Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 00:34:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pokajanje  (Pročitano 74391 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat:  eyepheelYU
Nigde u bibliji se ne spominje "slobodna volja", posto ne postoji, reci da Sveti Duh/Volja Bozija ne postoji je tvrdnja da "slobodna volja" postoji, a samo potpuno ignorisanje znacenja reci "sloboda" navodi coveka da veruje da nesto kao sto je "slobodna volja" postoji.
Само потпуно игнорисање стварности наводи човека да верује да слободна воља не постоји, јер човек и не би могао да било шта иогнорише да нема те слободне воље.

Odnos Boga i coveka je identican odnosu coveka i karaktera u video igri koju covek igra, taj karakter ima mnoge mogucnosti, ali radi samo ono sto covek hoce da on radi.
То би било идентично када би Нешто друго створило човека па пустило Бога да се игра са човеком. Али поређење је слично са тиме да је Бог створио тело човека са неким могућностима, као што фабрика произведе игрицу, па је Бог пустио душу у тело човека да према својој вољи (слободна воља) изабере које ће могућности тела  да искористи, као што човек бира које ће „карактере“  у игрици да користи.

Gde to pise i sta je za tebe "sloboda" ?
„Пише“ у стварности, а стварност је Божија воља.
Слобода је стање без ограничења. Човек нема потпуну слободу, јер има нека ограничења, али има слободу избора између две или више могућности, јер је одлука само на њему и нико му је не одређује (па по том питању нема никаквих ограничења). Пошто људи имају слободу избора да ли ће да се покају, онда неки изаберу да се покају, а неки не, што се види у стварности.

Tako sto imam svest, koja je mogucnost shvatanja onoga sto jeste.
(ajde da probamo ovo cisto iz zezanja)Nisam rekao da jesam, a da li ti mozes da dokazes da ja nisam Bog ?
Па да сам могао да докажем, не би те питао, него би изнео доказе.  А то сам те питао, јер износиш да нешто јесте што сам ја, са својом „могућношћу схватања  оног што јесте“, схватио да није, а истина је ваљда само једна, па онда ту неко од нас двојице нешто погрешно схвата. А само Бог зна шта је истина па ако си ти Бог, онда нема сврхе да ти било шта противречим. Међутим, нека твоја поређења са теме „Апологетика“ и не разумевање оног што ти неко каже (а и заборављање сопствених речи) су доказ да ниси Бог.

A gde sam ja rekao da ja znam sta ce biti ? To je receno u bibliji.
Па ако кажеш (на теми „Кажњава ли Бог“):
Jedina knjiga koja govori istinu je Biblija (bez "apostolskih poslanica"), i nju citam nekih cetvrt veka, imam vise nego dovoljno iskustvo steceno zivotom na dva kontinenta.
то ваљда кажеш на основу знања да је Библија истина, па ако у Библији пише шта ће бити, онда знаш да је истина да ће тако бити? Мада си мени рекао (на теми „Апологетика“):
to sto pise u Jevandjeljima Petrovog ucenika Marka i Pavlovog ucenika Luke jeste fabrikacija iza koje stoji Farisej Pavle
па изгледа да си променио „знање“.

Добро је и покајати се...
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: bjbojan
„Пише“ у стварности, а стварност је Божија воља.
Слобода је стање без ограничења. Човек нема потпуну слободу, јер има нека ограничења, али има слободу избора између две или више могућности, јер је одлука само на њему и нико му је не одређује (па по том питању нема никаквих ограничења). Пошто људи имају слободу избора да ли ће да се покају, онда неки изаберу да се покају, а неки не, што се види у стварности.
Pises nesto sto ne shavtas sta je napisano, posto tvrdis suprotno.
Stvarnost jeste Bozija volja, a posto je stvarnost i sve sto covek uradi, znaci da je i to Bozija volja, a ne
"slobodna volja". Sve sto covek radi je uslovljeno necim sto covek ne moze da kontrolise tako da ne mozemo govoriti o slobodi, nego o mogucnostima koje covek ima u odredjenoj situaciji.
Jedna stvar je cinjenica da se covek dobro oseca zato sto veruje u "slobodnu volju" a druga je dokazati da
covek ima bilo kakav oblik ili formu slobode.
Па да сам могао да докажем, не би те питао, него би изнео доказе.  А то сам те питао, јер износиш да нешто јесте што сам ја, са својом „могућношћу схватања  оног што јесте“, схватио да није, а истина је ваљда само једна, па онда ту неко од нас двојице нешто погрешно схвата. А само Бог зна шта је истина па ако си ти Бог, онда нема сврхе да ти било шта противречим. Међутим, нека твоја поређења са теме „Апологетика“ и не разумевање оног што ти неко каже (а и заборављање сопствених речи) су доказ да ниси Бог.
Odakle ti uopste ideja da samo Bog zna sta je istina ? malo dete zna sta je istina. Glavna odlika Boga je da
zna ono sto nijedan drugi covek ne zna.
kao sto sam ti vec objasnio, u bibliji pise da niko nikada nece znati ko je Bog, sto znaci da Bog nicim nece uraditi nista sto bi nekoga moglo da navede na pomisao da je on Bog. Sto znaci da se opet radi o znanju
ovog puta manifestovanom inteligencijom.
Nerazumevanje onoga sto covek kaze Bogu nije argument za Boga koji je ljudima porucio
" Vi i ja se nikada necemo razumeti !!!!!!!!! "
" Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; "
Ono sto kazem se ne kontradiktuje niti je to bilo ko dokazao, ti samo nisi shvatio sta sam ja rekao pa ti se ucinilo da se ono sto sam rekao kontradiktuje.
Opet smo u situaciji gde ti pokusavas da dokazes da nesto ( za sta pojma nemas sta je ) - ne postoji.
A gde sam ja rekao da ja znam sta ce biti ? To je receno u bibliji.
Па ако кажеш (на теми „Кажњава ли Бог“)
то ваљда кажеш на основу знања да је Библија истина, па ако у Библији пише шта ће бити, онда знаш да је истина да ће тако бити?
Naravno da biblija govori istinu, rekao sam ti da je biblija knjiga o "zasto covek zivi i zasto covek umire ?"
lepo pise da svi koji misle da imaju "slobodnu volju" i njihova naredna cetiri kolena (zbog tog misljenja) umiru,
i tako i jeste u stvarnosti, pise da covek nema kontrolu nad svojim rodjenjem i svojom smrcu, i tako i jeste.
Мада си мени рекао (на теми „Апологетика“):
to sto pise u Jevandjeljima Petrovog ucenika Marka i Pavlovog ucenika Luke jeste fabrikacija iza koje stoji Farisej Pavle
па изгледа да си променио „знање“.

Добро је и покајати се...

Nisam promenio nista, rekao sam ti tacno o kom delu samog kraja tih jevandjelja se radi.
Isus je pre nego sto ce ga uhapsiti i zakucati ekserima ucenicima rekao da ce se dici iz klinicke smrti i otici u
Galileju (gde je Nazaret, grad njegove mladosti), a ovi lazovi govore da se Isus samolansirao ("vazneo") iz Judeje, mesta koje se zove Vitanija (predgradje Jerusalima) sto je nekih 250 km udaljeno jedno od drugog.
Sto se mene tice slobodno se pokaj.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung Galaxy SII
Au ljudi koliko ste otisli u off...

Pokajte se  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Pokajanje i to od ljudi koji su rođeni da unište sve čega se dohvate.
Vratimo se temi Pokajanje i pokajte se.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Прихватам одговорност за одвођење теме у оф, и ушао сам у процес покајања... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Tvorac je Savršenstvo,i dao nam je slobodu mišljenja.
Umni ljudi kroz vekove su nam ostavili značajne tragove koji nam ukazuju šta treba da radimo.
Te "znake pored puta" nije imao ko da nam rastumači,sada kada se pojavio neko ko može da vam ih rastumači,vi i dalje ne vidite i ne čujete,ali to je vaše pravo i vaš izbor. Smile
IP sačuvana
social share
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ево, мене интересује да ли човек треба да се покаје ако у ратном оружаном сукобу побије стотинак људи. Дакле, човека је држава мобилисала за рат, војни команданти су га распоредили на ратни положај, исти су га послали на борбену позицију и човек је митраљезом бранећи војну позицију (или освајајући, зависи како ко гледа), коју су нападале супротне војне снаге, побио толико и толико војника нападача. Човек није хтео да убија, али државна политика је одредила да треба да се ратује, њему је одредила да убија и он је могао да одбије да убија, али би био проглашен издајником или би био убијен са своје или супротне стране. Човек је изабрао да убија, а постоји Божија заповест - не убиј? Да ли је погрешио и шта је требало да уради и шта га чека? Да ли мора да се реинкарнира 100 пута (за сваког убијеног) и шта да ради ако у току тих инкарнација опет дође у исту ситуацију?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Prijatelju moj,Tvorac sve prašta,ako se čovek iskreno pokaje,ne prašta samo ako čovek ne veruje u Gospoda Boga i ako ne čini moralna dobra.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Sličan stav ima i islam, Bog sve prašta osim nevrovanja ili krivog verovanja (širk). Avramov otac i Muhamedov stric po verovanju muslimana, neće moći u dženet zbog krivog verovanja. Dok je Mojsiju npr. Bog oprostio ubistvo.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Sve prave religije imaju isto verovanje,i Mojsiju nije Bog oprostio nego je on znao kako iz svog zapisa da izbriše to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 00:34:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.