Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 08:19:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 94 95 97 98 ... 116
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pogled na BiH iz Federacije  (Pročitano 105035 puta)
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k530i
Пошто Мокили није стигао да окачи ја ћу,наставља се хапшење геноцидних Срба :

Uhapšene dve osobe u BiH zbog zločina nad Srbima
Autor: Srna | 22.12.2009. - 13:20

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) jutros su, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području opštine Konjice uhapsili Almira Padalovića (1968) i Redžo Balić (1952) zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv srpskog civilnog stanovništva.

U saopštenju iz Tužilaštva BiH se navodi da je Padalović osumnjičen da je krajem jula 1992. godine kao stražar u logoru "Čelebići" ubio zarobljenika Željka Klimenta zvanog Keljo. Padalović, koji je bio pripadnik Armije RBiH, ovim ubistvom je prekršio pravila međunarodnog humanitarnog prava. Padalović je poreklom iz Mostara, a nastanjen je u Konjicu.
Balić je osumnjičen je da je za vreme rata u BiH, kao pripadnik Armije RBiH u mestu Razići učestvovao u ubistvu srpskog civila Vojislava Kuljanina i u mučenju jedne Srpkinje.
Padalović i Balić biće danas predati Tužilaštvu BiH, koje će odlučiti o pokretanju predloga za određivanje pritvora.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Пошто Мокили није стигао да окачи ја ћу,наставља се хапшење геноцидних Срба :

Uhapšene dve osobe u BiH zbog zločina nad Srbima
Autor: Srna | 22.12.2009. - 13:20

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) jutros su, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području opštine Konjice uhapsili Almira Padalovića (1968) i Redžo Balić (1952) zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv srpskog civilnog stanovništva.

U saopštenju iz Tužilaštva BiH se navodi da je Padalović osumnjičen da je krajem jula 1992. godine kao stražar u logoru "Čelebići" ubio zarobljenika Željka Klimenta zvanog Keljo. Padalović, koji je bio pripadnik Armije RBiH, ovim ubistvom je prekršio pravila međunarodnog humanitarnog prava. Padalović je poreklom iz Mostara, a nastanjen je u Konjicu.
Balić je osumnjičen je da je za vreme rata u BiH, kao pripadnik Armije RBiH u mestu Razići učestvovao u ubistvu srpskog civila Vojislava Kuljanina i u mučenju jedne Srpkinje.
Padalović i Balić biće danas predati Tužilaštvu BiH, koje će odlučiti o pokretanju predloga za određivanje pritvora.

Izvor: Blic

Ја дивне компензације (лакше двојицу него руководство Тузле).
Од сада вјерујем у суд БиИКС Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i
Cilj nam je uzburkati baruštinu srpske kulture
Ćirić, Marković, Živanović i Karanović čitali satirične tekstove
Autor: A. GRABOVAC
19.11.2009. 17:15

Beogradski pisci u knjižari "Šahinpašić": Zanimljivo druženje
Foto: J. Brutus

Trojica beogradskih književnika, novinara i kritičara Saša Ćirić, Tomislav Marković, Miloš Živanović okupljeni oko podlistka "Beton" koji izlazi u listu "Danas" i književnik Zvonko Karanović predstavili su se preksinoć u knjižari "Šahinpašić" u okviru 10. evropskih književnih susreta.

Riječ je o neformalnom druženju koje je zamišljeno u obliku književnog predstavljanja, a antinacionalizam i vjera u etičnost literature je ono što određuje ovu beogradsku četvorku.

Kritika društva

Druženje je počelo čitanjem satiričnog recitala, a nastavljeno je čitanjem dijelova nedavno objavljenih knjiga autora i tekstova iz "Betona" koji se inače bavi kritikom društva i nacionalizma. "Beton" koji ima i svoju internet stranicu mogao bi se opisati kao kombinacija nekadašnjeg "Ferala" i studentskog lista "SIC!" koji odnedavno izlazi u Sarajevu.

- Bavimo se vezom između srpskih očeva nacije koji su inaugurisani u jednu vrstu diskursa koji je podgrijavao rat i do njega doveo. Pokušavamo izvršiti kritiku srpskog društva, kulture i književnosti - rekao je Marković.

Brojne polemike

Da se kritika teško podnosi, potvrdio nam je Ćirić koji kaže da su za sada zaradili dvije tužbe na sudu, informativne razgovore u policiji i mnoštvo polemika u medijima. Ipak, kaže da najveći bijes izaziva negativna književna kritika.

- Pošto imamo posla s negativnim stvarima, publika, književna scena u Srbiji kao i estamblišment nas ignoriše i zaobilazi. Bilo da govorimo o lošim knjigama ili nacionalizmu, neradu književnih institucija, nama su ruke do lakata prljave. Cilj nam je uzburkati baruštinu srpske kulture - rekao nam je Ćirić.

Da ne bude sve tako crno, Ćirić pojašnjava da uz njih stoji dio nezavisnih medija u Srbiji, nevladine organizacije te intelektualci okupljeni oko Foruma pisaca Ibrahim Hadžić, Milan Đorđević i Mirko Kovač.

Moderator susreta nazvanog "Četverica iz Beograda" bio je sarajevski pisac Faruk Šehić.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/kultura/cilj-nam-je-uzburkati-barustinu-srpske-kulture
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Што Фарук организује а Аваз пренесе то ти је културни догађај
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i

emir kusturica i nele karalic su najveci kulturni doadjaj u banja luci i uopce u rs-u ove odine...
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6

emir kusturica i nele karalic su najveci kulturni doadjaj u banja luci i uopce u rs-u ove odine...

Па богами је Кустурица далеко више постигао од оних у Сарајеву.
Код тебе у Зеници највећи културни догађај ове године био је
када је Зина проносала минић а да је муџахедин није малтретирао. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Вјерујем да је овај текст намијењен нашем Инзку од стране
његовог суграђанина.

Grad seljacima
Posted on 3/03/2009 04:55:00 PM comments (15)
Sve češće u komentarima čitam priče o seljacima.

Ko su seljaci?
Jesu li to ljudi koji žive na selu ili su to oni, kako ih ja doživljavam, ljudi koji možda i stanuju u gradu ali imaju seljačke manire?

Meni, konkretno, ne smetaju ovi prvospomenuti ako se ponašaju normalno i nenapadno. Mnogo su mi gori oni koji su se friško naselili i odomaćili u čaršiji ali su zadržali svoju „kulturu“ ponašanja.

Prije rata je raja iz čaršije u širokom luku zaobilazila stadion kada su na njemu bili „pjevoači“ (nisam pogriješio u kucanju nego pokušavam vam dočarati ono njihovo nazalno a) jer su tada dolazili konvoji autobusa koji su dovozili ruralnu ekipu na koncerte muzike koja mene podsjeća na glasanje nekih životinjskih vrsta a ne na pjevanje. Danas kada se i održavaju takve manifestacije, nema više autobusa jer toj ruralnoj ekipi i nisu potrebni. Oni su u međuvremenu pokupovali stanove u gradu.

Moj prijatelj koji već dugo živi vani je primijetio da se grad mnogo „poseljačio“. U početku ga i nisam shvatao ali kada sam kretao kući svojom ustaljenom rutom Čaršija –Travnička, sve više sam primjećivao ruralne face a sve rijeđe ljude koje trebam pozdraviti, ljude iz grada.

Neki dan slušam priču mog poznanika koji drži kafić u gradu. Kod njega se okuplja prigradska „elita“ uz narodnu muziku, mješavinu Istanbula i Čačka. Priča mi on da mu se nude kojekakve curice koje su okasnile na bus i nemaju gdje prespavati. A on meni kuka jer se friško oženio pa ih nema gdje privesti. Kurva sudbina.

U prilog tvrdnji da su nas seljaci okupirali ide i činjenica da nam je jedan od glavnih privrednika, čovjek koji je pokupovao sve moguće samoposluge koje su ostale a da ih nije kupio Konzum, iz Orahovice kod Nemile a glavni ugostitelj iz Koprivne kod Vranduka.

Ugostitelj je svoje carstvo stekao radom i kvalitetno se aklimatizirao u grad ali ovaj privrednik je svoju imperiju stekao na čudan i nikom do kraja jasan način. Omiljena garderoba mu je trenirka u paru sa špicastim pelama i polovnim kožnjakom. Gore od Bože sačuvaj!

Poneseni njihovim primjerom u naš grad su se slile rijeke njima sličnih koji polako ali sigurno istiskuju gradsku raju iz konkurencije za ozbiljnije poslove. Ne kažem, mnogo je toga i do čaršijske raje koja je inertna i dopušta da nas seljaci izguraju ali ima i greške do vladajuće strukture koja je u sprezi sa ovim novim „biznismenima“.

Nedavno sam saznao podatak da je naš gradonačelnik dobio većinu glasova iz prigradskih naselja a da je u gradu Zenici bio potučen od strane kandidata, mislim da se prezivao Mašić.

Frustrirajuće zvuči činjenica da se ja u svom gradu osjećam kao „dođoš“ a još je gore što
ne vidim da se išta mijenja po tom pitanju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i
dobar text, siuran sam da je isto stanje i u doboju, provincijalizacija urbanix sredina nije zaobisla ni rs...struktura stanovnistva se svudje promjenila, tako da su u vecini oni o kojima uator clanka pise...samo sto ja u rad nisam dosao sa sela, vec iz rada...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.3
mob
Alcatel 

Ove odine? jedeš ovna , opet? Smile
« Poslednja izmena: 26. Dec 2009, 09:36:51 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
dobar text, siuran sam da je isto stanje i u doboju, provincijalizacija urbanix sredina nije zaobisla ni rs...struktura stanovnistva se svudje promjenila, tako da su u vecini oni o kojima uator clanka pise...samo sto ja u rad nisam dosao sa sela, vec iz rada...

Ја за једини рад знам Ф.К Рад Београд.
Из којег си ти рада трансформерсу стигао у Зеницу рад?
« Poslednja izmena: 26. Dec 2009, 10:26:08 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 94 95 97 98 ... 116
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 08:19:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.