Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 16:10:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 95 96 98 99 ... 116
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pogled na BiH iz Federacije  (Pročitano 105071 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i
dobar text, siuran sam da je isto stanje i u doboju, provincijalizacija urbanix sredina nije zaobisla ni rs...struktura stanovnistva se svudje promjenila, tako da su u vecini oni o kojima uator clanka pise...samo sto ja u rad nisam dosao sa sela, vec iz rada...

Ја за једини рад знам Ф.К Рад Београд.
Из којег си ти рада трансформерсу стигао у Зеницу рад?

pitaj babu,cacu...
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
dobar text, siuran sam da je isto stanje i u doboju, provincijalizacija urbanix sredina nije zaobisla ni rs...struktura stanovnistva se svudje promjenila, tako da su u vecini oni o kojima uator clanka pise...samo sto ja u rad nisam dosao sa sela, vec iz rada...

pitaj babu,cacu...

Какве везе има Фикрет Абдић и Мухамед Топаловић(јел то бошњачко презиме?) са тобом?

IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i

pitaj babu,cacu...

Какве везе има Фикрет Абдић и Мухамед Топаловић(јел то бошњачко презиме?) са тобом?

sta ti mislis da si smjesan kad prospias toliku prdimahovinu?
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6

pitaj babu,cacu...

sta ti mislis da si smjesan kad prospias toliku prdimahovinu?

Зар баш ни једну реченицу не можеш исправно написати?
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i
Srbi i Bošnjaci u Međinama nikada se nisu razdvajali
Problem koji još nisu riješili je nepostojanje vodovoda
Autor: A. DUČIĆ
26.12.2009. 09:16

Alija i Zila Salčin: Sakupljaju kišnicu
Foto: Arhiv

Na području Mostarskog blata, osam kilometara od Mostara, u mjestu Međine, u neposrednoj blizini magistralnog puta M-17 prema Širokom Brijegu, već decenijama živi jedinstvena zajednica Bošnjaka i Srba. Međine su specifične i po tome što se radi o jedinom mjestu na prostoru zapadno od Mostara gdje ne žive Hrvati.

Kandići, Salčini i druge porodice nisu napuštali Međine čak ni za vrijeme prošlog rata, uprkos činjenici da se oko njih nalazila etnički čista teritorija. Kako su zajedno provodili sretne trenutke, zajednički su se suprotstavljali i nevoljama.

No, problem koji do danas nisu riješili jeste nepostojanje vodovoda.

Starosjedioci Međina Alija Salčin i njegova supruga Zila te njihov susjed Danilo Kandić proveli su nas kroz ovo mjesto i upoznali s poteškoćama s kojima se suočavaju.

- Najveći problem je voda. Svaka kuća bila je primorana da napravi bunar gdje sakupljamo kišnicu, odakle je, potom, kantama dovlačimo u domaćinstvo. Tako nam je bilo oduvijek, ali ovo je ipak 21. stoljeće i nešto bi se trebalo mijenjati - govori nam Alija.

On i Danilo naglašavaju da je bilo i zahtjeva i ideja da se u neposrednoj blizini napravi bazen za vodoopskrbu Međina, ali ništa od toga nikada nije realizirano.

- Najgore je ljeti, tokom suše. Tada nestane vode, a mi moramo plaćati cisterne da bismo preživjeli. Za 100 KM vode uživamo 15 dana - kaže ironično Danilo.

Nikada nećemo otići u helać

Danilo Kandić navodi da bi stanovnici Međina mogli odlično živjeti od poljoprivrede, s obzirom na plodno zemljište Mostarskog blata, ali da je bez vode to nemoguće.

- Čudno je to, svako nas zaobilazi, kao da ne postojimo. Oko Mostara su toliki plastenici, a mi nemamo nijednog - govori Danilo, dok Alija Salčin dobacuje:

- Još samo nedostaje da između nas u Međinama pukne, onda bi sve otišlo u helać. Ali, to se nikada neće desiti.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/srbi-i-bosnjaci-u-medjinama-nikada-se-nisu-razdvajali

istina je da ix nikad nisu nit ce razdvojit dje od nije krocila karadziceva i dodikova fasisticka cizma....
« Poslednja izmena: 26. Dec 2009, 11:06:16 od inzko80 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Gradska deponija u Zenici

Stanovnici Tetova, najzagađenije zeničke općine, ugroženi su sa svih strana.

Stradaju od otrovnih materija koje ispušta Arcelor Steel, pogađa ih svakodnevna nepodnošljiva buka koju njena postrojenja prave i, kao da to nije dovoljno, izloženi su još i smradu sa deponije Siđe – koja je odavno trebala biti zatvorena.

Ova deponija praktično se nalazi na samoj ivici naselja, a na njoj se spaljuju ostaci životinjskih leševa i medicinski otpad, proizvodeći smrdljivi dim koji tjera stanovnike/ce Tetova da se zatvaraju u svoje kuće. Iako su više puta pokušavali da skrenu pažnju na svoje probleme, lokalne vlasti ostale su gluhe na sve njihove molbe i zahtjeve.

I dok se Zeničani guše i razboljevaju, Husein Smajlović na proslavi Dana Zenice izjavljuje kako je prošle godine “pokrenuo ekološko pitanje” u Zenici! Da ironija bude veća, općinski načelnik se hvali izgradnjom deponije Moščanica, na koju su potrošeni milioni, a koja se uopće ne koristi – iako je završena i spremna za rad. Pomenuo je Smajlović i to da će “privesti kraju sanaciju deponije Siđe” – koja nikada nije ni započela!

I dok načelnik općine uvježbano laže, stanovnici Tetova se bukvalno dave u smrdljivoj istini – općina Zenica nije obezbijedila neophodna finansijska sredstva da bi pokrila troškove transporta otpada do deponije Moščanica, iako je potpisala ugovor o njenom korišćenju! I tako nova, ekološki ispravna deponija vrijedna osam miliona dolara – propada, dok se stara obilato koristi za uništavanje zdravlja i života stanovnika/ca Tetova

Извор:Грађанско удружење Доста.-

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i
SKANDAL: Prostitucija sarajevske playboy zečice Smile
Petak | 25.12.2009
Tragom informacije da je hrvatska policija razbila lanac visoke međunarodne prostitucije,  DEPO otkriva ko je Sarajka koja se našla u sred ovog skandala i kako je za samo četiri godine od ambiciozne playboy zečice stigla do skupe eskort-dame

Pripremio: Almir KOŠ

Dragana Draškić, atraktivna 24-godišnja Sarajka i bivša Playboy zečica, uhapšena je u Zagrebu,  u velikoj policijskoj akciji "Dinamico", pokrenutoj radi razbijanja lanca međunarodne prostitucije u Hrvatskoj. Ona je jedna od sedam djevojaka koje su privedene pod sumnjom da su pružale seksualne usluge visokoj hrvatskoj klijenteli. Među njima je i Dijana K (23) iz Mrkonjić Grada,  jedna Srbijanka i četiri Hrvatice, a slobode je lišen i  Slobodan Dubaić (55) zvani Dabi, jedan od vodećih zagrebačkih makroa koji je godinama bio organizator prostitucije za hrvatsku elitu.

NOĆ "ELITNOG" SEKSA ZA 600 EURA

Kako pišu hrvatski mediji, a   prenosi današnji Dnevni avaz,  Dubaićeve prostitutke bile su mahom manekenke i veoma atraktivne djevojke,  koje su navodno zarađivale 100 eura po satu, odnosno 600 eura za cijelu noć, od čega je 50% pripadalo makrou.

Prema procjenama policije, glasoviti hrvatski makro tako je samo tokom prošle godine zaradio 1,8 miliona kuna, odnosno oko 250.000 eura.

Mediji, također, navode i da je Dubaić djevojke najčešće podvodio gostima koji su odsjedali u zagrebačkom hotelu "Westin". U tom poslu imao je pomagača, a riječ je o hotelskom recepcioneru, 40-godišnjem Ivanu Šariću. Navodno je Šarić povezivao goste s Dubaićem, koji je djevojke kasnije dovodio klijentima u sobe, a Šariću je za usluge plaćao po 50 eura.

Među klijentima su, prema nezvaničnim saznanjima, zvučna imena iz zagrebačkog jet seta - sportisti, biznismeni, bankari, glumci, doktori, čak i političari.
(Na fotografiji:  Dijana K i Dragana Draškić)

DEPO otkriva ko je Sarajka koja se našla u lancu visoke hrvatske prostitucije i kako je za samo četiri godine od ambiciozne playboy zečice stigla do skupe eskort-dame.

Priča seže u 2005. godinu, kada je mlađahna dvadesetogodišnja Dragana Draškić prihvatlila poziv iz Zagreba da bude Bosanka koja će ukrasiti duplericu februarskog izdanja najpopularnijeg svjetskog  sexi-magazina. Netom nakon toga, Dragana je u bh. medijima  odrješito komentarisala fotografisanje za Playboy:

- Fotografisala sam se čisto radi sebe, jer Playboy je institucija, a ja nikada neću izgledati kao što izgledam sa dvadeset godina... Čitav rat sam provela u Sarajevu. Završila sam Trgovačku školu. Ne studiram i nisam zaposlena. Nemam oca, a u Sarajevu živim s majkom i starijom sestrom. Razgovarala sam s njima prije odlaska u Zagreb, pokušavale su me odgovoriti. Ali, ja sam ipak otišla i fotografisala se za Playboy, jer sam tvrdoglava i niko ne može uticati na promjenu moje odluke.

Foto session obavljen je u jednom kafiću na Cvjetnom trgu u Zagrebu i trajalo je jedan dan. Ugovor koji je tada potpisala na šest mjeseci nije je obavezivao ni na šta, osim da se u tom periodu ne smije fotografisati za neki od muških magazina. Honorar je bio poslovna tajna, ali Dragana nije krila da je njime bila i te kako zadovoljna.

Tih godina imala je velike planove na bh. estradi, a nade joj je podgrijavao prevejani sarajevski menadžer Fahrudin Pecikoza. Međutim, od čitave rabote nije bilo ništa, pa se Dragana okušala kao vlasnica sarajevske tvrtke nekretninama. Opet, bezuspješno.  Bila je bliska sa "herojima odbrane grada", naročito sa Ismetom Bajramovićem Ćelom,  a bolji poznavaoci životnih prilika ove ambiciozne Sarajke tvrde da joj ni ženska populacija nije bila mrska.

Nesvršena studentica i neostvarena pjevačica, vlasnica neuspješne tvrtke nekretninama, posao eskort-dame radila je daleko uspješnije od bilo čega drugog.  Kratko!  (DEPO)

http://depo.ba/page.php?id=9877

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Јеси видио какве ми пи... имамо.
Нису то бона оне умотане.
Ти не можеш 600 евра зарадити ни за 4 мјесеца,а виђу пићоке уби пару за ноћ.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i
Јеси видио какве ми пи... имамо.
Нису то бона оне умотане.
Ти не можеш 600 евра зарадити ни за 4 мјесеца,а виђу пићоке уби пару за ноћ.

ko vi, nisu ovo vase, ovo su raxmetli ismetove...
« Poslednja izmena: 26. Dec 2009, 11:26:47 od inzko80 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i

MIMS: Umjesto čestitki, vrijedne donacije socijalno ugroženima
Petak | 25.12.2009

Podjelom donacija Dječjem domu „Bjelave“, Narodnoj kuhinji „Stari Grad“ i Domu za zaštitu starih osoba u Sarajevu počela je velika novogodišnja humanitarna akcija Grupacije MIMS. Riječ je o zajedničkoj akciji Klasa, Sarajevske pivare, Merkura, MIMS-a i Vegafruita čiji je cilj pomoći najosjetljivijim i socijalno ugroženim kategorijama stanovništv

Slika: tetka zilha.JPG
Tetka Zilha: Donacija mnogo znači
Slika: mims1.JPG
Nisu zaboravljeni ni najmlađi iz Doma Bjelave
Slika: mims2.JPG
Donacija uručena Domu za zaštitu starih osoba u Sarajevu
Slika: ljubica cenic.JPG
Ljubica Cenić: Svečana atmosfera

- Slijedeći tradicionalno opredjeljenje članica MIMS grupacije da, umjesto kupovine poklona za poslovne partnere i objave prazničnih čestitki u medijima, obraduju one kojima je pomoć zaista potrebna, ove godine smo za devet ustanova iz Sarajeva, Banja Luke i Mostara pripremili vrijedne poklon pakete hrane, pića, sredstava za higijenu... - saopćeno je iz Grupacije MIMS.

O značaju ovakvih humanih gestova najbolje svjedoče reakcije i iskrena zahvalnost onih kojima su donacije uručene.

- Iz godine u godinu broj korisnika Narodne kuhinje u Starom Gradu se povećava. Uvijek smo imali oko 1.000 korisnika, a sada pripremamo čak 1.200 obroka dnevno. Sve više ljudi ostaje bez posla i za spas u preživljavanju obraćaju se nama. Vaša donacija nam mnogo znači i zato Vam, u ime svih korisnika, upućujem veliko hvala - rekla je donatorima tetka Zilha, ekonom Narodne kuhinje „Stari Grad“.

I u Dječjem domu „Bjelave“ bili su obradovani, kako rekoše, dobrim primjerom društvene odgovornosti domaćih kompanija. Kako je u Domu na snazi preventivna zaštita od virusa nove gripe, nije bilo dozvoljeno druženje s djecom, već samo kratki susret. Djeca su, naravno, bila posebno obradovana slatkišima.

Veselo je bilo i u Domu za zaštitu starih osoba u Nedžarićima. Štićenici su se u vrijeme posjete pripremali za svečani božićni ručak, a starica Ljubica Cenić je u ime vjernika koji su proslavljali Božić uputila posebnu zahvalnost Grupaciji MIMS.

- Drago mi je što ste baš danas došli u naš dom i zatekli svečanu atmosferu. Kako vidite, Dom smo ukrasili velikom jelkom. Dolaze nam u posjetu rodbina i prijatelji. Još veću svečanost ćemo upriličiti za Novu godinu i tada ćemo se počastiti Vašim proizvodima, posebno Klasovim kolačima, pićem Sarajevske pivare, salatama Vegafruita - naglasila je Ljubica Cenić.

Akcija Grupacije MIMS nastavlja se tokom vikenda kada će donacije biti uručene Dječjem domu "Rada Vranješić", Narodnoj kuhinji Merhamet i Socijalno-gerijatrijskom centru u Banjoj Luci, te Egipatskom dječjem selu, Pučkoj kuhinji Tereza i Domu za stare i nemoćne osobe "Miran san" u Mostaru.

(DEPO/eb)

http://depo.ba/page.php?id=9892

primjer kako bosnjacki privrednici pomazu svima u nevolji bez obzira na vjeru i naciju...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 95 96 98 99 ... 116
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 16:10:06
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.