Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 18:21:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pismo Sinoda državnom vrhu  (Pročitano 17538 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Како ствар избора? Можеш да изабереш да будеш Киргиз?

Зато Клићо и ровари по овој земљи...тражи своје корене! Smile
Nije on biljka pa da ima koren. Ljudska bića - sisari, nemaju koreni sistem.
Bar koliko je meni poznato.
  Smiley 1 Налиј комовицу у крпуSmile ) па стави на чело!
« Poslednja izmena: 09. Feb 2009, 20:45:13 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Sony xperia
Citat
Налиј крпу у комовицу па стави на чело!
Valjda komovicu u krpu.  Smile  Smile

A moze i da se potegne, dezinfekcija iznutra.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Hehe sistem brani brata po neopredeljenju Smile

Nego klico, ne objasni mi ti tu vezu koju ja spomenuh ranije........inace, to sto nemas nacionalnu pripadnost i "korene" (navodnike za sistema kako ne bi bili prinudjeni da citamo "duhovite" opaske i zlatne trenutke visprenosti ) je direktno povezano sa statutom Vojvodine zar ne? Da preformulisem, nedostatak samostalnosti iste?
« Poslednja izmena: 09. Feb 2009, 20:46:03 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Nije on biljka pa da ima koren. Ljudska bića - sisari, nemaju koreni sistem.
Bar koliko je meni poznato.
Наравно да је теби тако нешто непознато,нисам ни сумњао,дубокоумни! Smile  
Требало би да има,иначе је на нижем стадијуму и од биљке!
И још нешто... нису сви људи сисари,неки "бескореновићи" су,на пример,дудлари! Smile
« Poslednja izmena: 09. Feb 2009, 20:46:48 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
@Srebrni Letač
Kako nije. Gde i u koje vreme su se školovali Šešelj, Koštunica, Vesna Pešić, Žarko Korać, Slobodan Milošević, Mlađan Dinkić itd? Na četničkom univerzitetu u Sidneju ili na titovim univerzitetima? Njih je bato u elitu etablirao Brozov sistem, a ne četnici, SPC ili bilo ko od "retrogradnih snaga". 5oktobarski velikomučenik Stambolić je lično najzaslužniji za Miloševićev proboj ka vrhu, i danas pola od vas kuka za njim ko da je mesija, a ne baja koji je imao mnoogo lošu procenu. Nema od tog posla ništa, sa komunističkom elitom u kapitalizam i demokratiju, ne biva, pa taman se razgradili  do nivoa gradova i ulica. Ako ovo ikada zaživi, opet ćemo imati jogurt revoluciju, a možda i nekog novog Slobodana, i tako Jovo nanovo. Problem beogradizacije Srbije treba da se rešava, ali ne na ovaj način. I novce i ostale atribute autonomije, sve može, samo da se ova sitnica "Vojvodina kao deo srednjeevropskog kulturnog prostora" zameni sa Vojvodina kao deo jedinstvog srpskog kulturnog prostora.

Potpuno je isto da li će pisati da je vojvodina deo jedinstvenog srpskog kulturnog prostora ili eskimskog kulturnog prostora, jer ako je to odgovor na pitanje u kom je kulturnom prostoru vojvodina (jedinstvenom srpskom), onda se ovde ne radi o istini nego o indoktrinaciji koja se ne razlikuje od brozove! I ja opet pitam jel i djindjića etablirao brozov sistem? i ne živimo mi u 19-to vekovonom kapitalizmu i nije komunizam bio toliko loš koliko se to danas govori

Citat
Кажи ми, да ли је Србија твоја домовина?

Ako ćemo po mestu rodjenja onda je to SFRJ, ako ćemo prema nekom posebnom osećanju onda to nije srbija jer ja ne gajim osećanja prema takvim apstrakcijama. Ali izvesno je da imam državljanstvo Srbije

Citat
Ајде богати! Значи могу за себе да кажем да сам Чилеанац? Лупеташ!

etnički mi smo svi ovde srpskog porekla, nacija u smislu srpstva je jedna ideologizovana predstava i ja sebe ne vidim kao deo te nacije, jer ako je mladić heroj srpske nacije ja onda nisam srbin
Citat
Nego klico, ne objasni mi ti tu vezu koju ja spomenuh ranije........inace, to sto nemas nacionalnu pripadnost i "korene" (navodnike za sistema kako ne bi bili prinudjeni da citamo "duhovite" opaske i zlatne trenutke visprenosti ) je direktno povezano sa statutom Vojvodine zar ne? Da preformulisem, nedostatak samostalnosti iste?

kakve to ima veze, pa ja znam ljude koji su iz različitih razloga za autonomiju, znam čak i monarhiste nacionalno orijentisane koji su za autonomiju jer to je njima kao neki simbol, tipa kao svi bi mi trebalo da budemo kraljevina pa onda kao imaš vojvodstva pa šta ti ja znam.

I na kraju krajeva u Vojvodini je većinsko srpsko stanovništvo, evo ajde recimo da se razdvoje Srbije i Vojvodina. Pa onda neka Srbija vodi prorusku politiku, očuvanje kosova i tako to, a Vojvodina nega što pre udje u EU, udalji se od Rusije javno osudi zločin u Srebrenici... I onda za recimo 10 godina da vidimo ko je dokle stigao?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
...i nije komunizam bio toliko loš koliko se to danas govori
Ма слободно ти запевај ону комунистичку:"Подигнимо увис чела!",само знај да је баш код оних који љубише ту песму,врат био изазов! Smile
Citat
jer ako je mladić heroj srpske nacije ja onda nisam srbin
Високо просвећено промишљање о појму "нација",нема шта!
Ти си бре као нека птичица,каки* по свему испод...шта ћеш...из птичије перспективе народ је тако мали да га и не видиш док каки*,јел тако?
 Smile
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
...Kosovu nude "vise od autonomije a manje od nezavisnosti", a Vojvodini
nista. Kako misle da ce bilo ko normalan na ovome svetu poverovati u verodostojnost te ponude ?

Косово је окупирана српска територија на којој су устаници терористичким акцијама и уз подршку стране војске, а након извртања и непоштовања потписаног споразума противзаконито прогласили независност. Такође, територија је на којој су Срби тренутно бројчано готово незнатна мањина.

Војводина је територија насељена значајно већинским српским живљем, а њена аутономија није историјски утемељена. Српска Војводина прву аутономију је добила 1848. у оквиру Аустрије, за припаднике српског народа. После првог светског рата Војводина се припојила Србији (не СХС) и тиме је остварена тежња Срба у Војводини да се припоје матици. Социјалистичка Аутономна Покрајина Војводина (са овлашћењима републике) је последица је комунистичке власти чија је крилатица била "слаба Србија, јака Југославија". 

Moja domovina je Vojvodina, a smeš li ti da kažeš da nisi rodom sa Kosova?
Мислиш, завичај? Домовина/отаџбина може да ти буде само Србија. Или си као Шандор Петефи - Србин рођењем, Маџар опредељењем?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Citat
Кажи ми, да ли је Србија твоја домовина?
Ako ćemo po mestu rodjenja onda je to SFRJ, ako ćemo prema nekom posebnom osećanju onda to nije srbija jer ja ne gajim osećanja prema takvim apstrakcijama. Ali izvesno je da imam državljanstvo Srbije
Значи јеси сецесиониста! ОК, да знам за убудуће, да те лагано одјебем..  Smile

jer ako je mladić heroj srpske nacije ja onda nisam srbin
Smile  Ајде код Система, понеси крпу једну, има он комовице па вежи на чело... Немош веровати шта све пишу.. Ко је вас учио то чиме сад загађујете овај форум..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Citat
a Војводина ће оно мало пара што преостане од београдских лопова да искористи паметно на дуплирање државних институција и ухлебљење партиијских и иних подобних кадрова ...

dobro, ti kažeš da će se duplirati institucije, evo ja odmah imam predlog da se to spreči. Jednostavno tamo gde se poklapaju nadležnosti ukinuti instituciju države i ostaviti samo instituciju pokrajine

I još jedna stvar koju nismo pokrenuli ali je jako važna, ajde recite vi meni šta je za vas država Srbija, kako ona treba da izgleda?

бистар си ти нема шта ... па онда основати још институција за централну и јужну Србију да надоместе укинуте државне ... све зарад шачице војвођанских џабалебароша који би да буду Војводини Београђани уместо Београђана

мислим да је мој предлог далеко лакши ... укинути Војводину потпуно, осим као географски појам и лагано кренути у децентрализацију, регионализацију или коју већ ''зацију'' ...  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Мислиш, завичај? Домовина/отаџбина може да ти буде само Србија. Или си као Шандор Петефи - Србин рођењем, Маџар опредељењем?

pa eto vidiš čovek se tako opredelio, znači pojam nacije je krajnje relativan, što naravno ne znači da ja imam nešto protiv da se ljudi izjasne nacionalno

Citat
Значи јеси сецесиониста! ОК, да знам за убудуће, да те лагано одјебем..  Smile

Pa kako mogu biti secesionista, ja ne tražim nešto tuđe nego svoje, a uostalom ako bih recimo svoju domovinu definisao po rodjenju - SFRJ, a ti kažeš da ti je domovina Srbija, pa ko je onda za secesionizam, ti ili ja? da li to znači da si ti bio za rasturanje moje domovine i secesiju?
Citat
Ајде код Система, понеси крпу једну, има он комовице па вежи на чело... Немош веровати шта све пишу.. Ко је вас учио то чиме сад загађујете овај форум..

pojam nacije ima odredjene elemente, a ja kada čujem šta neki podrazumevaju pod odredjenim elementima srpske nacije zgrozim se
Citat
мислим да је мој предлог далеко лакши ... укинути Војводину потпуно, осим као географски појам и лагано кренути у децентрализацију, регионализацију или коју већ ''зацију'' ...  Smile

znači ti bi veću autonomiju dao albancima na kosovu nego srbima u vojvodini?
« Poslednja izmena: 09. Feb 2009, 21:26:37 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 18:21:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.