Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ponoš u Beču predstavio reorganizaciju Vojske Srbije  (Pročitano 11356 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
  @Danilobg:

Priča o našim hirurzima u Afganistanu je išla ovako: Naša pametna glavica, neispunjena balerina, sada ministarka sporta je uz odobrenje onih gore potpisala svojevremeno sporazum sa prijateljskom i nama mnogo naklonjenom Finskom da se isporuči nešto od medicinske opreme za našu VMA i vojsku. Tada su je ljudi iz vojske pitali: A koliko to na kraju ima da nas košta i kako? Njen pametan odgovor je bio da je to donacija bez obaveza. Par meseci kasnije iz prijateljske Finske stigao dopis da treba da se njima pomogne u skladu sa isporukom opreme i potpisanim sporazumom i da mi treba da pošaljemo u Afganistan naše hirurge i doktore sa VMA. Tada je u generalštabu izbila velika svađa između nje i lekara sa VMA. I lepo joj rekli: Kada neko piše pesme i bavi se baletom njemu nije mesto u vojsci gde svaka sitnica može da košta glave. Pa je tada lepo smenjen načelnik VMA, posle ministar Stanković, pa je počelo sa ucenama lekara, pa su neki otpušteni, pa malo pisale novine o tome, pa se na kraju našlo nekoliko njih koji su najedvite jade uz obećanja vojske o stanovima i uz neke "manje" pare otišli u Afganistan. VMA je ostala bez gomile stručnjaka a naša pametnica je nagrađena sa ministarskim mestom za sport. Jadan naš sport, ima i on da propadne do kraja. Zadnja informacuja je da nam prijatelji iz Finske opet dali neku opremu ali sada odmah rekli da to znači još stručnjaka. Celu priču znam jer je ispričao meni jedan bivši ortoped sa VMA koji je lepo odbio da ide tamo i bio nagrađen na lep način od države. Usput su mu pretili da će da mu uzmu stan, da pokrenu pitanje oko njegovih diploma, pa oko naknade zemlji za njegovo školovanje, pa da će supruga da mu izgubi posao, pa... Da nije ovo demokratija ja bi smeo da se zakunem da je vreme komunizma.

Nisam ja iz ONO i DSZ. Jedino znam dosta o vojsci. Pošto svi viču profesionalna armija, samo da vas obavestim. Koliko ja znam, a znam dosta, u Evropi samo Britanije, Belgija, Luksemburg i od prošle godine i Francuska imaju potpuno profesionalnu armiju. Nemogu da se setim ali mislim da ima još jedna emlja ali da ne lažem ljude koja. Sve ostale zemlje imaju kombinovan sistem koji obuhvata deo profesionalnog sastava i ostalo je regrutni sastav. Neću da se bavim zemljama koje imaju velike međusobne probleme i nesuglasice, kao što je Grčka i Turska. Uzećemo lepo primere zemalja koje su bogate i nisu ratovale vekovima. Primer jedan: Švajcarska, regrutni sistem, imaju profesionalaca, po rečima vlade i vojske nema para da se ima potpuno profesionalna vojska. Primer dva: Švedska, ista situacija kao i u Švajcarskoj. Ili Austrija, pazi iznenađenja ista stvar. Primer 4: Srbija, ona ima para da ima potpuno profesionalnu vojsku. Sad, ili mi imamo više para i pameti od gore pomenutih država ili je neko ovde lud. Prihvatam da sam ja lud i glup, ali brate jesu li i ostali ludi? Ili glupi? Ako jesu pa kako imaju onda tolike pare?

Nije baš da je Rumunija platila samo toliko i nabavila samo toliko. Jeste, cena modernizacije Migova 21 je bila oko 150 miliona, pa transfer tehnologije iz Izraela i Rumuniju još nekih 200 miliona, pa nabavka raketa i bombi iz istog izraela, pa uzmi kupovinu licence za proizvodnju helikoptera Cobra u Rumuniji i prebacivanje tehnologije tamo, pa nabavka novih sredstava veze za armiju ( za jednu brigadu na početku ih koštalo 5.7 miliona dolara, uzeto od amera), pa nabavka novih radara isto od Amera, pa nabavka pomenutih Herkulesa, pa kupovina licence za unapređenje helikoptera Puma na standard Cougar i transfer dela tehnologije kod njih .... Dakle, nije baš samo par stvarčica. Uračunaj sada i tih 24 aviona kao zamena za otpisane Mig29 avione za tričavih 1.5 milijardi i dodaj naoružanje i obuku mehaničara i pilota, i to je samo početak jer će im uskoro trebati zamena i za modernizovane 21-ce. Pa nabavka novih trenažnih aviona koje usput rečeno sami proizvode ali je pitanje da li će se kupiti kod njih. I tako možemo lepo da nabrajamo koliko god hoćeš. Inače, nijedan deo nabavki za armiju kod njih nije plaćan iiz vojnog buđeta već je plaćan vanbuđetskim sredstvima. Isto je i u Grčkoj, kod koje veliki deo para za vojnu opremu ide van vojnog buđeta. Usput, u toj istoj Grčkoj i nerazmišljaju da ukinu ragrutaciju a kod njih je vojni rok 14 meseci, samo da se zna.

Dakle, ako sve zemlje naše veličine i sa brojem ljudi kao kod nas nemaju potpuno profesionalnu armiju jer je neisplatljiva i ne obezbeđuje minimume zaštite države, kako je kod nas moguće da za naše oficire i političare je to drugačiji  slučaj? Da neko nije potopio okolne zemlje preko noći pa mi postali ostrvo i sada je moguće da se drugačije organizuje odbrana zemlje? Ili će da bude potop a ovi naši znaju ali nas ne obaveštavaju?Kako to da u doktrinama svih zemalja na svetu vojska prvo brine o bezbednosti sopstvene zemlje pa tek onda o drugim stvarima van nje i kako to da u opisu nijedne vojske u svetu nema da ona se bavi antiterorističkim poslovima i da njen posao nije da ratuje kako reče Ponoš?  Kako to da mnoge zemlje daju velike pare za vojsku i preko vojnog buđeta ali kod nas Mlađan Dinkić uzme pare od vojske i neda, pa svi kukaju na vojsku a ne na njega? U nekoj drugoj zemlji on bi u zatvor za primer drugima. Kako to u svim zemljama prvo parlament donese zakon i tek tada se vrše promene u vojsci a kod nas načelnik generalštaba nikog ništa ne pita i neinteresuje ga ko šta misli ali sprovodi reformu vojske ( on tako izjavio)? Gde ima u svetu brigada koja ima 12 bataljona sa opremom za jedan korpus koja se bazira na 5 mesta u zemlji, pa se oficiiri koji dođu iz tog istog NATO krste i levom i desnom rukom? Gde u svetu je načelnik generalštaba oficir koji je zadnji put postrojio jedinicu veličine čete u vojnoj školi?
   Mogu ja da pitam ovako jedno tri dana i da ni na jedno pitanje nedobijem smislen odgovor. Ono što stoji je da u strategijskom proračunu koliko ljudi i opreme treba koriste sve zemlje vrlo slične proračune, da je u matematici 2+2=4, a da je pomenuti proračun malko komplikovaniji jer ima procentni račun ali je i to moguće da reše deca iz srednje škole uz jedan digitron od 200 dinara. Možda u ovoj državi nema para da se kupi jedan digitron pa bi rešenje bilo da napravimo jednu manju akciju da se skupe are i kupi načelniku generalštaba jedan? Ja odmah dajem pola para, ako nema ko drugi da donira dajem i ostatak rado.

Usput, ja jesam za profesionaliaciju vojske ali je pitanje gde i koliko. RV profesionalizacija u što većem procentu, sistemi veze dosta toga ( mada je obuka i tu dosta laka), sistem PVO na skupljim sredstvima što veći procenat, oklopne snage na tenkovima i vozači i komandiri BVP-a, ostatak je nešto što može da se lako obuči ne treba da se troše pare na profesionalce. Ima tu jedan deo jedinica kao što su specijalne snage koje treba da su profesionalne, ili najvećim delom profesionalne. Ali da budemo jasni, sve ovo pomenuto ne čini ni 25% normalne mirnodopske vojske.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 296
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Neznam sto neki
pisu ovolike Postove.
Jos i tesko stivo.
Ajd kad neko sve ovo procita i protumaci,
neka mi preveda sta je to ''vasiljevic'' hteo da nam kaze.
Smile
IP sačuvana
social share
Uz Moravu vetar duva,stari ribar tajnu cuva,niko za nas nemora da zna.....Samo za hrabre-Klik
Ako neko misli da će zaustaviti sprovođenje zakona time što će mene ukloniti onda se grdno vara, jer ja nisam sistem.....Aha,ko pa ne!....jok ja!....To kod mene ne prolazi.....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@ vasiljevic

Citat
Usput, ja jesam za profesionaliaciju vojske ali je pitanje gde i koliko. RV profesionalizacija u što većem procentu, sistemi veze dosta toga ( mada je obuka i tu dosta laka), sistem PVO na skupljim sredstvima što veći procenat, oklopne snage na tenkovima i vozači i komandiri BVP-a, ostatak je nešto što može da se lako obuči ne treba da se troše pare na profesionalce. Ima tu jedan deo jedinica kao što su specijalne snage koje treba da su profesionalne, ili najvećim delom profesionalne. Ali da budemo jasni, sve ovo pomenuto ne čini ni 25% normalne mirnodopske vojske.

Da se ne lažemo. Sistem obavezne regrutacije je prevaziđen, nigde u ozbiljnim armijama se popuna ne vrši tako. Vidiš i sam da ljudi (civili) sve manje žele da služe armiju, a i kad odu samo klate muda po kasarnama i broje dane do "skidanja". To ne može biti ozbiljna armija.

Dakle, to se rešava drugačije, kao u Americi npr. Formira se Nacionalna garda (Teritorijalna odbrana u bivšoj SFRJ). Tu bi služili regruti max. 3,4 meseca, imali bi osnovnu obuku
(pešadijsku, inžinjerijsku, artiljerijsku). Posle odsluženih nekoliko meseci bi postajali rezervisti i javljali bi se isključivo u slučaju proglašenja ratnog stanja, tj. u slučaju otvorenog rata.

Ove jedinice bi mogle da se upotrebljavaju kao pomoć u slučaju poplava i ostalih "mirnodopskih" katastrofa, recimo građevinska inžinjerija bi mogla da gradi puteve po zabačenim selima itd. Mladići kojima se svidi vojni poziv, mogli bi iz TO da konkurišu za službu u pravoj, profesionalnoj armiji.

U suštini, TO bi bila nezavisna od Vojske Srbije (u mirnodopsko vreme), a u slučaju rata bi se automatski potčinjavala pod komandu Generalštaba VS. Takođe, sve postojeće zastarelo naoružanje i opremu bi prebacili TO, za osnovnu obuku regruta.

VS mora biti 100% profesionalna, savremeno tehnički i tehnološki opremljena, brojnosti do 35 hiljada, od toga 15-20% RV i PVO, ostatak KoV. Najvažnije za jednu vojsku malu brojem, jeste da kvalitetom i punom mobilnošću nadomesti "nedostatak" kvantiteta.
« Poslednja izmena: 20. Jul 2007, 14:50:05 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
@^BO$$^:

Napisao toliki post da se nebi reklo eno ga lupa bez argumenata i nezna šta piše. U pravu si, teško štivo za rad. Teška je i materija o kojoj govorimo, ako se ne odradi i savlada kako treba onda se plaća glavama. Kratak prevod napisanog:

1) U ponašanju novih kadrova u vojsci nema nekog napretka, po ponašanju su gori od onih pre a manje znaju
  2) Nema ni govora o dobrovoljnosti odlaska u misije, ako ti kažu idi moraš da ideš ili će da te šikaniraju i otpuste, toliko o demokratiji i pravu izbora
  3) Nijkedna zamlja koja je bogatija i to mnogo od nas nema potpuno profesionalnu vojsku, već regrutni sistem jer nemaju para da to plate i zadrže bezbednost zemlje
   4) Pravilo u svim zemljama je da se prvo gleda na sopstenu bezbednost a tek posle ako može na pomoć i angažovanje u misijama van zemlje
    5) Proračun za broj vojnika za odbranu zemlje je isti za sve zemlje u svetu, uči se na vojnoj akademiji i treba da ga zna svaki oficir, što ga nezna Ponoš treba da se on pita

@zemunac2:

Citat
Da se ne lažemo. Sistem obavezne regrutacije je prevaziđen, nigde u ozbiljnim armijama se popuna ne vrši tako. Vidiš i sam da ljudi (civili) sve manje žele da služe armiju, a i kad odu samo klate muda po kasarnama i broje dane do "skidanja". To ne može biti ozbiljna armija.

Pa jedna vrlo neozbiljna država sa još neozbiljnijom armijom ima takav sistem. MIslim da si možda čuo za nju, država je Izrael. Sad, ja lično bi da smo tako neozbiljna zemlja i da imamo tako neozbiljnu armiju, malo za promenu od ove naše "ozbiljne" države i armije. Samo da vidimo malo kako je to, pa ako nevalja da se vratimo na ovo sada. Neće da košta više nego što nas košta sada.

Citat
Dakle, to se rešava drugačije, kao u Americi npr. Formira se Nacionalna garda (Teritorijalna odbrana u bivšoj SFRJ). Tu bi služili regruti max. 3,4 meseca, imali bi osnovnu obuku
(pešadijsku, inžinjerijsku, artiljerijsku). Posle odsluženih nekoliko meseci bi postajali rezervisti i javljali bi se isključivo u slučaju proglašenja ratnog stanja, tj. u slučaju otvorenog rata.

Opet malo obaveštenja o načinu kako je to rešeno u SAD. Tamo je Nacionalna garda vojska neke od njihovih država, oni koji su tamo su dobrovoljci koji su prošli obuku ili su pre bili u vojsci profesionalci. Oni su u njoj na stalnom spisku i vode se da rade pola vremena i za to dobijaju platu. Pozivaju se skoro redovno na vežbe, minimum jednom mesečno na par dana. U slučaju rata po potrebi se pozivaju i tada postaju deo vojske SAD i tada se vode kako neko na punom radnom vremenu i tako su i plaćeni. Pozivaju se i u slučaju da vojska SAD nema dovoljno ljudstva u zemlji. Imaju i svoj stalni deo koji je obično vezan za RV kojim raspolažu, da imaju oni i avione F16, jest starije prebačene iz vojske ali su borbeni avioni.
   Koliko sam ja obavešten, a mislim da sam obavešten dobro, osim dela o avijaciji i nekih manjih sitnica, ovakav sistem popune ljudstva je isti u svim državama koje imaju profesionalnu armiju. Dakle, nema tu ja plaćam samo profesionalce u vojsci, već ja plaćam i profesionalce i one rezerve koja mi treba, dajem i za jedne i druge penziono, plaćam zdravstveno, i jedne i druge šaljem u penziju sa max 40 godina, i jedni i drugi nisu na gađanju samo jednom u godinu dana već konstantno, bar jednom mesečno. Firmama u kojima rade rezervisti nadoknađujem što je u potrebno vreme taj čovek u vojsci i plaćam čoveka koji ga menja po potrebi i slične male i neophodne sitnice. Sve ovo nije pomenuto i niko ne pominje kada se govori o profesionalnoj vojsci kod nas a to nas čeka i sve to košta i sve to ulazi u tačku proračuna koliko košta profesionalna armija. KAda se podvuče crta to je skuplje nego regrutni sistem sa stajaćom vojskom od 80.000 vojnika.
   Dakle, sad je pitanje dali imamo ovoliko para i dali smo spremni da platimo toliko za profesionalnu armiju koja garantuje ograničenu sigurnost ljudi i kod koje će u slučaju potrebe da se poziva cela populacija u rat, a to je rekao i Tadić i Ponoš. E tada, ako zatreba, ima da se mnogo više gine nego sada i nego u onoj gore pomenutoj jedinici pijanih rezervista. Ovi pijani rezervisti bar znaju kako da napune pušku i iskopaju rov, ako ništa drugo. Ako smo spremni na nešto tako, e tada da plaćamo i nema više potrebe da se ubeđujemo po okolini dali profi ili ne, a pogotovu da se raspravljamo dali je to bolje i dali se manje gone po novoj doktrini ili staroj, jer i po ovoj doktrini ima da se gine ko da su ljudi muve.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Vasiljević,

Izneo si nekoliko neistina, stoga moram da te korigujem:

U Evropi profesionalnu vojsku imaju Holandija, Velika Britanija, Španija, Italija, Francuska, Danska, Belgija, Češka, Slovačka, Rumunija, Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska, Crna Gora, sve pribaltičke republike. Bugarska uvodi profesionalnu vojsku 2010. godine. Svi naši susedi dakle imaju profesionalnu vojsku sa izuzetkom Sofije koja je imala najviše problema u reformama i koja će profesionalizaciju završiti u naredne tri godine. Inače, Francuska je bila nosilac tradicije regrutnog služenja vojnog roka jer je to nasleđe francuske revolucije. Koncept ročne vojske - odnosno građanina vojnika pregazilo je vreme, to je sada istorija. 

U Evropi samo najbogatije tradicionalno neutralne zemlje imaju i dalje ročnu vojsku - Švedska, Austrija. Nemačka ima ročnu vojsku zbog istorijskih razloga - nasleđa nacizma i militarizma II svetskog rata. Grčka ima hiljadu ostrva i mnogo teritorijalnih sporova sa susednom Turskom. Česti su pogranični incidenti u vazduhu, jedni druge provociraju mini desantima na mala ostrva. To je jedinstven slučaj u Evropi.

Što se tiče medicinskog tima koji treba da ide u Avganistan izneo si više notornih neistina. Nisi ni tačnu zemlju partnera naveo. Nikada nikakvi aranžmani sa Finskom u tom smislu nisu pravljeni.

Pošto vidim da si otvorio i pitanje kako funkcioniše američka vojska i popuna ljudstva stvari stoje ovako: Bez obzira da li je reč o aktivnoj vojsci, rezervi ili nacionalnoj gardi svi su dobrovoljci. Razlika je u stepenu obaveza prema državi. Pripadnici aktivne vojske imaju aktivan angažman u oružanim snagama. Pripadnici rezerve imaju posebne društvene beneficije: stipendije za pohađanje fakulteta, bolje socijalno, penziono itd. Oni se periodično uvežbavaju za svoje vojničke specijalnosti ali imaju i svoje civilne poslove ili pohađaju fakultet i sl. U slučaju rata dužni su da idu gde ih država pošalje. Sa nacionalnom gardom sličan je slučaj kao i sa rezervom -  s tim što je to organizovano na nivou savezne države. Oni se takođe uvežbavaju za sve vojne zadatke, ali sa dodatkom da stoje na raspolaganju svojoj saveznoj državi u slučaju elementarnih nepogoda, vanrednog stanja itd.

« Poslednja izmena: 22. Jul 2007, 14:52:32 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 5610
Црна Гора и професионална војска!  Smile Smile Smile

Где си то само ископао???  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Da, Kombi
Crnogorci su ukinuli služenje vojnog roka 2006. godine. Imaju malu profesionalnu vojsku koja se još uvek oblikuje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Идеја уређења војске као у САД уопште није лоша, само питање колико је тако нешто применљвио код нас.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Pa s obzirom da tenk koji se konzervira sedam dana, mi spakujemo za jedno popodne na voz za "negde daleko", tesko da mozemo da primenimo ista ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 5610
Da, Kombi
Crnogorci su ukinuli služenje vojnog roka 2006. godine. Imaju malu profesionalnu vojsku koja se još uvek oblikuje.
Доле само виђам војнике обучене као и наше, са истим ознакама на рукавима. Та њихова војска је слабија од полицијске станице у Мојковцу!  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.