stvara okolina.

Citat
I da, sve je to upravo rezultat njihove lose odluke ( da probaju drogu), i njihovog slabog  karaktera.
Ja mogu da pocnem da pijem alkohol, da se bodem 3 meseca, unistim organizam, ali necu postati zavistan!!!! To je poenta!

Ovo sto si ti napisala znaci da ce svako ko proba drogu postati narkoman, da ce svako ko igra poker postati kockar, da ce svako ko proba alkohol postati alkoholicar, da ce svako ko primi morfijum u procesu operacije postati morfijumski zavisnik, sto je jednostavno besmileno!

Niko ne ulazi u narkomaniju sa predumisljajem "hocu da budem narkoman", narkomanija se desava!

Droga pruza osecaj da ljudi sa bilo kakvom traumom, po prvi put mogu da se osecaju normalno, da budu ljudi! To ne znaci da ce svako ko je doziveo traumu (svi smo) postati narkoman!

Naravno, dugorocne posledice su lose! I, kako takvoj osobi oduzeti nesto sto je po prvi put u zivotu cini normlanom?

« Poslednja izmena: 08. Avg 2012, 00:16:44 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
Alkoholicar = narkoman. Zasto se koristi odvojen termin za istu stvar  Smile
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Imajući u vidu šta je sve radio majci, ovaj pop je učinio dobro delo. Neki ljudi dobiju ono što zasluže.

Da tuče majku zbog droge!? Mogao je i da se ubije, ako već nije mogao da se kontroliše, izlaz i za njega i za njegovu majku.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
Zasto se i njegova majka ne ubije, kad je odgaila dete koje je postalo narkoman?

Citat
Milica kaže da je Nebojša još u osnovnoj školi počeo neobično da se ponaša, često je bežao od kuće, popustio u učenju.

I sta je ona uradila po tom pitanju? Krivila Boga i sudbinu zlu?
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Zasto se i njegova majka ne ubije, kad je odgaila dete koje je postalo narkoman?

Nije mu majka špricala heroin u venu. Ljudi žive kao u kamenom dobu, u bedi, gladi, bolesti i ne znam čemu sve pa su ipak toliko normalni da znaju da je droga još veće zlo od njihovog trenutnog stanja.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Alkoholicar = narkoman. Zasto se koristi odvojen termin za istu stvar  Smile
Stvar je u posledicama koje na organizam ostavlja ponavljajuce konzumiranje alkohola odnosno "droga". U svakom slucaju je u pitanju zavisno ponasanje.

Nista se ne postize sa "reci ne drogama" ili "moras imati volju"! Narkomani (zavisnici) su osobe koje su sasvim svesni da unistavaju sebe, ali tesko priznaju sebi da su zavisni! Sto je tipicno za zavisnost-poricanje! Slicno je i sa direktorima velikih korporacija, za njih para i moci, zavisnost na naftu (njene produkte) nikad nije dosta iako je cena koju placa planeta Zemlja i svi mi vrlo visoka! Ali, oni to poricu!

Preko 25% americkih vojnih veterana su po povratku iz rata ispunjavali kriterijume za heroinske zavisnike. posle 1 godine, samo je 1% ostao navucen na heroin! Sta nam to govori? Govori nam da: Ako droga sama po sebi stvara zavisnost, zar ne bi trebali svi veterani da ostanu zavisni!? Zavisnost je kombinacija vise faktora!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.