Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
- Pre postavljanja pitanja, pročitajte "Najčešća pitanja korisnika" i ConQUIZtador Help!
- Prijave nedoličnog ponašanja igrača možete obavljati na način opisan ovde. Samo i jedino tako.
- Pregledajte forum, pročitajte top teme i tek nakon toga, ukoliko ne pronađete traženo - otvorite novu temu.
- Pročitajte pravilnik foruma, jer svaka kuća ima kućni red, a grubi prekršaji se ne tolerišu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pogrešna pitanja se stalno javljaju  (Pročitano 259806 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
Sto volim ove "I tacka." argumente, omiljeni su mi Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3231
Zastava Šabac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia Asha 302
Za sve one koji me prozivaju za pitanje o najistočnijoj lokaciji:

Molim vas da ne pametujete o onome u šta se ne razumijete. Nije korektno nekoga optuživati i ismijavati za stvari u kojima ste laik. Ja sam u pravu a vi bi mogli da konsultujete nekog stručnjaka za matematičku geografiju pa tek onda  da polemišete o onome u šta se ne razumijetete. Južna Amerika je i dalje istočno od Novog Zelanda. I tačka.

Prozivanje je na mestu,jer veze nemas,to si i pokazao...jednostavno.Za nekoga ko ne postuje geografsku kartu,a koja je jasan pokazatelj,komentari su suvisni.I tacka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Majkl J23

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6259
Zastava Pancevo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 
Alokinatoru, bolje cuti kad veze nemas
IP sačuvana
social share
Zivanov Branislav - MJ²³
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2959
Zastava Pancevo
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Wildfire S
Nemojte tako, on je nastavnik geografije ako se dobro sećam od ranije.
Karta ne valja jer je to ploča (Grinič je nebitan), globus je jedino bitan jer Zemlja je upravo takva. Pa kad se traži najistočnije (ili najzapadnije), ono što je okom bliže - e to je!
A možda samo nije okrenuo globus kako treba. Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

kimi, from d rezistens

Zodijak
Pol
Poruke 2559
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
Nemojte tako, on je nastavnik geografije ako se dobro sećam od ranije.
magistar geografije, ako se ja dobro sećam
IP sačuvana
social share
не вреди будали објашњавати да је будала
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
U pravu si, Dax, karta je nebitna jer je zemlja lopta, a ne ploča. Da li je nešto istočno ili zapadno od Griniča nije bitno, jer geografska dužina nam služi samo da odredimo koordinate neke tačke, da bi smo znali njen tačan položaj na Zemlji. Kada određujemo šta je istočnije ili zapadnije od nečega, gledamo na onu stranu na kojoj je rastojanje između ta dva objekta manje (u stepenima geografske dužine). I tako određujemo šta je istočnije, a šta zapadnije. Ako pogledate na karti ili globusu, vidjećete da se Novi Zeland nalazi približno između 170 i 180 stepeni igd (istočna geografska dužina), zapadna obala J. Amerike približno između 70 i 80 stepeni zgd (zapadne geografske dužine), a istočna obala J. Amerike (u širini N. Zelanda) na približno 60-65 stepeni zgd. Mislim da je ovo jasno i možete to provjeriti na karti ili na globusu. Na osnovu ovih brojeva, lako je izračunati da rastojanje između Novog Zelanda i Južne Amerike preko Tihog okeana iznosi približno 120 stepeni geografske dužine, a preko južnog dijela Atlantskog i Indijskog okeana duplo više, oko 230-240 stepeni geografske dužine. Pošto je rastojanje između njih manje preko Tihog okeana, onda u tom pravcu određujemo njihov međusobni položaj, tako da je Južna Amerika istočnije od Novog Zelanda.

Morate da znate da ono što je na istočnoj strani karte, nije istočnije od onoga što je na zapadnoj strani karte, jer Zemlja nije ploča, nego lopta. Po vašoj logici, Kamčatka bi bila istočnije od Aljaske, jer se na karti Kamčatka nalazi skroz na istoku, a Aljaska skroz na zapadu. A tačno je da je Kamčatka zapadnije od Aljaske, jer je njihovo rastojanje preko Beringovog mora neuporedivo kraće nego u suprotnom pravcu. Isti princip važi za međusobni položaj N. Zelanda i J. Amerike. Dakle, odgovor na ovo pitanje u kvizu treba promijeniti, jer je J. Amerika istočnije od Novog Zelanda.

Izvinjavam se na malo dužem postu, ali mislim da smo sad ovo razjasnili do kraja. Ako nekome ipak nije jasno, neka pita slobodno.

Da, ja sam magistar geografskih nauka: http://www.gef.bg.ac.rs/users/view/94/Rajko-Golić
« Poslednja izmena: 24. Okt 2011, 11:29:22 od Rajko1893 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Majkl J23

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6259
Zastava Pancevo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 
 Smile
IP sačuvana
social share
Zivanov Branislav - MJ²³
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

kimi, from d rezistens

Zodijak
Pol
Poruke 2559
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
da ga je..., ja sad mislim da si ti u pravu  Smile
biti na "istoku" ili biti istočnije ili najistočnije, nije isti pojam

ali...
A pitanje i dalje ostaje u igri  onako kako jeste. I tacka.
veličanstveni neće promeniti svoju odluku, to je pitanje autoriteta (ili 100 evra) Smile
« Poslednja izmena: 24. Okt 2011, 11:42:39 od kimi5 »
IP sačuvana
social share
не вреди будали објашњавати да је будала
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Sta mi gledas profil? Ako ti trebam, javi se

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 496
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mislim da ste se zajebali kad ste rekli da je imao keca iz geografije, sad vas je sve lepo posrao, a ja sam to i ocekivao jer se i ranije javljao iskljucivo za geografska pitanja, moze da vam besedi godinu dana i da ga vi na kraju gledate kao tele u sarena vrata Smiley
sto se tice gadafija, ponavljam, nisam rekao da bi mi odgovaralo, ali sam rekao da je u odnosu na pitanje o broju stanovnika bitnog velegrada, ma svetske metropole arandjelovca, nenormalno bolje. razumem da se takva pitanja ne prihvataju, nisam ni rekao da se ubaci u igru, samo sam uporedio sa fascinantnim pitanjem o metropoli. i tacka Smile
IP sačuvana
social share
Hvala svim mojim bivsim, jer da nije bilo njih, ne bih znao da postoje bolje...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2959
Zastava Pancevo
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Wildfire S
Dobro debeli druže. Smiley

OK Rajko, možda mi grešimo. Nisam znao da se to tako gleda...
Ne znam, smešno mi je. Mislio sam da se gleda od Griniča. Smiley Druga je stvar gde je kome bliže, normalno da neće da lete ili plove ljudi duplo duže. Ne pričamo šta je ekonomičnije ni bliže, dalje. Neko tu greši što se tiče pitanja. Smiley Grinič ili ne. Smile
Ništa, kad vidiš takvo pitanje ti se prebaci u naš "pogrešni mod", da ne prepravljamo sad stotinu pitanja. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.397 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.