Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Пољопривредници блокирали путеве  (Pročitano 36824 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Citat
Ali fora sa psenicom je sto samo treba da se posadis i cekas da sazri.

експерт Smile Smile Smile

Na čemu uspevaju ovakvi genijalci, da mi je znati.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Уберцар е, пшеница се сади Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Какав цар јеботе. Какав цар.

Ај реци да ложиш?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Ај реци да ложиш?

што је најгоре ... не ложи.

Вероватно је у трипу да су сељаци размажени и лењи, возе онакве фенси тракторе са џојстицима, прекидачима и климама ... и да се понашају као увређене младе што држава није испунила оно што им је обећала.

А таквих има ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ništa to nije čudno, takav nam je i ministar, kao i većina prethodnih i zaposleni u ministarstviu koji ne razlikuju gusku od patke, kravu od konja, pšenicu od ječma...
facepalm
Sve te stručnjake treba na njivu, u smenu od 12 sati kakva je zemljoradnička, da malo nešto nauče o poljoprivredi.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
Da od svega sto sam rekao ti pogledaj da li sam napisao sadi ili seje. To je najvaznije.  Smile

Po milioniti put postavljam pitanje burek poljoprivrednicima.

Zasto seljak sadi psenicu ako od nje nema zarade?
Koliko sati godisnje provede na njivi onaj ko ima dosta zemlje pod psenicom?
Zasto drzava subvencionise kulturu koja je neprofitabilna i koja moze jeftino da se uveze?
Kako proizvod koji je neophodan moze da bude neprofitabilan?

Evo ja se ne razumem, vi mi odgovorite na ova pitanja konkretno posto se vi razumete i ja cu valjda bolje shvatiti neke stvari.
« Poslednja izmena: 02. Jun 2011, 23:57:50 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I have more jewels then your jeweler

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1819
Zastava Finland
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung i9300
nisam sa sela ali bar ovo znam da ti pojasnim. vise vremena covek provede baveci se pripremanjem zemlje za sejanje nego samog sejanja i zetve. sejanje psenice kukuruza i slicnog traje poprilicno kratko, pre samog sejanja potrebno je duboko oranje kao i posle same zetve potrebno je plitko oranje da bi se izbacio koren zita napolje da se zemlja oko korena ako se ne varam ne ubudja, neki pre tog plitkog oranja rade i paljenje ali to bas i nije tako dobro jer unistava neke "dobre" bakterije u zemlji. takodje ne sme se jedna ista sorta zita sejati na istom mestu vise od dva ili tri puta za redom sem psenice, to je neko pravilo koliko znam u vojvodini. ne znam zasto ali znam da to ljudi ne rade.

dalje, psenica se seje kad zemlja treba da se procisti od ostalih zitarica koje su bile zasejane godinu dana ranije na toj povrsini. psenicu najlakse zasejes ne treba joj silno okopavanje kao za kukuruz ili suncokret ili soju, ali daleko od toga da nema posla oko psenice.

koliko sati godisnje.. mnogo, ni ratari ne znaju sami koliko provedu vremena u njivi.
lepo ti je objasnio magicmaster, sta ces da jedes ako nemas psenicu? a niko ne zeli da ti je od drugih drzava proda?

a kako moze da bude neprofitabilan.. pa to pitaj ministra. koliko ljudi potrose na naftu, rezervne materijale za polj.masine, koji se jako jako trose i kvare. onda posle same zetve ide harac polj.dobra koji ti je poslao kombajn da ti pozanje zito. nemaju svi privatni kombajn. onda ide opet harac oduzimaju ti postotak od zita za drzanje tvog zita u silosu, onda ide drzava koja ti lupi neku smesnu cenu po Kg za odredjenu sortu zita tipa 12 dinara po Kg. I onda ti budi pametan pa uzgaji kikiriki.  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Пшеница, кукуруз, репа су најуноснији из више разлога:
1. висока цена на светским берзама (овде је цена чак и већа него у свету)
2. сигуран пласман
3. сигурно и дуготрајно се складишти
4. ефективно раде 2 месеца у години (у врх главе, чак и мање), сви који тврде другачије су дрски лажови
5. висока механизованост (трактори, комбајни), неколико људи покрива велику површину

За разлику од сточарства, повртарства и воћарства где је потребно много више људског рада, немају сигуран пласман, немају субвенције...
« Poslednja izmena: 03. Jun 2011, 00:58:01 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Da od svega sto sam rekao ti pogledaj da li sam napisao sadi ili seje. To je najvaznije.  Smile

Po milioniti put postavljam pitanje burek poljoprivrednicima.

Zasto seljak sadi psenicu ako od nje nema zarade?
Koliko sati godisnje provede na njivi onaj ko ima dosta zemlje pod psenicom?
Zasto drzava subvencionise kulturu koja je neprofitabilna i koja moze jeftino da se uveze?
Kako proizvod koji je neophodan moze da bude neprofitabilan?

Evo ja se ne razumem, vi mi odgovorite na ova pitanja konkretno posto se vi razumete i ja cu valjda bolje shvatiti neke stvari.

Постоји једна ствар која се зове плодоред и о којој сељаци воде рачуна ... а она подразумева да се на истој парцели не рока годинама једна те иста култура ... тако да људи на тој њиви сеју једне године кукуруз, следеће пшеницу па оне тамо поново кукуруз или евентуално нешто треће.

Људи се ретко одлучују да сеју само и искључиво једну културу јер је већи ризик да ће пропасти, да ће род бити слаб, да ће цена бити никаква илити шта већ.

Зато што субвенције нису само нама пале на памет и зато што ако ти неко јебе жену боље него ти, то не значи да ти треба курац да си одсечеш

Зато што ти од те цене неопходног производа више одлази препродавцима и трговцима него ономе ко највише зноја пролије за то.

То што ти не разумеш није страшно ... страшно је то што да се неко и помучи у ове ситне сате и откуца ти пост 50 пута опширнији од овог и нацрта и приде обоји у шарено да лакше схватиш ... ти би опет одмахнуо главом и написао неку умотворину као ону претходну о садњи пшенице.

Закључак ... боље ћутати и бити сматран глупим него отворити уста и отклонити сваку сумњу у то.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Кав бре зној, шта причаш, најлакши посао су пшеница и кукуруз, све је механизовано а цене су отишле у небо, сигурна зарада...  Повртарство, воћарство и сточарство је већ друга прича, ту је потребно много више рада...
« Poslednja izmena: 03. Jun 2011, 03:25:30 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.