Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 00:45:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pilot se ubio zbog bede  (Pročitano 7036 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17117
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.115
MAJORU PRE SAMOUBISTVA POMOGLI AVIJATIČARI IZ BAZE U BATAJNICI

Kolege spasavale pilota od zelenaša, dali mu 12.500 evra

Kolege iz jedinice znale su za finansijske probleme majora A. P. koji se pre tri dana ubio, pa su pre nekoliko meseci skupili oko 12.500 evra kako bi mu pomogli da vrati deo dugova, saznaje “Blic”.

Ova pomoć vazduhoplovaca iz baze u Batajnici, međutim, nije bilo dovoljno jer je A.P. pojedincima, prema nezvaničnim informacijama, dugovao oko 50.000 evra.

Kako je pilot lovačke avijacije srpskog RV i PVO upao u tolike zelenaške dugove, za sada nije jasno. Istraga računa da bi većinu odgovora moglo da da jedno od tri oproštajna pisma koje je A.P. uputio najstarijem sinu, supruzi, ali i onima kojima je dugovao.

Među kolegama A.P, koji je sahranjen juče u Beogradu uz sve vojne počasti, važio je za dobrog, sposobnog i iskusnog pilota. Na finansijskom planu, međutim, nije stajao dobro, uprkos solidnim primanjima. On je, naime, i nakon novembarskog smanjenja plate koje je pogodilo sve državne službenike, mesečno primao oko 80.000 dinara. Na tu sumu, međutim, dolazili su dodaci za dežurstva i dnevnice, sveukupno oko 15.000 dinara.

Uz zelenaški dug od 50.000 evra otplaćivao još pet kredita bankama
Pilot je, međutim, kako “Blic” saznaje, uz stambeni, otplaćivao još četiri kredita, za koje je mesečna rata oznosila između 50.000 i 60.000 dinara. U tu sumu ne ulazi i 300 evra rate kredita za stan koji je A.P. uzeo, jer je veći deo tog kredita, odnosno 27.500 dinara, plaćalo Ministarstvo odbrane kroz naknadu za uvećane troškove života.

Iz finansijske krize je čak pokušao da se izvuče i transakcijama na berzi, ali ni tu nije imao uspeha.

Krajem oktobra prošle godine A.P. je bio i na redovnom testiranju koje prolaze piloti i imao je dobre rezultate na psihološkom testiranju. Nije bilo nikakvih indicija da je bio sklon samoubistvu. U jedinci se ponašao normalno, iamo je odlične odnose sa kolegama, a kako je rekao ministar odbrane Bratislav Gašić, imao je i normalan put napredovanja u karijeri.

Major A.P. pilot na “migu-21” pucao je sebi u glavu iz službenog pištolja u sredu ujutru. Njegovo beživotno telo pronađeno je u kadi u porodičnom domu na Banovom brdu, u kojem je živeo sa suprugom i troje maloletne dece od 17, 14 i pet godina.

Niš: Za kamatu 15.000 evra
Policija je uhapsila M.C. (30) iz Niša zbog sumnje da je marta 2011, lažno se predstavljajući, sugrađanki pozajmio 4.500 evra, sa ugovorenom kamatom od 15 odsto. Sumnja se da mu je Nišlijka od marta 2011. do marta 2014. isplatila oko 12.300 evra. Osumnjičeni se tereti i da je pretio njoj i njenoj porodici, pa mu je ona na kamatu od maja 2014. do februara isplatila još 2.700 evra. Policija je uhapsila M.C. prilikom primopredaje 300 evra za kamate. Nišlija se tereti za iznudu i zelenaštvo. B.J.

Bojan Milović (35) iz Kotora preksinoć se ubio u blizini Brodogradilišta kod Ribarskog ostrva, potvrdili su nalazi obdukcije. On je sebi ispalio hitac u glavu jer je, navodno, ostao dužan zelenašima. Kotoranin je pronađen pored belog automobila “audi” sa ranom na slepoočnici, a nešto dalje bio je i pištolj “bereta”. Po dolasku policije automobil je i dalje bio upaljen. Milović je poslednjih desetak godina uglavnom boravio u Beogradu i Novom Sadu. Milović je poslednjih godina često uzimao novac po zelenaškim kamatama i sumnja se da više nije moga da vraća dug, pa je digao ruku na sebe. M.S.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/536590/Kolege-spasavale-pilota-od-zelenasa-dali-mu-12500-evra

-------------------------------------------------------------------------------------------

Nista mi nije jasno. Zasto se zaduzivao kad mu je drazva placala kredit za stan od 300e i sa svojom platom je imao dovoljno novca da normalno zivi sa porodicom kad plati infostan i struju od 130e? Meni je ne shvatljivo sta je trazio kod zelenasa? Za sta? Normalno da je nosio veknu hleba kuci iz kasarne, kad je celo svoj deo od plate kad plati dazbine, verovatno, isao na kasicicu svakom zelenasu.
« Poslednja izmena: 22. Feb 2015, 12:26:56 od Rammfan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Pa da jesu njima sredili to stoji. I da su nas usrali i to stoji. I to je tačno. Ali mislim da si ga preterao sa ovim 1500€.
Pa to je stvarno previše osim ako neko želi da se isprđuje, ide na letovanja i zimovanja, kupuje skupe cigare, troši mnogo na namirnice i koje mu nisu potrebne, vozi skupa kola, daje mnoga para na odeću i obuću i hranu, menja neke stvari koje mogu još dugo da se koriste. Nekom to znači mnogo, nekom malo...
Ali sve u svemu, 1500€ je ipak preterano i previše. Sasvim je dovoljno za fin život oko 600€. Znam mnogo ljudi koji su preživljavali i sa mesečnim primanjima od oko 200 do 300€. I to višečlane porodice. Pa i ja sam bio dosta puta u takvoj situaciji. Jednostavno za normalan život i da imaš sve uslove koji ti trebaju, potrebno je oko 300€. Sve ispod toga je muka. A i sve iznad 600€ je ipak isprđivanje.....
Илија, зашто мислиш да су летовање/зимовање луксуз?
Да ли је цркавање беле технике најгора клетва?
Узми папир и оловку и израчунај колико просечној четворочланој породици треба да се здраво и нормално храни, да у разумним размацима обнавља разумно велику гардеробу пристојним стварима, да деца оду на екскурзију, имају нормалан џепарац, да породица оде на летовање/зимовање/кратак излет бар два пута годишње, да неколико пута месечно могу да оду у позориште, биоскоп, концерт, утакмицу, да могу бар једном месечно да породично изађу на ручак у пристојну кафану, да могу ту и тамо да седну са друштвом на пиће или клопу, да могу да имају хоби, купују књиге, часописе, новине, па и да имају неког кућног љубимца и кола, као и да редовно плаћају рачуне, чак и узму кредит за стан и кола?

То би требало да буде нормалан живот просечног припадника средње класе. Све стало јесте преживљавање.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7787
Zastava
OS
Windows
Browser
Ucweb 2.0
Meni je većina tih stvari koje si naveo luksuz...
Osim na primer hobija kao što je pecanje na primer. Ili da se ode u bioskop, pozorište, na utakmicu...da se kupuju knjige i novine...da se trenira neki sport...pa i kućni ljubimac...
Ali zimovanje i letovanje i to još nekoliko puta godišnje?? Pa da ga jebem onda...
Eto ja kažem da su primanja moje porodice oko 500 do 600€ mesečno, pa eto opet imamo dovoljno za račune, da ja treniram košarku, da ćale ide na pecanje, da ja odem na ekskurziju (i brat),  da imamo kućnog ljubimca...da se kupuju novine i knjige, da se plate računi.........i još dosta toga...
Mislim, stvarno, mnogo stvari ljudi koriste koje im ne trebaju, isprđuju se...
IP sačuvana
social share
ГРОБАРИ ТРОШКА ИЗА СВАКОГ ЋОШКА
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 40.0.2214.109
Ok on se ubio. I sta se sad desava sa tim dugom koji ima kod raznoraznih zelenasa? Oni nece pustiti na miru tu porodicu dok im ne uzmu te pare, pretice im.
Koji bandit se jos oprostio od 50 000 evra  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Osim na primer hobija kao što je pecanje na primer. Ili da se ode u bioskop, pozorište, na utakmicu...da se kupuju knjige i novine...da se trenira neki sport...pa i kućni ljubimac...
Ali zimovanje i letovanje i to još nekoliko puta godišnje?? Pa da ga jebem onda...
Eto ja kažem da su primanja moje porodice oko 500 do 600€ mesečno, pa eto opet imamo dovoljno za račune, da ja treniram košarku, da ćale ide na pecanje, da ja odem na ekskurziju (i brat),  da imamo kućnog ljubimca...da se kupuju novine i knjige, da se plate računi.........i još dosta toga...
Ви се сналазите, као и ја, као и већина Србије. Али, ништа од онога што сам написао суштински није луксуз.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Лукзуз је релативна ствар...за некога јесте за некога није...

Онај ко не може да приушти летовање и зимовање то за њега јесте луксуз... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.115
mob
Samsung SGH-E590
@Panini
Ti gledas kako bi trebalo/zeleo da bude, a ne kako jeste...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.111
@Panini je u pravu, a vi kako hoćete.

I na zapadu se često priča o propadanju srednje klase. Kad se uzme ono što je bilo normalno 70-tih - 80-tih, i ono što pripadnik srednje klase danas može da uradi za svoju platu vidi se da je i ono što sebe drži srednjom kasom - u stvari sirotinja.

Problem je što ima sve više one prave sirotinje koja nema leba da jede, pa se sve čini da nam kao nije tako loše.

Globalno gledano, postoji par posto ljudi koji imaju sve i ostatak koji ima sve manje i manje i tako sve do nekog novog revolucionarnog otkrića ili svjetskog rata, šta prvo naiđe

IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 40.0.2214.115
Ok on se ubio. I sta se sad desava sa tim dugom koji ima kod raznoraznih zelenasa? Oni nece pustiti na miru tu porodicu dok im ne uzmu te pare, pretice im.
Koji bandit se jos oprostio od 50 000 evra  Smile

Деца ће враћати Smile

И зашто бандит? Нико пилота није терао да позајмљује новац ако већ зна какви су услови враћања.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Eto ja kažem da su primanja moje porodice oko 500 do 600€ mesečno, pa eto opet imamo dovoljno za račune, da ja treniram košarku, da ćale ide na pecanje, da ja odem na ekskurziju (i brat),  da imamo kućnog ljubimca...da se kupuju novine i knjige, da se plate računi.........i još dosta toga...
Ovako,ako bi hteo da se baviš pecanjem kao hobijem,trebaju ti dva feeder štapa,trebaju ti tri šaranska štapa,treba ti jedan bolonjez,i jedno dva štapa za varalice,za sve njih i mašinice,to ti je bar 700 evra,dalje,trebaju ti najloni i upredena struja za varalicu,to ti je bar 50 evra,treba ti jedna torba i torba za štapove,to ti je 100 evra,dalje ti treba bar jedna kutija varalica,voblera,twistera i ostalog sitnog pribora za varalicu,a to je bar 60-70 evra,dalje ti treba komplatan sitan pribor za šarana i belu ribu,a to je još 100 evra minimum,i to bez rod podova i signalizatora,ovo navodim napamet ali sam ubejden da treba više para,dalje ti treba jedna čuvarka,jedna stolica i još milion kuraca.Da ne govorim o odeći i obući.

Ovo navodim ako stvarno hoćeš da se baviš  pecanjem kao hobijem,one varijante,ostale od dede germine,pa idem jednom godišnje da raspalim roštilj,ne računam,to nije bavljenje pecanjem.

Godišnja dozvola je 50 evra,svako pecanje ti treba bar 30 evra da odeš,gorivo,mamci i neka hrana,da ne govorim o šaranskoj prihrani,boilima,kukuruzu...to izvlači pare iz džepa nenormalno.

Pa jedan dobar vobler ne košta ispod 500-600 dinara,a pokidaš ga očas posla.

Hoću da kažem da pecanje i pored ovih troškova nije luksuz,samo smo mi teška sirotinja.Trebaju ti godine da bi od plate pokupovao ceo pribor,jebeš onda hobi.
« Poslednja izmena: 22. Feb 2015, 16:13:53 od Mile Rent-a bubreg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 00:45:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.