Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 14:05:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 96 97 99 100 ... 116
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pogled na BiH iz Federacije  (Pročitano 105068 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Види Инзко како се твоји Сурађаниборе за свој град?
Тако требаш и ти а не засеравати гдје ти год падне на памет.
Читај Инзко из БиИКС-е шта твоји сурађаникажу:

Re: Dom Mladih u Zenici?

Komentar  Blanka on Fri Oct 24, 2008 5:39 pm
Zaista je sramotno da grad poput Zenice ima užasan noćni život. Primorani smo sa 20 i nešto godina biti kući prije 23h Very Happy U našem gradu postoji mali milion kafića koji su manje više, slični jedni drugima, pa nas mlade "ubija" ta monotonija. Keno je već spomenuo "poznate" Collegium i Ten, gdje sam ja lično bila par puta i teško da ću više ikada otići. Jednostavno, bojim se i ja a i moji roditelji.Sjećam se da sam se u aprilu ove godine, kada su nam došli gosti iz Srbije, Hrvatske, Sarajeva(Konvencija Foruma mladih SDP-a) malo je rečeno, osramotila
Oni su došli kasno uvečer, odveli smo ih u Fratelli da večeraju, poslije toga do Gatta(koji nije radio u 00:30h), poslije toga do Ten-a gdje nismo mogli ući od silnih kriminalaca i seljačina, i na kraju mi je ostao jedino Collegium. Sam ulazak u Collegium je užasavajući. Prvo prođeš pored "nabildanog osiguranja" koje mahom čine momci sumnjive prošlosti, a unutra te dočekaju desetine lica poznatih zeničkih lopova, "faca" sa bog zna kojeg brda, oskudno obučenih sponzorušica....
Zar sve ovo nisu dovoljni razlozi da konačno dobijemo Dom Mladih, gdje ćemo se mi, mladi Zeničani, zabavljati, družiti, slušati dobru muziku i uostalom, biti ponosni kada nam neko dođe u goste da ga odvedemo u naš Dom Mladih na dobru žurku. Very Happy
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i

Zaista je sramotno da grad poput Zenice ima užasan noćni život. Primorani smo sa 20 i nešto godina biti kući prije 23h Very Happy U našem gradu postoji mali milion kafića koji su manje više, slični jedni drugima, pa nas mlade "ubija" ta monotonija. Keno je već spomenuo "poznate" Collegium i Ten, gdje sam ja lično bila par puta i teško da ću više ikada otići. Jednostavno, bojim se i ja a i moji roditelji.Sjećam se da sam se u aprilu ove godine, kada su nam došli gosti iz Srbije, Hrvatske, Sarajeva(Konvencija Foruma mladih SDP-a) malo je rečeno, osramotila
Oni su došli kasno uvečer, odveli smo ih u Fratelli da večeraju, poslije toga do Gatta(koji nije radio u 00:30h), poslije toga do Ten-a gdje nismo mogli ući od silnih kriminalaca i seljačina, i na kraju mi je ostao jedino Collegium. Sam ulazak u Collegium je užasavajući. Prvo prođeš pored "nabildanog osiguranja" koje mahom čine momci sumnjive prošlosti, a unutra te dočekaju desetine lica poznatih zeničkih lopova, "faca" sa bog zna kojeg brda, oskudno obučenih sponzorušica....
Zar sve ovo nisu dovoljni razlozi da konačno dobijemo Dom Mladih, gdje ćemo se mi, mladi Zeničani, zabavljati, družiti, slušati dobru muziku i uostalom, biti ponosni kada nam neko dođe u goste da ga odvedemo u naš Dom Mladih na dobru žurku. Very Happy

dje su ti tu neizostavne vexBIJE??? zaboravio si da ix spoemens...
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6

dje su ti tu neizostavne vexBIJE??? zaboravio si da ix spoemens...

Па нисам ја баш толико безобразан као ти,али ако хоћеш стићи ће за пар
минута.
П.С Не каже се веиксбија већ вехабија које нисам ни једном поменуо.
Ако нађеш и један пост гдје сам поменуо ријеч веиксбија ја престајем
са одговорима теби.

Ипак ево ти један твој "зеничанин":

Zlostavljač Barčić

Jusuf Barčić rođen je 1967. u selu Barčići u općini Kalesija. Završio je Fakultet islamskih nauka u Medini u Saudijskoj Arabiji i doktor je islamskih nauka. Iz Medine se u BiH vratio 1999. a nedavno se proglasio misionarom i vjerskim autoritetom koji bosanske muslimane treba vratiti izvornom islamu. Kao osuđenik proveo je godinu dana u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici zbog zlostavljanja supruge koja ga je ostavila i službeno se od njega razvela. Otac je troje djece. Svjedoci tvrde da je svoju bivšu suprugu fizički zlostavljao i da ga je ona nakon desetak godina torture odlučila ostaviti bez obzira na prijetnje koje joj je upućivao. Njegova bivša supruga Lutvija, učiteljica islamskog vjeronauka, tražila je i sudsku zaštitu. Barčić je nekoliko puta prijetio da će ubiti djecu i suprugu, koju je nekoliko puta fizički zlostavljao. Nasilno se ponašao i u zeničkom zatvoru, zbog čega je bio sankcioniran. U zatvorskoj džamiji proglasio se duhovnim vođom, suprotstavljajući se muslimanima koji prakticiraju tradicionalni islam.

Vehabijski nauk islama sve do rata 1992. i dolaska arapskih državljana nikada se nije prakticirano u BiH. Oni koji zastupaju radikalno, nametljivo i isključivo tumačenje islama nazivaju se vehabijama. Od 1995. do danas vehabije su počinili brojna nasilja u BiH. U Zenici su tukli zaljubljene parove, pretukli nekoliko desetaka djevojaka koje su se sunčale u kupaćim kostimima na obalama rijeke Bosne, napadali djevojčice u Brčkom, Zenici, Sarajevu jer su “polugole“ u minisuknjama šetale ulicama. Emisari vehabizma u velikoj su mjeri prisutni i u Sandžaku i na sjeveru Crne Gore.
« Poslednja izmena: 26. Dec 2009, 13:54:38 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
Sjećam se da sam se u aprilu ove godine, kada su nam došli gosti iz Srbije, Hrvatske, Sarajeva(Konvencija Foruma mladih SDP-a) malo je rečeno, osramotila
Oni su došli kasno uvečer, odveli smo ih u Fratelli da večeraju, poslije toga do Gatta(koji nije radio u 00:30h), poslije toga do Ten-a gdje nismo mogli ući od silnih kriminalaca i seljačina, i na kraju mi je ostao jedino Collegium
trebali su ih u djamiju odvesti , djamija radi kao dragstor non-stop a ima i muzike do u sitne sate Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.3
mob
Alcatel 
Citat
Sjećam se da sam se u aprilu ove godine, kada su nam došli gosti iz Srbije, Hrvatske, Sarajeva(Konvencija Foruma mladih SDP-a) malo je rečeno, osramotila
Oni su došli kasno uvečer, odveli smo ih u Fratelli da večeraju, poslije toga do Gatta(koji nije radio u 00:30h), poslije toga do Ten-a gdje nismo mogli ući od silnih kriminalaca i seljačina, i na kraju mi je ostao jedino Collegium
trebali su ih u djamiju odvesti , djamija radi kao dragstor non-stop a ima i muzike do u sitne sate Smile Smile Smile

Pop, rok, ili narodnjaci? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Zenicki hard rok sa primesama horora u sitne sate , alah i edberg , droga zagarantovana jer čarape deluju isto kao i marihuana   Smile
« Poslednja izmena: 26. Dec 2009, 13:57:46 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E
Sarajevo postaje grad minareta

Arapski šeici pumpaju milione u BiH, piše Špigel onlajn. Od kraja rata u Sarajevu se grade džamije kao nigde drugde u svetu. Šta će biti od nekadašnjeg „Balkanskog Jerusalima“ u kojem su bile prisutne sve religije?

Photo: jul89 / Flickr

Ko traži mesta u kojima su se muslimani i hrišćani vekovima molili Bogu, jedni pored drugih – naći će ih u Sarajevu. Gazi Husrev Beg Džamija u Baš Čaršiji udaljena je od katoličke katedrale i pravoslavne crkve samo nekoliko koraka. Sinagoga sefardskih Jevreja u blizini, uklapa se multireligijsku sliku balkanske metropole koja je svojevremeno nazivana i „Jerusalim Balkana“.

Rat u Bosni u kojem je život izgubilo 100.000 ljudi, od toga 80 odsto muslimana, kao i 4 godine izolacije Sarajeva, promenili su grad.

Desetine hiljada starosedeoca je ubijeno ili izbeglo. Stotine hiljada novih građana naseljava se uglavnom u predgrađima. Sarajevo je sada 80 odsto muslimanski grad. Minareti brojnih džamija izgrađenih posle rata ograđuju dolinu kao kule nekakvog utvrđenja.

Said Jamaković iz gradske uprave kaže: „Građenje džamija je neka vrsta markiranja terena. Ali muka mi je od tih novih monstruoznih građevina, jer su ružne“. Većina muslimana ne želi da živi „u islamskoj državi“.

„Kod nas urme ne uspevaju!“

Mustafa Spahić, profesor u Gazi Husrev beg medresi kaže da su za promene krivi misionari iz inostranstva. „Prvo su bili Saudijci, u međuvremenu su to bogataši iz persijskog zaliva i drugih država bogatih naftom“.

Spahić je odličan poznavalac 500 godina duge tradicije liberalnih bosanskih sunita. Svoje uverenje da se navala radikalnih islamista koje sponzorišu Arapi mora zaustaviti on izražava ovako: „Onome ko hoće da poseče naše šljive, jer se od njih može praviti šljivovica, i umesto njih posadi urme, jer ih je jeo prorok, njemu kažemo: kod nas urme ne uspevaju“.

Ali, kako to da fundamentalistički propovednici imaju sve više uticaja i u Sarajevu, gradu u kojem su za vreme Jugoslavije mešoviti brakovi i večernju odlasci u kafane bili normalne pojave?

Mnogi u ovoj ratom razorenoj zemlji, prognani, ranjenih tela i duša, beznadežni, tražili su duhovnu i materijalnu pomoć. Lak je to plen za lovce duša: „Gde će kauboj da nađe svog konja u preriji? Kod vode, naravno, kod izvora!“

Šeici su upumpali milijardu dolara

Tamo gde je izvor najjači u Sarajevu, može se sresti Nezim Halilović – imam džamije kralj Fahd i najpoznatiji propovednik u glavnom gradu. Hiljade dolaze petkom da slušaju njegove propovedi o patnjama muslimanske braće i sestara u Palestini, Avganistanu i Iraku.

„Muslimani širom sveta su deo jednog tela“, kaže ovaj čovek visokog rasta. U ratu u Bosni je bio komandant brigade i zna da se brani… i rečima, protiv sumnji da pod krovom svoje džamije daje utočište radikalnim saudijskim salafitima.

Photo: Rob Hogeslag / Flickr

„Zapad je iritiran time što se mnogo muslimana vratilo svojoj veri, umesto da, kao ranije, odlaze u barove, piju alkohol i jedu svinjetinu. Ali ovakav povratak islamu je logičan posle rata u kojem je dovoljno bilo biti obrezan pa da te ubiju“, kaže Halilović.

„Saudijska Arabija je finansirala izgradnju ili obnovu 158 džamija širom Bosne i Hercegovine. O vrtićima, bibliotekama, internatima – da ne govorimo. Šeici su od kraja rata ovde ostavili milijardu dolara“.

…i zaključak…

Pravu opasnost za sekularnu, demokratsku Bosnu predstavljaju političari i duhovne vođe republike, njihova nemoć, pohlepa i osvetoljubivost. Milijarde evra međunarodne pomoći je nestalo pod protektoratom EU – uspesi nisu vredni pomena. Jedinstvo zemlje je ugroženo, privreda stagnira, a ljudi ne mogu da putuju bez viza.

Nije ni čudo što su oni u takvoj situaciji lak plen misionara – i što vernici u Bosni možda u Umi, svetskoj zajednici muslimana – traže svoju novu domovinu, zaključuje se u tekstu Špigel onlajna.

priredila: Dijana Roščić

Izvor: Deutsche Welle
« Poslednja izmena: 26. Dec 2009, 15:46:41 od Dominick »
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Nista strasno, postigo se cilj, u Sarajevu sve manje hriscana a u Banjaluci jos manje muslimana  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5

Pop, rok, ili narodnjaci? Smile

Karaoke u tornju  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Бомбаш наркоман

Kriminalistička policija u Doboju, tokom pretresa stana lica s inicijalima S. B. (32) iz naselja Sjenina, pronašla je i oduzela četiri ručne bombe i 50 komada sjemenki marihuane, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj. Protiv ovog lica biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i zahtjev dobojskom Osnovnom sudu za pokretanje prekršajnog postupka.

Извор Фокус

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

e_1_64.gif
(36.33 KB, 75x66)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 96 97 99 100 ... 116
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 14:05:33
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.