Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 23:07:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Glasanje
Pitanje: Koji vam je najbolji proizvođač pneumatika?
pirelli
2.4%  (2)
michelin
36.9%  (31)
dunlop
10.7%  (9)
continental
7.1%  (6)
goodyear
8.3%  (7)
kumho
3.6%  (3)
fulda
2.4%  (2)
tigar
10.7%  (9)
sava
2.4%  (2)
bridgestone
13.1%  (11)
firestone
1.2%  (1)
avon
1.2%  (1)
Ukupno glasova: 84
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pneumatici  (Pročitano 72959 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
za zimu tj sneg i lose puteve mu je najbolje da bude sto vislji balon 60 je malo na tu sirinu,ako ima mesta ja bih isao na balon 70 i sirinu 185,mada ja bih za sebe uzeo jos uzu gumu tj 175 sirinu,ali ta dimenzija je retkost

ovo je idealn izbor dimenzijski ako se uklapa

http://www.internet-prodaja-guma.com/search.php?mode=search&page=1

imas na tom sajtu i kalkulator dimenzija pa uporedi,sto se tice ove visine 70 dobices cak i na udobnosti po ovim nasim katakombama,a i na upravljivosti po snegu

Taj link mi je u sustini bio beskoristan posto mi nista prakticno ne izbaci kad pustim, ali ako sam te dobro shvatio, gledajuci dimenziju, gledajuci marku gume i cenu, onda da se nadjemo na ovome: http://www.internet-prodaja-guma.com/auto-gume/fulda-175-70-r14-kristall-montero-3-84t-m-s-fuw017
Sta kazes?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.44
mislim da je to najbolja dimenzija za zimu sneg i blato ako ima prostora,i kalkulator radi imas 2 kolone pa uporedis dimenzije izracunava sve lepo

http://www.internet-prodaja-guma.com/auto-gume/fulda-175-70-r14-kristall-montero-3-84t-m-s-fuw017
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mislim da je to najbolja dimenzija za zimu sneg i blato ako ima prostora,i kalkulator radi imas 2 kolone pa uporedis dimenzije izracunava sve lepo

http://www.internet-prodaja-guma.com/auto-gume/fulda-175-70-r14-kristall-montero-3-84t-m-s-fuw017

E al fazon je sto nisam dobio nista na sirini gume, znaci ostaje mi 175. Onda cu to da ostavim kad budem menjao ove letnje, tad uzimam ovako nesto:

http://www.internet-prodaja-guma.com/auto-gume/barum-195-60-r14-brillantis-2-86h-6392 

Smile
« Poslednja izmena: 24. Nov 2010, 00:42:44 od miskostevanovic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.44
jel ti pricam da siroka guma nevalja za zimske uslove od baruma ti je jos bolji model bravuris a sad videoh ovo cena bas niska ja bih to sad kupio,mada imaju samo jos 3 komada,kupi bar 2 Smile

http://www.internet-prodaja-guma.com/auto-gume/amtel-vredestein-195-60-r14-planet-t-301-86h-234
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
BMW video:
zimske protiv letnjih guma

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung i8510 innov8
Gde je najbolje u BG-u potraziti gume? Smile

Razmisljam da pazarim 4 komada Dunlop 3D, pa da obidjem par mesta da vidim kako se krecu cene?

Imam Michelin Alpin sa dosta share, ali DOT je vec mator, pa da ih ne montiram ako vec nadjem po ok ceni 4 nove.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
HTC Tattoo
Gde je najbolje u BG-u potraziti gume? Smile

Razmisljam da pazarim 4 komada Dunlop 3D, pa da obidjem par mesta da vidim kako se krecu cene?

Imam Michelin Alpin sa dosta share, ali DOT je vec mator, pa da ih ne montiram ako vec nadjem po ok ceni 4 nove.
Preko puta Ade"Beo guma",ne znam šta imaju od guma u ponudi,imaš u Žarka Zrenjanina(Vojvode Šupljikca),tu isto ima,imaš u Višnjičkoj "Tadić",imaš u Dragoslava Srejovića,kad ideš prema Mrijevu,prodješ Ćalije.i malo pre sledećeg semafora,ima sa desne strane vulkanizer i tu možeš da pogledaš,idi u Dunavsku,imaš dole auto centar Boban,vidi kod njih.

http://www.vulkanizer-lesanovic.rs/auto-gume/dunlop/

http://www.tadic.co.rs/vulkanizerske-usluge.html

http://www.beoguma.com/

Evo ti i linkovi sa dva sajta gde prodaju gume,čisto da vidiš cene,npr. na ovom sajtu su gume što sam ja kupio bile 9800 po komadu, ja sam platio 600 dinara više sa balansiranjem montažom i ventilima,tako da ispadne da su im cene realne.

http://www.internet-prodaja-guma.com/search.php?mode=search&page=1

http://www.auto-gume.rs/shop/t/G/c/10311/
« Poslednja izmena: 28. Nov 2010, 21:25:01 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Kako se čuvaju gume?

Kalendar nam govori da je vreme za promenu guma – letnje na čuvanje, zimske na drum. Mnogi ne znaju da postoje odredjena pravila kada je skladištenje guma u pitanju, koja biste trebali poštovati da bi one trajale što duže i da ne bi imali oštećenja.

Za gume postoji nekoliko pravila, zavisno od toga da li su gume na felni ili ne. U slučaju da nisu, poželjno je gume slagati vertikalno na pod ili policu, nikako “vešati”, a nije poželjno ni da budu položene jedna na drugoj zbog mogućih oštećenja. U vertikalnom položaju opasnost od oštećenja je mala jer je masa same gume nedovoljna da predstavlja problem.

Gume na felnama treba skladištiti položeno, jednu na drugu sa starim novinama izmedju. Moguće je i kačiti ih na zid, ali nije preporučljivo da stoje vertikalno na podu jer je masa sa felnom prevelika.

U svakom slučaju, poželjno je da stoje na mračnom i suvom mestu.

Izvor: totalcar.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Dobra zimska guma
traje šest sezona

Iako po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju svako vozilo još od prvog novembra mora imati barem dve zimske gume (ukoliko je šara na postojećim manja od četiri milimetra), mnogi građani čekaju „prvi sneg” da bi opremili svog četvorotočkaša za zimu. Zbog toga se prava potražnja za povoljnijim zimskim gumama tek očekuje.

Visoke, praktično prolećne temperature uz već uobičajenu nemaštinu naveli su veliki broj vlasnika automobila da i ovoga puta zaobiđe zakon, makar na njegovom početku.

- Vozači uglavnom kupuju po dve zimske gume i stavljaju ih na prednje točkove. Međutim, događa se da te gume budu većeg prečnika od letnjih, pa samim tim dovode na istoj kilometraži do manjeg broja obrtaja prednjih točkova u odnosu na zadnje. Usled toga kod novijih vozila često se pali ABS senzor koji meri broj obrtaja točkova i dovodi u zabunu samog vozača. Zato je preporuka da se uzimaju sve četiri zimske gume – objašnjava Milan Ivanić, šef servisa "Beoauto".

Zimska guma podrazumeva šaru dubine od najmanje četiri milimetara. Stručnjaci procenjuju da kvalitetna guma može da traje čak šest godina.

- Izdržljivost gume zavisi pre svega od njenog kvaliteta, a zatim i od težine vozila, broja pređenih kilometara ili vrste kolovoza na kojem se koriste - ističe Ivanić.

Pošto cena prati kvalitet proizvoda i u slučaju guma, za prosečnog građanina veliki broj svetski priznatih pneumatika je praktično nedostižan.

- Posmatrano i sa finansijske strane, više se isplati kupiti kvalitetnu gumu za više novca nego svake godine plaćati jeftiniju, a nekvalitetnu gumu. Za sada se najviše traže „Tigar“ pneumatici pošto imaju najpovoljniju cenu, a koliko-toliko su izdržljivi. Međutim, problem je što se tek sa hladnijim vremenom očekuje prava navala, a već se oseća nestašica „Tigrovih“ guma - kaže Ivanić.

Međutim, u fabrici „Tigar tajers” uveravaju da su ove godine već oborili rekord u proizvodnji guma.

- „Tigar” gume proizvodimo još od jula i do sada smo domaće tržište snabdeli sa više od milion pneumatika što je za 60 odsto više nego prethodne godine. Trenutno ove gume proizvodimo u manjem obimu pošto se već spremamo za letnju sezonu, ali ukoliko se sa hladnijim danima poveća potražnja za zimskim gumama, nastavićemo da ih pravimo - priča Dragan Nikolić, regionalni direktor „Tigar tajersa”.

Taktika čekanja temperaturnog minusa za promenu guma nije baš najbezbednija, pošto letnji pneumatici gube na kvalitetu već kada se temperatura spusti ispod sedam stepeni Celzijusovih, kažu u Auto-moto savezu Srbije.

- Već tada letnje gume izgube elastičnost, stvrdnu se, pa postanu gotovo plastične. U tom slučaju ne prijanjaju ni lepo za kolovoz, što može da bude vrlo rizično - objašnjavaju u AMSS.

Cene zimskih guma kod najvećih distributera

- Tigar 3.893 - 4.687 - 5.023
- Sava 4.352 - 4.763 - 5.543
- Goodrich 5.523 - 5.599 - 5.987
- Michelin 6.151 - 6.360 - 7.740

*cene su izražene u dinarima, a u obzir su uzete tri najtraženije dimenzije guma za tipska vozila: Punto, Volkswagen i Ford.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 4
sta mislite o hercules gumama ... videh ih ovde dosta ... a nisam do sada cuo za njih uopste ... cena je dosta jeftinija u odnosu na ostale po dimenzijama ... letnje
http://www.beneluxtuning.rs/naslovna.html

Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 23:07:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.