Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 97 98 100 101 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Phoenix Firmware Update software sa USB DKU kablom!  (Pročitano 324289 puta)
Pocetnik

D`voicewithin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630
Jos jedna uspesno flashovana Nokia 6630 preko DKU2 kabla. Nokia je Tim-ova. Postupio sam tacno po proceduri koja je navedena na pocetnoj strani. Malo upozorenje: Kada se zavrsi sa instalacijom Feniks programa 2004,2005, i 2006, prvo ukljuciti samo kabl i otvoriti program Phoenix. Zatim u Manage connections dodati novu konekciju, Manual, pa USB. TEK TADA UKLJUCITI MOBILNI NA dku2. On ce instalirati drajvere automatski.
p.s. Drajver sam skinuo sa Nokijinog oficijelnog sajta.

DKU2 kabal je kabal koji se dobije u kompletu.
Moja n6630 je sa O2 mreže..lepša je od TIM-ove jer ne piše ništa u dnu display-a,tj.,na onom okviru,dok na TIM-ovim piše UMTS TIM.

Smile
..elem,da li da pročitam sve postove,ili na nekoj od ovih tredova postoji kompletan sadržaj procedure i potrebnog SWa za N6630?
10x
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54

Smile

Citat

FW je jedno,a OS(Symbian)drugo..dakle,ovom procedurom se,zapravo flash-uje čitav Symbian na novu verziju..koliko znam,za Nokia6630 je v.8.0 .
Ako je ovo samo update za firmware vezano za opcije koji hardware i sl.može da se konektuje pod tim novim FW-om,onda je to nešto drugo..ja,zapravo jurim najnoviji Symbian za N6630..što bi,zapravo trebalo da bude ovo što ste uradili.javascript:replaceText(' Smile', document.postmodify.message);
Svaka čast za hrabrost i trud!
 Smile

Citat

nemoj ništa da radiš,juri symbian fw je demode Smile
« Poslednja izmena: 24. Maj 2006, 00:51:07 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N80IE Black
Kojih tredova,ovde ima samo ovaj jedan o tome!?Edituj post brzo jer ako ovo vidi Cigla_tel.  Smile Covece na 99 strana razglabamo kako se flesuje,imas odmah na prvoj SVE sto ti treba i ti jos pitas jel ima,da ne citas sve,pa koje sve kad nisi ni pocetak procitao!?
I ovim ne flesujes ceo Symbian,ovim uopste ne"dodirujes"Symbian,samo softver za upravljanje telefonom,a to nije isto,pa ce ti i dalje biti verzija Symbian-a 8.0a!
Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Citat
I ovim ne flesujes ceo Symbian,ovim uopste ne"dodirujes"Symbian,samo softver za upravljanje telefonom,a to nije isto,pa ce ti i dalje biti verzija Symbian-a 8.0a!
Mislim da, možemo voditi raspravu o ovome!
Pa na kraju krajeva Firmware/Fleš fajl/"softver za upravljanje telefonom"/ili šta već, je u stvari isto što i sam Symbian operativni sistem, tj., to i jeste Symbian OS za telefon(samo se verzija razlikuje RH-1, RH67, RM-xx, i td. za odredjene modele telefona i OS koji je za njih namenjen pa bio 6 ili 7 ili 8 ili čak 9).
Jer se procedurom flešovanja briše "stari" operativni sistem telefona i instalira "novi"(tj., updejtuje se ista verzija operativnog sistema sa ispravljenjim bagovima u .ini fajlovima i pojedinim dodacima).

Da kojim slučajem Symbian OS ostaje u telefonu a flešuje se samo neki "softver za upravljanje telefonom" onda bi postojala u telefonu dva eeprom čipa a ne jedan?!? Pored toga i neuspelim flešovanjem bilo bi moguće pokrenuti sam operativni sistem telefona. Symbian nije isto što i "Bios" na PC-u, ili nešto slično, već je isto što i sam Windows operativni sistem koji instaliramo na "prazan" hard disk!!!

Ja mislim da je tkz. Firmware koji skidamo, primera radi "61456581_RM-1_dp_v_11_1_.00_MCUSW6.050308_EURO.exe" baš sam Symbian OS 8.1 za model nokije 6630 i njegovim "flešovanjem" u telefon se isti i ubacuje/instalira, jer da nije tako ne bi ni postojali "empty board" telefoni ili oštećenja prilikom flešovanja.

To je jedno te isto, tj., svaki firmver je Symbian OS verzija za odredjeni model telefona Smile
« Poslednja izmena: 24. Maj 2006, 01:49:47 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N80IE Black
Nije Symbian kao BIOS na PC-u,vec je to firmware,BIOS je uostalom bas to,firmware za maticnu plocu!!A kad uradis update BIOS-a,dal ti se nesto menja u Windows-u!?Mislim da ne,bar meni nije kad sam flesnuo maticnu plocu!
Symbian ne upravlja sam po sebi telefonom,vec to radi firmware,Symbian samo koristi njegove mogucnosti da iskoristi to za svoje potrebe,kao parazit!  Smile A ubijen telefon je ustvari telefon koji nema upravljacki softver,iliti bas taj firmware,i on zato"ne zna"kako da se upali,trazi mrezu... kao sto mala beba,kad se rodi,ne zna da prica,hoda... samo sto beba to nauci uz pomoc roditelja a telefon uz pomoc softvera!
Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Nije Symbian kao BIOS na PC-u,vec je to firmware,BIOS je uostalom bas to,firmware za maticnu plocu!!A kad uradis update BIOS-a,dal ti se nesto menja u Windows-u!?Mislim da ne,bar meni nije kad sam flesnuo maticnu plocu!
Symbian ne upravlja sam po sebi telefonom,vec to radi firmware,Symbian samo koristi njegove mogucnosti da iskoristi to za svoje potrebe,kao parazit! Smile A ubijen telefon je ustvari telefon koji nema upravljacki softver,iliti bas taj firmware,i on zato"ne zna"kako da se upali,trazi mrezu... kao sto mala beba,kad se rodi,ne zna da prica,hoda... samo sto beba to nauci uz pomoc roditelja a telefon uz pomoc softvera!
Pozdrav Smile

Ovo bi bilo i tačno da na "matičnoj ploči" telefona postoji eeprom za "bios" tj., firmware(fleš fajl) i eeprom za Symbian(tj., mesto gde stoji Symbian), no postoji samo "Z"(ROM) tj., eeprom(programabilni čip) na kome se nalazi sve što je potrebno telefonu za rad - pa bio to Firmware ili ti Symbian ili ti nešto treće. Smile

Symbian se nalazi na "Z", flešovanjem se briše "Z" i ponovo upisuje na tom Rom-u, sve u svemu - Fleš fajl/Firmware nije ništa drugo do Symbian, pa zvali mi to kako hoćemo. Jer i da je kojim slučajem samo neki "softver za upravljanje telefonom"(upravljački program - drajver) ne bi iznosio 25 mega + 3 mega za samu jezičku podlogu već nekoliko kilobajta!
U svakom slučaju kada se pogleda sadržaj "Z" rom-a vidi se sve što sadrži operativni sistem, tj., vidi se sam operativni sistem, a tu se baš instalira Firmware. Mislim da brkamo pojmove i stvaramo "dva fajla" od jednog(Firmware i Symbian) što je u suštini - jedno! Smile
To je "moja teorija"!!! Smile
« Poslednja izmena: 24. Maj 2006, 02:27:19 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6233
Citat
Ovo bi bilo i tačno da na "matičnoj ploči" telefona postoji eeprom za "bios" tj., firmware(fleš fajl) i eeprom za Symbian(tj., mesto gde stoji Symbian), no postoji samo "Z"(ROM) tj., eeprom(programabilni čip) na kome se nalazi sve što je potrebno telefonu za rad - pa bio to Firmware ili ti Symbian ili ti nešto treće. Smile

Cigla, a jel moguce da (fizicki) postoji jedan jedini eeprom, ali da je logicki podeljen na dva dela, na flash deo i OS deo? I da mi fleshovanjem menjamo taj nazovi bios, a da ne diramo osnovne "postavke" oper.sistema, tj. symbiana?

Kad pogledas u FExplorer, imas deo od oko 8-9MB (flash) i onaj "Z:" (rom) ali ne moze mu se iscitati velicina, stoji 0/0KB.

Ovi kompletni flash fajlovi (npr. za N6630 je oko 100MB) su dosta veliki, a FE iscitava samo manji deo, sta se desava sa tolikom kolicinom podataka, gde se ona "smesta" u telefonu?

PS. Ovo je do jaja temica koja je pokrenuta, mnogo interesantnija od samog fleshovanja, bar za mene...Prati ovo, pa ako procenis da se siri i izaziva interesovanje, izdvoji je u poseban topic...cisto jedan predlog. Smiley
IP sačuvana
social share
Љуби српство
из свег срца свог
љуби га и тебе ће Бог
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia E61
I ja se slazem da se flesovanjem ne menja i ne moze promeniti verzija symbiana.Symbian je os,a firmware mu dodje kao paket drajvera za telefon i iako su usko povezani,to su 2 potpuno razlicite stvari.
IP sačuvana
social share
I have my fears,but they don't have me...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 139
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Nokia 6680
Koliko ja vidim,ovi fajlovi koje koristimo su i firmware i OS,jer bez njih telefon ne radi.I kad izvadimo flash ic iz telefona i ugradimo novi,nov i prazan,sistem se podiže ovim fajlovima.Upgrade radi samo popravku bugova koje se otkriju tokom rada,i dodaju podršku za opremu koja je u međuvremenu izašla a hardverski je kompatibilna sa telefonom.Kad pročitamo promjene koje su nastale upgrade-om na noviju verziju,vide se samo poboljšanja,a ne neke drastične izmjene.Ovo je nešto kao zakrpe za windows XP,ali ne i prelazak sa Win98 na XP.
Ovo je moje mišljenje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia E61
Oke,nisam strucnjak,mozda i gresim,to je samo moje misljenje.Bas ste me sad zainteresovali za ovu temu,procesljacu malo net,da se naoruzam znanjem,pa se vrcem vam' da rascistimo stvari :-D
IP sačuvana
social share
I have my fears,but they don't have me...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 97 98 100 101 ... 283
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.724 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.