Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 04:49:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 857
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pogled na Istok - Srbija i Rusija danas  (Pročitano 883761 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
Владимир Путин: Између Русије и Србије је успостављен "поверљив политички дијалог"            
четвртак, 24. јануар 2013.

МОСКВА - Између Русије и Србије је успостављен "поверљив политички дијалог" и успешно се реализују економски и инвестициони пројекти, изјавио је у четвртак председник Русије Владимир Путин.

Путин је то рекао у Кремљу, на церемонији уручивања акредитивних писама нових амбасадора, међу којима и новог амбасадора Србије Славенка Терзића.

Путин је казао да у спољнолитичким односима Русије "посебно место заузимају односи са духовно блиском Србијом".

Према његовим речима, Москва и Београд ће и даље "заједничким напорима" развијати економску и политичку сарадњу.

Акредитиве су предали амбасадори још 19 земаља.

Терзића је за амбасадора у Русији именовао председник Томислав Николић у децембру прошле године.

Терзић је историчар и научни саветник Историјског института САНУ.

(Бета)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52

Ovako 50000 podeljeno sa 15 mu dodje 3333.3333.

Al da ne idemo na te najjace ikad napravljene, nek bude da bi bile bacene bombe od 500 kilotona, to bi izgledalo ovako na primeru vasingtona. Skoro ceo grad bi bio unisten od samo jedne bombe od 500 kilotona.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

500kt.png
(398.27 KB, 532x472)
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.56
Nemoj da se informises proizvoljno tj idi u dubinu teme ako zelis da pises o njoj...

Tzar bomba je eksperiment i bila je velicine autobusa...

Takodje bombe se vise ne koriste...

Koriste se glave u MIRV-ovima... One su "male" i stane ih po 8-12 u jednu raketu... Trenutno najjaca americka glava je od 475 KT i daleko od toga da samo njih koriste... Najvise koriste glave od 100 KT jer su prakticnije...

Dole je primer Los Andjelesa sa najjacom americkom glavom W88 od 475 KT

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Los Andjeles.jpg
(310.07 KB, 1492x540)
« Poslednja izmena: 24. Jan 2013, 16:32:37 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Taj kalkulator koji si ti koristio i ovaj sto sam ga ja kroistio definitivno ne daju iste podatke  Smile No opet je to nebitno ako prodje ta jedna raketa sa 10 malih u njoj  Smile Uzmi dodaj jos 10 ovih krugova po Los Andjelesu i pogledaj sta ce da ostane od njega.

Nece da ostane nista osim rusevina.... Uzimam u obzir samo ovo sto si ti rekao.

PS: koliko se secam bilo je ovde nekih vesti da Rusija krece u razvoj neke rakete slicne Tzaru koja ce da sluzi kao protivteza americkim naporima da prave raketni stit. Treba do 2020te da bude gotova.
« Poslednja izmena: 24. Jan 2013, 16:36:45 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Sto se navodne opsesije tice, isuvise mi je mozak oslobodjen hriscanskih budalastina, da bi se uopste opterecivao oko toga. Sve sto ono o cemu govorim je samo jasno cinjenicno stanje, a izgovori su uglavnom samozavaravanja.

A,znam,znam. Toliko cinjenicno da ne umes da razlikujes crkvu/popove i veru. Bio vernik ili ne,takve kompleksase najvise volim da slusam. Jos kad krenu da se frljaju nekakvim naucnim stvarima i glume velike intelektualce,a nemaju pojma koliko ne znaju...

Meni samo nije jasno zasto,ako ti to toliko smeta,ne uzmes i lepo pohapsis sve popove koji ti smetaju,ili jos bolje - napokon odjebes odavde u neku bolju zemlju.

Ja znam da su : 1.Srbi 2.Sloveni i 3.pravoslavlje nesto najgore sto je ikad zadesilo planetu Zemlju,i pravo da ti kazem,i meni sve cesce dokurci ova raspala,naopaka Srbija.
Ali jebem mu mater,danas barem postoje jeftine avionske karte u jednom pravcu.Ako ti se tolko ne svidja,ti idi. Nisam ja ni duzan ni voljan da slusam tvoje pljuvacine jer si kao mali imao neko razocarenje ili te je neki pop odrao za nesto.Dovoljno mi je vec sto na TVu slusam kako smo genocidni i zli,i mada jesmo veoma naopaki i svakim danom ima sve manje i manje nade za nas,jebem mu mater vise Smile ,ne moram jos povrh svega toga da slusam i o zlom pravoslavlju i njegovim zlim slugama.Pun mi je bre vise.Oladite malo.Ili odjebite.

U stvari,kad bolje razmislim... lupaj sta oces,jebe mi se. Ja ionako vise ni ne postujem ovde,ovo sam svratio posle tacno godinu dana da vidim sta se promenilo,i,naravno,nije nista.Sve sami intelektualci i nepogresivi eksperti za sve i svasta. Nadam se da ces jednog dana uspeti da izlecis tu svoju opsesiju,a ako nista drugo,barem da skupis pare za kartu za neku "protestantsku" zemlju.

Nisu svi duhovnici licemeri i ne uzivaju svi ovozemaljska bogatstva... I ne gleda svako na svet i zivot tehnokratski kao ti niti tako meri uspesnost u zivotu...

Ma,ne vredi brate.Pusti ih,lepse se osecaju kad kenjaju.Pomaze im da zaborave da nemaju para za kartu za Englesku,onu zemlju koja se,jelte,izgradila i obogatila iskljucivo na sopstvenom teskom radu i trudu...

Sledeca na tapetu je verovatno cirilica...   Mame joj ga nabijem...
« Poslednja izmena: 24. Jan 2013, 17:30:17 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Ja prosto ne verujem da po meni ozbiljan forumas tvrdi da se ameri brane od Irana u Poljskoj?!  Smile

A posto je 20 glava dovoljno za unistenje kako kazes, da mi objasnis samo zasto su ih pravili u hiljadama i ameri i Rusi...

Nemoj tako proizvoljno pisati o tim stvarima molim te...
Poljska je protiv Rusije, dakle jedan stub u opkoljavanju.
Ameri su ih pravili u hiljadama sa istim razlogom zasto su ih pravili i Rusi, iz straha i zelje sa superiornoscu.  To je na kraju izazvalo Rusiju da se povuce, jer nisu mogli da odrze taj sistem.  A sad ja mislim da je bilo dosta blefiranja od strane Amera u tom razdoblju, tako da se Rusija istrcala pred rudu.
Citat
Rusija je bila previse pasivna svih ovih godina, sada je gotovo niko ne uzima ozbiljno.  Ovde u Americi se vise brinu za Severnu Koreju i Iran nego za Rusiju.

Pa samo tupavi amerikanci mogu da progutaju tu pricu o pretnjama Irana i S Koreje... To su samo jalovi izgovori da se okruzi pravi neprijatelj a to jedino danas jeste Rusija...  Smile

Samo glupan moze da pomisli da je opasna Severna Koreja koja lansira rakete sa nadzemnih lansera, bez podzemnih bunkera, bez nuklearnih podmornica (da li si uopste svestan koja tehnologija i znanje su potrebni da se lansira nuklearna balisticka raketa iz podmornice pod vodom?), bez vazduhoplova koji mogu da lete preko celog sveta sa nuklearnim raketama u arsenalu?!

Jaoj brate to je mozda bilo pre 50 godina, sada ti garantujem da je mnogo lakse, tehnologija je uznapredovala.  Ja znam jednog lika koji radio na Americkoj podmornici, i objasnjavao mi je da to nije toliko bilo komplikovano kao sto se misli.  Sada pogotovo nije.

I razlika u bombama je isto tako mesto udara.  Ako aktiviraju bombu u samoj atmosferi, znaci negde mozda na milju dve ako ne i vise, razaranje ce da prosiri mnogo dalje.

Mi i ne znamo sta sve ove drzave imaju, mada ja smatram da je HAARP i njihov mikrotalasni top mnogo razorniji od bilo koje bombe.  Jer ovako ovo mogu da rade godinama,  a da niko ne moze da dokaze nista.  Par zemljotresa, par vecih oluja, mecava i uragana i cega svega ne, sa tim da iskoriste i te mikrotalasne topove, nisu  potrebne bombe.

A sta je sa Star Wars sto imaju u svemiru?  Imas gore lasere i rakete i ko zna sta sve ne jos.  Neko  od naucnika iz NASA se izlajao i rekao da jedna bomba koju imaju gore moze da pocisti celu Ameriku sa vecim delom kanade i jednim delom Juzne Amerike.

Oruzja napreduju svaki dan i postaju sto stetnija.  A uostalom mogu oni da puste virus, ili neko hemijsko sredstvo i gotovo.  Ako opet se pusti bubonska kuga, ode sve u materinu, ko ce to da zaustavi.

Hladni rat nikada nije prestao, samo se povukao u mrak i u tamnim kutcima sveta se bore sile.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
mob
Samsung Galaxy S2
Sto se navodne opsesije tice, isuvise mi je mozak oslobodjen hriscanskih budalastina, da bi se uopste opterecivao oko toga. Sve sto ono o cemu govorim je samo jasno cinjenicno stanje, a izgovori su uglavnom samozavaravanja.

A,znam,znam. Toliko cinjenicno da ne umes da razlikujes crkvu/popove i veru. Bio vernik ili ne,takve kompleksase najvise volim da slusam. Jos kad krenu da se frljaju nekakvim naucnim stvarima i glume velike intelektualce,a nemaju pojma koliko ne znaju...

Meni samo nije jasno zasto,ako ti to toliko smeta,ne uzmes i lepo pohapsis sve popove koji ti smetaju,ili jos bolje - napokon odjebes odavde u neku bolju zemlju.

Ja znam da su : 1.Srbi 2.Sloveni i 3.pravoslavlje nesto najgore sto je ikad zadesilo planetu Zemlju,i pravo da ti kazem,i meni sve cesce dokurci ova raspala,naopaka Srbija.
Ali jebem mu mater,danas barem postoje jeftine avionske karte u jednom pravcu.Ako ti se tolko ne svidja,ti idi. Nisam ja ni duzan ni voljan da slusam tvoje pljuvacine jer si kao mali imao neko razocarenje ili te je neki pop odrao za nesto.Dovoljno mi je vec sto na TVu slusam kako smo genocidni i zli,i mada jesmo veoma naopaki i svakim danom ima sve manje i manje nade za nas,jebem mu mater vise Smile ,ne moram jos povrh svega toga da slusam i o zlom pravoslavlju i njegovim zlim slugama.Pun mi je bre vise.Oladite malo.Ili odjebite.

U stvari,kad bolje razmislim... lupaj sta oces,jebe mi se. Ja ionako vise ni ne postujem ovde,ovo sam svratio posle tacno godinu dana da vidim sta se promenilo,i,naravno,nije nista.Sve sami intelektualci i nepogresivi eksperti za sve i svasta. Nadam se da ces jednog dana uspeti da izlecis tu svoju opsesiju,a ako nista drugo,barem da skupis pare za kartu za neku "protestantsku" zemlju.

Nisu svi duhovnici licemeri i ne uzivaju svi ovozemaljska bogatstva... I ne gleda svako na svet i zivot tehnokratski kao ti niti tako meri uspesnost u zivotu...

Ma,ne vredi brate.Pusti ih,lepse se osecaju kad kenjaju.Pomaze im da zaborave da nemaju para za kartu za Englesku,onu zemlju koja se,jelte,izgradila i obogatila iskljucivo na sopstvenom teskom radu i trudu...

Sledeca na tapetu je verovatno cirilica...   Mame joj ga nabijem...

Već jeste. Desila se i jedna "mala" prevarica u pokušaju prikrivena time.
« Poslednja izmena: 24. Jan 2013, 17:51:50 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0

I oni su ovime pokrili ceo svet. Njima više baza ne treba. Jer im se sva doktrina vrti oko brzih amfibijskih i vazdušnih napada. Avioni sa (efektivnim borbenim) dometom od 1000 km,koji ojade veći deo snaga,nakon kojih sledi brzi amfibijski udar ili blickrig koji čisti sve redom.
A s obzirom da su RIK većim delom okružene morima,ovo im je sasvim dovoljno. Jedina ''rupa'' koju nisu mogli da pokriju je bila centralna Azija - Kazahstan,Uzbekistan,i ti ostali.
Zato su se,između ostalog,načvorili u Afganistanu,i sad za par sati mogu da napadnu bilo koju tačku na planeti. I još sede tačno u centru RIK sfere. Gde ćeš bolje od toga.

Već jeste. Desila se i jedna "mlala" prevarica u pokušaju prikrivena time.

Nemam pojma ni šta si hteo da kažeš,ali šta god da je u pitanju - ok,sve verujem.  Smile
« Poslednja izmena: 24. Jan 2013, 18:06:22 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Citat
da li si uopste svestan koja tehnologija i znanje su potrebni da se lansira nuklearna balisticka raketa iz podmornice pod vodom?), bez vazduhoplova koji mogu da lete preko celog sveta sa nuklearnim raketama u arsenalu?!

Tests were conducted in May/June of 1942 using a standard army issue Wurfgerat 41 launcher and rockets from 21 to 30cm. The tests proved that it was not only feasable, but that the rockets could be fired from depths up to 15 meters below the surface, without effecting the normal flight path.

Kad su Svabe 1942 godine lansirale pod vodom raketu, ne vidim sto bi danas to bilo toliko komplikovano  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.56
Orfanelin, taj moj kalkulator je detaljniji i verujem precizniji...  Mada da si odzumirao tvoj kalkulator verovatno bi videli da je to u principu uzi centar grada... Pokusao sam da nadjem tvoj kalkulator i nisam uspeo... Inace je Vasington bas mali grad... Smile
Ali sustina mojih argumenata nije bila da nuklearno oruzje nije opasno, vec da ne stoji podatak da jedna nuklearka moze da unisti grad od 20 miliona ljudi...

Ja opet ponavljam, nije njima cilj sveopsti udar sa Rusima, vec postepeno teranje Rusa u defanzivu i predaju... Mada, postoje indicije da u poslednje vreme razmatraju i nuklearni rat sa Rusijom i Kinom kao konacno resenje... Ali da ne idemo u teorije zavere...

Evo ga i maradic zvani googlujem ceo dan, pisem svasta, a nista konkretno...  Smile

Ljudi, trenutno podmornicama sa mogucnoscu lansiranja ICBM (interkontinentalne rakete) raspolazu samo SAD, Rusija, Kina, Francuska, Britanija (Indija jos testira svoju prvu podmornicu) tako da nemojte da se pravite vazni vec se informisite... To je bar lako ovih dana... Ali nikako kao maradic...  Smile

Mi Srbi ne umemo pristojan motor za vojni oklopnjak da napravimo, a tu se kurcite kako je nesto jednostavno, iako se svetske sile decenijama bore sa tim sistemima... Pa Rusi Bulavu razvijaju vec godinama i imali su ogromne probleme sa njom...

HKJ nemoj toliko da se zestis... Opusteno...

« Poslednja izmena: 24. Jan 2013, 19:01:17 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 857
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 04:49:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.