Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Maj 2026, 01:35:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pokajanje  (Pročitano 81624 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: bjbojan
Много је нелогичније тврдити да је неопростив грех када човек каже да има слободну вољу. Јер ако човек нема слободну вољу (на пример да изабере да ли ће да се покаје), онда он каже да има слободну вољу зато што му је Бог одредио да то каже па није неопростив грех ако то каже. У ствари, онда то није ни грех. Међутим, стварност говори супротно, да постоје последице онога што човек ради и да то, како ће човек да се осећа, зависи од тога што ради и да човек може да изабере шта ће да уради. Не може само да одреди последице онога што ће да уради, јер је њих предефинисао Творац природних закона.
Nisam to ja tvrdio, to je rekao Isus Hrist i tako je kako je rekao. "
" Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.
I ako ko reče reč na Sina čovečijeg, oprostiće mu se; a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom. "
Sveti Duh je Bozija volja, Sveti Sin (Hrist/istina) je Duh Boziji, reci da postoji "slobodna volja" znaci kazati
da ne postoji Bozija volja, i kao sto vidis svi koji su umrli su verovali u "slobodnu volju", i to zato sto je
Bog tako hteo. Ljudi koji shvataju da je sve Bozija volja su medju zivima, oni ranije nisu to mogli da shvate
posto Bog to nije dozvolio, kao sto je objasnio u Isaija 6:9-10 " A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati. Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele. "
Za ljude koje je Bog do sada ubio nema isceljivanja, blagoslovena je samo ova sada generacija koja zivi.
Bitni su samo ovi dani, sta je bilo, bilo je, ko je umro nije planiran da zivi, nego je upotrebljen za kreaciju
i unisten.
Ne kapiras i dalje, Bog je odredio da neko bude ubica i taj neko je ubica koji ne moze da dokaze da to nije njegova krivica nego "je Bog tako hteo". Ako je Bog hteo da neko kaze da ima "slobodnu volju", to samo znaci da je taj neko "obelezen za smrt", i sta ce taj neko da misli ili veruje o tome je potpuno irelevantno.

Samo ti slobodno nastavi da verujes sta god verujes i mislis sta god da mislis, ja ti samo govorim ono sto jeste, smrt je plata za greh, kada ne bude greha, nece biti ni smrti.

То није тачно. Мени је покајање помогло да се боље осећам. А то што ти не знаш да је покајање неком помогло, не значи да ником није помогло, тако да је по мени врло нелогичан закључак да покајање никада ником није помогло. Smile
Ovde se govori o pokajanju greha koje donosi vecan zivot, a ne "lep trenutni osecaj", ti izgleda i dalje ne shvatas da je smrt kraj svega i da je to sta je osoba koja je umrla osecala apsolutno nebitno.
Covek nema mogucnost da sebi pomogne na putu ka grobu, subjektivno misljenje "da li je nesto dobro ili nije" ne vazi za sve ljude, tako da se ne moze da bude zakon koji vazi za sve.
Citat: slobadidi
Ni olovo me neće  Smile.
Autoritet se oseća. Smile
Onda bi ovo trebala da bude tvoja himna, tekst u potpunosti odgovara tvom osecaju i tvom stavu

Ovog puta bejbi, sloba je otporan na sve ukljucujuci i olovo !
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Prijatelju moj,ti u suštini govoriš što i ja ali voliš da kontriraš,nemoj to da radiš.
Nije Bog nikome ništa odredio,sami sebi sve određujemo.U svakom od nas je i dobro i zlo,pitanje je šta će da nadvlada.
Pošto su ljudi na niskom stepenu svesti ,uvek nadvlada ono što je zlo,a to je Sveti Duh,Dažbog,koji služi za obnavljanje .Kada budemo doveli svoju svest na veći stepen duhovnosti i spoznaje,tada ćemo da dovedemo u harmoniju dobro i zlo u nama i tada smo na korak do Vaznesenja.
Samo je ovako kako ja kažem i nikako drugačije.
Kroz istoriju čovečanstva svi su pretili ljudskom rodu,evo samo ja ne pretim,ja vam samo ukazujem na to kako da spasete svoje duše.
Biću jedini koji će da vas izvede u šestu dimenziju snagom svoje volje,jer za nepunu godinu najmanje milijardu ljudi će da me sledi.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia 
Koliko sledbenika imaš sada ako očekuješ milijardu za godinu dana?

Teško da se to može postići samo snagom volje (mada ni najmanje ne sumnjam da je imaš).
Možda uz iznenadnu Božiju pomoć? Ali ne vidim razlog zašto bi Bog želeo da se svi vaznesemo kada je već stvarao život na zemlji?!
« Poslednja izmena: 24. Okt 2009, 01:12:44 od Teodora C »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Imam i imaću svu pomoć i Gospoda Boga i Tvorca,jer je neophodno da se mnogi Vaznesu,pošto će nakon ove kataklizme naš Sunčev sistem da postane beli patuljak.
IP sačuvana
social share
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 119
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
Imam i imaću svu pomoć i Gospoda Boga i Tvorca,jer je neophodno da se mnogi Vaznesu,pošto će nakon ove kataklizme naš Sunčev sistem da postane beli patuljak.

Samo da proverim da li sam dobro razumeo: Sunce će iz glavne faze da pređe direktno u fazu belog patuljka bez prolaska krot fazu crvenog džina??? Ako je to tačno, astrofizičari nemaju blage veze sa mozgom  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Sony xperia
Citat
Biću jedini koji će da vas izvede u šestu dimenziju snagom svoje volje,jer za nepunu godinu najmanje milijardu ljudi će da me sledi.
Slobo , ne uticu li oni reflektori na tebe ??  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Slobo, koliko će ljudi da se vaznese? Ponegde se pominje broj 144000.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat: eyepheelYU
Nisam to ja tvrdio, to je rekao Isus Hrist i tako je kako je rekao. "
" Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.
I ako ko reče reč na Sina čovečijeg, oprostiće mu se; a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom. "
Само да разјаснимо да се ту нигде не спомиње слободна воља.

Sveti Duh je Bozija volja, Sveti Sin (Hrist/istina) je Duh Boziji, reci da postoji "slobodna volja" znaci kazati
da ne postoji Bozija volja
Божија је воља да човек има слободну вољу!

Samo ti slobodno nastavi da verujes sta god verujes i mislis sta god da mislis, ja ti samo govorim ono sto jeste, smrt je plata za greh, kada ne bude greha, nece biti ni smrti.
А како ти знаш оно што јесте? Да ли си ти Бог? А ако је смрт плата за грех, како су толики грешни људи живи? И откуд ти знаш шта ће бити? Јел' си ти то почео да верујеш или знаш оно што ниси видео, па према твојој терминологији, не постоји? Smile

Ovde se govori o pokajanju greha koje donosi vecan zivot, a ne "lep trenutni osecaj", ti izgleda i dalje ne shvatas da je smrt kraj svega i da je to sta je osoba koja je umrla osecala apsolutno nebitno.
Па и вечан живот је састављен из тренутака! Smile Која смрт је крај свега? Смрт тела није, јер кад једно тело умре може душа да се пребаци у друго. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
144000 Božjih čestica se pominje,mislim u nekom od Jevanđelja,i u Kabali.
Nije to istina.Božija čestica je u svakome od nas.
Koliko će njih da se Vaznese zavisi isključivo od ljudi i od dela.Što se više njih bude iskreno pokajalo za sve grehe iz prošlih života,kao i za grehe iz ovog života,više će njih da se Vaznese.
Deca će da dožive Vaznesenje,kao i sve osobe koje su mentalno hendikepirane.Deca i ove osobe ne mogu da stvore aktuelnu silu za pokajanje.
Kog su uzrasta deca?Do 12 godine.Znači sva deca koja su rođena 20.. doživeće Vaznesenje.
Kako ide,crveni džin,prasak,beli patuljak,supernova,novi život.
Ne vidim da mi je svest pomućena,imam sjajnu koncentraciju i iz emisije u emisiju sve sam bolji  Smile Smile Smile.
« Poslednja izmena: 24. Okt 2009, 21:09:15 od slobadidi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Prijatelju moj,ti u suštini govoriš što i ja ali voliš da kontriraš,nemoj to da radiš.
Nije Bog nikome ništa odredio,sami sebi sve određujemo.U svakom od nas je i dobro i zlo,pitanje je šta će da nadvlada.
Pošto su ljudi na niskom stepenu svesti ,uvek nadvlada ono što je zlo,a to je Sveti Duh,Dažbog,koji služi za obnavljanje .Kada budemo doveli svoju svest na veći stepen duhovnosti i spoznaje,tada ćemo da dovedemo u harmoniju dobro i zlo u nama i tada smo na korak do Vaznesenja.
Samo je ovako kako ja kažem i nikako drugačije.
Kroz istoriju čovečanstva svi su pretili ljudskom rodu,evo samo ja ne pretim,ja vam samo ukazujem na to kako da spasete svoje duše.
Ja govorim potpuno suprotno od onoga sto ti govoris. Po bibliji Bog je neko ko je sve odredio i sve kreirao, a ne covek, onaj covek koji tvrdi da covek nesto odredjuje i kreira, automatski porice postojanje Boga.
Niti u jednom od mojih postova nema "Ja ovo, ja ono."
Samo Bog spasava i niko nikada nece znati njegovo ime, ti nikoga nisi spasao, pretis svima koji nece da te prate,
i kao malo dete govoris kako ce te "pratiti milijarde".
Trenutno je svima jasno da te ovde niko ne prati i ne smatra vodjom.
Само да разјаснимо да се ту нигде не спомиње слободна воља.
Nigde u bibliji se ne spominje "slobodna volja", posto ne postoji, reci da Sveti Duh/Volja Bozija ne postoji je tvrdnja da "slobodna volja" postoji, a samo potpuno ignorisanje znacenja reci "sloboda" navodi coveka da veruje da nesto kao sto je "slobodna volja" postoji.
Odnos Boga i coveka je identican odnosu coveka i karaktera u video igri koju covek igra, taj karakter ima mnoge mogucnosti, ali radi samo ono sto covek hoce da on radi.
Божија је воља да човек има слободну вољу!
Gde to pise i sta je za tebe "sloboda" ?
А како ти знаш оно што јесте? Да ли си ти Бог? А ако је смрт плата за грех, како су толики грешни људи живи? И откуд ти знаш шта ће бити? Јел' си ти то почео да верујеш или знаш оно што ниси видео, па према твојој терминологији, не постоји? Smile
Tako sto imam svest, koja je mogucnost shvatanja onoga sto jeste.
(ajde da probamo ovo cisto iz zezanja)Nisam rekao da jesam, a da li ti mozes da dokazes da ja nisam Bog ?
Zato sto plata ne stize svakom u isti cas, nekome stize posle par minuta postojanja, a nekome posle 100 godina,
jel' se ti zuris sa primanjem tvoje plate ?
A gde sam ja rekao da ja znam sta ce biti ? To je receno u bibliji.
Ovo zadnje pitanje mi nikako nije jasno, ali mogu samo da ti kazem da kao i svaka druga osoba znam samo ono sto sam doziveo
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Maj 2026, 01:35:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.