Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 98 99 101 102 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Phoenix Firmware Update software sa USB DKU kablom!  (Pročitano 341832 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 253
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Samsung Omnia II i8000
Jos jedna uspesno flashovana Nokia 6630 preko DKU2 kabla. Nokia je Tim-ova. Postupio sam tacno po proceduri koja je navedena na pocetnoj strani. Malo upozorenje: Kada se zavrsi sa instalacijom Feniks programa 2004,2005, i 2006, prvo ukljuciti samo kabl i otvoriti program Phoenix. Zatim u Manage connections dodati novu konekciju, Manual, pa USB. TEK TADA UKLJUCITI MOBILNI NA dku2. On ce instalirati drajvere automatski.
p.s. Drajver sam skinuo sa Nokijinog oficijelnog sajta.

samo malo, ja bas ne kontam oko ovog phoenixa. kako sam skonto, prvo instaliram 2004, krekujem ga, restartujem i onda treba da ga pokrenem, instaliram 2006 i to je to???

eh sad ovo sto AndrejLudi kaze ne kontam koja je razlika, sta treba uraditi drugacije prilikom flesovanja 6630 u odnosu na ono sto pise u uputstvu?
u uputsvu pise ovako:
- nakon sto phoenix 2004 instaliram i krekujem restarujem kompjuter
- instaliram Nokia_Connectivity_Cable_Driver
- onda Phoenix 2006 Update
- zatvorite program Phoenix koji ste minimalizovali!
- Pokrenite ga ponovo sa desktopa klikom na ikonicu i proverite koja je verzija u pitanju(trebalo bi da je novija)!
- instalacija nove verzije softvera (u mom slucaju 61456581_RM-1_dp_v_11_1_.00_MCUSW6.050308_EURO.exe za 6630)

- Sad se moze konektovati USB DKU2 kabal na PC, i mobilni telefon takodje na kabal!
- Sacekati dok Windows instalira drajvere, i ne dirati telefon vec ga ostaviti da miruje!
- Telefon nemoj da ugasit
- Onda u phoenix programu podesite:
- Make file/Manage conection/Add/Manual/select USB/ to support on END/ Aplly and Close.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Ljudi da se nešto razumemo: Firmware ili ti SymbianOS je jedno te isto!
Nekada se raspravljalo o "firmveru" za mobilne telefone i taj pojam je ostao i danas sa dolaskom telefona koji u sebi imaju operativni sistem i gomilu dodataka. I umesto da sada fleš fajl za Symbian telefone nazovemo "operativni sistem Symbian" za njih mi smo prihvatili odomaćeni termin "Firmwer" pa brkamo pojmove. U suštini to je jedno te isto, i telefon nema dva eeproma(ili jedan podeljen na dva dela) u kojima stoji neki nazovi "bios" i drugi u kome čuči zaključan operativni sistem - Symbian, jer tako nešto nije izvodljivo iz prostog razloga što isti(OS - Symbian) ne bi mogao biti oštećen tokom upgrade procesa i telefon ne bi nikada bio neupotrebljiv. Ili ne bi postojali "empty board" ili "Dead phone" telefoni. Kapirate i sami da se ti "dead phone" ili ti "empty board" telefoni pune/instaliraju takodje istim firmverom kojim i flešuje telefon, tj. vrši upgrade!!! Nema tu neke velike misterije, ista fora kao i na PC-u.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Evo primera firmwer-a za SE P800 i objašnjenja šta je on u stvari:

What is and how to check the firmware version?
Firmware is a coloquial name of the system software of your device, containing the Symbian operating system as well as other software controlling the hardware parts of your mobile phone.

System software in P800 and P900 phones consists of three modules:

Organiser software: this is the actual Symbian operating system of your device. Everything you do and see on your phone is operated by this software. The Symbian OS version is always 7.0, but there are different updates of it and the actual version is presented in the following format: RXYZZ. R letter is always there. "X" stands for one digit, which is the major version number, e.g. 2. This number changes with serious updates made to the firmware. The "Y" stands for one letter, e.g. D. This letter indicates less serious changes. Finally, the "ZZ" stand for two digits, e.g. 02. These digits describe small, unsignificant improvements. So, the actual organiser firmware version looks like this: R2D02. If you have R2C01, then your version is slightly older, lacking only some small improvements when compared to R2D02, while if you have R1B05 then your firmware is very old, lacking many serious updates/corrections and should be updated as soon as possible.

Phone software: this software controls the telephony sub-system of your device, i.e. the GSM chipset, the transmitter, interaction with the GSM/GPRS network etc. It works on a hidden level, below the Organiser software and is not visible to the user. Version numer syntax is the same as that of the Organiser software.

Bluetooth software: this software controls the Bluetooth hardware of your device.

Jel ovim rešena misterija da je Firmware i Symbian OS jedno te isto?!?

Izvor: my-symbian
« Poslednja izmena: 24. Maj 2006, 16:32:53 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
khhmmm.....da se i ja pohvalim....tj., flešovao i ja moj 6670 sa zadnjim firmverom(doduše u servisu al šta je tu je   Smile )! Smile

Mogu da kažem da postoje dobra poboljšanja u zadnjem firmveru - radi brže definitivno, ima čak i par opcija viška u menijima, srpski jezik, ......

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Untitled-1 copy.gif
(16.96 KB, 353x208)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
please what i can to do if my mobile nokia 3250 dead when i flash it oky and many thanks for you
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

svice svice tek sto nije!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 622
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630, N79
ja ne mogu nikako da instaliram Phoenix_service_sw_2004_39_7_7 0.exe! dodje trenutka kad treba da se u isto vreme klikne na krek(instal) i retry, onda se pojavi prozor i tu kliknem na yes to all, nije hteo da prihvati pokusavao sam najmanje 50 puta i na mom i na cimerovom kompu??? sta da radim? Smile
IP sačuvana
social share
Put do pakla je poplocan dobrim namerama!!!

arhitekta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Dali neko ima program i sve što treba da bi mogao flešovat nokiu 3650 na noviju verziju??   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
Cigla_tel, mislim da je misterija resena, sve pise od A do Sh.

Nego, reci mi, na slicici koju si uhvatio sa "svog" displeja vidim da ti FE uredno prikazuje velicinu Z: (roma). Kod mene stoji bikvalno 0/0, tako da ne mogu da vidim kolicinu podataka na romu. Jel u pitanju verzija FE (v1.15 kod mene) ili mozda firmvera telefona (moj je N6630 4.03.38)? Ili postoji neki trik?
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Sa ProfiExplorerom stani na z i pritisni 5 i dobiješ količinu podataka na z
Sa FExplorerom stani na z i pritisni #
ono je cigla napravio neku montažu i Smile kod mene ne pokazuje ništa na z Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Z-Scrshot.jpg
(19.21 KB, 176x208)
Z-FeScrshot.jpg
(32.24 KB, 176x208)
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Nije bre "montaža", nego je bilo i rasprave o tome da FExplorer na 6630 ne pokazuje veličinu "Z" drajva, dok kod recimo 6670/6600... pokazuje!
Eto rešenja - ProfiExplorer! Smile

Pored toga, vidite i sami da je količina prostora u eepromu kod 6670 - 24.1Mb dok je ista kod 6630 - 32.6Mb, što govori da nema ni "š" od instalacije recimo Symbian OS-a 8 u telefon koji je predvidjen za "sedmicu" - fizički nema mesta, pored još nekih hardverskih zezalica! Smile
« Poslednja izmena: 25. Maj 2006, 11:40:04 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 98 99 101 102 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.157 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.