Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Počela evakuacija zbog Rite  (Pročitano 1932 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Uragan „Rita“ se ustremio na Ameriku brzinom od 220 kilometara na čas

Panika i haos

Panična evakuacija žitelja Teksasa i Luizijane uoči dolaska uragana „Rita“ odnela je juče najmanje 20 života, kada se zapalio autobus u kome su bili putnici koji beže od prirodne katastrofe. Nesreća se dogodila na međudržavnom autoputu broj 45, nedaleko od Dalasa, koji je jedan od glavnih ruta za evakuaciju, saopštili su zvaničnici.

To je dovelo do zatvaranja autoputa, a na televizijskim snimcima prikazana je izgorela olupina autobusa iza koje se nalazi nepregledna kolona automobila. TV stanica iz Dalasa WFAA prenela je da je u autobusu izgorelo 20 osoba.

„Iz autobusa je odjednom počeo da kulja crni dim i onda smo videli plamen. Sve se dogodilo iznenada“, rekao je Ešli Donald, jedan od svedoka.

Prema zvaničnim podacima, u autobusu je bilo 45 starijih putnika iz Belaira, južno od Hjustona. Ovaj, četvrti po veličini grad u Americi, juče posle podne bio je pust, prodavnice su bile zatvorene, ulice bez prolaznika, a prozori na kućama zatvoreni. Harold Hurt, šef policije u Hjustonu, izjavio je da nema podataka koliko je tačno od ukupno četiri miliona stanovnika napustilo grad.

„Ovo je frustrirajuće. Satima se već ne pomeramo. Čitav dan smo na putu, kraj kolone se ne nazire“, rekao je 70-godišnji Bili Bajer za AP.

Dajen Bitea jedna je od retkih stanovnika Galvestona koja je ostala. Razlog je njen doberman koji je bio preveliki da bi ga primili u autobus za evakuaciju:

„Ako ćemo umreti, onda ćemo umreti zajedno“, rekla je ona.

Jedna od najvećih evakuacija u istoriji Amerike, kako je opisao gradonačelnik Hjustona Bil Vajt, dovela je do zakrčenja više autoputeva, gde je blokirano na hiljade automobila. Nepregledne kolone su na nekim mestima dugačke i po 160 kilometara. Policiji je prijavljen veliki broj tuča na benzinskim pumpama, gde su se ljudi bukvalno tukli za poslednje kapi goriva. Službe hitne pomoći imaju velikih problema da dođu do onih kojima je pomoć potrebna, a prema nezvaničnim podacima prijavljeno je više srčanih udara u koloni. Istovremeno, temperatura od 37 stepeni Celzijusa predstavlja dodatni problem:

„Ostali smo bez benzina. Velika je vrućina, ljudi su iscrpljeni i svi smo napeti“, rekao je Rendi Smit, šerif u Valer Kantiju u Teksasu.

Kiše koje sa sobom nosi „Rita“ počele su juče da padaju u južnim delovima Teksasa i Luizijane, dok će glavni udar uragana biti danas.

Iako je iz Nacionalnog centra za praćenje uragana u Majamiju saopošteno da je „Rita“ u noći između četvrtka i petka oslabila i da u njenom centru sada duvaju vetrovi brzine do 220 kilometara na čas, ona i dalje predstavlja ogromnu opasnost. Vlasti Teksasa su pozvale federalnu vladu da angažuje 10.000 pripadnika vojnih snaga za pretraživanje teren, spasavanje i očuvanje reda posle prolaska uragana.

Američki predsednik Džordž Buš posetio je juče Teksas, svoju rodnu državu.

„Želim lično da se uverim u pripreme i da pokažem podršku svim stanovnicima. Zvaničnici na svim nivoima se pripremaju za najgore“, rekao je Buš.

Meteorolozi u poslednjim izveštajima navode da je „Rita“ skrenula ka istoku i da bi Hjuston i Galveston „možda mogli da budu pošteđeni“. Vanredno stanje vlada i u Nju Orleansu, gde nisu dovoljno ojačani nasipi posle uragana „Katrina“ od pre tri nedelje, kada je poginulo više od 1.000 osoba. U gradu se plaše da bi moglo da dođe do novih velikih poplava usled obimnih padavina.

Nacionalni centar za praćenje uragana u Majamiju saopštio je juče popodne da će uragan Rita pogoditi oblast u kojoj živi 5,2 miliona ljudi. Očekuje se da će 6.000 kuća biti uništeno i da će uragan na jugu Teksasa trajati najmanje 16 sati.

Izvor: Blic \ A. Petrović
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Citat
Pomolimo se za spas svih dusa, a radujmo se sto je Bozija pravda iako spora, ali dostizna i uvek pravedna.

Primi izraz mog najdubljeg gadjenja...  Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Ja se ne mogu radovati zbog niÄ�ije tragedije.  Smile Svi smo mi jednaki pod kapom nebeskom,Costa. Zbunjuje me to Å¡to si napisao gore.  Smile  Nije taj jadni narod zaslužio smrt. Smile
Jao baš mi ih je žao... Smile

I njima je bilo zao tebe dok su ti bombe padale nad glavom 99' godine Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Koliko se ja prisecam,

bombardovanje Srbije zabranjenim radioaktivnim bombama

nije naredila nikakva baba Crnkinja u kolicima,

kao ova na jednoj od slika,

nego potonji kreator "zajednice nezavisnih drzava Srbije i Crne Gore",

a dvadeste godina pre toga -- dok jos nije bio potkupljen NATOvskim prokletim novcem --

levicar, anarhista i antimiliatrista, Javier Solana.

Zato bi

-- da je svet zaista ustrojen po besmislenim somnabulijama monoteista

koji ovde prosipaju logoreju

o nekakvoj osveti

nekakvog navodnog jedinog bozanstva  -- 

uragan trebalo da pogodi mesto gde se ta nakazna spodoba kljakavo vuce kao staro kljuse...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Rita zahvatila Teksas i Louisianu

Uragan Rita stigao je u subotu ujutro do američke obale, praćen snažnim vjetrovima, obilnom kišom i velikim valovima i zahvatio područje dugo nekoliko stotina kilometara između Teksasa i Louisiane, objavio je američki nacionalni centar za uragane (NHC)

Središte Rite, uragana treće kategorije (od pet mogućih) s maksimalnom brzinom vjetra od 195 kilometara na sat, stiglo je do američke obale nešto prije 10 sati po srednjoeuropskom vremenu i prvo pogodilo područje istočnije od mjesta Sabine Pass na samoj granici Teksasa i Louisiane.

Po priopćenju NHC-a, uragan izgleda neće zahvatiti Houston i Galveston, ali bi mogao naselja Beumont, Port Arthur i Lake Charles gdje se, među ostalim, nalaze najveće rafinerije na obalama Meksičkog zaljeva.

Zbog obilnih kišnih oborina i velikih valova strahuje se da će niža područja navedenih dviju američkih saveznih država biti poplavljene.

Ipak, situacija se ne može mjeriti s onom koju je nedavno izazvao uragan Katrina. 'Rita nije toliko snažna, nije toliko velika i neće pogoditi toliko gusto područje kao Katrina', rekao je ravnatelj NHC-a Max Mayfield.

Poučeni iskustvom katastrofalnih posljedica uragana Katrine čak dva milijuna ljudi napustilo je svoje domove u Teksasu i Louisiani, a u petak u nesreći jednog od autobusa koji ih je evakuirao poginule su 24 osobe.

tportal \ Hina

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
Ja se ne mogu radovati zbog ni�ije tragedije. Smile Svi smo mi jednaki pod kapom nebeskom,Costa. Zbunjuje me to što si napisao gore. Smile Nije taj jadni narod zaslužio smrt. Smile
Jao baš mi ih je žao... Smile

I njima je bilo zao tebe dok su ti bombe padale nad glavom 99' godine Smile

Kakva je ovo dubokoumna konstatacija,izvini? A ti tvrdiš da nikome nije bilo žao? Hteo si da kažeš da je onoj dečici bilo milo što su bombardovali Srbiju?  Smile Jadna ona dečica, jadni crnci i svi ostali  SmileSmile  Baš me briga ko je šta mislio!!  Smile Meni je žao svakog stvora čiji je život ugrožen. I nemam više šta da dodam na ovu temu.
Koliko se ja prisecam,

kao ova na jednoj od slika,

nego potonji kreator "zajednice nezavisnih drzava Srbije i Crne Gore",

a dvadeste godina pre toga -- dok jos nije bio potkupljen NATOvskim prokletim novcem --

levicar, anarhista i antimiliatrista, Javier Solana.

Zato bi

-- da je svet zaista ustrojen po besmislenim somnabulijama monoteista

koji ovde prosipaju logoreju

o nekakvoj osveti

nekakvog navodnog jedinog bozanstva --

uragan trebalo da pogodi mesto gde se ta nakazna spodoba kljakavo vuce kao staro kljuse...

Slažem se.
« Poslednja izmena: 24. Sep 2005, 13:38:34 od Makishon »
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Ne tvrdim nego znam da ih je bolelo dupe za Srbiju jer su njihovi mediji to i omogucili. Veliki broj nije ni znao da se to desava a oni koji su znali su rekli ako kad su ubijali jadne muslimane i hrvate! Ne napadam te samo ti kazem. Ja uopste ne zelim da se njima tako nesto desava ali kad se setim ovoga sto sam naveo...
« Poslednja izmena: 24. Sep 2005, 14:18:24 od Anea »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Rita zahvatila kopnena područja Teksasa i Louisiane

URAGAN Rita stigao je u subotu ujutro do američke obale, praćen snažnim vjetrovima, obilnom kišom i velikim valovima i zahvatio područje dugo nekoliko stotina kilometara između Teksasa i Louisiane, objavio je američki nacionalni centar za uragane (NHC).

Stručnjaci centra za uragane zasad ne javljaju o poginulima, no konačni podaci o devastaciji uragana očekuju se tek kroz nekoliko dana, nakon što Rita potpuno nestane.

Središte Rite, uragana treće kategorije (od pet mogućih) s maksimalnom brzinom vjetra od 195 kilometara na sat, stiglo je do američke obale nešto prije 10 sati po srednjoeuropskom vremenu i prvo pogodilo područje istočnije od mjesta Sabine Pass na samoj granici Teksasa i Louisiane.

Po priopćenju NHC-a, uragan izgleda neće zahvatiti Houston i Galveston, ali bi mogao naselja Beumont, Port Arthur i Lake Charles gdje se, među ostalim, nalaze najveće rafinerije na obalama Meksičkog zaljeva.

Središte uragana Rita je na kopneno područje stiglo u 3.38 sati po istočnom američkom vremenu, a snaga uragana na sreću nešto je manja nego što je to bio slučaj s Katrinom.

Zbog obilnih kišnih oborina i velikih valova strahuje se da će niža područja navedenih dviju američkih saveznih država biti poplavljene.

Ipak, situacija se ne može mjeriti s onom koju je nedavno izazvao uragan Katrina. "Rita nije toliko snažna, nije toliko velika i neće pogoditi toliko gusto područje kao Katrina" - rekao je ravnatelj NHC-a Max Mayfield.

Poučeni iskustvom katastrofalnih posljedica uragana Katrine čak dva milijuna ljudi napustilo je svoje domove u Teksasu i Louisiani, a u petak u nesreći jednog od autobusa koji ih je evakuirao poginule su 24 osobe.

Podsjetimo, uragan Katrina koji je prije više od tri tjedna udario grad New Orleans i okolna područja donio je ogromne količine potopnih voda koje su se pokazale kao glavni uzrok smrtnih slučajeva među stanovništvom.

Index.hr

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Rita2309v.jpg
(15.57 KB, 293x180)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Koliko se ja prisecam,

Ja to nisam ni rekao, ako meni odgovaras!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
dupliramo vesti...obrati paznju...

elem.. kao i uvek... Amerikanci su mislili ono sto su njihovi mediji servirali.. vecinu je, da prostis, bolelo dupe jer ne znaju ni gde se Evropa, a kamoli Srbija nalazi... a, medije ne drzi citav americki narod, vec sacica kapitalista.. koja drzi i vlast.. jel'te.. tako da o kolektivnoj odgovornosti tesko moze da se govori kad je nekome ispran mozak... Orvel je o tome napisao jednu jako dobru knjizicu... Smile
O tome zasto su jedni prikazani kao zrtve, a drugi kao zlocinci.. mogu se iznositi razne teorije zavere...
I da zakljucim... ovo nije samo izlolovana katastrofa koja je pogodila tamo neke Amerikance... setite se pre par meseci podrucja oko Jase Tomica i u pogranicnim oblastima sa Rumunijom.. velike poplave su i u Bugarskoj... To je sam znak da su klimatski poremecaji mnogo opasniji nego sto se predvidjalo i da su posledice nesagledive... Sa  uplitanjem boga ili ne.. Smile

"Nijedan covek nije ostrvo, sam po sebi celina. Svaki je covek deo Kontinenta, deo zemlje;
ako grudvu zemlje odnese more, Evrope je manje, kao da je odnelo neki rt,  posed tvojih prijatelja ili tvoj;smrt ma kog coveka smanjuje mene jer ja sam obuhvacen covecanstvom. I stoga nikada ne pitaj za kim zvono zvoni;ono zvoni za tobom."
« Poslednja izmena: 24. Sep 2005, 14:34:09 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.